36194
  • RelakS
    Igen, az External SD-ről volt szó :D Az internal storage, meg az USB device-ok simán frankón működnek ;)
  • [HUN]FaTaL
    Hm, most nézem, hogy tényleg, de csak az external kártyát. Hát ez jó nagy idiótaság volt, mondjuk maga a FAT32 fájlrendszer is már az elejétől fogva a világ idiótasága volt.
  • [HUN]FaTaL
    Valami forrást az SDK-ból linkelj már erről, mert szó nincs ilyenről.

"Olvasni bármit lehet"
    Ha deklarálva van a READ_EXTERNAL_STORAGE permission, csak akkor, egyébként csak a getExternalStorageDir() metódus által visszaadott könyvtárat.
  • RelakS
    Nem igaz.
    A nem a gyártó/google/szolgáltató programjai nem írhatják szabadon az SD kártyát, csak egy nekik fenntartott mappát. Ez a mappa a program részét képezi, és ha a programot eltávolítod, akkor ez a mappa is törlődik. Szóval ha ez mondjuk egy olyan alkalmazás volt, ami zenéket töltött le, akkor pápá zenék :S
    Ez állítólag azért van, mert ha pl egy banki program az SD kártyára írt, akkor azt a többi program is simán látta, módosíthatta, stb, és ez biztonsági problémát okozott. A probléma gyökere, hogy az SD kártyák jobbára FAT32 fájlrendszerre vannak formázva, és azon nem lehet jogosultságokat beállítani.

Szóval most sem TC, sem ES file manager nem működik az SD kártyán, a képnézegetővel nem tudok törölni fájlokat. Gyakorlatilag ha nem beépített programot használok, akkor az SD kártya egy ROM-ként működik. Olvasni bármit lehet, tehát ha a telefont csatlakoztatjuk a pc-hez, és az SD kártyára felírjuk a zenét/filmet/stb, akkor azt bármelyik program használhatja, de nem módosíthatja.
  • [HUN]FaTaL
    Ez totálisan hülyeség csak szólok :D Bármilyen app tud írni, ha kér rá jogot. A TC pl. gond nélkül működik 4.4 alatt, semmiféle root nem kell.

Amire te gondolsz az olvasás volt, amihez 4.4 előtt nem kellett külön jogot kérni, 4.4 óta viszont csak az alkalmazásnak dedikált könyvtárból tud olvasni nélküle.
  • skinnyman
    Errol jut eszembe: vannak olyan telok sztem, amik aksi nelkul is mukodnek ha toltore vannak dugva, csak eleg keves ilyen van, es nem is szoktak az ember orrara kotni.
    Gnex pl hivatalosan nem tud ilyet, aksi nelkul nem lehet bekapcsolni, viszont ha mar be van kapcsolva es toltore dugod, ha kozben kiveszed az aksijat (ez amugy lehet h veszelyes is lehet..), akkor utana meg lehet hasznalni egy ideig. Egyszer kiprobaltam, es mukodott, de egy ido utan egyszer csak kikapcsolt, szoval gyanitom, hogy nem kifejezetten terveztek vele erre, de attol meg mukodik valamennyire.
  • theone91
    Szerintem ki lehet kapcsolni a töltést beállításokban. Csak adatátvitel, töltés nélkül.

De mondom, komoly baja nem lesz az akksinak, ha rajta hagyod.
  • RYO21
    Csak az a bajom, hogy alkalmazásfejlesztésnél sokat összevan kötve a telefon a PC-vel, és összeköttetés nélkül nemtudom kivitelezni a fejlesztést.
  • theone91
    A "formázás" nem csupán kiment a divatból, kivitelezhetetlen is. Nem tudod az akksikat kisütni, mert ~95% környékén átáll csepptöltésre a telefon. Ergo az akku élettartalmának hosszabbítása ilyen formában már csak egy poszt-ezredfordulós illúzió.

Az akkumulátorok úgy vannak tervezve, hogy amint értesít, hogy töltsd a telefont (ez kb. 20 és 30% környékén van) akkor töltsd. Ha feltölt húzd le a töltőről, majd ismételd ugyanezt, és így hozni fogja a gyárilag projektált élettartalmat. Nem kell folyamatosan töltőn hagyni ha otthon vagy a melóhelyen vagy, de feltehetően az utolsó pár százalékon folyamatosan lejátszódó csepptöltés sincs túl káros hatással az akksira, legalábbis személyes tapasztalatom szerint. Én szinte mindig éjszaka töltöm a telefont, azért pedig nem fogok felkelni nettó másfél-két óra múlva, hogy lehúzzam a hálózatról a telefont. És eddig sosem volt bajom akksikkal.

Ami a legfontosabb: Nem merítsd túl. Legalább 15 százalék környékén már mindenképp rakd töltőre és hagyd teljesen feltölteni. Amúgy az akksikon mindig van egyfajta vész-tartalék. Tehát amikor a kijelzés szerint 0%-ra merül és a telefon, akkor valójában olyan 15-20 százaléknyi feszkó még van az akksin, hogy ne haljon meg teljesen, ha nem lát töltőt egy darabig.
  • Dzsini
    Szerencsére a "csutka" nehezen összehozható, olyan 10-15% környékén (valódi töltöttség) már kikapcsol a készülék teljes merülésre hivatkozva, onnantól az lehet a gond, ha még 1-2 hétig nem kerül töltő közelébe, és ez a maradék vésztartalék is kifogy.
  • Vadnokedli
    Ne is mond, csutkára lemerítette egy ismerősöm, ami ugye nem tesz jót az akksinak (elvileg)
  • Dzsini
    Az elmúlt legalább 10 év akkumulátorai és töltői már nem problémásak ilyen szempontból, bármikor bármennyit tölthetsz rajtuk.

