36194
-
#26035 A "jelenleg használt" akkumulátor (lítium-ion) alap technológiája jó 40 éves (a nikkel-fém-hidrid olyan 5 évvel idősebb), azért azóta van bőven fejlődés benne, bár valóban nem tudom meddig lehet még az energiasűrűséget növelni, a biztonságot fejleszteni, stb. És hozzá jönnek azok az eszközök, amik ezt kihasználják (egyre csökkenő fogyasztással), és ott is komoly fejlődés van, sokféle technológia (elég csak az OLED-re gondolni).
És hogy parasztvakítás-e... nem hiszem. Üzlet. Marha nagy, és óriási pénzek forognak benne. Ha lenne komoly, olcsó, biztonságos és jól használható alternatíva, valószínűleg átállnának rá, ők se hülyék (ahogy megtörtént az átállás a Lítium-polimer akkumulátorokra a 90-es évek közepén-végén, amikor már megérte nekik). És minden évben vannak hírek különféle energiatárolási technológiákról, elemekről, akkumulátorokról, tehát rajta vannak az ügyön :) -
#26034 Akkor te is elismered hogy parasztvakítás az egész ha jólértem.
Viszont akkor az előbbi hozzászólásod nemtudom mire vélni.
A jelenleg használt akkuk technológiailag valószínűleg tovább már nem fejleszthetők sokkal, ezért kellene valami más megoldás után nézniük, a pixelek sűrítése helyett. -
#26033 Olvass utána. Talán még kicsit hajlított is lesz. Ez már csak rumor. -
#26032 Qualcomm hits back at Nvidia Tegra K1 benchmarks -
#26031 Az a vicces inkább, hogy a fémházas verzió kb. 150 dollárral drágább lesz... -
#26030 Samsung és a full fémház ez jó. -
#26029 Kíváncsi leszek mikor jön, Samsung S5 most jön Q1 ben, full fémházzal meg egy műanyagos verzióval, remélem ez előbb kijön hogy alacsonyabb áron indulhasson a Samsung. -
#26028 Azért biztos lehetne, csak nem fejlesztik az aksikat annyira mint amennyire a hardver fejlődik. Egyébként meg ottvan az LG G2 vagy a Razr HD Maxx ami aktív használat mellet is kibír 2-3 napot, erre még nyurnának és 4 napra már lehetne építeni a marketing kampányt :D -
#26027 Sok évvel ezelőtt a "ki gyárt vékonyabb telefont" fronton ment a számháború (a Samsung egy-két havonta tolta ki az újabb 1-1 tized milliméterrel vékonyabb készülékeket), mindig kell valami selling point, amit nagy betűkkel ki lehet írni, és elég látványos egy óriásplakátra.
Az egy (jó esetben két) napos aktív időt nem tudják kitolni legalább egy hétre komoly kompromisszumok nélkül. Az már látványos lenne, és lehetne vele feszíteni, de ez nincs meg. Ahogy fejlődnek az akkumulátorok (élettartam, gyors tölthetőség, veszélyes anyagok mennyisége és hasonlók tekintetében) úgy fejlődnek a fogyasztók is, ma már ugyanaz az akkumulátor egy 320x240-es három colos képernyő helyett egy 1080p-s öt colost húz el egy napig. Az előbbit nem nagyon lehet reklámozni (kevesen vannak azok, akik ennyire előtérbe helyezik a zöld gondolatot, hogy eszerint választanának készüléket), az utóbbit igen.
A kapacitás meg - hát, ugyanakkora méretben ma már a 7-800 mAh helyett már 1500 körül vannak a normál akkuk, ez azért csak egy duplázódás. -
#26026 Egy nagyon jó hasonlat: Nvidia gt440 3Gb gddr3!
Haverom úgy kellett lebeszélnem róla, mert csak annyit látott hozzá nem értőként, hogy 3Gb...
Az hogy ennek semmi értelme, már nem látja az egyszeri felhasználó. -
#26025 Nemigazán, csak vannak érdekes dolgok. A gyártók tulajdonképpen számháborúznak egymással. felbontás megapixel, cpu magok, és ram terén.
pc monitoron nincs igény akkora felbontásra, amit ők egy 5" körüli készülékbe belezsúfolnak.
Több értelmét látnám, ha az akku kapacitásával menne a számháború, mert annak értelme is lenne. Mondjuk az egyszerű felhasználónak fingja nincs mi az a mAh, a felbontást és a megapixelt viszont ismerik :)
Fejlődés párti vagyok, szeretem az új dolgokat próbálgatni, és használni. (megjelenés után már tettem fel a win8-at, és sg főoldal is tetszik alapvetően)
Hint: Én 4,3" alatti telefont nem vennék és valahol 4,7" körül van a felső plafon. -
#26024 Jaja, és minden 3 col feletti képernyő is teljesen felesleges :)
"a telefon telefonálásra való, a színes képernyő is értelmetlen" mozgalom nemvében, előre -
#26023 és mennyire igazuk van :D -
#26022 Ezt mondják legalább a x720 óta minden újabb felbontásra :) -
#26021 wow 2,560×1,440 értelem a köbön :D -
#26020 Jön a Z2!!! (Sirius)
Sony Xperia Z2 rumored for MWC unveiling, 5.2-inch 2,560×1,440 screen in tow -
#26019 Csak az van, hogy PC-n max a C-re szemetelnek a programok, azt meg leszarom mert külön partíció a rendszernek és a telepített programoknak, a többi meghajtón pedig rendet tartok. Na most itt ez nem igazán kivitelezhető (ahol van micro sd slot ott nagyjából igen, de nem teljesen).
