Google Android

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

theone91
Alapvetõen olyan a vásárlók beállítottsága az Androidos felhozatal tekintetében, hogy ami kisebb az olcsóbb. De könyörgöm. 170 ezer forint? Inkább lenyelem azt a ~0,7 hüvelyket és töredékébõl megveszem a Nexus 5-öt.

A nagy Z1 mellett kapufa lesz a dolog ennyiért, pláne úgy, hogy a Z1 Compact fõként Európai és Ázsiai piacra szánt termék, ahol átlagban eleve kevesebbet költenek okostelefonra az emberek. Az iPhone 5C-t is részben a keleti piacra szánták, legalábbis nagyon komolyan gondolták az ottani értékesítést. Ehelyett még mindig túlságosan drága volt ahhoz, hogy kicsit is kelendõ legyen ott.

Persze, a kisebb high-end telefonok piaci rést próbálnak betömni, de nekem úgy tûnik, hogy a vásárlók inkább alkalmazkodnak és végsõ soron kibékülnek a 4,7 - 5 hüvelykkel.

Shiwo
hát igen, ezzel lehet jó lóra tett a Sony, ha lemegy az ára, akkor sokan beruházhatnak rá azok közül, akik nem szeretik a "tepsifonok" méreteit, de szeretnének egy csúcskategóriás készüléket..

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

LocalPatriot
Most is egyedi dologról van szó. Ekkora méretben, ilyen HW-vel nem jött még telefon. Egyébként nem tudom miért morognak az ár miatt. Csúcs HW van benne, nem gagyi mûanyagból van, hanem üvegbõl, meg fémbõl, IP szabvány... és ez a kezdõ ár, ami 1 hónapon belül is esni fog...
170k? Az tényleg sok! Ha jól emlékszem a sima Z is akörül nyitott, de azért az õ esetében egyedi dolgokról volt anno szó(1.fullHD kijelzõ stb). Én most vettem egy sima Z-t imádom 😊
Ha szoktatok játszani neten,akkor próbáljátok ki a Pólus Facebook oldalán a nyereményjátékkal most Samsung Galaxy Tab 3.0-t lehet nyerni!Én örülnék, ha Z mellé még lenne egy jó tabletem 😄
fery02
Akit érdekel, a tegnapi MobilarenaTV Sony Z1 Compact-os adása.

Én kicsit ledöbbentem a 170k-s nyitó áron. Max 130-at gondoltam volna ekkora kijelzõvel, még a csúcshardver ellenére is.

Legalább még jobb üzletnek tartom a decemberi 130k-s LG G2-met. 😊

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

skinnyman
index kisse megkesve n5-rol: A majdnem tökéletes androidos mobil

Regards,

skinnyman
Az is, plusz pl az Advanced Technology and Projects reszleg is a Google-nel marad, amihez kotheto peldaul a Project Ara (modularis telefon).
Lenovo gets Motorola, but Google gets to keep its skunkworks

Mas - ez is erdekes: Reported Google deal could see Samsung deliver cleaner Android, less bloat

Regards,

Vadnokedli
#26252 - hivatalos poszt

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

tescodr
Sziasztok nem teljesen témába vág de még is.Ahogy jönnek ki az androidos okostelefonok egyre kisebb kávával úgy egyre inkább jellemzõ hogy a véletlenül elejtett telefonok kijelzõje ripityára törik.Ezért is gondoltam hogy lenne igény egy olyan szervízre ahol ezeket a készülékeket gyorsan és megbízhatóan javítják.Ezért is indítottam be frissen ezt a kis tevékenységet gondolván az igényekre.Tehát ha valakinek van egy nem érzékelõ,törött kijelzõjû vagy más meghibásodást produkáló telefonja nyugodtan forduljon hozzám.Ingyenes tanácsadással és hibafelméréssel kezdünk ha túl drágának találod bármikor elállhatsz a dologtól.
Már jelenleg is vannak szép számban munkáim de remélhetõleg a jövõben ez az a szám növekedni fog.Itt és a hardveraprón is várom megkeresésetek.
Hardverapró Mobiltelefonok szervize

Hermész madara a nevem, engedelmes úgy lettem, hogy szárnyaimat elnyeltem. Phenom 2 x4 965, 8gb 1600Mhz Kingston ,Ati hd 4670 1gb

Sziasztok!

Van egy Prestigo Multipad 8.0 Ultra Duo (PMP5880D Duo) táblagépem, Android 4.1-gyel.

Fiam játszik rajta Jurassic Park Builder játékot.
A játék úgy mûködik, hogy elõször csak jurassic park építhetõ, utána pár szint múlva elérhetõ egy víz alatti park is, majd még pár szint múlva egy jégkorszaki park. Ezeken kívül van még csata mód, ahol dínók küzdenek egymással.
Minden ilyen játékmódhoz külön adatfájlok vannak. Tehát van egy kicsi (~26M😎 méretû program, amit a google play-bõl lehet telepíteni. Ezt elindítva azokat az adatfájlokat letölti ami aktuálisan kell. Pl. elõször letölti hozzá a jurassic rész fájljait (~366M😎, majd amikor már kell, akkor hozzátölti a víziparkot (~126M😎, majd a csatát (~16M😎, és ha elérte azt a szintet, akkor a jégkorszakit is (~177M😎. Ezeket az adatfájlokat a gyorsítótárba tölti.