... bár ez, ahogy a régi klasszikus "formázás" se akar kimenni a divatból, és sokan ragaszkodnak hozzá.
  • RYO21
    Ha sokat van rákötve a telefon a PC-re akkor az megárt az akkumlátornak? Gondolok itt az állandó töltésre.
  • davidka003
    4.4 óta így van. Sima alkalmazás nem tud írni az SD kártyára.
    Azért van benne gyárilag a File Commander, mert system appok írhatnak az SD kártyára is.

Google-t lehet szidni.
  • RelakS
    Xperia Z
    4.4.2-es droid
    érdekes jelenség: Az SD kártyán nem tudok létrehozni mappát sem Total Commanderrel, sem ES File Managerrel. A frissítés hozott valami File Commandert, annak persze nem akadály.
    Az előbb említett progiknak érdekes módon a belső tárhely, illetve az USB tárak nem akadály.
  • davidka003
    Root nélkül nem megy.
    Logikusan gondold már végig.
    Szerinted ha megoldható lenne root nélkül akkor a Wakelock detector fejlesztője nem csinálta volna meg?
  • precision
    Thx!
  • LocalPatriot
    Tegnap megjelent a KK a telefonomra.
    Tudtok olyan appot, ami jelzi, hogy melyik program hányszor ébresztette fel a telefont? Egy éjszaka alatt 35%-ot merült...:S Korábban a Wakelock detectort használtam erre a célra, de root kellene, hogy KK-n is menjen... az meg nem lesz.

Köszönöm előre is!
  • Dzsini
    OSMAnd - 10 letöltési alkalom ingyenes belőle, van turn by turn, magyarul beszél, offline. Hogy mennyire friss, az az OpenStreetMap közösségtől függ.
  • theone91
    A Motorola véletlenül elböffentette, hogy a Moto 360 az USA-ban, 250 dollár, míg az EU-ban 250 euró lesz (55k és 75k forintosítva) [link]

Azt hittem drágább lesz. A tengerentúli ár nagyon szimpatikus a jelenleg legigényesebbnek tűnő okosóráért, az EU-s ár pedig azoknak lehet korrekt akik nagyon akarnak egy fasza smartwatch-t. Még most sem hozott lázba, de fontolóra venném, ha nálunk is megállna 60k alatt.
  • RelakS
    offline térkép, de navigációhoz online kell legyen. A tervezéshez mindenképp
  • kifli
    nem próbáltam de gmaps-re valami ilyesmit mondtak már nem?
    Vagy csak offline térkép?

Waze ugye online alapvetően de egy próbát megér offlineba lehet-e használni.
  • precision
    Teljesen ingyenes turn-by-turn navigáció létezik? Olyan kéne ami magyarul beszél (nem saját részre lenne), M.o. térképpel, és offline, azaz nem kell neki net
    és persze legyen friss viszonylag, vagy frissüljön normális időközönként

vagy ingyenes kategóriában ez felejtős? :)
  • Jim Morrison
    remélem lassan visszajönnek 5" alá..
  • skinnyman

[URL=http://www.androidpolice.com/2014/05/21/g3-specs-leak-on-internal-slides-snapdragon-801-3gb-ram-5-5-quad-hd-display-3000mah-battery-and-more/]G3 Specs Leak On Internal Slides - Snapdragon 801, 3GB RAM, 5.5" Quad HD Display, 3000mAh Battery, And More[/URL]
  • szucsy89
    A Google a világ legértékesebb márkaneve, megelőzte az Apple-t
  • LocalPatriot
    HTC M8 Prime
  • Jim Morrison
    én a smart app lock-ot használom, főleg a wifi unlock fícsőr miatt (ha mondjuk az otthoni wifire csatlakozom nem kér kódot). Testre is szabható elég jól, bár én csak kiválasztottam mikhez kérjen kódot (meg mit), meg beállítottam ezt a wifis cuccot és kész :)
  • Dzsini
    Használtok applock programot? (bizonyos programok futtatását-megnyitását jelszóhoz köti)
    Kinek melyik jött be a legjobban? Van ezer féle, és nem kellene végigpróbálgatni :)
  • Jim Morrison
    legközelebb szóljál :D
  • hungary27
    Ezt már én is kitaláltam, csak megvalósítani nem tudtam. :D
  • LocalPatriot
    Értelmetlen pénzszámolás az új Flappy Bird
  • LocalPatriot
    Én azt mondom, hogy rég élveztem ennyire egy játékot, így nekem 1k-t is simán megért. Bár valóban rövid.
  • davidka003
    Rövid mint az állat. Max 1 dollárt ér a cucc.
    Sokat gondolkozni nem kell benne. Óriási csalódás.
  • [HUN]FaTaL
    Pedig jó az, nekem kint van :) Persze nem a bumszli nagy, csak a kicsi :D
  • Jim Morrison
    isten ments :D
  • [HUN]FaTaL
    Ezért kell menügombot rakni a navbarra :)
  • gabi89
    Pedig szebb és értelmesebb is mint a facebook csak a kutya sincs fent rajta :( Mondjuk pont ezért értelmesebb talán, mert nem látom az idióta kiírásokat,mémeket és még sorolhatnám. Arról már nem is beszélve mennyivel gyorsabb mint az fb.

Az app-ot egyébként én sem használom de pár közösséget követek főleg android témában. (Nexus5,Nova launcher,Photo Sphere,CM, meg pár béta app tesztelésére is csak ezen keresztül lehet feliratkozni...)
  • Barnabyka
    Monument Valley
  • RYO21
    Engem az zavar ahogyan a google próbálja ezt a Google+-t ráerőszakolni mindenkire.