Google Android
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én a hétvégén szembesültem azzal, hogy a muterom telefonján (Galaxy S3) hogy a szabad memória az 1 gigából 80Mbyte! Mikor csak a viber, meg 1-2 app van amit mi telepítettünk. De, a 4.3 óta szinte semmi lagg nincs.
Egyébként valaki tudja, miket tilthatnánk le a futó alkalmazások közül?
Ám az F6 jó vétel volt. Y300 óta a legjobb ár/hw arányú telefon.<#eljen>#eljen>
Maga az Android amugy betomoritve nehany 100 megat foglal. Egy jo kiindulasi alap pl a CM ROM-ok merete, amiknel kb max 200 mega a meret uj 4.4 rom-oknal. Egy uj Nexus factory image inkabb 400 mega, de abban benne van mindenfele google app is, ami mar nem az os resze, de persze altalaban azok is ott szoktak lenni mindenkinel. Nyilvan kicsomagolva valamennyivel tobb helyet foglalnak, meg bizonyos cuccokhoz alapbol le kell foglalnia (vagy szabadon kell hagynia) helyet a rendszernek (mint pl RAM-nal, amibol sokszor lejon a GPU memoriaja, mert altalaban nincs kulon dedikalt memoria hozza, hanem a sima memoriabol csippent le maganak), de ilyesmivel olyan baromi sok hely nem szokott elmenni azert.
16 GB amugy = 14.9 GiB (amirol altalaban beszelni szoktunk), szoval innen lehet szamolni egyaltalan. Innen ami meg lejohet, ami osszesen brutto tenyleg kellhet a rendszerhez, az tipikusan nehany giga.
Ha ennel jelentosen kevesebb a szabad hely, az altalaban a gyarto sara, aki sokszor telenyomja a telot bloatware-el amik csak a helyet foglaljak (jobb esetben, rosszabb esetben folyamatosan futnak is es lassitjak is a telot). Egy jo kiindulasi alap egy nexus/google play edition telefonon a szabad tarhely, azokon effektive nulla szemet szokott lenni.
Regards,
hogy Windows-os telókkal mi a helyzet, azt nem tudom, de az összes androidos készülékkel hasonló lesz a tapasztalatod, bármit is válassz..
és hát igen, ez valamilyen szinten átverés, mint ahogy notebook-nál se közlik, hogy mondjuk a 120 GB SSD-n a Windows el fog foglalni vagy 30-40 Gigát és hogy a 4 Giga Ram-ból mondjuk 1 Gb-ot elcsaklizik az integrált videókártya..
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy vásároltam mobilszolgáltatómnál egy Lg Optimus F6-os készüléket, amelyrõl azt írták az oldalukon, hogy 8 Gb a belsõ memória, illetve 1 Gb ram van benne. Kifizettem az árát, és csak otthon vettem észre, hogy 4 Gb tárhely van benne, a ram pedig 800 Mb. Még aznap felhívtam a mobilszolgáltatót, de azt mondták, hogy 30 nap az ügyintézési határidõ. A napokban visszahívtak, és közölték, hogy az Android rendszer foglalja le a másik 4 Gb-ot. Nem tudnak olyan Lg Optimus F6-ot adni, amely 8 Gb belsõ memóriával rendelkezik. Nagy kegyesen felajánlották, hogy ha gondolom, akkor választhatok egy másik mobilt. Ha olcsóbbat választok, akkor visszaadni nem tudnak, ha drágábbat, akkor meg a különbözetet ki kell fizetnem. Az senkit nem érdekel, hogy én kifizettem a pénzt egy 8 Gb-os telefonért, és csak 4-et kaptam. Így azért nagyon átvertnek érzem magam. Nincs nagy tapasztalatom ilyen téren azért érdeklõdöm. Illetve talán annyi, hogy ugyanekkor vettem egy Nokia készüléket, és abban valóban annyi memória volt, amennyit kiírtak. Az lenne a kérdésem, hogy más telefonoknál is így szokás megadni a memória méretét? Illetve mennyit foglal egy android 4.1.2-es rendszer?
Szakadjak meg csinálok egy olyan oldalt ahol ez is és az amazon napi akciója is fent van...
PSNid: hunrika PS Homeid: ChrisLowe
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Én beírtam a keresõbe, de a play áruházas appokat dobja ki, meg pár olyan oldalt ahol pl nem a mai szerepel.
PSNid: hunrika PS Homeid: ChrisLowe
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
itt egy példa az "otthoni" profil kialakítására.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Nagyon jó program.
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
A Play Store-os cim minden orszagban ugyanaz: innen ered el oket, pl a 32 gigas fekete itt van: link
Regards,
Koszi!
ASRock H97M Pro 4 | Intel i7-4770 | 8GB DDR3 HyperX Fury | MSi GTX 970 Gaming 4G | 2x 250GB Samsung 850 EVO | FSP Aurum S 600W | CM Hyper T4 | CM Silencio 342 |
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Igénytelen fos lett Androidon. Ingyen SE kéne.
arról van tapasztalatotok, hogy elszáll az SD kártya, azt írja ki, hogy formázni kellene, van-e lehetõség az adatok visszaszerzésére? gugli javasol pár programot, de esetleg valaki próbálta-e már bármelyiket és járt-e vele sikerrel ?
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Én 2 nap alatt eladtam a Sony Xpeia U-mat, 23k-ért. Vodás volt, és másfél éves volt😊 Boltba meg adtak volna érte 7k-t.
1 napig ingyenes. Sine Mora meg akciós.
http://goo.gl/gd6Zi5
#26169: az LCD folyt meg, az érintõs része tökéletesen müködik
"Nulla tenaci invia est via"
Steam: ktomi22 | LoL EUW: ktomi22 | Xbox Live: ktomi22x
ilyesmire gondoltam: Siri
Steam: ktomi22 | LoL EUW: ktomi22 | Xbox Live: ktomi22x
Ha nagyon kímélni akarod, akkor 40% fölé nem töltöd (tárolni is ezen a töltöttségi szinten szabad), és 5% alá nem meríted. Az elõbbi nemigazán tartható, az utóbbit viszont érdemes betartani!
Egyébként van benne ráció, hogy max 97%-al kíméli az akkut. Azt, hogy mikor hány %-on van az akku, illetve meddig engedi a töltést, az elektronika határozza meg, lehet, hogy a gyártó úgy csinálta meg az akkut, hogy minél nagyobb legyen a kapacitás, viszont így már az akku számára nem kedvezõ a maximális töltöttségi szint. Lehet kicsit túltölt ami már arányaiban nagyobb károsodást okoz.
Utána kell kérdezni a kernel készítõnél, hogy milyen indíttatásból határozta meg ezt a százalékot.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Sok játék közben véletlen a home gombot nyomom hosszan, és mindig elindul. Elég zavaró😞
"Nulla tenaci invia est via"