36194
  • precision
    ez meg tipikus hazai mentalitás... "igénytelen" :D hányingerem van már ettől... :)
  • precision
    nyilván csak akkor "szar" a Sony kijelzője ha mellé raktok egy másik telefont
    amúgy meg simán vállalható és használható... mit kell savazni más ízlését? én gratulálok neki a telefonhoz, piszok jól néz ki és nem egy kínai gagyi fos minőségű szar :) ennyi.
  • davidka003
    Mindis is tudtok, hogy a Sony-knak gyenge a kijelzője.
    Attól még, hogy te igénytelen vagy és neked megfelel attól a szar még szar marad.
  • Vadnokedli
    Itt nem volt semmi vita(ne szívj/ne igyál/ne nézz bebe TV-t annyit már mondtuk), Az tény hogy a Sony-knál jobb a kijelzője.
  • RYO21
    Z1-nek is ugyanolyan displaye van mint a Z-nek. :D
  • LocalPatriot
    Igaz, nekem csak Sony-s tapasztalatom van főleg, mert többnyire azt használok, de az eddigi Sony telefonokkal össze nem mérhető a Z kijelzője. SP ehhez képest vicc kategória. Olvastam, hogy nem egy szoftveres frissítés volt a kijelzőhöz, és elvileg már csak a betekintési szöggel vannak gondok.
    A lényeg az, hogy nekem ez a csúcs, és nekem ez a kijelző gyönyörű. De zárjuk is le ezt a vitát, felesleges, mindenkinek megvan a saját véleménye.
  • Vadnokedli
    Z1 nek állítólag rosszabb a kijelzője. a Z nek tényleg ultrafos kijelzője van sajnos. Vennék én Z-t nem azért mondom(de nem ilyen kijelzővel)...
  • Narxis
    2 hónap múlva úgyis újat veszel...
  • davidka003
    Mert az SP már semmire sem elég. Semmi nem indul el rajta.
    Fos szar fakó kijelzős Z-t venne a halál.
    Inkább már Z1 vagy valami más.
  • szucsy89
    "Idén ez az ötödik Sony telefonom"

Minek 2 havonta új telefon? :D
  • GregSB
    Idén az ötödik Sony telefont veszed? :D
  • LocalPatriot
    Jelentem, hogy tegnap óta boldog Z tulajdonos vagyok!
    Idén, ez az ötödik Sony telefonom. (sztem sose veszek más gyártótól) G2-őt is nézegettem, de végül csak a régi álmom lett megvéve. De! tuti, hogy most jó ideig nem lesz csere. Számomra ez a csúcs.
  • skinnyman
  • SzirmosSzisza
    https://www.humblebundle.com/
  • Narxis
  • Jim Morrison
    nem. de akkor kikommentezem, láttam amit látni akartam.
  • Narxis
    Jim nálad nem akasztja asztali Chrome stabil verziót ez a Látogatók ablak a bal alsó sarokban?
  • skinnyman

• bardocz
    Bongeszoben fb masnak se jon be rendesen? Tegnap is csinalta, meg ma is, csak feher hatter, meg felul a kek csik, de nem latszik semmi.
  • LocalPatriot
    Elég ideges lennék, ha velem is előfordulna.

• skinnyman
    Nem tudom mire gondolsz, az elejet pont megneztem es nem remlik h barminek a fejlesztoire mondott volna barmit is.
  • kifli
    Hát, a videó elején valahogy nem a seesmic fejlesztőire mond érdekeseket :)
  • skinnyman
    Van sok biztonsagi progi, de nem hiszem h nagyon hatekonyak lennenek, sztem foleg csak a procit/aksit eszik. Jozan esszel kell csinalni a dolgokat, az a legbiztosabb. A butasag ellen semmi nem ved meg :)
  • skinnyman
    Nem neztem vegig de tenyleg erdekes, eleg amator hibanak tunik ennek a Seesmic appnak a reszerol. Azota elvileg javitottak, de akkor is durva.

Mas:
    Google Is Working On A New Camera API, But It Wasn't Ready In Time For KitKat
    A Google Engineer Explains Why KitKat Has White Status Bar Icons And Only Shows Connectivity In Quick Settings
  • Zholsta
    Köszönöm a tanácsokat mindenkinek!

Nem telepítek semmilyen 3rd party cuccot csak a play store-ból szoktam telepíteni bármit is de mostantól figyelek ezekre az engedélyekre is.

