36194
-
#28281 dehogynem :) -
#28280 Nem szoktad olvasni a hozzászólásait? :) -
#28279 Ha az lenne leírva, hogy a nexus a legjobb, semmi probléma nem lenne -
#28278 szerintük ez a legjobb telefon amit vehetsz
rendben, nem értesz vele egyet... de nem értem ezen kívül mi a problémád -
#28277 Nem akarok itten belefolyni a vitába, de ki a fas*zt érdekel? Ez az Android topik, nem az iPhone vs Android (lehet lassan kéne olyan is :D), had írják azt, kutyát macskát nem érdekel itt. -
#28276 "egy újság egyik újságírója az 5s -t hozta ki mint legjobb mobil a saját szubjektív preferenciája alapján"
Nyilvan ez tortent valojaban, csak az az egy ujsag eppen az egyik legnagyobb a vilagon (a verge), es nem eppen ilyen szavakkal mutattak be az eredmenyt, hanem csak igy lazan "THE BEST SMARTPHONE YOU CAN BUY", mintha a szentiras lenne. Tudatosan tenykent, es nem szubjektiv velemenykent probaltak beallitani az (amugy elfogult/lefizetett) velemenyuket, es ez nincs rendben.
Persze kb tudja az ember, hogy mire szamitson toluk, es nem veletlenul hivatkoznak iverge-kent sokan rajuk, de ez meg toluk is sok volt. -
#28275 én kérek elnézést :D :P -
#28274 Mindennappi hisztinket add meg nekünk ma...
üdv az interneten, biztos új vagy, ha ez nem tűnt még fel :) a netlakó nem érzi jól magát, ha nem tud valami miatt nyivákolni. Ma, itt épp egy weboldal tesztje került sorra :) -
#28273 fel kell fogni hogy az Apple és a Google teljesen más felfogású gyártó... egyszerűen más az üzleti modell... az Apple mindig is a saját hardverén a saját szoftverét futtatta, és sikeresek vele... senki sem fog fegyvert az emberek fejéhez, hogy iPhonet vegyenek és/vagy aki iPhonet vesz az nem tudatlan birka
az meg hogy egy újság egyik újságírója az 5s -t hozta ki mint legjobb mobil a saját szubjektív preferenciája alapján nem értem miért akaszt ki egyeseket :) bookmark törlés és ilyesmi :D
bizonyos szubjektív szempontokat figyelembe véve az 5s a jelenlegi legjobb mobil... más szempontok alapján valamelyik androidos a legjobb... ez ilyen egyszerű -
#28272 Az lényegtelen, ettől függetlenül az Alienware logója nincs leragasztva. -
#28271 Meg valljuk be, macen nem tudnának játszani -
#28270 De épp ez az. Ez nehezen nevezhető konkrét üzleti megállapodásnak. Ez inkább egy csokor ajándéklaptop, azért mert ott a logónk a filmedben, köszönjük szépen.
A Big Bang Theory (értsd.: a világ legnézetteb szitkomja jelenleg) azért takarja ki az Apple logókat, mert nem fog tálcán felkínálni egy több millió dolláros marketing üzletet, pár darab szaros laptop miatt. Az Apple meg nem fog azért fizetni többmilliót, hogy lekerüljön a matrica az almalogóról. Az Alienware kifizeti, neki ott a logója. -
#28269 Szerintem senki nem mondta, hogy kifejezetten egy rossz telefon az 5s. Rossz ar/erteku telefon, igen (de ironikusan meg mindig kevesbe, mint a muanyag kuzinja).
Ami a problema, hogy a review egyertelmuen elfogult, minden rivalis minden emlitheto hibajat kiemelik, az iphone rakatnyi nyilvanvalo hibajat es gyengeseget meg csak meg sem emlitik, nem vesznek rola tudomast, es sok aspektusban tenyszeruen cafolhato hulyesegeket allitanak rola (legjobb kamera, stb).
