36194
  • precision
    hát ez max a nexusokra igaz ugye :) a többi gyártó vagy kiadja a frissebb verziót vagy nem... 2 éves modellekre már általában nincs 4.2 sem, 4.4 meg nagyon ritka (persze ott van a nexus meg a goggle edition telefonok tudom én, de az csak kis rész az egészből)

lehet szidni az applet és az iost, de ugyanúgy vannak gondok az android és goggle (és a kismillió egyéb gyártó) háza táján

más üzletpolitika, más igényeket szolgálnak ki... én is azért vettem androidos mobilt hogy jajj de jó lesz a nagy szabadság, a testre szabhatóság :) volt előtte iPhone2Gm annak idején... aztán végig csak androidos mobilom volt... és ha tehetném, inkább választanám a célhardverre írt és optimalizált oprendszert mint ezt a káoszt ami egyik másik gyártót jellemzi android terén

szóval, kinek mire van igénye ugye :) azért azt is beláthatod, hogy akinek az iPhone "elég" vagy az jobban bejön neki attól még nem lesz semmivel sem kevésbé tudatos vásárló

tudom nem teljesen erről szólt most a vita, de tényleg sokszor sok az Apple és iPhone utálatod :) persze ez egy androidos topik, jogos :)
    de hogy a témához is hozzá szóljak... 24 órán belül mind a sokszázmillió iost futtató eszköz gond nélkül tud frissíteni... sok felhasználó aki csak telefonál meg fotózgat és facebookozik (android fronton is) azt sem tudja hogy mikor jön majd a frissítés nemhogy vár rá :)
  • RYO21
    Mi az a PH papír?
  • theone91
    Így van. Sajnos a PH-papírt rengetegszer szelencsétlen helyre teszik, sőt még akár egy erősebb pára is képes megszínezni a indikátort.

Ismerősöm iPod-jára (Touch) úgy borult sör, hogy a zsebében volt. Látszólag semmi baja nem volt, nem tűnt úgy mintha durván megázott volna, letörölte, ment hónapokig, nem volt baja. Ez volt az egyetlen eset amikor folyadékkal érintkezett. Aztán elkezdett rendszeresen túlhevülni hónapokkal később (nem volt köze a sörhöz), gondolta bedobja szervizbe, ahol abszolút nem foglalkoztak a termékkel mert látták az elszíneződést. Az indikátor (mint sok egyéb termékben szintén) a jack-dugóban volt.

Egy másik ismerősöm hasonlóan járt, de őt masszív eső kapta el. Szintén nem tűnt úgy, mintha egyáltalán kapott volna decens mennyiségű vizet a telefon (Xperia Play volt, aminél a másodlagos mikrofon-furatban volt a papír). Ezesetben a később megjelenő töltő problémájával akart szervizhez fordulni, szintén elutasították. Aztán kiderült, hogy az USB port is kapott egy picike vizet, így a rézpinek elkezdtet szépen, grádiensen korrodálni. Igenis fontos tud lenni a fedél a portok felett, szépen el is rejtik a csatlakozókat, por sem megy bele és aki nem képes egy fedelet 0,045 másodperc alatt felpattintani, az csak szimplán lusta.
  • skinnyman
    Ja es + folyamatosan lassulo uj verziok, lelassulo regebbi modellek (mindig), ujonnan pedig + csunya ikonok :)
  • skinnyman
    Elorelathato, tesztelheto, kiszamithato staged rolluts + opcionalis manualis frissitesi lehetoseg 0 ora varakozassal, szerverosszeomlas, kritikus hibak nelkul + barmikor/barmilyen (mas) verzio (vagy akar mas OS) (vissza)telepitesere valo lehetoseg >>> kaosz + kiherelt lenyegi ficsorok regebbi modellekbol + de "nalunk a legfrissebb fut" f@szveres.
  • SzirmosSzisza
    És ilyenkor, ha valami baj van az updatetel, akkor az összes piacon levő iPhone user beszopta?
  • GregSB
    Én eddig 3 nagy iOS frissítést éltem meg:

4->5
    5->6
    6->7

Mindháromnál az volt hogy 2-3 órán at nem tudtam letölteni semmit, mert túlterheltem voltak a serverek. A release utáni 5-6 órában viszont gond nélkül felment mind3 update.

5-6 ora várakozás > 2-3 hét várakozás IMO.

Ennyit az amatorsegrol.
  • SzirmosSzisza
    Legalább, ha baj van, akkor csak töredék user szív vele, nem az összes :)
  • Tinman #28112
    Sajna nem vízhatlan és ahogy izzadok 40 perc után már bepárásodik.