Van olyan ingyenes biztonsági alkalmazás amit jó feltenni mert érdemben segít valamit?
  • SzirmosSzisza
    Ha már biztonság, Abusing the IPC of Android apps for fun and profit, 0 jogosultságú appal hozzáférést szerzett a Facebookhoz (jó sarkítás, de ... :D)
  • Shiwo
    volt olyan élő háttérkép, amire nekem az Eset beriasztott a telefonomon, hogy nem megbízható alkalmazás (sőt, kettő is).. annyit meg nem ér egy élő háttérkép, hogy kockáztassak, inkább nem tettem fel...
  • skinnyman
    Azert egy random appnal mindig erdemes megnezni az engedelyeket, akkor is ha sokan toltottek le (sok legy nem tevedhet -> nem mindig mukodik az elv :) ).
    Ha sokan toltottek le es jo ideje ott van mar az aruhazban az annyit azert eleg nagy valoszinuseggel jelent hogy nincs benne malware (amiket azert nagyjabol tenyleg szurik), de ennel nem sokkal tobbet. Ha az app peldaul adatokat gyujt (akar reklam celra akar adatokat eladni pl) azt eleg nehez kideriteni es nem is feltetlen minosul az ilyen malware-nek. Az emberek nagy reszet ez altalaban nem is erdekli, sot, sokszor ok maguk adjak meg onkent az adataikat az ilyen adatgyujtoknek. De ha erdekli ez is az embert, erdemes figyelni.
    Korrektebb fejlesztok amugy sokszor kulon reszletezni szoktak hogy melyik engedelyre miert van szukseg ha nem egyertelmu.
    Az engedelyeken es letoltesi adatokon/datumon tul erdemes figyelni hogy a fejlesztok megbizhatok-e, megbizhato fejlesztoktol nagyjabol esz nelkul is le lehet tolteni barmit. Egyebkent a fejlesztok neve sem feltetlen garancia arra hogy tenyleg ok azok akiknek be akarjak allitani magukat (ezeket nagyjabol szuril azert sztem, de jobb vigyazni), szoval a legbiztosabb ha valami hivatalos forrason keresztul talalja meg a cuccot az ember.
    Szoval altalanosan: esszel kell csinalni.

Mas:

"This is the best phone on the market by a long shot."
  • [HUN]FaTaL
    A telefonállapothoz azért kér hozzáférést, hogy kikapcsoljon, amikor hívnak (bár ez nem szükséges, a legtöbb app mégis kéri, játékok is).

Sokkal aggasztóbb, hogy miért kér hozzáférést a fiókokhoz, a helyhez meg a futó alkalmazásokhoz. Én nem tenném fel, bár valószínűleg nem rosszindulatú, mert már törölték volna.
  • Jim Morrison
    százezren töltötték le, csak nem rosszindulatú :) én a helyedben megnézném ezt a live wallpepert, szép is és hasznos is :) csak nemrég találtam, mondjuk én nem használok live wallpapert.
  • Zholsta
    Eső üveg élő háttérkép. Ezen a néven fut.
  • [HUN]FaTaL
    Konkrétan melyik háttérképről van szó?
  • Zholsta
    Igen én is így gondoltam csak furcsálom,hogy egy háttérképnek pl miért kell hozzáférés a kontaktokhoz és a telefonhoz?
  • SzirmosSzisza
    Ha valamit pár százezren letöltöttek akkor feltehetőleg nincs probléma :)
  • Zholsta
    Sziasztok!

Ios-ről váltottam nemrég egy galaxy s4-re és a google play áruházból letölthető alkalmazások engedélyeivel kapcsolatban lenne egy kérésem.

Észrevettem,hogy néhány alkalmazás pl egy zenelejátszó vagy egy live wallpaper engedélyt kér pl a telefon funkciók eléréséhez és ez egy kicsit aggaszt mert nem szeretném a telefonszámomat és a kontaktjaimat kiadni jó kis spam cégeknek és hasonlók.

Van okom aggódni,vagy a play áruházban azért szűrik a programokat amik felkerülnek?

Esetleg tudtok adni néhány tanácsot mire érdemes személyes adat biztonság terén figyelni?

Köszönöm előre is.
  • skinnyman
  • LocalPatriot
    Közben Muter megmondta a tutit.
    Ő LG-t szeretne, mert eddig is csak az volt neki. Azt már ismeri. Pedig másfél éve Samsungot használ:D
    Szerintem L7 II lesz.
  • precision
    ez mind szép és jó csak nem értem, hogy mire ideér hozzánk az itthoni üzletekbe miért lesz belőle 90-100e Ft körüli ár :)

végülis nem számít ha lehet majd rendelni külföldről a lenti áron, akkor tényleg best buy lesz
  • GregSB
    "A számos pletykát és kiszivárgott információt követően a Motorola végül hivatalosan is bemutatta a Moto X mérsékelt árfekvésű kiadását, mely a bejelentést követően szinte azonnal elérhető lesz Brazíliában és Európa egyes piacain.

...

A Moto G az Egyesült Királyságban a belső memória méretétől függően 135, illetve 159 angol fontért, vagyis 48 000, illetve 57 000 forintért került a boltok polcaira és hogy az ajánlatát még vonzóbbá tegye a Motorola, rögtön be is jelentette a januárban érkező Android 4.4 KitKat frissítést."
  • Jim Morrison
    Azokat szerencsére lementettem