Google Android

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

theone91
Ne felejtsd el, hogy Samsungnak már-már az is elegendõ PR, hogy ott a neve a hûtõnkön, a TV-nken, a porszívónkon. Ezt megfejelve a Nexusok marketingköltsége bolhányi a Samsungokéhoz képest.

[HUN]FaTaL
Talán mert nem reklámozták óránként 83x az olimpia alatt, meg nem is gyártottak belõle annyit.

http://goo.gl/gd6Zi5

[HUN]FaTaL
Még nem, de fogod tudni venni. Oneból a Google Editiont konkrétan hol is veszed meg itthon elõfizetéssel?

Vadnokedli
Ezt az összehasonlítást csinálhatták volna a Snapdragon 800-as S4-el.

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

desigo
Persze mert nem költött annyit reklámra a Google mint a Samsung.
Az emberek azt veszik amit a tévében,óriásplakáton meg a szolgáltatóknál látnak.
Aki nem érzelmi alapon vásárol hanem racionális érvek alapján az Nexust vesz.
Narxis
Én nem szeretek elõfizura rablánccal venni. :S

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

GregSB
Csak arra akartam rávilágítani, hogy nem mindenkinek "bestbuy" a nexus. Érdekes módon már az n4-is nagyon jó ár érték rányú volt, mégsem fogyott belõle közel sem annyi mint a Samu Galaxy S3-ból.

GregSB
Vas alatt a konkrét házra gondoltam. De ez innentõl kezdve ízlés dolga, nekem jobban tetszik az alu ház mint a Nexus 7 féle puha mûanyag. De ízlésrõl nincs értelme vitatkozni, szóval ezt ne is folytassuk 😊

Az ár meg nem mindenkinek releváns. Csomóan elõfizura vesznek telefont, úgy a One sem rossz vétel. n5-öt meg nem is tudod itthon így venni.

theone91
Mondjuk ezt én sem értettem. Ennél jobb hardvert még nem kapsz.

davidka003
Isten a Nexus 5 és venném mint állat ha lehetne itthon kapni. 😄

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

skinnyman
Mi az h sokkal jobb vas? Konkretan jelentosen gyengebb, a Snapdragon 800-nal jelenleg az egesz piacon nem nagyon letezik nemhogy sokkal jobb vas, de siman jobb vas sem 😊
Akinek nincs ra valami kulonos oka ra, igencsak nehez a ketszeres arat igazolni nem csak a One-ert, hanem barmelyik masik "csucsteloert" is. Ar/ertekben ladbdaba nem rug semmi mellette, a legtobb ketszer dragabb telefonnal is a legtobb dologban jobb.

Regards,

theone91
Sokan dicsérik az N5 fogását, összeszerelését és textúráját. Erre igazán panaszkodnak tesztekben. Én amúgy is jobban csípem a soft-touch mûanyagot (nem keverendõ a gusztustalan Samsung mûanyaggal és kamukrómmal), mint az üveget vagy a fémet. Én inkább a Nexust választanám fele annyiért.

GregSB
Egyébként ha valakinek a kamera nem fontos, akkor a vanilla androidos HTC One jobb telefon szerintem mint az N5. Az is hamarosan megkapja 4.4-et, és sokkal jobb vas (kamerát leszámítva), ha az N5 tényleg olyan minõségû mint az új N7. 2x annyiba is kerül mondjuk.

GregSB
Elsõ képekbõl nem sok derül ki, mert az 5s-nél nem a pohárra / szövegre van állítva a fókusz, így az totál homály :-)

Vadnokedli
swag yolo hipster kép. Szarbakksz-ban. <#vigyor2>

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

theone91
(Megjegyzem, nem flame miatt hasonlítom az iPhone-hoz a kamerát, szimplán úgy gondolom, hogy az iPhone-ban van a legjobb (hagyományos értelemben vett) mobil-kamera.)

theone91
Ha olyan optikát és érzékelõt raksz a Nexus 5-be, akkor vállalhatatlanul pufók lesz a telefon, pont mint az 1020. Plusz, kétlem, hogy tartaná így a 350 dödöllés, kártyáfüggetlen árat (megkockáztatom hogy Carl Zeiss bácsi sem dolgozik olcsón).

A jelenleginél jobb kamerával viszont egyet értek, pláne, hogy a legelsõ marketinganyag ezzel is akarta eladni a telefont. Viszont a kamera közel sem rossz, mint ahogy az elsõ hullámos gyorstesztek beállították. Jó kamerát kapott, de a jelenlegi, drágább konkurencia lenyomja. Ennyi.

Nexus 5 - 1.
iPhone 5S - 1.
Nexus 5 - 2.
iPhone 5S - 2.

Amint láthatod. Ha a fényérzékenység nem menne enyhén a dinamika rovására, és csak egy picivel lenne jobb a vonalélesség, akkor a simán hozza az 5S szintjét a kamera.

skinnyman

Regards,

bardocz
Igen, ezt értem, de ha úgyis keveset használod, akkor szerintem bõven jó a böngészõbõl csinálni. Én amikor elkezdtem többet használni, csak akkor raktam fel a messengert is.
[HUN]FaTaL
Nekem a legutolsó beta van fent és simán enged olvasni. Küldeni nem próbáltam.

