Google Android

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

precision
ha jelentkezel és kiválasztanak és bezúzod a régi telefonod valamilyen módon akkor 1 USD -ért tiéd lehet a OnePlus One 😄 kár, hogy Magyarországról nem elérhetõ 😊 http://oneplus.net/smash

a legördülõ menüben lévõ országok szerintem az értékesítési országok is lesznek, van egy olyan gyanúm

Bazinga!

precision
Hogy az istenbe tud ilyen olcsó lenni ez a telefon? látszólag nem spóroltak semmin, csúcs hw van benne mégis ennyire olcsó? Most vagy null szaldóval árulják valamiért vagy a többi gyártó használ 100% -os haszonkulcsot? 😊

Bazinga!

desigo
Két hete beújítottunk egy feketét meg egy fehéret.
Cs. bement a Telekomhoz microSIMért és ha már ott volt egy bõrtokot is választott. Az eladók nem értették,hogy miért cseréli a Gnexet hiszen az egy teljesen új telefon.Mikor közölte velük,hogy két éves lesz nem hitték el.

Már több új MicroSimet is kapott ugyanis a hívás beállításoknál elõ se jön neki több dolog (hangposta,hívásátirányítás,várakoztatás stb...)
"hálózati vagy SIM kártya hibát" ír.Persze az én Simemmel hibátlan a telefonja.

Másik érdekes dolog,hogy neki van idõnként LTE felirat nekem viszont soha.Preferált hálózatoknál pedig ki van választva.
Ezzel meg én futhatok pár kört a Telekomnál 😞
Thx!

PSNid: hunrika PS Homeid: ChrisLowe

Nem láttam! Köszi,akkor megkérdezem ott is 😊
davidka003
Ezt már nézted?
Lehet kérdezni is ott.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

Sziasztok!

Kinéztem magamnak a Media Markt webshopjából egy Navon Mizu M500-as telefont,de egyszerûen sehol nem találok róla tesztet! Néztem külföldi oldalakon is,de sehol semmi! Gondolom egy át brandingelt teló lehet.Leginkább a kijelzõre lennék kíváncsi,hogy mennyire érezhetõ a kisebb felbontás?
Egyelõre e között és egy Faea F2 között gondolkodom, igaz ez Kínából jönne,de kb hasonló árban vannak,mivel az itthonit eltudnám számolni!

köszi
theone91
Nagyon is a Telenor dönt arról, hogy adott forgalmazott termékeire mennyit és miként fordít a marketingköltségekbõl. Egy olyan cégrõl beszélünk amelynek saját marketing menedzsmentje van, saját, régióra lebontott piaci elemzésekkel és ezek alapján eldöntött marketinglépésekkel dolgoznak.

Nem mindegy, hogy egy hazai forgalmazó/szolgáltató népszerûsít egy terméket, vagy maga a termék elõállítója népszerûsíti azt. Ezek abszolút elválaszthatóak.

De persze vannak olyan reklámok amelyet közösen "mûködnek". Erre jelenleg a legjobb példa, hogy 30 másodpercig megy egy Galaxy S5 reklám, majd a végén odabüfögnek egy Telekom vásárlási lehetõséget.

kifli
szerintem nem csak a telenor dönt, hogy milyen készülék van 1-1 reklámban.
davidka003
Amazonon ingyenes a Jetudio plus
Shazam encore
Tune in Radio pro
Ultimate Guitar Tabs

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

davidka003

[HUN]FaTaL
"és nem kap frissítéseket sem. "

😄DDDD Ezen borultam. Simán el tudom képzelni sajnos.

http://goo.gl/gd6Zi5

gabi89
Jobbat mondok még az eladó sem tudja néha. Mobilarénán volt egy sztori, hogy a mobilszolgáltatónál az ügyfélszolgálatos csaj inkább samsungot ajánlott a Nexus helyett... Olyan dumával, hogy õ nem venne ilyet mert kínai márkátlan telefon (wtf?!) és nem kap frissítéseket sem.
Mondjuk én simán eltudom hinni mert olyan buta libák ülnek néha a három nagy szolgáltatónál, hogy az hihetetlen.