N8-al voltam futni pár hónapja. Elég fontos edzés volt, hosszút futni (10 kili) néha kiemelten fontos. Nagyon felkészültem rá, abs. kirobbanó formában voltam, k. jól kezdtem lelőni nem lehetett volna... majd eleredt az eső. Futottam még kb. 1 km-t és fel kellett adnom, mert féltem, hogy beázik az N8. Baromi ideges voltam. Felkészülsz, jó formában vagy, elautózol egy jó pályára, majd 10 perc után mehetsz haza -.-

Szóval, hidd el nem őrültem meg, nekem ez fontos funkció.
  • skinnyman
    Erre ment volna: #28096
  • skinnyman
    Hat, 1970-ben meg nem adtak ki a 4.4.3-at :)

Egyebkent igen, hullamokban jon, semmit nem er ha nyomogatod hogy frissites. A play services cache urites pedig (azon kivul, hogy a frissitesre semmi hatasa nincsen) kifejezetten veszelyes/karos is lehet, total kizokkentheti a google szolgalatatasokat a mukodesbol, utana meg aztan csodalkozhatsz ha nem kapsz meg egy hangouts uzenetet, vagy emailrol ertesitest.

A megoldas: ha mindenkepp frissiteni akarod, rakd fel manualisan, ennyi a tortenet. Factory image flash-elessel (ahogy a "legtisztabb"), vagy adb sideload-dal. Igazabol mindketto kevesebb erofeszitesbol megvan, mint amit itt arra szantal, hogy elpanaszold, hogy nalad meg nincs frissites :)

"Az ios frissítéseknél ez mégis miért működik?"
    Roviden osszefoglalva: sehogy, nem mukodik. Kivalo pelda arra az amatorsegre, amit az apple kepvisel, ha barmilyen szerver-kozeli dologrol van szo. Nagyjabol minden nagyobb frissitesuk kiadasakor tele van a net azzal, hogy orakra lehalnak a szervereik, meg elso napon kiderulo kritikus hibakrol amiknek egy nap alatt milliok lesznek elszenvedoi.
  • Borg
    Tokban a karodon... akkor végülis sok értelme van, hogy vízálló :)
  • Tinman #28108
    Xperia Z1C-m van... egyik fő ok, amiért ezt választottam, az az, hogy esőben se kelljen megállnom futás közben, meg ne zavarja a telót, ha folyik rólam a víz.

Eddig bírja, de ha nem bírja Brüsszelig megyek basszus, mert esőben is egy armband tokban van a karomon. -.-
  • theone91
    Hidd el, rengeteg készüléken bukhatod a garit, szimplán annyival, hogy telibe kap egy erős zápor, mert fos helyre rakják a indikátor-papírt. De téged elkerülnek a záporok, mert te ennél okosabb vagy.
  • Dzsini
    Nekem speciel már az is fura, amikor a telefon felső oldalára teszik a fülhallgató csatlakozót... senkinek nem jut eszébe, hogy néha esik az eső?
    Csatlakozó legyen az alsó oldalon.
  • Borg
    Nullától különböző IQ-val ezek a dolgok azért már elég jól elkerülhetők.
  • Jim Morrison
    "... és náluk pont előfordul az is, hogy napokon át nem sikerül letölteni a frissítést, mert épp hanyattestek a szerverek az extra terhelés alatt (vagy ha jön, akkor fél napon át tölti azt a párszáz megát)."

Fogalmam sincs mennyi nexus készülék van piacon, de abban biztos vagyok, hogy az ios update első napjának csak a töredéke töltené le a frissítést a nexus eszközeire. A google meg mégiscsak az internet jelentős forgalmáért felel, nekik nem esne (annyira nagy) terhére kiszolgálni azokat akik már első nap le akarják tölteni a frissítést. Főleg úgy, hogy nekik jelentősen kevesebb embert kell kiszolgálniuk ilyenkor, ahogy írtam.

Rugalmas apple felhasználók, meg megvárják míg felkerül a friss ios update egy másik oldalra és onnan töltik le. Azután csak 1-2 katt felrakni a frissítést.
  • precision
    gondolom vannak mirrorok, akár országok szerint, szóval nem ugyanonnan töltené az összes eszköz az update filet
  • Dzsini
    Igen, náluk szokták a supportot akkor 24 órás állandó felügyeletre berendelni, és kiküldik a boltokba az ukászt, hogy minden supportos bent lesz a következő 1-2 hétben, mert extra sok problémás eset várható, tilos szabadságra menni.