Ha szerinted így rendben van az API, akkor OK, szerintem nincs, és ennyi. -
#26018 Próbáltalak rávezetni, hogy mi volt az adott felhasználó kérdése és problémája, mert úgy tűnik csak te nem értetted, és jöttél a jogosultságokkal.
A kérdés az volt, lehet-e rendezni, a válasz pedig nagyon egyszerűen annyi, hogy nem.
Az szerintem nem vigasztalja, hogy ehhez jogosultságok vannak, és hogy pc-n is ugyanez van. -
#26017 Ha meg szerinted az nem baj es nem zavar, akkor meg egyaltalan mirol beszelunk?
Rendet tartani pedig kb ugyanugy lehet, mint pc-n. Mindkettonel lenne kozponti helye az adatoknak, de ha egy app minden aron egy bizonyos helyre akar adatokat irni, azzal nem tudsz mit csinalni sem itt, sem pc-n. Igy pedig a valasz az, hogy de, kb pont ugy lehet rendet tartani rajta, mint pc-n.
kifli: teged meg nem kert senki hogy cel nelkul rinyalj, es fikazd a rendszert a sajat topicjaban. -
#26016 Nem pontozom le, mert attól nem lesz egy app szar, hogy olyan helyre írkál ahova szerintem nem kéne, a fejlesztője valószínűleg úgy látta logikusnak. Engem nem zavar, hogy kupleráj van az "sd-n", de jobb lenne, ha lehetne rendet tartani. Az eredeti kérdésre pedig az a válasz, hogy nem lehet.
Emellé jegyeztem meg, hogy kár, hogy nem épül úgy fel az API, hogy dedikált könyvtárat kapna 1-1 app az sd-n is (csak írásra, olvasásra értelemszerűen nem). -
#26015 Nem kell rá semmit mondani, nem is kérte senki korábban sem, hogy vedd védelmedbe a rendszert. -
#26014 Oppo N1 review: CyanogenMod goes legit -
#26013 Erre most mit lehet mondani? Az app fejlesztoinel reklamalj, csak ok tehetnek rola. -
#26012 baszhatom, hogy látom a jogosultságán, ha nekem kell egy app. Így a ne használd nem megoldás. -
#26011 Nem ir osszevissza semmi, csak amit te felraksz, latva hogy joga van erre. Ha nem tetszik, ne rakd fel, ha felraktad torold le, pontozd le.
De szerintem mindketten tudjuk, hogy mirol van szo, elbeszelunk egymas mellett. A lenyeg, hogy ahonnan az egesz kiindult: ugyanugy megvan a kozponti hely ahova az appok adatokat rakhatnak, vannak appok amik ezt figyelmen kivul hagyjak es szemetelnek, de ez pontosan igy van pc-n is, itt legalabb az app jogosultsagainal latszik mar ha valaminek joga van erre. -
#26010 DirectX nem ír oda semmit, nekem eddig csak a Visual C++ Redist telepítők hagytak szemetet, meg a radeon driver. Nem azt mondtam, hogy pc-n nem fordul elő, hanem hogy kevesebbszer. -
#26009 Nem azt mondtam, hogy nem létezik egy központi hely, hanem azt hogy össze-vissza írkálnak az appok.
"Az /sdcard pontosan a megosztott tarhely, ahova definicio szerint (!) barmelyik program irhat"
Igen, éppen ez a probléma, örülök, hogy végre megértetted. :D
" az igenyes appok tulnyomo resze (hacsak nincs ra valami kulonosebb okuk), nem tesz a gyokerbe semmit, hanem a fent emlitett kozponti helyeket hasznalja."
Továbbra is arról beszélek, hogy az a baj, hogy API szinten nincs korlátozva. -
#26008 Rengetegszer van, hogy az ilyen directx meg egyéb szarjait amit telepít ott hagyja a meghajtó gyökerében, legalábbis nekem :) -
#26007 még bevezethetik, esetleg automatikusan az sdcard/appData mappába nyomhatná őket a rendszer -
MBetty1986 #26006 Sziasztok,
Feltelepítettem a Vibert a telefonomra.
A nevek mellett megjelentek a profil képek.
Hogy tudom kivenni őket, vagy ne látszódjanak a számok mellett?