Jól is mûködött egészen addig, amíg el nem ért a jégkorszaki parkhoz. Mert addig egyszer letöltötte az adatokat, utána megvolt a gépen. De amikor letöltötte a jégkorszakot, akkor a többi törlõdött. Ha vissza akart lépni a jurassicba, akkor azt újból elkezdte letölteni. Azóta ha minden modult akar használni, akkor újra letölti azt. Ha a 3 nagy modul közül csak kettõt használ, akkor megmarad a gépen.

Ebbõl gondolom, hogy esetleg a gyorsítótárnak van valami méretkorlátja, és ha az adatmennyiség elér egy nagyságot, akkor autómatikusan üríti, és ezért kell újra letöltenie.
Errõl mit gondoltok, illetve tudtok-e megoldást a problémára.

Ugyan ezzel a programmal, még az a gond, hogy az említett adatletöltéseket csak akkor tudja elvégezni, ha aránytalanul nagy szabad terület van a gépen.
~1GB terület van a programoknak. Ebbõl 500MB szabad terület mindig van, de neki ez kevés, így majd minden programot törölni kell a letöltés idejére.

Esetleg a gyorsítótár ugyan azt a területet használja amit a programtelepítések?

A gépben van még egy háttértár, amit az alkalmazáskezelõ USB tárnak hív, ezen is még van szabad ~8GB.

Ennek a beállítására tudtok e valamilyen megoldást?

GregSB
(2 év alatt nem esett $10mrd-ot a Moto értéke, ennek nagy része a szabadalmak értéke)

GregSB
Lenovo is buying Motorola Mobility from Google. This is the division within Google that the company purchased in 2011 for $12.5 billion. Motorola Mobility will go to Lenovo for $2.91 billion.

Egyre nyilvánvalóbb hogy csak a szabadalmak miatt vették meg a Moto-t (azok náluk maradnak).

jobban belegondolva ez valahol várható volt
Lenovo to acquire Motorola Mobility
skinnyman
Viszont azt irjak lassult a novekedes. Biztosan 130%-os reszesedest vartak mar ilyenkorra 😞

Regards,

skinnyman

Android shipped a record 781.2 million smartphones worldwide for 79 percent marketshare in 2013. Android shipped four times more smartphones than Apple and Microsoft combined.
link

Regards,

davidka003
Mobilaréna

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

Jim Morrison
MA? az mi? :o

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

davidka003
Idióta idõhúzó mûsor.
Többet ér majd ha megnézek valami normális review-t youtube-on.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

LocalPatriot
MA mai adásában a Z1 Compact lesz. Most kezdõdik.
Vadnokedli

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Narxis

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Prody
Owned 😄

RelakS
... közben megvan, az a Samsung JIG-hez kellett 😊

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

RelakS
Nem

A mikro USB csatlakozóban 5 kivezetés van. Ebbõl négy az USB, az 5. pedig jelzi, hogy mi van bedugva. Ez az 5. kivezetés a GND-re van kötve.

Emlékeztem még valami 300 ohmos ellenállatra, de azt most nem tudom, mihez kell használni...

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Ha már OTG: Jól gondolom, hogy egy sima microUSB kábellel + egy hátlapi USB kivezetéssel (összekötve a két aljzat kábeleit) is megoldható?

Ilyenre gondolok:
skinnyman
Pontosan azt (MicroSD Reader) es ott vettem (kickstarter) amit linkeltel... 12 usd volt szallitassal egyutt.
De egy sima OTG kabel is megteszi a legtobb celra amugy, ez kifejezetten akkor jo csak, ha microsd kartyat akarsz hasznalni hozza.

Regards,

Narxis
Hol vetted és mennyiért?

skinnyman
Te tudod mit akarsz, ha van egy sima OTG atalakitod, szo szerint akarmit ra tudsz dugni (pendrive, microsd olvaso, kulso hdd, stb).
Nekem van ilyenem amit linkeltel, ennek ugye az elonye hogy kisebb, mint ha kulon lenne egy OTG kabeled es egy microsd olvasod, jo kis cucc.

Regards,

davidka003
Külön SIM kártyát kapsz hozzá. Úgyhogy nem tudod a mobilodban használni. Illetve lehet, hogy tudod de akkor meg telefonálni nem tudsz majd.

