36194
  • Narxis
    Túl sok appot telepítettél vagy egy nagyon hitványat.
  • gabi89
    Jaja nekem is ezért szokott csak ritkán meglenni. :D Most is 4.4.4-et fel kellene már rakni.
  • skinnyman
    Hat igen, nexus-oknal ez szinte atlagos. :) Nalam tobbszor volt mar 2000 ora koruli uptime is. Altalaban azert nincs meg, mert az ido alatt (~2-3 honap) mindig kijon valami uj dolog vagy ki akarok probalni valamit, amihez a recovery-t meg kell latogatni :)
  • kifli
    okos óráról és dizájnról volt szó...
  • davidka003
    Nem hülyeség amit mondasz. Kb 1 év olvastam neten ilyet. Akkor körberöhögte mindenki a srácot és nem derült ki az ok.
  • Metalmilitiakid
    Akkor kicsit átfogalmazom. Se a számot nem ismeri senki. Illetve soha az életben nem volt ilyen becenév a telefonomba mivel soha senkit nem neveznék el így. Illetve soha senkit nem raktam kedvencbe, se telón se google ben és mégis ott van. Ezért nem értem. Ha csak rossz név lenne rossz számhoz azt mondom oké. De ez egy teljesen ismeretlen mindenség berakva kedvencnek a telefonomba. Erre próbálok rájönni ez hogyan kerülhetett oda. Illetve kb senkinél nincs kép a névjegyzékemben. (google+ t meg nem használom, csak ott van a gmail omhoz)
  • RelakS
    Használja valaki a Saját Útvonalak alkalmazást? Az utóbbi update-ek óta ugye nem lehet közvetlenül google térképre exportálni, a google térkép motorba meg nem hajlandó. Gondolom az a baja, hogy nem vettem meg, vagy ilyesmi. Neten legalábbis morog, hogy csak az első 100 pontot hajlandó importálni, térjek át pro-ra...

Szóval, van megoldás, hogy a maps-on a My Maps között megjelenjenek a felvett útjaim? Ha nincs, akkor valószínűleg törlöm az alkalmazást...
  • theone91
    Ja bocs, akkor igazad van.

Tehát, akkor a szarabb telefonra kevesebb panasz érkezik, mint a túlárazottra.
  • [HUN]FaTaL
    Van mikor rosszul párosít össze egy nevet egy képpel, korábban volt ilyen bug a g+-szal, de azt már javították, legalábbis többször nem láttam.
  • Metalmilitiakid
    Egy elég érdekes kérdésem lenne. Kerülhet a kedvenceim közé úgy egy telefonszám, hogy nem én írtam be kézzel. Rendesen meg van csillagozva és ott van a legtöbbet hívott számaim fölött egy képpel együtt (amit szintén nem én adtam hozzá). Lehetséges, hogy valahogy a Gmail ről vagy valahonnan máshonnan szedte össze egy telefonkönyv visszaállítás után és úgy került a kedvencekbe ? Mert a Gmail el is szinkronizálom a telefonkönyvem, mert egyszer már bebuktam a teljeset. A dolog szépsége az, hogy az oda írt név/telefonszám/kép nem ismerős se nekem, se a közeli ismerős körömnek.
  • Szabi #28593
    pedig mostt épp a Zenfone tetszett meg de nincs kedvem hónapokat várni rá amig nálunk is kapható lesz, elméletileg 2héten belül megjönne kínából :D
  • Bucser
    "És hasonló hardver mellett messze nem egy árkategóriáról beszélünk.."

Te mirol beszelsz?

Z1 Compact Moto G comparison
  • Bucser
    Szervizben nalunk adatvedelem miatt kotelezo nullazni a telefont. Az elso dolgo ahogy megerkezik, hogy ratolnak egy flasht. Ezert mielott bekuldod minimum a backup.
  • Narxis
    Nem.:D
  • Szabi #28589
    ebay-ről rendeltetek már telefont ? :D
  • theone91
    Jelen formájában a smartwatch egy jellegzetesen férfias fogalom. Az volt, amikor a Sony kihozta a megoldását, vagy mikor a Pebble vagy a Samsung is. Nem azt mondom, hogy ez nem változhat, sőt reménykedek is benne, de a jelenlegi piacot a férfiak formálják, így a gyártók hozzá igazodnak.