#27477: Neked mióta van G2-d ? 😊

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

szucsy89
Igy van, egy átlagember is tudja mi az a Galaxy S4 meg iPhone 5 meg hogy néz ki, a Nexus 5-öt ha csak elõrõl látnák azt se tudnák, hogy milyen márka. Ennyit számit a hype, a reklám.
[HUN]FaTaL
A Nexus nemcsak Magyarországon, de sehol nem néptelefon, nem is kell annak lennie. Developer/Reference phone és ennyi. Eladott darabszámban szinte sehol nincs az aktuális csúcs galaxyhoz képest, mert a világon mindenhol azt veszik az emberek, aminek a legnagyobb reklámja van.

Nekem eszembe nem jutna mást venni már (amennyiben van rá éppen keret).

skinnyman
Igen, ez vagy te, az ezsge forumon, az android topicban. Az atlag jozsika nem igy valaszt telefont maganak.

kifli: telenornal pl regota kapni, megsem lattam sok plakatjukon vagy reklamukban. Valszeg mivel ok is tudjak, hogy a tomeg inkabb a samsungot meg az olcso szarokat viszi ugyis.

Regards,

gabi89
Mediamarkt 2év garival? Igaz nem olcsó mert 150k de a telenoros is pofátlanul drága ennyi erõvel. 127 asszem kártyásan és mivel független az is T-s kártyát is beleteheted egybõl.

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

És tud valaki Szegeden üzletet ahol árulnak N5-öt?

theone91
*illetékeket és profitot

theone91
Igen, de a nálunk 300 dollárnyi forintért árult Alcatelek az Usában 99 dolláros készülékek lennének.

Próbálj a Nexusra ugyanilyen mértékben profitot pakolni és voálá: Senki sem veszi meg.

SzirmosSzisza
Szerintem a legtöbb szolgáltató árul noname telefont/olcsó Samsungot Nexus árkategóriájában, hogy gyengébb nála 😊

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

theone91
Szerintem azért az is közrejátszik, amit Skinnyman is írt. Az a globális piacon igen szûk rétegnek számító csoport hanzánkban, aki prémium kategóriában vásárol telefont, az vagy iPhone-t vagy prémium Galaxy-t vásárol (hozzáteszem ez jellemzi a világpiacot is, elég megnézni pl. a tavalyi piaci részesedéseket, globális szinten, márkákra bontva: toronymagasan viszi a prímet a Samsung és az Apple, esélyt sem adva a másodlagosnak számító márkáknak, ezért van bajban a HTC például).

A szolgáltatók nem fognak olyan telefonok hivatalos disztribúciójába amelyekrõl köztudott, hogy rétegkészülékek. Annak ellenére, hogy idén elõször nyilatkozott pozitívan a Google a Nexus telefonok eladásairól, még mindig elenyészõ profitot termel a két nagy márkához képest. Miért? Mert Nexus készüléket a tudatos vásárló vesz, abból pedig nincs olyan sok, ráadásul nincsenek is oda értük a cégek.

kifli
mivel nagyon sehol nem kapni, így miért is tudnának róla? És viszont, miért reklámoznának egy olyan telefont, amit nem kapni.
Narxis
Ennyi.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

SzirmosSzisza
Fater akart telefont venni, új Nexus vagy új Galaxy lett volna és egyszerûen azért maradt a Galaxy, mert azt meg lehet normálisan venni. Ha pl T árult volna Nexust akkor szinte biztos az lett volna, de így nem fogunk Telenorral/sarki GSM-mel szopni, egyszerûen egyszerûbb volt így.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

skinnyman
Ez mocskosul nem igaz, az atlagembernek halvany fogalma sincs arrol, hogy mi egyaltalan az a nexus. Jobb esetben visszakerdez, hogy ja, a lexus? Az egy jo automarka. Nem nyomjak a pofajaba a tv-ben, a plakatokon, a blikk reklamokon, magyarul nem letezik.

