36194
-
#26676 Ja ok, biztos csak kepzeltem, hogy a vanilla android vs touchwiz kapcsan az n5 es note 3-rol beszeltunk az utobbi x kommentben.
A fikazasrol meg annyit, hogy kb minden kommentben, ahol beszeltem rola, hozzatettem, hogy az egyik legjobb telefon a piacon.
Mivel a latszatat sem mutatod semmilyen ertelmes vitara valo torekvesnek, en itt be is fejeztem. -
#26675 ismerősöm kapott egy kis alap gingerbread-es alcatelt (kernel 2.6.35.7, firmware 2.3.6)
névjegyzékbe nem enged embereknek egyedi csengőhangot beállítani
biztos láma kérdés, de ha keresek hozzá egy magyar nyelvű névjegykezelőt (angolul nem tud az ismerősöm) a play-en, az esetlegesen tudhatja ezt a lehetőséget ? vagy a ginger ilyesmit nem enged / nem tud, és ne keressem hiába ?
esetleg ajánlhattok valamit, ha tudtok valami jót, ami megfelelhet neki -
Borg #26674 Én egy büdös szót nem írtam az N5-ről és nem is fogok.
Ellenben az N3-at te úgy fikázod, hogy közöd nincs hozzá, míg én használom 4 hónapja. Ennyit a hitelességéről annak, amiket össze hordasz. -
Borg #26673 N3-ra is kijött a kitkat már... -
#26672 Erdekes:
-
#26671 Az elobb meg azt mondtad, hogy a kezemben nem volt, most mar az nem eleg? Ha nem birtokolom jelen idoben, akkor mar nem mondhatok rola semmit? Vagy csak tulvizionalom a "nekem van, neked nincs" ovodas szintu mondokadat? Vagy tenyleg megis mit akartal kihozni ebbol az egeszbol? Es ha mar szoba kerult, neked van n5-od? Mert az alapjan amit itt csinalsz, nem hogy nincs olyanod, es soha nem is fogtal olyat a kezedben, de meg videot sem lattal rola.
Mert amit irtam, barki megerosit neked, aki valaha fogta a kezeben a ket telefont.
Es hogy ezek melle te jatszod a tajekozottat es vadolsz barki mast tapasztalatlansaaggal meg urban legenddel, az mar a hab az egesz tetejen. Teljesen ovodas amit csinalsz.
Raadasul azt is vilagosan elmondtam, hogy ezek mellett is az egyik legjobb telo a note 3. De nem, csak azert sem hagyja annyiban. Ovoda. -
#26670 Nem magyarországi hanem európai supportról volt szó. Azért jó pár telefon fog kapni idén ami még mindig jobb mint a be sem jelentettek.
A Motorola nem legalja, a Moto G-vel megmutatták, hogy hogyan kell ezt csinálni. Csak hát most már el lett adva úgy hogy megint bármi történhet, reméljük folytatják a Moto G példát. -
#26669 A dzsunka minőségről volt szó, nem pedig az egyébként kutyát nem érdeklő magyarországi supportról.
És a nagy gyártók közül ki kapott KitKatot? Mert én a Nexusokon kívül más telón nem igazán látok (a GPE és DEV telefonokat leszámítva). Talán a HTC Onera már kijött.
Ennyi erővel a motorola is legalja minőség, ha az európai supportot nézed, pedig ez közel sem így van. -
Dobronski #26668 Igen nekem is, viszont gondoltam jó lesz rajta olvasni. Suliban, hogy értelmes dolgot is olvassak... -
#26667 Nem rossz bár az 5 col nekem már nagy. -
Dobronski #26666 iNew v3. Gyenge az akksija, kamera nem egy S4 (bár kínaiak közt különösen jónak számít), de ennek tudatában vettem. Olcsó. Tudok rajta neten tanulni, nekem megfelel. -
#26665 Milyen telód van? -
#26664 Xiaomi az a MIUI-s rendszerű nem? Ők hivatalosan nincsenek is Európában így meg nehéz supportról beszélni. :S Lenovo jó, az tetszik nekem is de még ők sincsenek Európában, reméljük a Motorola Mobility felvásárlásával eszükbe jut erre is terjeszkedni. Huawei-nél ha jól tudom lehet nem de csak a P6 kapott KitKat-ot. A ZTE-nél meg még rosszabb a helyzet mert ott én még frissítési tervről se olvastam de lehet csak én nem tudok róla de legalább jelen vannak hivatalosan is Európában, szervizhálózattal meg mindennel. -
#26663 Touchwizz tenyleg gany, de szegeny samu nem tud mit kitalalni mar, extra par mag, ghz, esetleg ram miatt fene se vesz uj telot. -
#26662 Ezt csak megerősíteni tudom. N5-öm van, de mikor az ismerős S4-ét a kezembe veszem akkor én látom a mikrolagokat. -
Dobronski #26661 Gondoltuk hogy egy olyan emberrel van dolgunk, akinek drága csamcsungja van :* -
Borg #26660 Mesélj még a Note3-ról úgy, hogy neked nincs, nekem meg igen....