Szerintem a Withings órája nem csupán egy másik fogalom hanem egy másik műfaj is. A Moto 360 és társai az ún. "glanceable information" miatt lényegesek, erre pedig nem képes ez. A Whitings csak egy Nike Fuelband vagy egy Fitbit, azoknak akik minden körülmények közt, hordani akarnak egy tracking ezközt. Inkább egy kiterjesztett óra, mint egy okosóra (hozzáteszem utóbbi sem túl okos egy mobiltelefon nélkül, tehát jelenleg az okosórák még mindig redundánsak és én részben pont emiatt nem venném meg őket)
  • GregSB
    Egy dologról beszélünk. Én csak a "Hát eddig a Moto 360 dizájnja verhetetlen. Nehéz lesz a versenytársaknak."-ra írtam azt hogy ez azért nem ennyireegyértelmű, havalaki kihoz egy kifejezetten nőknek pozicionált okosórát, akkor már felvehetia versenyt a Moto360 eladásaival...

"Próbálj meg egy jellegzetesen női karóra számlapjára rávarázsolni egy operációs rendszert. Sok sikert."

Erre van a withings órája. Senki nem mondta / tudja hogy a "nagy érintőkijelző a karon" fog befutni, vagy esetleg a withings megközelítse, vagy mindkettp. Egyelőre mindenki kísérletezik, érdekes lesz látni melyik irány terjed el jobban.
  • theone91
    Én nem tudom, hogy kinek mi jön be, pláne nem tudom megítélni női perspektívából. De azt meg tudom mondani, hogy pl. egy női kézen is jól tud mutatni (ld. a videó alant, 2 perc környékén).

Azért hozzáteszem, senki sem állította, hogy a Moto 360 főként unisex karóra lesz. Egyértelmű, hogy a férfi demográfiára akarja rálőni a terméket a Motorola. Hagyományos órákból is vannak óriásiak, és egytől egyig férfiaknak. Próbálj meg egy jellegzetesen női karóra számlapjára rávarázsolni egy operációs rendszert. Sok sikert.
  • Jim Morrison
    ha látnád mennyi csaj hord buzinagy órákat... (mint a nagy breitlingek).
  • szucsy89
    ennél kisebb kijelzőn már valszeg. nem lenne megoldható az ujjal történő kezelés, gyanítom, hogy a motorolánál is addig kicsinyítették a kijelzőt, amíg lehetett.
  • GregSB
    Ok, akkor mutass nekem egy olyan nőt, aki kicsit is ad magára, és szerinte nem lenne túl nagy és vastag a Moto360. Sok szerencsét a kereséshez :P
  • theone91
    Szerintem abszolúte a bevett unisex-sémát követik. Legyen minimalista, kerek, főként bőrszíjjal.

Én biztos vagyok benne, ha a Motorolának üzletileg bejön a Moto 360, akkor előrukkolhat egy teljes karóra-garnitúrával. De szerintem nem akar sötétben lövöldözni.

Az Apple-nek meg mindegy, ha kiad még egy rossz okosórát, akkor is sikeres lesz. Ami mellesleg a többi gyártónak csak jó lesz, mert az okosórák mainstreambe vezetése csakis az Apple-től függ.
  • gabi89
    Imádom a Sony -t de ha ez többeknél így van akkor gáz. Viszont már jön rá a 4.4.4 hátha azzal együtt javítják a hibákat is.
    Annyit tudok mondani, hogy Nexus :D

Íme a bizonyíték :

Igen 1000 órája nem volt újraindítva/kikapcsolva. Minden hibátlanul működik a droid pedig (4.4.2) december 22.-e óta nem volt újratéve. Ja és több mint 80+ program van fent szóval azt sem lehet mondani, hogy nincs telepakolva.
  • theone91
    Nekem volt Xperia Mini-m és ott is megvoltak a Sony-kapufák. Pl. a szoftvert úgy elkúrták, hogy egy rendszerfolyamat maxon pörgette a procit amiatt túlhevült és a kapacitív gombok teljesen meghülyültek és használhatatlanná vált a telefon. És ez körülbelül két hónapig ment, amíg nem jött az ICS-update ami megoldotta. De nem jött volna hozzá az új rendszerverzió, még mindig meglévő probléma lenne (és megjegyzem nem egyedi volt a probléma, egy masszív szériahibáról beszélünk).

Szerintem gáz, hogy az emberek vakon megbíznak egy márkában, pusztán azért mert közismert és népszerű.
  • Tinman #28579
    Tegyük hozzá, hogy a másik topikban is írtam, hogy 2.(!) garban cserélt Z1C gyári full stock állapotban a 2. napon csont merevre fagyott egy kijelző feloldástól, meg nem sokkal később egy SMS olvasás is megfektette az űrtechnikát, akkor csak restartolt magától.

De tudod mit hallgatok rád, veszteni nem vesztek vele!

Még ma lefogok róla szedni mindent, totál factory reset lesz és kábelen keresztül a Sony progijával fogom frissíteni.

