Google Android

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LocalPatriot
Sajnos ez ilyen.
Én a hétvégén szembesültem azzal, hogy a muterom telefonján (Galaxy S3) hogy a szabad memória az 1 gigából 80Mbyte! Mikor csak a viber, meg 1-2 app van amit mi telepítettünk. De, a 4.3 óta szinte semmi lagg nincs.
Egyébként valaki tudja, miket tilthatnánk le a futó alkalmazások közül?

Ám az F6 jó vétel volt. Y300 óta a legjobb ár/hw arányú telefon.<#eljen>
skinnyman
GN 13.33 GB (4.4-el, CM11-en).
Maga az Android amugy betomoritve nehany 100 megat foglal. Egy jo kiindulasi alap pl a CM ROM-ok merete, amiknel kb max 200 mega a meret uj 4.4 rom-oknal. Egy uj Nexus factory image inkabb 400 mega, de abban benne van mindenfele google app is, ami mar nem az os resze, de persze altalaban azok is ott szoktak lenni mindenkinel. Nyilvan kicsomagolva valamennyivel tobb helyet foglalnak, meg bizonyos cuccokhoz alapbol le kell foglalnia (vagy szabadon kell hagynia) helyet a rendszernek (mint pl RAM-nal, amibol sokszor lejon a GPU memoriaja, mert altalaban nincs kulon dedikalt memoria hozza, hanem a sima memoriabol csippent le maganak), de ilyesmivel olyan baromi sok hely nem szokott elmenni azert.
16 GB amugy = 14.9 GiB (amirol altalaban beszelni szoktunk), szoval innen lehet szamolni egyaltalan. Innen ami meg lejohet, ami osszesen brutto tenyleg kellhet a rendszerhez, az tipikusan nehany giga.
Ha ennel jelentosen kevesebb a szabad hely, az altalaban a gyarto sara, aki sokszor telenyomja a telot bloatware-el amik csak a helyet foglaljak (jobb esetben, rosszabb esetben folyamatosan futnak is es lassitjak is a telot). Egy jo kiindulasi alap egy nexus/google play edition telefonon a szabad tarhely, azokon effektive nulla szemet szokott lenni.

Regards,

[HUN]FaTaL
N4 12,9

http://goo.gl/gd6Zi5

GregSB
Jó reggelt

Shiwo
ne aggódj, a többivel is ez van.. nekem az S3 16 GB tárhelyébõl 4.6 GB-ot lefoglal a rendszer, és az 1 GB RAM-ból is 831 MB ami elvileg használható.. persze abból is 600-700 mega állandó jelleggel foglalt, de az android már csak ilyen, hogy minden sz@rt a memóriában tart, és csak akkor üríti, ha más appnak kell épp a memó

hogy Windows-os telókkal mi a helyzet, azt nem tudom, de az összes androidos készülékkel hasonló lesz a tapasztalatod, bármit is válassz..

és hát igen, ez valamilyen szinten átverés, mint ahogy notebook-nál se közlik, hogy mondjuk a 120 GB SSD-n a Windows el fog foglalni vagy 30-40 Gigát és hogy a 4 Giga Ram-ból mondjuk 1 Gb-ot elcsaklizik az integrált videókártya..

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Sziasztok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy vásároltam mobilszolgáltatómnál egy Lg Optimus F6-os készüléket, amelyrõl azt írták az oldalukon, hogy 8 Gb a belsõ memória, illetve 1 Gb ram van benne. Kifizettem az árát, és csak otthon vettem észre, hogy 4 Gb tárhely van benne, a ram pedig 800 Mb. Még aznap felhívtam a mobilszolgáltatót, de azt mondták, hogy 30 nap az ügyintézési határidõ. A napokban visszahívtak, és közölték, hogy az Android rendszer foglalja le a másik 4 Gb-ot. Nem tudnak olyan Lg Optimus F6-ot adni, amely 8 Gb belsõ memóriával rendelkezik. Nagy kegyesen felajánlották, hogy ha gondolom, akkor választhatok egy másik mobilt. Ha olcsóbbat választok, akkor visszaadni nem tudnak, ha drágábbat, akkor meg a különbözetet ki kell fizetnem. Az senkit nem érdekel, hogy én kifizettem a pénzt egy 8 Gb-os telefonért, és csak 4-et kaptam. Így azért nagyon átvertnek érzem magam. Nincs nagy tapasztalatom ilyen téren azért érdeklõdöm. Illetve talán annyi, hogy ugyanekkor vettem egy Nokia készüléket, és abban valóban annyi memória volt, amennyit kiírtak. Az lenne a kérdésem, hogy más telefonoknál is így szokás megadni a memória méretét? Illetve mennyit foglal egy android 4.1.2-es rendszer?
Ok, köszi, de miért nincs ez valami oldalon fent?
Szakadjak meg csinálok egy olyan oldalt ahol ez is és az amazon napi akciója is fent van...