De ha ezt mind figyelmen kivul is hagyjuk: pont az idotallosagra hivatkozva jelenleg ezt ajanlani valakinek, hogy most vegye meg (amirol kb szol a cikk), kb a letezo leghulyebb tanacs, amit el lehet kepzelni. Haromnegyed eve jelent meg, de ugyanolyan mocsok draga, mint megjeleneskor volt, meg hazon belul is valszeg honapok vannak egy ujabb modell megjeleneseig, ami valszeg ha kicsit is valtozik kinezet/kijelzo tekinteteben, valszeg ranezesre egy oskovulet lesz az 5s mellette, ahogy nagyjabol barmelyik modern android csucstelefon melle teve is az, evek ota. -
#28268 Eleg nagy reszuk azert reklam. :) Attol fuggetlenul, hogy fizetnek-e erte konkretan penzt vagy nem (azert nem vennem biztosra amit mondanak, akarmit is mondananak), a lenyeg az, hogy uzleti megallapodas van koztuk: szepen megmutogatjak filmekben/sorozatokban, cserebe kapnak toluk valamit.
(Az azert tenyleg furcsa lenne, ha ennyiert eladnak az objektivitasukat, hogy hazavihessenek nehany parszaz (vagy max nehany ezer) dollaros kacatot amikor sokmillio dollaros uzletekrol van szo, de barmit el tudok kepzelni...) -
#28267 Ugyanazon az áron sokkal jobb telefont veszel. Ez azért elég egyszerű. -
#28266 "Az ár érték-aránya rossz."
Van ebben a kijelentésben egy logikai bukfenc. Ha ez egy globálisan elfogadott tény lenne, akkor a kutya nem venné. Mégsem ez történik :) -
#28265 Én sem értem ezt a nagy hőbörgést. Én személy szerint nem gondolom, hogy az iPhone a legjobb telefon a piacon, messze nem az, de többnyire erős azokon a területeken, amelyekből megközelítették a telefonokat.
iPhone 5S
Aksi: Ebben a legszarabb, ráadásul rendszer upgradek után pedig hajlamos redukálódni is még egy kicsit az üzemidő. A versenytársak kezdik észrevenni, hogy a magasabb mAh centrális tulajdonsága egy mai telefonnak. 5S-ben 1440 mAh van, a belépő szintű androidos telefonokba is tesznek már 1900-2000 mAh-t.
Kamera: Az nem egyértelműen kijelenthető, hogy a legjobb a piacon, de nagyon jó, és maga a kameraszoftver is remekül, gyorsan működik.
App-ökoszisztéma: Na ebben még mindig verhetetlen az AppStore. Sokkal minőségibb az alkalmazás felhozatal (főként a 3rd-party), a felszanálók hajlamosabbak valóban pénzt appokért adni, ezért több profitot generál, emiatt a fejlesztők is lelkesebbek ezen a platformon.
Dizájn: Nekem nem tetszik, kényelmetlen a telefon fogása, de a 2010-es sztenderdhez képes szép, és megértem, ha más szépnek tartja. Mára viszont röhejes a káva miatt. De nem is értem ezt a pontot. A dizájn és az idevágó ízlés kérdése abszolút szubjektív álláspontok.
Szoftver: Könnyebb dolga van a szoftvernek, amikor belső fejlesztéssel hozzák szinkronba a hardverrel. Használható, gyors, cserébe zárt. Eddig sosem győzött meg, hogy jobb lenne az Androidnál, de nincs baj az iOS-szel. Csak Androidról váltva limitáltnak tűnik.
Az iPhone nem rossz. Sosem volt az. Az ár érték-aránya rossz. Jó, viszont a mai piaci igények alul-teljesítésében. De nem fogom tökön szúrni magam mert egy individuális egyén szerint ez a legjobb telefon a világon. -
#28264 Filmforgatásokon szinte csak iPadokat látni a készítők kezében (rendező, stb.), azon nézik vissza a jeleneteket, arról instruálnak, Macről megy a kamerák, lámpák vezérlése... Bátyám forgatásokon járva csak azokat látja, főleg ha amerikai produkciót forgatnak nálunk.