Urban legendeket gyártasz, semmi mást... -
#26659 Nem sok olyan "hires" telefont tudsz mondani, ami nem volt meg a kezemben. Es igen, egy S4 vagy egy Note 3 is eszrevehetoen lassabb/akadozasra hajlamosabb, mint egy N5. Mostanaban, ilyen szinten mar nincsenek akkora kulonbsegek, mint nehany eve, de latni a kulonbseget, ha figyelsz, es igenyes vagy ra. Szoval ha tapasztalat nelkuli frocsogest keresel, valszeg jobban jarsz ha mashol keresed... :)
Szoval azt mind tartom, amit altalanossagban irtam roluk, ettol meg jo cucc S4 es Note 3 is, ezzel egyutt is a legjobb telok kozott vannak. -
Borg #26658 Már megint ez a tapasztalat nélküli fröcsögés... gondolom egy percet nem volt még a kezedben rendes samsung telefon touchwizzel... -
#26657 Elhiszem, a samsung sem epp a kituno szoftveres megoldasairol hires, lasd a touchwiz nevu szornyedvenyt, x giganyi eloretelepitett szemetet, amitol a leggyorsabb/legjobb hardveren is ocsmany, akadozos lesz az egesz felulet. Egy vanilla android utan mondjuk gyakorlatilag barmelyik gyarto skinjere rossz ranezni.
Mondjuk ilyen alap funkciokkal mint a telefonalassal azert nem kene h gond legyen, az mindenkeppen rendellenes jelenseg. -
#26656 Xiaomi? Lenovo? ZTE? Huawei?
Ne általánosíts. :) -
Dobronski #26655 Ezzel nem azt mondom hogy szar a Samu, csak mindenre van példa. -
Dobronski #26654 Én meg tudok Samsungot nem egyet a családban, mellyel nem lehet telefonálni csak 3. alkalomra, ha egymással próbálsz beszélni ezekkel a készülékekkel, esélytelen. Ja, és Vodafone, legalább van support ráadásul méreg drágák. Ja semmi, csak a 2. igaz. -
Dobronski #26653 Van support. Amit én rendeltem 1 hónap alatt 4 frissítés volt. Akku-t lehet bármilyen shopból venni. Custom rom is van, rengeteg hibajavítással. Bírom amikor valaki megveszi a drága Samsungot és utána ócsárólja a kínait mert harmad áron tudja azt, és valótlant állít. Kérem... -
#26652 Már mikor kiderült, hogy fake. Azért ne együnk már meg mindent. -
#26651 A dátum és idő be van állítva jól a tableten? (SSL hiba miatt nem tud kapcsolódni, ha rosszul van beállítva, persze ezt is csak debugnál írja ki). -
#26650 -
#26649 Pont az MTK platformosokról olvasom azokat az általános panaszokat, hogy gyenge a hangerő amin valami MTK Tools nevű root-os appal valamit lehet javítani és, hogy gyenge a GPS jel. Plusz nem lehet vagy nehéz hozzá custom ROM-ot készíteni mert nem adnak ki valami kódot? -
#26648 Multkor olyan kinai telefont lattam, hogy beszaras.
