36194
  • Vadnokedli
    Nagy Plusz az USB3 Samsungnál(Ami már Note3-nál is jóság volt). Viszont Sony-ban 3GB RAM, bár 1 revízióval "régebbi" SD 801 es(számból ítélve gsmarénán, nem hinném hogy a frekvencia eltérést jelezné). Én nem tudnék dönteni.
  • LocalPatriot
    +1
    Én is inkább Note 3-at venném.
  • precision
    eh... *váltanék
    sry :(
  • precision
    számomra is csalódás egy picit az S5 :) inkább nevezném S4s -nek :)
    a fingerprint scanner is olyan, hogy végig kell rajta húzni az ujjadat, nem olyan mint az Apple féle... azt is kapufának érzem
    a hátlap sem tetszik, egyáltalán nem high-end kinézetű :) persze eddig sem volt az egyik Samsung hátlapja sem (talán a Note3 és az S2 hátlapja egy picit szebb mint a többi)

ha S4 -em lenne biztos nem váltanák S5 -re, vagy inkább vennék egy Note3 -at ha már Samsungot szeretnék
  • SzirmosSzisza
    Ez alapján nem sok :)
  • LocalPatriot
    Ezt most csak viccből jegyeztem meg. Nem tudom hány telefon ismerné most pl. fel.)

Egyébként én pl. elvagyok a 16 gigás kártyával is. Engem sem vonz abszolút a 4k-s felvétel meg kijelző, csak elfogadom, hogy másnak van igénye rá. Meg persze, hogy mindig van hova fejlődni, mégha sokaknak felesleges is.
  • Dzsini
    van 128 gigás kártya, és nézd meg hány készüléket adnak ki még most is kártyahely nélkül 16-32 giga belsővel (a 8 szerencsére kezd kikopni)

már a 10+ megapixeles képek is zabálják a helyet - értem én, hogy rögtön mehet fel a felhőbe, és állandó szélessáv van, de azért néha nem igazán értem a tervezőket :)
  • LocalPatriot
    Én csak azért voltam biztos a 2+ gbyte RAM-ba, mert a Note 3-ba annyit raktak.
    A kijelzőben meg azért, mert elég sok kínai telefon van már bejelentve 2k-s kijelzővel. Meg hát azért mert Samsung. :)

Dzsini - értem én, igazatok is van, de csak azért jegyeztem meg, mert fejlődik azért az is. Ha egy videó folyamatosabb, simább az már előrelépés.

Adattárolás szempontjából meg annyit, hogy már bemutatták a 128 gigás kártyát:)
  • Dzsini
    Nem az FPS számít (nem csak az), hanem hogy másodpercenként hány mega a felvétel - egy normális fullHD felvétel 15-40 mega másodpercenként 30 képkockával számolva. 120-nál ez mondjuk 100 mega/másodperc (kerekítgessünk), az percenként mondjuk 6 giga. Ez főleg humoros a bővíthetetlen telefonokra gondolva.

Ezért szokták a bitrátát bőven lejjebb venni, ami meg azt hozza, hogy szép meg jó a nagy felbontás, de agyon van tömörítve.
  • skinnyman
    4 giga ramhoz valoszinuleg mar 64 bites proci dukalna (ami nem lesz benne), 3 giga meg nem "kerek" szam, meg 2 giga jelenleg azert tenyleg majdnem mindenre eleg, gondolom ezekert.

A fizikai gomb okat meg sztem valahol a "csak azert is" (en azon is oszinten meglepodtem, hogy ennyi ev utan a szaros menu gombot sikerult lecserelni vegre), a "mert egy masik gyarto is igy csinalja" es az esetekben jol jovo praktikussaga (ha asztalon fekszik a telo, egyszerubb egy mozdulattal felebreszteni es ranezni) okok kozott lehet keresgelni, amikbol szerintem kb egyedul az utolso oknak lehet barmi letjogosultsaga.

Nagyobb felbontasu kijelzore en amugy sem szamitottam, aki kepben van, tudja, hogy ilyen meretben meg lcd kijelzokbol is alig van bejelentve egyaltalan nagyobb felbontasu, oled-en pedig sokkal nehezebb ugyanolyan ppi-t elerni technologia szinten, az s4 1080p kijelzojere se szamitottak olyan sokan anno, mert az is peldatlan volt a maga idejeben, sajat technologiai kutatasok/attoresek nelkul gondolom eselytelen lett volna. 4k kijelzo meg teljesen eselytelen volt, meg tablakon, lcd-n sincs olyan, nemhogy egy 5" oled kijelzon.
  • davidka003
    Az dicséretes de az FPS szám növelésével nem lesz jobb a minőség. Maximum a felvételek lehetnek látványosabbak.
  • Dzsini
    Üdv az interneten: "nekem nem tetszik" = "szar", "nekem nincs szükségem rá" = "senkinek nincs szüksége rá, akinek mégis, az minimum hülye", és ilyesmik.
  • LocalPatriot
    Rágyúrtak, hisz már 120 FPS-el tud felvenni full HD-ba.
    Vagy tévedek? Mintha valahol olvastam volna...
  • LocalPatriot
    Most ne kezdjünk el személyeskedni.
    Én csak azt mondom, hogy vannak akiknek nem kell, de van akinek kell. Ennyi.
    ha nektek nem kell, miért baj, ha másnak igen? Vagy itt mindenki ennyire egoista?
  • davidka003
    Nem a 4k-val van bajom hanem azzal, hogy a bitráta úgyis fos.
    Ilyen kis kamera nem tud olyan jó minőségben felvenni.
    Inkább a jobb minőségű FullHD-ra kéne rágyúrni.
  • Narxis
    Akkor vonulj a fejlettebb országokba oszt verjed az asztalt a 4k-s videódért. Ki a toszt érdekel?
  • LocalPatriot
    "az meg, hogy neked mint kismagyarnak felesleges, ki a toszt érdekel?"

