36194
-
#25674 Flesseld vissza a gyári romot. -
#25673 Segítség kellene!!
Mivel a Sony pöcsölt a 4.3 kiadással, így feltettem egy ftf fájlból, flashtool-al. Közben ma már tölthetem a gyári, hivatalos verziót. A gondom az, hogy hiába csinálok teljes visszaállítást, mindent törölve, mindig az ftf-et rakja vissza. SUS-al is legyomláltam, majd abba raktam fel, de megint az ftf-es verzióm van. Mit kellene tennem? -
#25672 köszi
15, 30 és 60FPS-t tud az Xperia Z, a többit nem volt hajlandó elfogadni :(
Bónuszként kilépés után csontra fagyott a telefon -
#25671 Ha leszeded a Nexusok kamera .apk-ját, akkor lehet hogy működni fog, lehet hogy nem. Lutri. Van akinél megy, nálam nem, valószínűleg azért mert a telómban nincs giroszkóp ami elengedhetetlen a gömbpanorámához. -
#25670 Normális gömbpanoráma program létezik? Olyan mint a nexusokban van. -
#25669 lgCamera-t próbált ki. Abban van framerate állításra lehetőség, de nem biztos hogy működik. -
#25668 Mert a nem mainstream zene fos? -
#25667 Engem pont a 24fps érdekelt volna, mert MHL-en annyit ad ki a telefon 30 helyett. Nameg ha FullHD, akkor ugye 24FPS illene hozzá... -
#25666 Félreérthetően ítam. Szeressétek azt hogy a Nexusok ilyen olcsók amíg még lehet. Mert szerintem 4-5 év múlva már nem lesz Nexus telefon, ami fele annyiba kerül mint a konkurencia. -
#25665 Ezért mondom hogy számukra addig lesz érdekes ez a buli, amíg új embereket tudnak bevonzani vele :) Majdnem minden egyes új Nexus user = új google acc = új hírdetési felület + információ.
De ha egyszer elkezdenek telítődni a piacok és már több lesz az olyan ember aki upgradel mint aki először vesz okostelefont, onnantól kezdve ezt nem tarthatják fent mert veszteséges lesz nekik. De ez még jóval odébb van, több évnyire, és nem egyik napról a másikra fognak drágulni hanem apránként. -
#25664 "Szeressétek amíg még lehet."
A Google nem csak a készülékeket adja kb anyagköltségben hanem sok tucat ingyenes és jól használható szolgáltatást ad mellé.
Ingyen nem kevés tárhelyet,korlátlan videó feltöltést,korlátlan fényképfeltöltést,20.000 darab (per 300 mega) ingyenes zene tárolás lehetőségét,ingyenes navigációt,ingyenes chat programot plsuz sorolhatnám napestig.
A konkurencia még ha tud is néha alternatívát nyújtani azt jó sok pénzért teszi.
Ajánlom tanulmányozni : A Google szolgáltatásainak listája -
#25663 jaaa értem akkor -
#25662 Ő arra gondol, hogy sok új Android user lesz az olcsó telefon miatt. -
#25661 a googlenek szerinted mennyire fontos ez az elhanyagolható összeg, amit a tabletek eladásából kap?
az ő bevétele a reklámokból jön, ami több emberhez jut el úgy, ha olcsón árul jó tabletet.
de persze, lehet, hogy neked lesz igazad. -
#25660 Szeressétek amíg még lehet. Hosszú távon tuti nem lesznek ilyen olcsók a Nexusok. Most amíg még növekszik az okostelefon / tablet piac addig megéri a Googlenak benyelni a nyereséget a készülékeken, mert amennyi új usert nyernek ezzel + amennyi új reklámbevételeket hoznak ezek az gondolom bőven visszahozza nekik ezt. De ahogy telítődni fog a piac úgy már egyre kevésbé fogja nekik megérni echte profit nélkül adni a telefont -> tuti drágulni fognak a Nexusok is. -
#25659 tehát akkor menjek el agresszív vajaskenyér koncertre deep purple koncert helyett, mert az csak 200 forint? :) -
RYO21 #25658 Kameráról jut eszembe. Tud valaki egy jó kamera appot, ami picit feljavítja a kép minőségét? Mert az Xperia mirom gyári kamerája elég szar, de pl. anno a Camera360 sokkal jobb képet csinált. Csak nagyon igényes volt, és lassan indult be. -
#25657 Ha gyorsított felvételeket akarsz, akkor ún. timelapse appok után kutass, ha ezt a telód nem tudja alapból. Lassítani nem igen tudsz, vagy ha mégis az eléggé kakkancs lesz. ~30 FPS-t nem érdemes lassítgatni. -
#25656 Tudtok olyan kamera programot, amiben állítható a felvételi sebesség? A gyári programban nem találtam erre utaló nyomot. -
#25655 Nem a Dévid Gettára kell menni, ugyanis vannak kiváló koncertek olcsón. -
syberia2 #25654 Lehet egyből a memkártyára telepíteni a programot, vagy nem? (nem akarom megvenni a játékot úgy, hogy aztán kuka, mert nem fér el) -
#25653 Ezért is szeretjük a Google-t. :) -
#25652 Egy szaros koncert jegyé' meg tízezeré' árulnak a rohattak pedig csak pár forintba kerű' nekik a' papír amire nyomják! jóóóóóóój mekkora mutyi van itt heee.
há' monnyon le mind! -
#25651 Nexus kb tök ugyanez, csak a Manufacturing költségeket a Google kifizeti az LG-nek a reklámbevételeiből, így az em a végfelhasználókon csapódik le. -
#25650 Az előző Nexus tablet 160 (kisebb) és 170 (nagyobb) dolláros produkciós költséggel bírt.