A dobozan persze sehol egy gyarto nev, barki is gyartotta, nem adta hozza a nevet. A doboza alapjan amoled kijelzoje volt, 4 magos proci, stb. A gyakorlatban nagyjabol minden hazugsag volt, amit rairtak, talan azt kiveve hogy android futott rajta (bar biztosan nem az a verzio amit allitott magarol, es valami undoritoan osszeganyolt takony szemet volt az egesz, de valahol a melyen vegulis gondolom az lehetett, mert mi mas lett volna). A kijelzorol uvoltott hogy semmi koze semmilyen oled alapu technologiahoz (undorito bevilagitasos fekete, stb), az os ami rajta futott, 4.2-kent azonositotta magat, kozben a 4.0 easter eggje volt benne (az is csak felig), kozben pedig maga a felulet az gyakorlatilag egy froyo-s vagy gingerbread-es samsung touchwiz felulet volt (nem masolat vagy ilyesmi, hanem egeszen konkretan az, ugyanaz), a valos verzio szerintem max 2.2-2.3 lehetett.
A telefon magarol azt mondta, hogy snapdragon s4 pro proci van benne, CPU-Z szerint ugyanakkor A7-es proci volt (itt mar megdolt a dolog) tovabba azt allitotta magarol, hogy 17 (tizenhet!) GHz-es. Es 4 magot jelentett magarol, kozben erdekes mod 3 mindig ki volt kapcsolva es csak az elso volt aktiv. A hangszoroja barmikor amikor hangot adott ki, uvoltoen recsegett.
Tenyleg nem tudom ki az aki penzt ad egy ilyenert, de valakik biztos benyelik a szopohorgot, kulonben nem gyartananak ilyeneket... -
#26647 Már ismertebb, stabilabb, összetettebb support-hálózattal bíró márkák is adnak ki hagyományos értelemben vett (tehát főként MTK-platformos) olcsó kínai készülékeket. Lenovo, Acer, Alcatel, ZTE stb.
Ezekre általában nem érkezik annyi panasz, mint a nevenincs Samsung és HTC copycatekre. -
#26646 Pont erről van szó, hogy általánosítasz, hibásan - sok cégnél van support (nagyobbaknál még futáros ügyintézés is!), van frissítés (OTA), ROM-okat van, hogy gyártanak egy-egy sikeresebb fajtánál, akkumulátort pedig ugyanúgy rendelsz online, mint a telefont.
És sok cégnél nincs meg egyik sem, de erre próbáltunk itt rámutatni, hogy ez olyan, mintha azt mondanád, hogy az európai márkájú autóknál van vagy nincs valami. És ezzel egy kalap alá veszed a Volvot és a Daciat. -
#26645 Kínai telefonok az a kínai márkájú telefonok, nem összekeverendő az ott gyártott de márkásabb példányokkal. Utóbbinál azért még komolyabb minőségellenőrzés van. A kínai márkáknál support sincs. Se szoftverfrissítés se custom ROM, semmi, még akkut se biztos, hogy találsz hozzá. -
#26644 Egyáltalán úgy általánosítani, hogy "a kínai telefonok" kb. olyan, mintha azt mondanád, hogy "az európai autók". -
Dobronski #26643 válogatja.
alaposan utána kell olvasni. de pl. anyaghasználatban mára nem rosszak. egyre több a fém a telefonjaikban, a müanyag is egyre jobb. kijelzőjük pl. nagyon szép szokott már lenni (IPS). -
#26642 Ahogy a telefonoknál, úgy a tableteknél is van egy komoly közösség, akik már kipróbálták, nyúzták ezeket a kínai mókákat, és az ő fórumaikon utánaolvasva meg lehet találni, hogy mit érdemes, milyen kompromisszumokra kell számítani. -
#26641 hát azért a kínai telefonokkal is van baj bőven -
Dobronski #26640 azt vettem észre hogy a kínai telefonokkal mára nincs baj, de a tabletjei még mindig szarok. -
#26639 Wayteq, olcsó kinai márka. -
#26638 Üdv srácok, lehet hogy nem a megfelelő helyre írok!
_Ma vettem egy wayteq tabot, tökéletesen müködik, de most valamiért, szürke lett a wifi jel, van net, de a googles cuccok nem mennek, pl a play....
5let valakinek? -
#26637 Visa And MasterCard Announce Support For NFC Payments With Host Card Emulation In KitKat