Az üzenet küldõ részét használom/tam ritkán.

infidel

bardocz
Ha ritkán használod akkor nem jó böngészõbõl? És a facebook alkalmazást egyszer használtam, de az elég is volt belõle.
Elhiszem, hogy mûködik. Viszonylag ritkán küldtem facebookon üzenetet, és mérgesít, hogy csak ezért a funkcióért egy 10+ Mb-os appot kell telepíteni... 😞

infidel

bardocz
Legalább az mûködik.
Szemét gyûlöletes facebook app! Már nem enged üzenetet küldeni, sem pedig olvasni, "kötelez" a facebook messenger letöltésére... <#levele>

infidel

Sziasztok,
Kitöltenétek az alább kérdõívet? Részben az utazás, internet, mobilalkalmazás kapcsolatát vizsgálom
Köszönöm még 29 kellene hogy elérjem a bûvös 300-at 😊

Kérdõív - utazás, mobil
Jim Morrison
így nem is tûnik sokkal nagyobbnak mint a n4, most elgondolkodtam a cserén.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

hungary27
nincs a kamerájával semmi baj
Balyy
Iphone-ról nincs ilyen? <#idiota><#nevetes1>

Ajándék csónak ne nézd a lapát! Hala Madrid!

skinnyman
skinnyman
skinnyman
Persze, azzal az otromba nagy optikaval amitol a kamera reszen 14.5 mm vastag lett a telefon - kb ketszer vastagabb mint amit az ember egy telefontol varna. Az a telefon lenyegeben egy fenykepezogep (annak persze mar nem olyan jo), mast kb nem is tud felmutatni. Mint hardver, mint platform nagyjabol egy nulla, mindkettoben evekkel le van maradva. A Nexus 5 elsosorban egy okostelefon, mind hardverben mind szoftverben a ma elerheto legjobb, legeloremutatobb cuccokat vonultatja fel, a kamera ott van es egyaltalan nem is rossz mert kell, de egyaltalan nem elsodleges szempont.
Es nagyjabol abban is biztos vagyok hogy ha ra is tudnanak rakni egy ilyen kamerat (amitol tenyleg sokkal jobb kepeket csinalna de olyan otromba lenne tole), az emberek nagy resze nem kerne belole, telefont akar nem fenykepezot, pontosan tudja hogy ez egy telefon es nem azzal fogja a profi fotoit loni ugy sem.

Regards,

GregSB
Azért, mert nem éri meg elszakadni.

Nekem is sokkal nagyobb pain in the ass lenne platformot váltani, mint maradni.

Ha veszek egy új iOS eszközt, elsõ indításnál azt mondom neki restoreoljon az elõzõ készülékem backupjából, 20 perc múlva egy olyan készülék lesz a kezemben ami új, de minden olyan rajta mint a régin. SMS-ek, a böngészõ megnyitott lapjai, a játékok mentései, minden ugyan olyan mint a régi készüléken.

A kényelem nagy úr. Pláne ha felnõssz és az életed nagy részét munka, vagy egy gyerek nevelése teszi ki. Ha egy felnõtt ember "belak" egy platformot, onnantól kezdve valami áttörõ dolgot kell felmutatnis egy másik platformnak / készüléknek hogy a váltás kecsegtetõ legyen.

GregSB
Egy jobb kamerát. Lumia 1020 szintût.

Utóbbi idõben nagy hangsúlyt fektettek a fotókra. Retusálás (snapseed), megosztás (Google+).

Ha emellé beletettek volna egy olyan kamerát a Nexusba, ami leiskolázza a konkurenciát, azzal elérhettek volna valami egyedülállót.

Egy csúcs kamerát, ami mellé komplett támogatás van fotózáshoz. (Én ha nincs nálam a DSLR-em, akkor telefonnal fotózok + snapseedel retusálok most is).

skinnyman

Regards,

rage
Van valaki közületek, akinek a mobilján az új Google+ funkció (Auto Awesome Movies) mûködik?

Nálam, S4-en 4.3-as Android alatt a google+ beállításaiban engedélyezni lehet,de csak ennyi, amúgy a funkció nem érhetõ el sehol.

Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10

theone91
Kétlem, hogy a közeljövõben elszakadna az Apple-tõl.

desigo
A Google Nexus felnõtt
via Plastik Józsi
theone91
Kihagyom.

Prody
keress rá youtube-on

theone91
Zseniális a humorod.

Prody
ja meg mellbimbólenyomatolvasót

Prody
tvájsz esz feszt procit

theone91
Te mit tettél volna bele ezeken kívül? (Komolyan kérdezem, nem provokálok)

Prody
Én is csak vitatkozom!

GregSB
Te nem tudom mit szívtál, ez nem egy focimeccs, és nem drukkerek vagyunk, nincsen senki senki ellen, emberek vagyunk akik kütyükrõl és cégekrõl beszélgetünk.

Ha te ezt nem így látod, akkor veled sincs értelme vitatkozni.

skinnyman
Marmint sima bolt alatt arra gondolsz h play-en kivul? Lehet elvileg, kint sok masik bolt is arulja (meg szolgaltatok is). Magyarorszagon hivatalosan szerintem nem kaphato meg es nem tudom mikor lesz.

Regards,

skinnyman
Jo kerdes, biztos lesznek majd mas, komolyabb tesztek is.
Az eddigiek alapjan (es velemenyek alapjan) amugy egyertelmuen komoly elorelepes az N4 kamerajahoz kepest, es eleg kozel van a tobbi top telefon teljesitmenyehez. Szerintem a legtobben akik szidjak, valojaban semmit nem tudnak rola (amire ebben a topicban is lathattunk peldat😊 ).

Mas:
50% felett a JB

Regards,