-
#26005 Hogy ne lenne kozponti helyen semmi? Raneztel a helyekre amiket irtam? Akkor gyengebbek kedveert: nezz bele pl a /sdcard/Android/data-ba. Ez szerinted mi ha nem kozponti hely? Ez a hely kb az osidok ota letezik, es minden kicsit is igenyesebb app (hacsak nincs ra valami nyomos oka) oda pakol ha a kulso tarhelyre akar valamit rakni ami az apphoz tartozik.
Az /sdcard pontosan a megosztott tarhely, ahova definicio szerint (!) barmelyik program irhat es ahonnan barmelyik program olvashat (amelyiknek joga van hozza). Nalam egyebkent ott is teljesen rend van, 1-1 plusz mappa van amit nehany app odarakott. De egyaltalan nem szuksegszeru hogy barmelyik app odaszemeteljen, az igenyes appok tulnyomo resze (hacsak nincs ra valami kulonosebb okuk), nem tesz a gyokerbe semmit, hanem a fent emlitett kozponti helyeket hasznalja. -
#26004 Ez így van, én csak azt mondtam, hogy api korlátok közé is lehetett volna szorítani, hogy hova írhat egy app, de most már késő. -
#26003 De nincs központi helyen semmi, nézzél rá a /mnt/sdcard mappádra. Vagy /storage/emulated/0, nexuson. Neked ez központi hely? Össze-vissza szemetelnek skineket meg ilyesmiket a programok az sd-n. Kellett volna egy android mappa és sd kártya írási joggal cska oda írhatnának az appok, pont. A többi részét meg rendben tartod (és olvasás mehet, pl. zenékhez). Most már késő ilyesmit megcsinálni a régi appok és telefonok miatt.
"A legtobb program meg ami kulso helyekre ir az sd kartyan, az vagy olyan kozponti helyre ir ahol konnyen meg lehet talalni, vagy ki tudod valasztani hogy hova irjon."
Vagy nagyon nem, van amelyikben nem lehet kiválasztani és beokádja a beállításait a saját mappájába (csak így /appnév) vagy épp egy text fájlt hány az sd kártya gyökerébe, és nem egy ilyen van, hanem rengeteg. -
#26002 Nem szemetel az nekem sehova, mindig az f-re telepítem és csak a saját könyvtárába ír. -
#26001 Egyik ismerősömnek is meghajolt a Z1-ese. Hát mit ne mondjak nem vicces. Ennyi pénz és, hogy ilyen előforduljon.... -
#26000 "akkor egyszeruen szarul van megirva az app." - szerintem az esetek többségében ez a ludas, és mivel nincs a mostaninál szigorúbb korlátok közé szorítva, ezért a /sdcard (N7-en) nálam is úgy néz ki, hogy 4-5 .<akármi> rejtett mappa, aztán néhány saját gyártmány, meg Music meg Download, aztán még 4-5 <program saját mappája>, és a végére néhány .log meg .txt különféle programoktól, amik már lehet, hogy nincsenek is feltelepítve. -
#25999 Pedig eleg sok pc-s app van, ami random helyekre szemetel, es nem fog senki ntfs engedelyekkel szorakozni hogy ez ellen barmit csinaljon.
Es mi lett volna jo es mire nem gondoltak es mi keso es miert? Most mar tenyleg nem ertem mire gondolsz. Ugyanugy kozponti helyeken vannak az appokkal kapcsolatos adatok. Ha valamit telepitesz, kozponti helyre (/data/data, /data/app, stb.) telepul, ha pedig megosztott tarhelyen (pl. sdcard-on) is tarolnak adatokat, akkor a <shared-storage>/Android/data (es obb)-be pakolnak.
kifli: Mivel egy mobilban kb sosincs tobb erre hasznalhato particio, plusz a felhasznalok nagy reszet nem erdekli hova telepul egy progam, plusz minden program ugyanoda telepul, igy leginkabb csak feleslegesen bonyolitana a dolgokat, nyilvan nem lehet megmondani hogy hova telepuljon egy program.
A legtobb program meg ami kulso helyekre ir az sd kartyan, az vagy olyan kozponti helyre ir ahol konnyen meg lehet talalni, vagy ki tudod valasztani hogy hova irjon. Ha tenyleg van jelentossege hogy hova irjon es rossz helyre ir es nem is tudod kivalasztani hogy hova irjon, akkor egyszeruen szarul van megirva az app. -
#25998 Igen ilyesmire gondoltam.
Annyit találtam Total Commander-ben,hogy lehet szűrni a mappákat,így hozzá adtam azokat amikbe nem igen fogok belépni. Legalább a telefonon nem látom már ezeket,csak ha a gépre dugom. -
#25997 Steam szokott telepítési meghajtóra szemetelni :/ -
#25996 Én nem nagyon tudok PC-n olyan programról, ami össze-vissza írkálna a c-n, meg az összes többi partíción. És, de, engedély kell (persze ehhez be kell állítani az NTFS jogokat).
Egy AppData szerűség jó lett volna az SD kártyára, anno, és akkor permissionnel az appok is csak oda írkálhatnának. Nem lenne folyton ekkora kupleráj az SD-n. De erre nem gondoltak, most meg már nagyjából késő.