A helyi erőknek van néha más eszközük :) -
#28263 ilyet nem szabad linkelni, elindul a szokásos flém :(
Kövezzetek meg, de szerintem van benne egy kis igazság. Alkalmazások általában minőségibbek ios-en. Mivel ott szívesebben fizetnek appokért, a fejlesztők is szívesebben fejlesztenek arra a platformra. Mondjuk ki, sok alkalmazás ott igényesebb. 5s kijelzője _szerintem_ tökre rendben van, szép, max fényerő is tök jó. Maga a telefon is szép, mondjuk _nekem_ fogásra kicsit kényelmetlen. Dobálózhatunk a számokkal, hogy az új androidos telókban van 4 mag, 2Ghz, meg mit tudom én, de az ios gyengébb hardveren is van, hogy zökkenőmentesebben fut. az is TÉNY, hogy 10 készülékre könnyebb optimalizálni egy rendszert, android ebben is más, androidos teló naponta jön ki új: kicsi, nagy, 4k, 720p kijelzővel, ilyen-amolyan gyári felülettel, stb. Szerencsére a Google lehet kicsit későn, de elkezdett ez ellen tenni. KitKat ugye szépen fut gyengébb hardvereken, ART-tal is minden gyorsabb lesz, ha majd az lesz az alap. Csak sajnos a legtöbb gyártó nem nagyon ad ki frissítéseket (még a flagshipekre is nehézkesen). Szerencsére a Google erre is gondolt és sok frissítés már a google play services-el jön.
Hogy ne megint csak ios-android legyen, WP is jól fut gyengébb hardvereken, mert a fejlesztők alsó/közép kategóriás telefonokat kapnak fejlesztésre. Ha azokon fluid a rendzser próbálják ki erősebb hardverekre majd optimalizálják azokra is. Ez a felfogás nagyon tetszik. Applenél nem tudom hogy van, talán múlt héten írta talán greg, hogy először az újabb telefonra fejlesztenek ott, aztán a régibbekre. Ezt mondjuk ők megtehetik. -
#28262 "Apple won’t pay to have their products featured, but they are more than willing to hand out an endless amount of computers, iPads, and iPhones,” Gavin Polone, who produced Zombieland, Curb Your Enthusiasm, and more, told Businessweek. “It’s kind of a graft situation."
Magyarán a filmkészítők, producerek azért teszik az Apple cuccokat a filmjeikben, hogy aztán a wrap party után hazavigyék. Tehát ismételten: Elfogultság miatt kerülnek az Apple termékek filmekbe, sorozatokba. Az Apple ezért egy kanyit sem sem fizet. Csak ad pár ingyen tabletet, laptopot, telefont. Ennyi. -
#28261 Igen, és annak hány százaléka valóban Apple reklám és hány százalék popkult hivatkozás? Elég sok helyen röhejesen kitakarják a Macbook Apple logóját részben, vagy teljesen matricákkal. Ugyanígy bújtatják tokokba az iPhone-okat. -
#28260 Attol fuggetlenul, hogy szuksege van-e ra, barmit el tudok kepznelni. Csomo sorozatot/filmet is fizetnek, hogy mindenki az o cuccaikat hasznalja bennuk. A ~15%-os piaci reszesedesukkel pedig amugy igen, lehet ra nemi szukseguk is :) -
#28259 Sokkal jobb az LG telefonjain ahol alul van egy üresség két oldalt! -
#28258 Ezeket a gombokat már rég el kéne felejteni a francba. -
#28257 Te komolyan azt hiszed, hogy az Apple-nek szügsége van arra, hogy techsite-okat bundázzon? Ezt még te sem gondolod komolyan.