RYO21: tovabbra is nagyjabol a legjobb ar/erteku telefon. Ez a most bejelentett OnePlus rug egyedul labdaba mellette, de annak is vannak egyertelmu hatranyai hozza kepest. Ujonnan, garival 300 euros ar az nem hangzik rossznak.

Regards,

Érdemes most Nexus 5-öt venni? Olyan 300 euró környékén találtam egy pár eladót újan. Le szeretném már cserélni a mostani telefonomat mert már nagyon gyenge és a fejlesztéshez jóljönne egy xhdpi-s telefon is.

Solten
Szinten, 2 evig volt S2-m hiba nelkul.

Saor Alba

LocalPatriot
Megjelent: XCOMŸ: Enemy Unknown (3,6 GByte)
SzirmosSzisza
Igen ez az egyetlen oka, hogy kevés Nexust látsz Magyarországon, nem az, hogy csak egy szolgáltató árulja és az, hogy az emberek több, mint 90%-a nem rendel külföldrõl dolgokat.

skinnyman
skinnyman
Ennyi kb.
Alapbol kis szar orszag vagyunk, nincs sok ember, globalisan nezve jelentektelen piac. Megkevesebb ember akinek epp okostelo kell, azoknak is a 90%-a olyat vesz, ami hajpolva van es a pofajaba nyomjak (valami szamsung vagy ajfon), vagy olyat ami egyszeruen occo (zte, huvely, stb). Hogy racionalisan merlegelve, a piacon jol korulnezve, jo er/erteku telefont vegyen valaki a sajat igenyeihez, az szerintem a populacio max 10%-ara igaz. Ezert latsz itt keves nexus-t is, es ezert nem fogsz ebbol sem sokat latni, hiaba a legjobb ar/erteku telok a piacon. Nem nyomjak mindenhonnan a pofadba, es nem a legolcsobb = a lakossag nagy resze szamara nem is leteznek.

Regards,

Van 2db S2-m a mai napig, egyiken sincs beégve semmi...
Szabi
Bécsbe kimenni érte nem egy nagy kaland, de úgyis lesznek kisboltok akik hoznak be belõle, kíváncsi vagyok a tesztekre, adatok alapján tetszik.. 😄

"Nulla tenaci invia est via"

LocalPatriot
theone91
Google képek: amoled screen burn-in

[HUN]FaTaL
+1 és az LCD nem ég be.

SzirmosSzisza
Kétlem, hogy látni fogod, nekem S2 és S3 is beégett, egyiknél se látszódott annyira. (S3-at konkrétan beégve "örököltem", csak faternak nem tûnt fel 😄)

S2-nél a képernyõ csere 15 percig tartott T-mobilnál, S3-nál nem vállalták el, mert karcos volt a képernyõ és srác megállapította, hogy biztos belülrõl van eltörve, szóval Samsung szerviz lett az eredménye, ahol kicsit szerencsétlenkedtek vele, szóval ez 1.5 hétig tartott 😊

tonyr
Errõl tudnál képet linkelni ?
Lehet, hogy másokat is érdekel, de engem nagyon... ha nem probléma...
köszi

Süti konzolbirodalma https://www.youtube.com/@sutikonzol

desigo
Én is Amoled párti voltam sokáig de itthon az összes telefonon (Zte Blade (Orange SF),HTC One S,Galaxy Nexus.) beégett az értesítési sáv és a billentyûzet is 1-1,5 év után.
Azért az elég ocsmányan tud kinézni.
Solten
#27450-ra ment

Saor Alba

Solten
<#szeret>

Saor Alba

GregSB
Pontosabban ha limitált számban tudsz csak gyártani (ami egy új terméknél gyakori) = nem tudod lefedni pl egész európát az elsõ generációval, akkor választani kell hova fókuszáld azt a limitált mennyiséget.