Mobilhoz ezek rendelhetõk

1 GB-os a legnagyobb 2500 Ft-ért.

Narxis

Narxis
Akkor jobban járnék mondjuk egy 64GB-os sd kártyával és egy ilyen micro usb-s kártyaolvasóval tablethez mint mondjuk ezzel Hama Laeta Twin 32GB ?

skinnyman
Nem tudom ezt hol hallottad, de szerintem hulyeseg, tetszoleges meretu (pl sok 100 gigas) kulso hdd-ket is gond nelkul kezel sztem szinte barmelyik OTG kepes keszulek. Az egyetlen gond talan az lehet ha pl NTFS filerendszer van a cuccon (amit alapbol sok cucc nem teljesen kezel), de arra is vannak megoldasok.

Regards,

SzirmosSzisza

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Narxis
Figyuzzatok már skacok. A Nexus 7 elvileg nem kezel 32GB-nál nagyobb pendrive-ot. Ez ugye SD kártyára is igaz? OTG-n keresztül csatlakoztatottról beszélek.

Jim Morrison
jé tényleg. akkor a net&roll S a legkisebb LTE, vagy hogy vannak, tudsz jobb oldalt?

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

skinnyman
lol? Es ezt hogy ellenorzik, es kinek jo ugy egyaltalan?
Nem mintha kicsit is erdekelne es nem lenne egy kalap szar a csomag (mint az osszes tobbi), de ez eleg erdekes... 😊

Regards,

davidka003
De ezek nem mobil mellé vannak. A 3 ezer Ft-os meg csak iPad mellé rendelhetõ.

Jim Morrison
itt nézem, legkisebb 2GB 3k-ért. Ha valaki nek legalább két giga kell akkor mér 4300 ért 8giga is jó, sokkal több adatforgalommal, annyival meg nem drágább. 30GB meg 8500Ft. Mundjuk nekem még nincs 1 hónapja 1GB, de elégnek tûnik nékem. Persze ha majd jönne esetleg spotify csomag mint telenornál deezer, akkor szerintem arra váltok is.

davidka003
Jaja. Nevetséges a Telekom is. 4G internet de csak 1 GB adatforgalommal. lol
Idióták inkább azt fejlesztenék, hogy 3G legyen de akkor 10 GB adattal.

Narxis
Amíg ilyen mobilnet díjak vannak addig teszek rá, hogy hány G.

Dzsini
HD képernyõk bõven vannak (tableten fõleg), a HD film stream nézéshez azért nem árt, ha nem csak a csúcssebesség magas, hanem az átlagos is gond nélkül hozza a szükséges pártíz megabitet. 2017-20 környékére pedig valószínûleg a sima HD felbontás bõven "elavult" lesz, még a kézi készülékekben is.

És egy Netflix-szerû szolgáltatás azért boldog, ha nem kell azon vakarnia a fejét, hogy hány leméretezést kell tárolnia egy fájlból, hogy a különféle sávszélességeket kiszolgálja.

Ez pedig egyre fontosabbá válhat: "Interestingly, 5G speeds will also allow telecoms to offer Internet connectivity in bullet trains that travel with speeds topping 500km/h, an unnamed ministry official revealed."

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Jim Morrison
Facebook gyorsabban fog betölteni? EZAZ!
Egyébként én tényleg nem látom 5g nek semmi hasznát. Persze fejlõdni szabad, de mobil mellé lte is bõven elég (szerintem)

LocalPatriot
Világos, köszönöm!<#worship>

SzirmosSzisza - hát igen, ki van ez találva...😄
SzirmosSzisza
Megint vehetnek uj telefont 😊

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Dzsini
Ha a processzor nem dolgozik, akkor a memóriatartalmat akár üresen akár tele tartani ugyanannyit fogyaszt. A legtöbbje ezeknek a programoknak csak alszik, és esetleg valamennyi idõnként frissít, lekérdez valamit (pl. frissített idõjárás adatok, új levelek, bejegyzések, ilyesmik), nem dolgoznak folyamatosan. Még az is elõfordulhat ha belegondolsz, hogy többet fogyasztana, ha minden ilyen lekérdezési alkalommal be kellene teljesen töltõdnie, újra felépítenie magát a memóriában, majd ezt lezárva leállítani, elmenteni, lekapcsolni magát.

Megnézheted amúgy az akkumulátor kijelzõre bökve, hogy milyen összetevõk mennyit fogyasztottak - érdemes ezt akkor megnézni, amikor már majdnem lemerült, mert a feltöltött állapottól kezdve mutatja, hogy mi mekkora részt vett ki a fogyasztásból. A képernyõ lesz a legtöbb, a maradékon meg a többi megosztozik.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

LocalPatriot
Való igaz, hogy hiába fut ez a 20 alkalmazás, ha nem akad a rendszer teljesen lényegtelen. De, nem tudom, hogy az aksi ezek miatt nem merül jobban? Vagy teljesen független ettõl?
LocalPatriot
Dzsini
Ha fut minden rendes tempóval, akkor nem mindegy mennyi a szabad memória? Inkább legyen benne a rendszer által menedzselt és fontosnak tartott program, minthogy üresen álljon, nem? Nem fogyaszt többet attól, hogy a memóriában nem "nullák" vannak.