... és náluk pont előfordul az is, hogy napokon át nem sikerül letölteni a frissítést, mert épp hanyattestek a szerverek az extra terhelés alatt (vagy ha jön, akkor fél napon át tölti azt a párszáz megát).
  • Jim Morrison

Az ios frissítéseknél ez mégis miért működik? Meg itt nem hiszem, hogy nagy gondot okozna egyszerre kilökni mondjuk 5-6 nexus készülékre (értsd: mikor kijön az új ios, sok sok millió frissít a legújabb verzióra, álmoskönyvet ők nem veszik figyelembe)
  • Dzsini
    Ja, és a telefonos techsupportnál se jó vicc, ha az összes problémás eset egyszerre hívja fel őket, hogy beroggyant az eszköz.
  • Dzsini
    Terheléselosztás. Az álmoskönyv szerint nem egészséges, ha többtízmillió eszköz egyszerre próbálja ugyanazt letölteni ugyanonnan.
  • Jim Morrison
    volt, hogy bejött a legenda, ezért is próbálkoztam meg vele újra.
    Sosem értettem mi alapján löki ki a google a frissítéseket, volt, hogy 1-2 napon belül megjött a frissítés, volt hogy 1 hónap után inkább felraktam kézzel. (Igazából azt sem értem miért kell hullámokban kiadni. első hullám fedez fel bugokat, azokat kijavítják és a kövi hullám már fixelt verziót kap? más tippem nincs)
  • Dzsini
    Nem segíted elő azt, hogy hozzád hamarabb jusson el, ha kipucolod a cache-t. De ez jó kis legenda, elég régóta tartja magát.
    A rendszerfrissítéseket ugyanúgy, mint az új funkciókat hullámokban tolja ki több hét alatt a Google, majd sorra kerülsz. Ha sietsz, letöltheted külön és felrakhatod kézzel.
  • Jim Morrison
    Nekem még mindig 4.4.2 van :( play services cache ürítés sem segített :(
  • Jim Morrison
    Nálam csak most frissült.
  • theone91
    Hát, ha a dizájn elméletben 10/10-es lenne én simán levonnék 3 pontot a fura, hülyén elhelyezett és irreleváns előlapi logó miatt. Kurvára értem, hogy egy LG-t vettem, köszönöm. A környezetem meg úgyis a hátlapot bámulja.
  • skinnyman
    June Android Platform Distribution Numbers Released: KitKat Up To 13.6%, 4.2 And 4.3 Continue To Climb

June 18:

(Amazon telefon)

• skinnyman
    Ha meg kap egy huzosabb esot, vagy veletlen megmartogatod a vizbe, valszeg inkabb akkor kapsz hulyet ha nem lenne vizallo. :)
  • Borg
    Igen, ettől hülyét is kapsz záros időn belül, hogy vízálló, mert a hangja is tompa a szigetelt hangszórók miatt, ráadásul folyamatosan nyitogatnod kell a kis ajtókat ha tölteni akarod a telefont...
  • LocalPatriot
    A nagy felbontás miatt, meg hát ugye a mérete miatt sokan aggódtak az üzemidőre. Nos, azért az LG tud valamit. Mindenképp dicséretes, hogy próbálnak javítani ezen a téren is.
    Verge véleménye szerint a design 7 pont?? Érdekes.
  • skinnyman
    Jah, tapogattam en is, nekem is kenyelmetlenul nagynak tunt egy kezben, tenyleg tul nagy a keret. Cserebe mondjuk vizallo es jol ossze van rakva. Ezen kivul eleg fasza telo amugy.
  • Vadnokedli
    Igen, már a Mezei Z is kényelmetlen.
  • Borg
    A Z2 körül baszomnagy gyászkeret van... a múltkor összehasonlítottam kollégámét a Note3-mammal, és a mérlegen ugyan nehezebb a note3 5 grammal, de kézben a Z2 sokkal nehezebbnek tűnik. A sok él, meg sík hátlap miatt állati béna a fogása is.
  • Vadnokedli
    Valamivel kisebb mint a Z2 az pedig 5.2 es. (Vastagságban vastagabb igaz)
  • theone91
    Az a káva lehetne egyfajta sztenderd a telefonokban. 5,5 inch és nem tűnik óriásinak.

Google Editiont belőle a népnek.
  • skinnyman
    LG G3 review - A phone worth waiting for
  • Tinman #28083
    Az fizetős, ahogy látom. :-/
  • davidka003
    Androidra ott a Tasker. Pl azzal ilyet meglehet csinálni. Én olyan célra használom, hogy ha fut a képnézegető akkor ne kapcsoljon le a képernyő de más dolognál meg 30 mp után kapcsoljon le.
  • Tinman #28081
    Nagyon köszi, ez frankón bevált!

Megmentettél egy csomó idegeskedéstől... már a tököm kivolt vele, hogy futás közben nyomkodnom kellett, ha látni akartam, hogy hol tartok.