PSNid: hunrika PS Homeid: ChrisLowe

davidka003

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Ezeket az app of the day akciókat nem lehet a neten követni valahol? Mert itt ajánlottátok az ehhez az akcióhoz kapcsolódó appot, de az nem elérhetõ Mo-ról, miközben a napi akció viszont igen. Szal elég lenne egy olyan oldal itt a neten ahol lehet követni a napi free cuccot és azt aztán a play áruházbasn megkereseni.
Én beírtam a keresõbe, de a play áruházas appokat dobja ki, meg pár olyan oldalt ahol pl nem a mai szerepel.

PSNid: hunrika PS Homeid: ChrisLowe

davidka003
Ha a Wifi kapcsolódva van akkor a 3G automatikusan lekapcsolódik alapból is.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Dzsini
ez volna az ha jól látom

ez pedig egy másik, amit a topicban ajánlottak (AutomateIt)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Nekem is rémlett valami tasker nevû, de playen nem találom sehol.

Minimálisan. Ráadásul a 3GB-ból a 4.3 is lazán elvan.
Dzsini
A Tasker ha jól tudom elég profi ilyen mindenes program, rengetegfajta eseményhez tud kapcsolni tennivalókat.

itt egy példa az "otthoni" profil kialakítására.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Tudtok olyan programot, amely a Wifi kapcsolódás alapján meghatároza, hogy hol tartózkodok, és az alapján funciókat lát el a telefonon? Szóval 3G kikapcs, hangerõ levétel stb.

davidka003
FileMaster ma ingyenes
Nagyon jó program.

Mintha az N3-ban nem lenne elég ram 😄

davidka003
Kevesebb RAM igény.

A legtöbb N3-ra már kint van a 4.4.2, de igazából semmi egetrengetõ változás nincs 4.3-hoz képest.
SzirmosSzisza
S4-re nem kéne elõbb ?😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Vadnokedli
Március végén KitKat S3 . Note 2

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

LocalPatriot
<#worship><#eljen>
skinnyman
n5 artablazat
A Play Store-os cim minden orszagban ugyanaz: innen ered el oket, pl a 32 gigas fekete itt van: link

Regards,

Valaki be tudná linkelni nekem a nexus 5 árösszehasonlítós táblázatot? Vagz egy müködō USA playstore-s link is Jo lenne !

Koszi!

ASRock H97M Pro 4 | Intel i7-4770 | 8GB DDR3 HyperX Fury | MSi GTX 970 Gaming 4G | 2x 250GB Samsung 850 EVO | FSP Aurum S 600W | CM Hyper T4 | CM Silencio 342 |

tigeroo
van egy yarvick táblagépem, hogy tudom rajta az android verziót frissíteni? 4.04 van rajta jelenleg, de sehol sem találok valami érdemleges útmutatót

bardocz
A telóm sd kártyáját nem formáztam, rákötöm a gépre, hogy lássam mi van rajta de nem ír semmit. ADB programmal formáznám, az meg nem ismeri fel. Mit csináljak vele?
SzirmosSzisza

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

davidka003
Sine Mora a legszarabb port a világon kb.
Igénytelen fos lett Androidon. Ingyen SE kéne.

Shiwo
Hali,

arról van tapasztalatotok, hogy elszáll az SD kártya, azt írja ki, hogy formázni kellene, van-e lehetõség az adatok visszaszerzésére? gugli javasol pár programot, de esetleg valaki próbálta-e már bármelyiket és járt-e vele sikerrel ?

