36194
-
#27316 Láttam róla az Mobilarénás adást és nem ajánlanám senkinek. Kis túlzással okostelóként használhatatlan és nem az 512MB ram (miatt) csak. -
#27315 Na igen. De az S5-be is lehetett volna 3 giga RAM, mér csak a konkurencia miatt is. -
#27314 rakhattak volna bele 1 giga ramot... -
#27313 Nokia X kis hazánkban. -
#27312 inkább a folyadék alapú cellás akkut fejlesztenék ki amivel egy telefon elmenne egy hétig :) -
#27311 tuti nem tesz jót. -
#27310 Nekem az rémlik, hogy a feltöltés még okés, azzal van a baj, hogy többször is meg lehessen ezt csinálni :D -
#27309 Igazi, volt mar a technologiarol hir, egyetemeken alkalmaztak, kutatasi fazisban van, par evig ilyet meg biztos nem fogunk latni a piacon kaphato telefonokban.
cikk pl: StoreDot’s Bio-Organic Battery Tech Can Charge From Flat To Full In 30 Seconds -
#27308 most akkor ez fake? vagy tényleg? :O -
#27307 de jó lenne, ha így lehetne tölteni^^
-
#27306 köszi! (: -
#27305 itt : pdadb.net -
#27304 Hol tudom megnézni hogy egy telefonban milyen ram van (ddr2-3), ill hány mhz-es ? -
#27303 6-kor Mobilarena TVn bemutató... -
#27302 Qualcomm's 2015 chips may make you regret getting a new phone this year
Szivesen latnam egy nexus teloban, de nem jelenik meg idore egy ideihez... -
#27301 Még meg se jelent, de már jön a jobb S5. Link -
#27300 Én rossz példa vagyok, az első okostelefonomat egy eladott X360-ból vettem.
Na a lényeg:
A világ legtöbbet eladott konzoljai: 1. PS2, 2. GameBoy, 3. Nintendo DS.
Utóbbi kettő handheld platform, csupán casual játékokkal. És bizony sosem voltak negatív hatással az asztali konzolokra. Mint ahogy Skinnyman is említi két külön kategóriáról van szó. Sőt a Wii (2006-ról beszélünk ugyebár) legsikeresebb játéka a belsős fejlesztésű Wii Sports. Nyilván ezt adták a konzolok mellé is, de ettől függetlenül nagyon sikeres volt, az all-time bestseller listákán második (konkrétan a Tetris után). És az még talán egyszerűbb is volt mint a jelenlegi mobiljátékok többsége, és mégsem befolyásolták az X360/PS3 generáció hardcore játékait.
Arányaiban több casual játék jelenik meg mobilra, mint nagy címek konzolokra. Igen. Ez egyértelmű és így van. De ez nem azt jelenti, hogy a nagy címekből kevesebb volna mint mondjuk ~5 éve.
Az új konzolokra valóban úgy tűnik mintha kevesebb lauch title jönne mint 2005-2006-ban, de ezért nem a felhasználókat teheted felelőssé. Ők még mindig vennék a prémium, hardcore címeket. A launchcímek hiányáért inkább a fejlesztőket, a Sony-t és a MS-t tedd felelőssé. A nagykonzolok igen is jól fogynak. Nem kell aggódni. -
#27299 Szerintem a mobilos jatekok azert nem veszelyeztetik nagyon a "nagykonzolos" jatekokat, egyszeruen baromira nem egy kategoria a ketto.
Csak kb az utobbi kb 1 evben amilyen jatekok kijottek/amikkel jatszottam ps3-ra, pc-re, ennel sokkal jobb felhozatal ilyen rovid idon belul sztem nem nagyon volt soha, semmire. (pl. last of us: generacio legjobb jateka, beyond, gow, gt6, multiplatformok: gta5, bioshock infinite) Ezt tenyleg jol mutatja a gta5 is, ami minden idok legdrgabb jateka (265 millio dollar), es minden eladasi rekordod is megdontott. Szoval a nagy nevu, igenyes jatekoknak mindig lesz piaca, es ezek a jatekok mobilon kb nem leteznek. (most tekintsunk el a regi klasszikus jo jatekok portolasatol, ilyenek leteznek mobilra is, de ezek egyszer mar megjelentek nagygepen/konzolon, nem engedhetnek meg amugy hogy mobilra ilyen kaliberu jatekokat irjanak)
A mobilos gamingben a fo problema sztem nem is a nehany dollaros jatekokkal van (bar teny, hogy emiatt igenyes ES sok tartalombol allo jatekot kozel lehetetlen osszehozni).
Sokkal inkabb az ingyenes, IAP-os/pay to win/reklamokkal telenyomott cuccokkal, az ilyenektol tenyleg hanyingerem van, es a tomegeknek sajnos pont ez kell. Ez az egeszben a tragedia inkabb. -
Chris Lowe #27298 A te példád is pont erősíti a mondandóm. És nem gondolnám, hogy egyedi eset lennél. Több dolog miatt alakult ez így, amit írtam a gyors játék, ingyenes vagy egy sör ára szint, bődület mennyiségű játék, mindenféle kategória, (példa : valaki pingpong rajongó, simán talál programot, míg nagykonzolon esélytelen), komolyan a 70 éves is talál neki való szórakozást! Gyors ütemben javul a grafika, a mai szint már simán ps2/dreamcast. A Gta5 egyedi eset, azt gondolom beismered mivel a 4 valamikor 6-7 éve jelent meg, ergo úgy kellett a népnek mint egy falat kenyér. Kíváncsi vagyok mikor tud megint ilyen vagy csak hasonló szintű eladást AAA játék.