A szerző elfogult és kész. -
#28256 [URL=http://www.androidpolice.com/2014/06/12/samsung-announces-the-galaxy-tab-s-in-8-4-and-10-5-flavors-complete-with-2560x1600-super-amoled-screens/]Samsung Announces The Galaxy Tab S In 8.4" And 10.5" Flavors, Complete With 2560x1600 Super AMOLED Screens [Update: Pricing][/URL]
-
#28255 A verge azert sosem volt kispalyas ilyen teren, de ez azert a legalja, ez meg naluk is egy melypont. Ennyire szanalmasan elfogult/nyilvanvaloan fizetett hirdetest talan meg nem lattam soha naluk.
Kompromisszummentessegrol beszel, hosszutavon, mikozben egy olyan telefont hoz ki gyoztesnek, aminek az egyik legfontosabb tulajdonsaga (a kijelzoje) 3 eve is vergaz lett volna. A legnagyobb vicc, hogy par honapon belul a kovetkezo almas telo megjelenesevel, valoszinuleg meg az evekkel lemaradt apple-burokban, "hazon belul" is vergaz lesz. Azt mondja ra, hogy "kicsit kicsi" a kijelzoje, de hogy high resolution. Aszongya high resolution a subhd sub720p kijelzore (de kozben azert a moto x nagyobb felbontasu kijelzojet kritizalja), mikozben minden mas mai csucsmodellben ott csucsul a haromszor olyan eles 1080p vagy nagyobb felbontasu kijelzo. A kamera, meg tobbi cucc kapcsan is nyivanvaloaan hulyesegeket beszel, nehez elhinni, hogy ennyire nincs kepben, inkabb az elfogultsag/fizetett hirdetes resze lehetett ezeknek az ihletoje.
Amit meg az N5-rol ir, az egy kulon gyongyszem. Az nem tetszik neki, hogy fuggetlenul hozzadvagjak $349-ert. Bezzeg egy iphone-t elvhihetsz 200 dollarert, simlock-olva egy szolgaltatohoz, 2 ev rablanccal hozzajuk, ami soran ennek az alaparnak a 3-4-szereset (amennyibe egyebkent kerul az a telefon) sem egyszer, hanem sokszorosan vissza fogod nekik fizetni, akar akarod, akar nem. Ez kell, ez hianyzik neki. Gyakorlatilag koveteli maganak a rablancot es a szopoalarcot.
Arra meg mar csak legyintek, hogy olyan telok egyaltalan nem szerepelnek a listan, mint G3, vagy 1+1. -
RYO21 #28254 Töröltem is azóta a Verge-t a kedvenc oldalak közül. -
Borg #28253 lol.. -
#28252 Nem a Verge szerint. A tesztelő szerint, akié a rovat. Az egyik legelfogultabb cikkező a Verge-nél, de ettől függetlenül összehozott már jó teszteket Androidos telefonokról is. Viszont megnézném ezt a rovatot pl. az angol Verge cikkezőkkel is, akik mindig pozitívabban közelítik meg az iOS-en kívüli platformokat, vagy szimplán Joshua Topolsky-tól. A fickó iPhone-t használ, jó hogy ezt fogja kihirdetni a legjobb telefonnak jelenleg, mert ez tükrözi a személyes véleményét.
De azért valamiben egyet értek. Abban hogy az iPhone azoknak tényleg a legjobb választás akinek nincs meg az ilyen-olyan kapacitásuk ahhoz, hogy más platformok készülékei után nézzenek. Ezek az emberek hallják a többi iPhone felhasználótól, ismerősöktől, barátoktól, hogy milyen jó ez az úgynevezett iPhone és ebből és népszerűségéből adódóan azt hiszik, hogy ez a nonpluszultra, hogy ennél már nincs is tovább. Az hardcore/megszállott iPhone userek buborékban élnek és kiröhögik/lekezelik azokat, akik más telefonban gondolkodnak. Ez pedig igen meggyőző tud lenni a fent említett embertípus számára.
