36194
-
ktomi22 #25193 Sziasztok. Nagy dillemaban vagyok.
Lehetosegem nyilt a szolgaltatomnal uj keszuleket vennem. 2 jelolt lehetseges (hozzatennem HTC fan volnek, es amiot kiadtak a mini-t..azota szemezek vele):
- HTC One Mini
- Samsung Galaxy S4 Mini
utanuk olvastam hogy specifikaciokban, stb .. miben kulonboznek.
szinte egy az egyben egyforma. a RAM tobb a samsungban azt olvastam,.. de a htc megis "gyorsabb"??... ezen meglepodtem picit..
vegulis dontottem is mert a htc 180 euro míg a samsung 160 euro ra jott ki, .. szinte egy ár.. szinte gyeforma teljesitmeny.. marad a kinezet.. ott a htc nyert nalam. mentem is volna megvenni,
..elhataroztam hogy akkor 180 eurot szanok akkor a telefonra.. es megveszem a htc-t.. mikor ugymond elkonyveltem hogy ez a penz a telefonra van.. kiderul hogy a samsungot beakcioztak..es most csak 50 euro..
de mivel mar dontottem a htc mellett..es az a penz a telefonra volt szanva.. nem fogtak meg a lehetoseggel, de elbizonytalanitottak, .. mert azert nem mind1 hogy 180 vagy 50.
most bujom a netet, .. kinek milyen tapasztalata van a 2 keszulekkel kapcsolatban.. de szinte mindenhol ugyan az.. mondom megkerdem..hatha valaki tud nekem donto tenyezokkel ervelni
egy szo mint 100..
szerintetek melyik keszulek, es miert?..
(gyorsasag, anyaghasznalat stb.. benchmarkok is akar.. lenyeg hogy kerlek ne hasra utesre bokjetek ra valamelyikre) -
#25192 Angry Birds Seasons gets its 4th Christmas expansion pack, available for iOS and Android -
#25191 USA-ban olcso Moto X -
#25190 hát ha nagyobb kijelzőre vágysz akkor mindenképpen le kell cserélned az iPhonet mert egy ideig nem lesz phablet méretű vagy a jelenleginél nagyobb méretű iphone... a közeljövőben biztos hogy nem
amúgy a HTC Oneból van Google Edition (szerintem a Sense felületesre is fel lehet rakni a stock androidot, de majd az okosabbak megmondják biztosan)
amúgy a Nexus 5 jó választás -
#25189 Őszintén szólva, i4S-em volt, abból lett HTC One - abból pedig i5.
A One egy Isten, de sajnos nem jött be a Sense felület, ezért is álltam vissza szifonra. A Nexus 5 mindenben tetszik, de főleg az új Android miatt. Elég jól összehozták, így nyugodtan kijelentem hogy az Android beérte az iOS-t. [se lagg, se semmi az N5-ön] az i5 pedig iOS 7 óta...no comment!
Amúgy a fő oka az, hogy meguntam a kis kijelzőt..A One-ban is imádtam a tűéles [i4s után] hatalmas Full HD megjelenítőt. No meg a Nexusban a kamera is tetszik, hiába a sok negatív vélemény, szeirntem elég jóra sikeredett!
Ráadás pedig az, hogy smooth az egész - az pedig nálam elég fontos, az iOS is többek közt ezért ragadott magával. De ma már bizony a Google-ba több lehetőség rejlik ill. hozza a fluid érzést is! [A One hozta - a Nexus végképp] -
#25188 -
#25187 A magnókazetta méretet mostanában terás mobilvinyónak hívják :) -
#25186 Én speciel nem is rajongok érte. Egy Conpact Flash méretű kényelmesebb a markomnak.
A kedves szórakoztató ipar meg használhatna mondjuk magnókazetta méretűt.
Szépen be lehetne dobozolni.
Elférne rajta annyi kép/reklám, amit nem szégyellnek, és még látható lenne.
Elférne benne maga az adathordozó egy memóriakártya méretben is, ha kisebb eszközben kellene használni.
Mind1, van már így is épp elég formátum :) -
#25185 Nekem ilyen volt itthon:
Jobb lett, mint amit a telefonos üzletben csináltak "lyukasztóval" -
#25184 azt döntsd el, hogy miért akarod lecserélni az iphonet, azaz mi az ami számodra hiányzik az iOSből és hogy ezt a hiányosságot az android tudja e pótolni
egyszóval oprendszer szintjén dönts, szerintem... ne pedig specifikációk vagy ilyesmik alapján
de persze ahogy érzed :) egy google topikban nyilván a nexust ajánlják majd egy iphone topikban meg nyilván azt :) -
#25183 Miért akarod leváltani? -
#25182 Egy csaladtagnak van, egyertelmuen a legjobb okostelefon amit eddig probaltam. Ha a kinti play-es ar korul meg tudod szerezni, egyertelmuen a legjobb vetel is amugy a piacon. -
#25181 Hát.. Én nem tudnék dönteni ha egy árban lenne a két telefon. (De mivel olcsóbb az N5 én arra mennék, ha úgy van) -
#25180 Napot!