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

LocalPatriot
Tedd fel a netre inkább.
Én 2 nap alatt eladtam a Sony Xpeia U-mat, 23k-ért. Vodás volt, és másfél éves volt😊 Boltba meg adtak volna érte 7k-t.
k0trapali
Ha valakit érdekel nekem van egy eladó Samsung Galaxy Core Plus készülékem pár napos, hibátlan állapotban!
LocalPatriot
Bezonx!
1 napig ingyenes. Sine Mora meg akciós.
[HUN]FaTaL
Carmageddonból rövid idõre megint kitették a promo (full, de ingyenes) verziót, töltsétek. 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

LocalPatriot
Szabi
pár hétig V630iztem én is, aztán rendeltem a Spiromhoz szalagkábelt, kicseréltem és most azzal elvagyok, hihetetlen élmény, hogy egy hetet kibír egy mobil.. viszont az idegesít, hogy az sk17i használhatatlan így, max média távárnyitónak jó 😄D

#26169: az LCD folyt meg, az érintõs része tökéletesen müködik

"Nulla tenaci invia est via"

épp néztem .. google now ban már van magyar hangfelismeres.. de ahogy irtad, csak gepeleshez :S

Steam: ktomi22 | LoL EUW: ktomi22 | Xbox Live: ktomi22x

SzirmosSzisza
Olyan van amivel gépelni tudsz. Mármint mondod neki a dolgokat és begépeli, ilyen mesterséges intelligencia szerintem még nincs.

magyar hangfelismerot tud-e valaki? letezik-e? tervez-e a jovoben a google .. stb?

ilyesmire gondoltam: Siri

Steam: ktomi22 | LoL EUW: ktomi22 | Xbox Live: ktomi22x

kifli
persze, az elektronika határozza meg a 100%-ot, pont ezért nem tölti 100%-ig így szoftveresen határozod meg, mennyire töltsön fel az akku.
Ez mind szép meg igaz is lehet, de a akkor is totál felesleges neked SZOFTVERES százalékokat meghatározni, hogy eddig töltöd, és nem tovább... az ugyanis amit a telefon mutat, csak egy kalibrált megközelítõ érték, és a háttérben mindig is a fix elektronika fogja meghatározni, hogy a 100% mégis mekkora töltöttséget jelent. Fõleg, hogy MINDEN akksi túl van méretezve a névleges kapacitásához képest. Szóval megint csak oda lyukadunk ki, hogy bármilyen szoftverrel baszirgálni nettó baromság.
bardocz
Se v630-i-met használom most, emailt olvasni meg facebookot nézni tudok róla 😄D
kifli
a töltöttség szint is számít egy akku élettartamában!
Ha nagyon kímélni akarod, akkor 40% fölé nem töltöd (tárolni is ezen a töltöttségi szinten szabad), és 5% alá nem meríted. Az elõbbi nemigazán tartható, az utóbbit viszont érdemes betartani!

Egyébként van benne ráció, hogy max 97%-al kíméli az akkut. Azt, hogy mikor hány %-on van az akku, illetve meddig engedi a töltést, az elektronika határozza meg, lehet, hogy a gyártó úgy csinálta meg az akkut, hogy minél nagyobb legyen a kapacitás, viszont így már az akku számára nem kedvezõ a maximális töltöttségi szint. Lehet kicsit túltölt ami már arányaiban nagyobb károsodást okoz.

Utána kell kérdezni a kernel készítõnél, hogy milyen indíttatásból határozta meg ezt a százalékot.
Narxis
Igen én is így tudtam de gondoltam megkérdem. 😄

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Baromság. Az akksiknak eleve a töltõ áramköre olyan, hogy addig engedi tölteni, illetve kisütni, amíg az nem árt neki.
Narxis
Nexus 7-re felraktam az ElementalX 2.6 kernelt és abban van egy aroma installeres opció akkumulátor kímélésre. Annyit írt, hogy ha ezt alkalmazom akkor csak 94%-ig tölti fel az akkut. Ez tényleg kímélné, növelné az élettartamot?

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

LocalPatriot
Abban tudnátok segíteni, hogy a Google asszisztens-t hogy tudom letiltani?
Sok játék közben véletlen a home gombot nyomom hosszan, és mindig elindul. Elég zavaró😞
kifli
ennyiért ez számít nagyon olcsónak. Ha pedig az lcd nem tört be elég digitizert rendelni, ami még olcsóbb....
Szabi
ha véletlenül megérkezik a kijelzõ ennyiért és még mûködni is fog miután beszerelted, akkor majd adok egy esélyt az enyémnek is.. én a kijelzõt törtem be, azóta Spiro-zok 😄D

"Nulla tenaci invia est via"

bardocz
Köszi. Asszem kipróbálom. Max ha elrontom, megpróbálom a még jó kijelzõt eladni 😄D
kifli
kicsit barbár módon csinálja, de kiindulásnak jó 😄