A gyártóknak pedig egy dolgot kéne megjegyezni: A marketing nem fog úgy működni, hogy magokkal, ramokkal, gigahertzekkel, ppi-vel dobálózunk, mert a legszélesebb felvevőkör ettől nem fog hanyatt vágódni. Egyszerű, működik és szép. Ezek a jelzők kellenek csak. Ezt vette észre a Samsung és látjuk hogyan végződött a dolog. -
#28251 Megneztem, koszi. Jelenleg nem megy vele az m1, de a meccsekre hatha osszetakoljak. -
#28250 Én egy 10 percig néztem (aztán mentem nagy tv-re :D ) de addig jó volt.
MindigTV app esetleg ? -
#28249 Az iPhone 5s a legjobb okostelefon a piacon
Verge szerint -
#28248 Hali, tudtok valamilyen appot amive tudom nezni a foci vb-t? Amit az mtv reklamoz az elegge kaki. -
#28247 Látom nagyon "vágod" a témát. :D Azért mert bufferel a videó mért is a telefon a hibás? Érdekes se nekem se senkinek nem volt még hasonló problémája. Tessék bekukkantani a mobilaréna topikba...
Sony minőségibb kijelentést az anyaghasználatra és a vízállóságra értettem. Azért a samu pár hónap alatt repedezett alumínium szélénél és lekopott hátlapjánál tuti jobb. -
#28246 Anyaghasználat terén eléggé válogatós vagyok, a Galaxy S5 is emiatt esett ki + egyik sem jön be kinézetre, az N5 kifejezetten csúnyácska sztem, az elején még-még tetszett, de aztán kijött a többi flagship és mindegyik odabasz kinézetre :) 1+1ról még nem lehet tudni sokat, majd ha lesznek tesztek akkor lehet felkerül a listára -
#28245 N5? 1+1? -
#28244 bazze, Z1C/Z2 kiesett a listámból legalább könnyebb lesz választanom a szűkített listából:
- G3
- One M8
- i6
:D -
#28243 Csak őszintén gyerekek... én nem igazolom a vásárlásom.
Katt
Azóta még 1 fagyás történt... megnéztem egy SMS-t. Egy olyan rövid szöveges üzenetet, melyet a 0 Ft-os Seggem telefonok is körberöhögnek. Ez belefagyott, de szerencsére egy kis idő után magától újraindult.
Ó nem! Nekem nincsen warezolt vackom, nem buherálok... még a GPS progi is full jogtiszta rajta, de még a játékok is (de még a desktop op. rendszer is amire néha rádugom), mert azok meg a Humble Bundle Android csomagból vannak... igen, pénzt adtam értük. Tehát a vírusos, biztos beleturkátá' köcsög, biztos falusi GSM boltból vetted, opciók most nagyon nem játszanak. Edigital-os egyébként... na az a cég is megér egy misét. Siralmasak. A 3. gar levélnél tartok és még mindig nem érvényes, de már leszarom.
Hogy pozitívat is mondjak: Az akksija meglepően jól bírja Stamina módban, ha nem Plants vs. Zombies 2-zök (és már nem mert már végigtoltam). Ezt úgy kell érteni, hogy néha kis GPS + futás + always on screen + kihangosított zene + némi wifi + kevés netezés + kevés telefonálás + éjszakára repülő mód és 5. napon 14%-on volt az akksi 100-ról, még bírt volna 1 napot, de már nem akartam, feltöltöttem.
Aztán a GPS bug (GPS lost a full nyílt téren) azóta nem jött elő, sőt meg kell dicsérjem, de mostanában gyorsabban fog jelet, mint a régi N8-am. -
#28242 mivan? ezt mire alapozod? linkeld be pls azt a véleményt róla