ezt nem neked címeztem, hanem általánosságban értem.
  • LocalPatriot
    Hagyjuk már ezt a 2 giga RAM mire nem elég, meg minek a 4k-s kép stb vitát. Mindenki sír, hogy minek a 4k-s videófelvétel is… hát talán azért mert MO-n kívül vannak fejlettebb országok, és talán léteznek pénzesebb emberek, mint akik sírnak, és talán van 4k-s TV-jük… az meg, hogy neked mint kismagyarnak felesleges, ki a toszt érdekel?
    Mivel ez egy csúcskategóriás gép, ezért neki minden téren jobban kell lennie, mint az elődje. Ezért.
    Ha ugyan azzal a HW-vel adja ki, a köv csúcsgépet mivel magarázza a többletárat?
  • davidka003
    2 GB RAM mire nem elég mondd már meg? Főleg Kitkat-nél.
  • LocalPatriot
    Egyébként azt lehet tudni, hogy a Z2-nek is van gyári fóliája, amit ha leszedek lejön a Sony felirat?
    A Z-mről én leszedtem annó elölről is, meg hátulról is.
  • LocalPatriot
    Valóban nem sokkal jobb, S4-ről felesleges is lenne.
    Amit viszont nagyon nem értek a Samsungtól, hogy miért "csak" 2 giga RAM-ot tettek bele...? A fizikai gombot se értem...
    Viszont meglepődtem azon is, hogy nem 2k-s kijelzővel jött. Szinte biztos voltam benne, hogy 2 vagy 4k-s kijelzővel adják ki.
    Szerintem aki jó Samut akar venni az ne ezt vegye, hanem a note 3-at.
  • [HUN]FaTaL
    N5 :D

Ezen kettő közül egyértelműen a Z2.

Samsung tákolmánya nem tetszik, a szar knoxuk miatt meg custom romot se lehet rátenni.
  • Firerock
    S5. Nagyon nem jönnek be ezek a Sony-k. Imádom az S4-emet is,de nem látok túl nagy előrelépést szóval ezt most kihagyom,várom az S6-ot...:)
  • skinnyman
    [Fail] Archos CEO Demos A Water-Resistant Phone On Camera By Submerging It... And It Goes Dead
  • skinnyman

• theone91
    Z2. Messzemenőleg.
  • LocalPatriot
    Ki melyiket választaná?

• Jim Morrison
  • theone91
    Egy ilyet kérnék Google Editionben.
  • skinnyman
    [MWC 2014] Hands-On With The Xperia Z2: Incremental Changes Add Up
    Eleg jo kis telo lett az biztos.
  • Dzsini
    Mint egy normálisan belakott Windows :)
  • LocalPatriot
    Az igen!
  • GregSB
    Ennek ellenére:

"Wow… RT @androidcentral: Galaxy S5 ROM is a bit of a monster, taking up nearly 8GB of storage http://t.co/e406Ht5JCT"
  • LocalPatriot
    Jó volt ez a tegnapi Samsung bemutató. Azért a Samu tényleg ad a megjelenésre:) A telefon nem sokat változott. Mondjuk, ha így is sikeres minek kéne? Sony se hiszem, hogy nagyon vált a külsőn. Egyébként az megütötte a fülemet amit a fiatal srác mondott... elméletileg amikor az aksi 10%-on van, akkor még 24 óráig kibírja, készenléti állapotban. Ezt a közönség se nagyon hitte el, hangból ítélve:)
  • RelakS
    Ja, már látom. A bokámig csordult a nyálam.

Mondjuk ha a Z-ben lenne ANT+, vagy nem kattantam volna rá a bringázásra (endomondo, ugye, és ANT+-os adókkal lehetne bolondítani), akkor nem kéne, de így... :)

Mondjuk megkínálhatták volna USB3-mal, de gondolom valamit minden évben kell cseppenteni.
  • theone91
  • RelakS
    ajjajjajjajj...

Ha normális a kijelzője, akkor szegény pénztárcám...
  • theone91
    Szerintem emiatt sosem kellett kifejezetten aggódni.
  • SzirmosSzisza
    Akkor viszont hardver szinten kell majd felmutatni valami erőest :)
  • theone91
    A Verge szerint jóval kevesebb bloatware/crapware lesz az S5-ön mint eddig.