Te hol árulnád az új portékádat, építenél ki kereskedelmi hálót, garanciális szolgáltatásokat, ha tudnád hogy az elsõ évben csak 100x-et tudsz legyártatni: egy olyan országban ahol statisztikák alapján 50x-et vesz a célközönség évente, vagy olyan országban ahol 0.2x-et?

GregSB
Tényleg nincs értelme mélyebb értelmet keresni emögött. Nem vagyunk rossz ország, nem utálnak minket, az van amit theone91 is ír: azon emberek száma (=piac) akik évente lecserélik a telefonjukat a $400-$600 kategóriában itthon tízezrekben mérhetõ, szerintem még 100ezer sincs.

Más gazdaságilag fejlettebb + nagyobb népességû országokban, térségekben ez a szám több millió évente. A kínálat meg oda megy ahol a kereslet is van.

GregSB
Most ki nem keresem, de az anandtechen volt pojt errõl egy teszt, és õk nem ezt írták. Ha a fekete színek dominálnak az appokban / weblapokon amiket használsz, akkor kevesebb akksit eszik az amoled. Ha a fehér színek, akkor viszont többet zabál mint az LCD.

theone91
"Ezen felül meg ugye van feketéje, már fehérje is"

Pont emiatt lesz túl kontrasztos és szûk dinamikájú a kijelzõ.

Félreértesz: Megértem ha neked ez tetszik, de nekem abszolút nem jön be. Mások az igények, örülök hogy vannak LCD-IPS panelek, amelyek _szerintem_ jobbak.

Akkor nyilván nem volt még dolgod note3 vagy s5 amoleddel 😊 Konkrétan jobb a színhelyessége mint bármilyen LCD-s mobilnak, sõt, még állítható is, hogy éppen túlszaturáltra akarod, vagy sem. Ezen felül meg ugye van feketéje, már fehérje is, és még mindig kevesebbet eszik mint egy LCD.
theone91
Szûk felvevõkör miatt piacilag irrelevánsak vagyunk. Ennyi, ezen nincs mit csodálkozni.

szucsy89
"nálunk nyilván nem"

de miért? miért szivunk mi magyarok mindig ilyen téren? :S
theone91
"Hozzáteszem, se por, se cseppállóság nincs"

Nekem a (alant linkelt) promó-videóból az jön le, hogy cseppáló lesz, de ez még nincs megerõsítve.

"Aztán ott az LCD... amivel lehet élni, csak minek, ha egyszer vannak amoledes cuccok is"

Nem mindenki kedveli az Amoledet. Én pl. abszolút nem rajongok értük mert olyannyira túl vannak szaturálva és olyannyira kontrasztosak, hogy lehetetlen fotót szerkeszteni rajtuk (pl. VSCO Cam-ben, Snapseedben, ahol pont a finomhangolásokon lenne a hangsúly stb.). Emiatt más kijelzõkön totál eltérõ lesz a kép kimenetele. Rengetegen meg vannak elégedve az IPS LCD-vel, semmi baj nincs a technológiával, jobb a színtér lefedettségük épp ezért használják bátran a prémium szegmensben is.

"középkategóriás minõségével számítani lehet bajokra"

Elég elõítéletes vagy. Honnan veszed, hogy nem fogja hozni pl. a Nexus 5 minõségét? Anyaghasználatban eléggé azonos. Ráadásul a telefon gyártása mögött a OnePlus CEO-jának volt cége az Oppo áll, amely igen minõségi telefonokat gyárt, melyek aztán mindenben felülmúlják a Samsung által prémiumnak beállított (épp csak mostanában felváltott) kopogós lakkmûanyagot.

De ettõl függetlenül a support hiánya valóban gáz lesz, erõsen kétlem, hogy biztosítanak pl. világgaranciát.