Van itt valakinek Nexus 5? Személyes tapasztalat esetleg? Sajnos itthon nincs rá mód, hogy valahol élőben személyesen is megnyomkodhassam, azért is kérdem. Tervezem az i5-öm leváltását N5-re, eléggé pofás az új Android 4.4 - a nexus pedig elképesztő fluid!Jó döntés lenne szerintetek? -
#25179 Telenor nekem is ingyen csinálta. Igaz, nekem egy igen-igen régi, még Pannon GSM-es SIM-em volt, még körbevágni sem lehetett (kiscsaj hüledezett is, hogy hát ő ilyen régi kártyát még nem látott :) ), mindenképpen új kellett, de ingyen adták.
-
#25178 Normál simet egy eszközzel bármely telefonos szervizben 1 perc alatt kivágják mikróra ingyen ! A régi is megmarad adapternek használható csak vissza kell pattintani. Nekem is így van és működik. -
Borg #25177 Már csak azért is, mert pl LTE hálózat se megy egy bizonyos kornál régebbi SIM-mel. -
#25176 Telenornal nekem is ingyen csereltek... Ugy tudok ha 2 evnel regebbi a kartya kotelesek ingyen cserelni. -
#25175 Telenor-nal amugy teljesen ingyen kicsereltek az enyem microsim-re, barmifele indoklas nelkul (annyit mondtam h van egy uj telom amibe mar az kell), par perc volt az egesz.
Ez a korrekt hozzaallas szerintem, nem ertem hogy mas szolgaltatok mit szopatnak (dijakkal, meg feltetelekkel naluk kell venned a telot, lol?), az o erdekuk is hogy hasznalhasd a teloban a sim-edet, ugyanannyira mint a te erdeked. -
#25174 azért nem olyan nehéz megtalálni az információt, hogy melyik honnan jön, és melyik mivel kompatibilis. -
#25173 Sokkal kevesebb helyet foglal a micro és nano sim beolvasó elektornikája mint a nagyé. És lehet újat fogok mondani, de a mai telefonoknál mér minden négyzet mm számít, minél több helyet tudnak megspórolni annál nagyobb akksi fér be. -
#25172 Tudtommal a nano sim az apple agymenes... a miro az ossznepi volt. -
#25171 Nanonak is ugyanaz a felepitese, csak kisebb a chip a kartyan. ha nem igy lenne nem lenne visszafele kompatibilis egy egyszeru converter segitsegevel (be lehet tenni barmely masik sim helyere barmely telefonba csak kall egy kitolto muanyag a meretnek megfeleloen.) -
#25170 A sima Full Format SIM és a most ismert MiniSIM is csak abból állt, hogy levágták a sarkait, mert az emberek megszokták, hogy körömnyi cuccokkal kell zsonglőrködni.
A nano már részben más felépítésű. -
#25169 Én fogtam sniccert és levágtam a SIM kártya széleit. Annyi egyedül a baj, hogy kifele nem jön egyszerűen :D -
#25168 Az más. Az tudtommal nem abból állt, hogy levágták a sarkait a sima SD-nek. :D -
#25167 Át bizony. Főleg a fényképezőgépeknél... :D -
#25166 A microSD is átvette az uralmat a sima SD és a mini SD után, biztos csak poénból csinálták azt is... -
#25165 Az az oka ennek, hogy a csúcshardver mellett már nincs annyi hely a telefonban, hogy elférjen egy normál SIM kártya. (Ja DE)
Fuck logic.
Hülye gyártók. -
#25164 Ezek ipari standard méretek, csak az iPhoneok voltak az első készülékek amikben megjelentek. De ez nem csak az Apple agymenése, az összes gyártóval közösen hozták létre ezeket. -
#25163 Köszi szépen mindenkinek!
Vannak itt kemény praktikák látom. :D -
#25162 bemész és annyit mondasz, hogy ledobál néha a hálózatról, és más telefonnal is próbáltad. Kérde, hogy cseréljék ki a sim-et mert hibás. És akkor megemlíted, hogy esetleg microra cseréljék már... -
Baloldali a Mini Sim
#25157: Nekem a lurdyban cserélték ingyen. -
#25160 Mi ez a micro meg mini sim?
Ezek nem veletlen
Micro (ipone 4-tol kezdve mostmar majdnem minden flagship telobanez van)
es
Nano sim (Iphone 5 - 5c - 5s)?
Az meg kulon rohej, hogy ezert 4500 ft-ot van pofajuk elkerni... (UK-ben ingyenes) -
#25159 Én a pólusba kérdeztem rá. Mondja a kiscsaj 7k...
Átmentem a Duna plázába és ingyen cserélte a srác. -
#25158 Így van.
-
#25157 Menj be egy T-mobile boltba, és kérdezz rá. Ha pénzt kér-> quit, és menj egy másikba. Valahol ingyen megcsinálják. -
#25156 Nekem beírta, hogy hibás és ingyen kicserélte. Ügyintéző függő.
A régi mini-sim inaktív lesz, megy a kukába. De lehet kapni a microhoz átalakítót párszáz forintért. -
#25155 4500 Ft.
Számhordozás? Mobilinternet?
Minden ugyan az marad csak a régi kártyád letiltódik és minden az újhoz fog kötődni.
Megtarthatod a régi SIM-et de semmire nem mész vele, mert nem fog felcsatlakozni a hálózatra utána már. -
#25154 én egy ilyennel megoldottam anno