Egyébként magamra cáfolok a ps4 eladással is, mert elvileg nagyon jól fogy. Csak épp játék nincs rá...
Viszont az is tény, hogy néha baromi jó leülni a klasszikus kontroller elé és belemerülni igazán egy játékba. Mert ez a konzolos gamervilág szinten bohóckodás. -
#27297 A GTA-s példával kicsit magadra cáfoltál. Fél éves a játék és rögtön a hatodik az all-time legtöbbet eladott játékai listáján a maga 33 millió példányával. Ha egy ilyen tizenezres játék képes egymilliárd dollárt kaszálni csupán az első három nap alatt akkor kijelenthető, hogy a probléma nem a konzumerek szintjén van. Ők örömmel vesznek 60 dollárért velős játékot. Feltételezem akkor, a fejlesztőkkel és a kiadókkal van baj.
Bár nem egészen értem miről is van szó, annak ellenére, hogy én már teljesen elidegenedtem a videojátékoktól és pont mobilon játszok már csupán egy-két logikai játékkal. Tavaly is óriási konzol-címek jelentek meg nagy stúdióktól és nem kevesebb, mint az okostelefonbumm előtt. -
Chris Lowe #27296 Én igazából azt látom, hogy az okostelefonos játékok megölik a komoly fejlesztéseket. Elmúlt fél évben mi is jelent meg nagykonzolra? Ja és volt egy karácsony + megjelent a nextgen. Volt egy Gta5 aztán ha erősen gondolkozom akkor beugrik a gt6. Meg persze ps4-re jött egy killzone meg boxra is két nyitócucc. Szvsz haldoklik a tizenezerért árult nagyjáték, persze ettől még sikeres lesz ez a kütyü, legalábbis tudása ára ezt előrevetíti csak játékra szerintem marad az egyszerű, gyors 5 perces tapizás. -
#27295 Pontosan, ha a jatek reszet nem nezed, akkor is onmagaban sikerre van predesztinalva. Olcso, gyors, nagyjabol veri minden konkurenset mindenben, szarert hugyert megveszed a tv ala, es tud mindent amit akarsz - egy atlag felhasznalo szemszogebol nezve. -
#27294 Az Amazonnál van az a pénz, hogy oda (is) fognak fejleszteni, ha ők azt "javasolják", és fel tudnak mutatni akkora vásárlóerőt az Amazon userek között, hogy még meg is éri rááldozni az energiát. -
Chris Lowe #27293 Persze de itt a lényeg, hogy egy ilyen kütyü akkor lehet sikeres ha milliónyi játék van rá. Namost ezt pont a kontroller akadályozza, egy játékfejlesztő ezután is inkább fog tapira fejleszteni és lebutítja az irányitást már ha szempont az eladott mennyiség.
-
#27292 Nálunk egyelőre igen - az Egyesült Államokban ott van mögötte az Amazon szolgáltatásrendszere, amitől sokkal több lesz (lásd: Kindle Fire táblagépek). -
#27291 Ez max egy Ouya.... -
Chris Lowe #27290 Nem rossz ez, bár az a kontroller....
Leginkább az a probléma, hogy ha egy játékot erre a kontrollerre fejlesztenek az nem lesz játszható telefon/tableten ergo innen nézve ugyanaz mint ps/xbox max. olcsóbbak lesznek a játékok viszont 4 mag ide-oda grafikailag is gyengébbek lesznek. -
#27289 Amazon Fire TV review -
Samsung promises truly flexible electronics sooner with graphene breakthrough -
#27287 Amíg az Apple is kattintható gombbal nyomul addig a Samsung is. Ennyi. Racionalitást ne keress benne. -
#27286 Jo kerdes, de most mar legalabb a menu gombot sikerult lecserelniuk, azt hittem azt se erjuk soha meg.
samu meg megint selfiekkel nyomul:
link -
#27285 a Cut the Rope 2 is hasonlóan remekre sikeredett ! :) -
#27284 Nem is lenne rossz az új facebook app design, ha nem lenne ott a friends requests fül, így mindig "egy plusz swipe" mire átérek az üzenetekre. Értem én hogy ez a sorrend, de akkor legalább tegyék beállítások mellé, ott nem zavarna. -
Chris Lowe #27283 Kész vagyok a Plants vs zombies 2-től. Akkora királyság lett! Megjelenés óta folyamatosan heggesztik, most megjött a negyedik világ, új zombikkal, megjött a garden is, fejleszthetjük is a növényeket. Pár naponta jön a parti pálya, jetis pályák stb.
Mindez ugye ingyé.
Egy probléma van az pedig a tablet iszonyat igénybevétele amit nem igazán értek, mert azért nem egy riptide gp ahol mondjuk a 3D mellett még van víz animáció is. 2 óra játék alatt megeszi az aksit, lehet tölteni, pedig nexuson játszom. -
RYO21 #27282 A samsung telefonokon miért nincsennek onscreen navigation gombok? -
#27281 CSR Classics -
#27280 Ja, igy mar ertem a kerdest, szoval igen, a harom potty az actionbar-on (overflow) a menu gombot valtja le, regi telokon ahol meg fizikai menu gomb van, ott nincs ilyen. -
#27279 Nem az, hanem a menü gomb, nekem ott jobb felül csak a tabok száma van, a menü meg a menü gombra jön elő. -
#27278 Nem olyan sok mar az, akik pedig ennyire le vannak maradva, a legujabb appok elsosorban ugysem azoknak szolnak...
Win xp-nek is van ennyi reszesede sztem (vagy tobb), aztan jopar eve sok progi nem tamogatja mar. -
#27277 Az még odébb lesz, ~18% az még mindig irdatlan mennyiségű készüléket jelent.