A Nexus 4-et 200 és 250 dollár közé lőtték, de nincsenek olyan pontos kimutatások mint az iPhone esetén. -
#25649 Ugyanez pepitában. -
#25648 Asszem ezt a témát le is zárhatjuk. Nexus telóról van ilyen ábra? Az érdekelne is. -
#25647 Nem kell őket sajnálni:
-
#25646 Tudtátok, hogy az iPhonehoz használt OS az a fán terem és nem kell fejleszteni? Ugyanez igaz a sok szarra is amivel a Samsung teletömi a telefont, sőt úgy hallottam, hogy pl a felhő szolgáltatásuk is ingyen hosztolódik (fura szó:D). Ja meg olvastam, hogy a fodrász vesz egy ollót aztán azt használja évekig, szal kb a 20. vevő után tök sok profitot csinál, mert az anyagára már nincs a dolgoknak, tök durva!!!! -
Így is 290 dollárt hoz házhoz egy 650 dolláros telefon (minél feljebb megy a tárhely annál nagyobb lesz a profit, 30 dollár körül van az amiért az cég plusz 100 dollárt kér).
Ebből simán lehet lejjebb csípni annyit, hogy kisebb profittal operáljunk és ne menjen minőség rovására. Erre szerettem volna rámutatni.
Igen a vásárlók irracionálisak. Saját bevallása szerint a Porche is 40-50 százalékot visz haza, ahogy a Nike és a Levi's a farmerek után is. Úgy tűnik ez az állandó kulcsa a "prémium termékeknek". -
#25644 Angol megy?
Akkor a bal alsó sarokban lévő megjegyzést elolvasd, miszerint ez az anyagár, a fejlesztés, licensek, egyéb sallangok nincsenek benne. -
#25643 nem az előállítása, hanem a "cost of components", vagyis maga a készülék anyagára. az előállításba beletartozik még az összeszerelési költség, a gyár fenntartási költsége, a munkások bére, a logisztikai kiadások, stb.. nem beszélve még a szoftverek licenszéről, adó, stb.. -
#25642 Na jó, de csak a vasat számolni egy készülék fejlesztési költségébe az egy csepp csúsztatás - ott a szoftver, a know-how, a fejlesztés, a nem megjelenő változatok költsége, stb. stb. - És ezeket nem nagyon lehet számszerűsíteni, csak furcsa tekintetek vannak belőle, mint amikor a Microsoft közölte, hogy az X1 kontroller fejlesztése az évek során 100 millió dollárt vitt el.
És ez az a plusz költség, amit pl. a Google benyel a sajátmárkás készülékeknél.
az meg már a vásárlói pszichológia és évtizedes marketing része, hogy sokszor egy drágább készülék jobban is megy, hiszen "prémium érzetet kelt" - még ha bullshitnek is hangzik, egyszerűen így van -
#25641 Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy az milyen alkalmazással lenne megoldható, hogy ha én elindítok egy zeneszámot a táblámon, akkor az a laptopon vele egyidőben (!!!) elinduljon. Addig már eljutottam hogy a tábláról tudom indítani a laptopon levő zenét (Unified Remote App), de az hogy egyszerre szóljon mindkettőn nem akar összejönni. Azért lenne fontos, mert a táblán egy metronómozott számnak kellene szólni, míg a laptopon ugyanannak metronóm nélkül... És ezért kellene a tökéletes egyszerre indulás.
Köszönettel!
Attila -
#25640 Sokszor hajlamosak elfelejteni az emberek, hogy a prémium árú készülékeken hatalmas profitmargó van. Mármint tényleg irreálisan nagy, az előállítási költségekhez képest. Van egy-két olyan cég ami erről képes lemondani, annak érdekében, hogy könnyebben elhintsenek egy brandet (Nexus-ok, az új Moto felhozotal pl.), vagy a relatíve nagyobb volumenű eladásokból termelt profitban reménykednek.
Nyilván nem nullszaldó volt a célja a Motorolának a Moto G-vel, ezeken a készülékeken még azért van haszon kulcs, ahogy a Nexuson is. De nem akkora mint a high-end Samsungok vagy az iPhone-ok esetén.
650 dolláros iPhone teljes előállítása 200 dollárból van meg.
(Nem flame-elni akartam, a többi Androidos high-end gyártó is pontosan ezt teszi) -
#25639 T-hez valaki vitt mar be nem gyari romos keszuleket gariztatni? Para volt? (kepernyo egett be megint, romhoz sok koze nincs, de biztos ami biztos -
#25638 Nem.
A bankkártya adatot nem akarja megadni. De mind1 már.
Felrakom neki az Android weathert, a Fancy mégse volt jó. -
#25637 Google fiók kamu névvel készült akkor? :)
Meg lehet pl a te bankkártyádat is hozzáadni. -
#25636 Nem az árral van a gond... hanem Muter nem akarja megadni az adatait. Azért kellett neki ingyenes.
De már felraktuk a Fancy widgetet, meg a Kii keyboardot. Azért köszönöm! -
#25635 Ha megveszi se doglik bele szerintem, plane h most akcios is.