Ha ezek után is gondjaim lesznek, akkor iPhone-ra váltok.
  • GregSB
    Annyira azért nem lesz nehéz. A karóra piac ennél azért kicsit összetettebb, ez a Moto360 tényleg nagyon szép de túlontúl maszkulin, egy ízléssel rendelkező nő soha nem venné fel.

A jelenlegi okosórák mind ebben a "betegségben" szenvednek: egy szűk férfi geek réteget céloznak meg, pedig rajtuk kívül még vannak rengetegen akik lehet vevők lennének az "okos" fícsörökre.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem lepődnék meg azon ha az Apple azért vett fel nagyágyúkat a divatiparból, mert ők ettől több stílussal / szélesebb skálájú kinézetekkel akarnak megjelenni
  • bardocz
    Ugyan ezt tudja az 50k-s sony is, csak kisebb kijelzőn :DD Xperia mini pro istenkirály lenne a billentyűzetével, és egy másik oprendszerrel.
  • theone91
    Érdekes, ezek mind olyan tulajdonságok, amelyek az alap stock Androidra a gyártó által rápakolt dolgok. És ezeket rendszerint elcseszi a Sony (és ahogy a gyártók nagy része is, akik valamiért fosnak a stock Androidtól).

Nem tudom milyen arányban érkeznek panaszok mondjuk egy Moto G-re egy Z1C-hez képeset, de van egy olyan érzésem, hogy ebben a Z1C jeleskedhet. És hasonló hardver mellett messze nem egy árkategóriáról beszélünk.. Ezért húzom a szám az olyan Androidtól, ami lényegében már nem is Android.

• Dzsini
    Pont az az értelme, mert nem kell feleslegesen felvenni azokat, ami épp nem kell a küldetéshez :) Egy idő után úgyis csak azt nézed, hogy mi az aktuális feladat, és mással nem foglalkozol (és azzal is csak addig, amíg össze nem jön a napi SAM)
    (nálam az és az ajándék spin token van bent alapból - nagyon ritkán váltok másra)
  • szucsy89
    van másik értelme az x-ray (azt hiszem így hívják) gadgetnek azon kívül, hogy előre látod milyen járművet fogsz felvenni? amúgy grat :)
  • Dzsini
    Nekem tegnap a 8000-et :) (és mivel 7200 volt az előző rekord, így gyorsan le is fozóztam :) )
    link1, link2

Régen mire az 5000 összejött az acsi miatt, vért izzadtam... mostanában a SAM-el rendszeresen elszaladok 6000 környékéig.
  • SzirmosSzisza
    Nekem szervizben nem tudták feloldani a képernyőt, írtak, megadtam nekik a mintát aztán mégis resetelve kaptam vissza :D (képernyőt cseréltek amúgy)
  • szucsy89
    4000 métert ma sikerült túllépnem :) tudom, nem nagy szám
  • Dzsini
    4.4.4 óta random újraindulás már néhányszor (van, hogy használat közben, van, hogy egyszer csak észrevettem, hogy a dokkolón állva elkezd bootolni), csúnyán belassult pár esetben (pl. egy-egy programból kilépve 3-5 másodpercbe telik, mire egy 2 widgetes majdnem üres felületet visszatölt)...
    furcsán viselkedik, és nem tudom mi lehet az oka. Bár nem vagyok a "telepítsük újra" híve Windowson se, de mindenhol ez az első, hogy "rezeteld le".
  • Narxis
    Te mé akarsz factory resetet?O.o
  • Bucser
    Sony PC companion kb mindent lement.
  • SzirmosSzisza
    Titanium Backup szerintem kiment mindent.

Amúgy, van itt pár fejlesztő, a Googlenek a cloudos mentés cucca az fizetős vagy csak lusták a fejlesztők használni?
  • Dzsini
    Backup-restore milyen hatással van a játékállásokra meg ilyesmikre? Nem lennék boldog, ha a Jetpack Joyride állásom elveszne egy ilyen után :)
  • Bucser
    Tegyuk hozza a siram erdohoz, hogy a kollega nem tette meg azt amit mar 3-szor kertem tol a szitu megoldasahoz: Data backup, Factory reset, Data restore.

Ugyanis az OTA elbaszta a telojat.

dehat neki jo ez igy. ahogy korabban is irta.
  • Vadnokedli
    Sony a szoftveresen messze a legkulább (tán még Samsungnál is rosszabb- ha nem egy szinten van). 3 Sony is van a családban, Z1C / P / Z.

Természetesen a Z és a Z1C már volt gariban, SW anomáliák miatt..