Google Android

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

skinnyman
skinnyman

$129

Moto E
Specs:
4.3-inch qHD (540 x 960) 256 PPI display with Corning Gorilla Glass
1.2 GHz dual-core Qualcomm Snapdragon 200 processor
1 GB RAM
4 GB Internal Storage + microSD slot
5 MP camera on the back (no front-side camera)
1980 mAH battery
Dual SIM slots supporting 3G (Global GSM version)
FM Radio
Android 4.4.2 KitKat

Regards,

LocalPatriot
Semmi gond nincs azokkal, csak a gariztatás nehézkes.
Prody
Itt próbáltam OPPO-t is... hát a dualcore-os Samu jobban ment, mint a quad-os OPPO :/
Családtagnak myaudio tabletja beszivta az sd kártyát, konkrétan bele esett 😄 És magától újraindul a készülék randomra...

Én a nevesincs márkákról beszéltem most na 😊 És azok olcsóbb modelljérõl.

Elhiszem, hogy a HTC, valamelyik csúcskategórirás OPPO, Huawei, Xianomi telók jók lehetnek, és nem vagyok Samsung párti.

skinnyman
precision
Ne maradjon ki a listáról az Oppo és a OnePlus sem akik mellé még a Cyanogenmod is odaállt egy (vagy több) CM telefon képében 😊

Bazinga!

Törölt felhasználó
Nekem is pár HSZ-el lejebb egy Xiaomi telót ajánlottak és tényleg jókat írtak róla...
Dzsini
Érdekes ez amúgy, a HTC is "kínai (tajvani) szar" volt, és évekig csak szolgáltatói telefonokat (Vodafone-nak, stb.) gyártott, megkérdõjelezhetõ képességekkel. A ZTE hasonló cipõben jár, a Huawei is kínai "vacakokkal" kezdett, az Alcatel is egy kínai cég, csak vásárolt egy nevet magának...

Nehéz dolog bármelyik, ma ismeretlennek tûnõ névre látatlanul azt mondani, hogy a "leggagyibb", bármelyik lehet egy normálisan összerakott, jól sikerült készülék. Persze elõször próbálja ki valaki más, akinek ez a hobbija, és ha jókat lehet olvasni róla, akkor felkerülhet a választhatók közé 😊

A MyAudio meg érdekes, hiszen az konkrétan magyar irányítás alatt van, ahogy a Wayteq és a Concorde is, elég jól is mûködnek a saját kategóriájukban.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Prody
Kinai szarokat nem szabad venni. Attól hogy quadcore és stb, a legolcsóbb, leggagyibb szarokat rakják bele, tehát ami el is fog romlani hamar. Itt én is próbáltam ilyeneket és a Samsung dualcore-ja jobban ment, mint egy kinai quadcore-os teló. MyAudio-nak nincs supportja se, özönviz elõtti android van rajta és magától elromlik (mint ahogy egyik családtagom myaudio tabletje ment szarrá a semmitõl).

skinnyman
Szerintem van ra esely, hogy az nvidia csinalta az egesz portolast (linux-on mar futott regota mind2 jatek - a valve-nek meg csak az engedelye kellett hozza, meg hogy odaadja nekik annak a forrasat)

Regards,

SzirmosSzisza
Kíváncsi vagyok mennyit fizet nekik nvidia, hogy csak arra adják ki :/

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

skinnyman

Regards,

skinnyman
Nem sokat szaroztak:
Portal
Half-Life 2

Csak shield-del kompatibilisek egyelore, meg mas tegra 4-es cuccokkal sem.

Regards,

skinnyman
Az azert nem tul jo otlet hordozhato eszkozozoknel 😄
Tipikusan a "csak ha muszaj" kategoria.

Regards,

Vadnokedli
következõnek kis venti is lesz benne mint a Shield-ben

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Dzsini
és valószínûleg nem is víz van benne 😊 de már az se rossz móka, ha hõcsövezik a telefont...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Vadnokedli
Én azt hittem tényleg vízhûtés, ez mezei heatpipééé' <#rinya>

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

LocalPatriot
Paff. Komoly cucc.
Nézegettem pár "olcsóbb" Androidos mobilt a Media Markt webshopjában, de egyelõre nem tudok dönteni.
Ti melyiket választanátok ezek közül:

PRESTIGIO PAP5044
NAVON Mizu M500
MYAUDIO Phone Series X5
?

Vagy mit ajánlatok ezek helyett 😊 Egyelõre az X5 felé hajlok, szimpi, hogy két aksit is kapok hozzá.

köszi
Jim Morrison

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Törölt felhasználó
Köszi a válaszokat!
Ezzel azt mondod, hogy egyik simmel telefonál, másikkal meg netezik? Vannak ilyen simkártyk, ahol fosba kerül a netezés? Csak mert Én azért nem fizettem eddig elõ netre, mert nem láttam értelmét annak ,hogy 1000-2000HUF-ért ntezek 500megát...
Még a hard resetet is végeztem a telefonon az sem segített. Lehet hogy a multkori bluestacks próbálkozásom miatt a google accountban elállítódott valami?

theone91
Próbáld meg a beállításokban lörölni a Play Store adatait és indítsd újra.

Találkozott-e már valaki ezzel a hibával, hogy a play storeban a saját alkalmazásoknál nem akar semmit beölteni csak forog a spinner? Teljesen friss a telefon rendszere, illetve a gmail account is, viszont nem birok semmit sem updatelni mert nem jelennek meg az alkalmazások. DE a play store-t meg a google settingst updatelte saját magától.

szucsy89
Értem, köszi a felvilágosítást. 😊
Dzsini
Igen, a dual standby (kettõs készenlét) is olyan, hogy egyszerre a hálózaton van mindkét SIM, de csak addig nem érhetõ el a másik, amíg az egyik épp hívást bonyolít le.

Amit te használtál, az csak egy olyan kapcsoló, ami a SIM cserélgetését váltja ki egy szimpla telefonnál, ott nincs a készülékben két antenna.

szucsy89
Ja, várjunk, akkor nem jól értelmeztem. Nekem volt régen egy Siemens C45-öm (de jó kis telefon volt, te jó ég...), és arra vettem egy hátlapot, amibe 2 simet lehetett tenni, és a hátulján lévõ kapcsolóval (!) lehetett állítani, hogy melyik sim mûködjön, de ha az egyik be volt állítva, akkor a másik számot ha hívtad, ki se csöngött. Itt akkor az van, hogy el tudnak érni mindkettõrõl, csak egy idõben nem.
Dzsini
Ahogy mások is írták, nem olyan gyakori a dual active (felsõbb kategóriában igen, a Samsung dual S-ek, az Alcatel Idolok biztosan azok). De igazából - ha van is két számod - az esetek mekkora részében fordul elõ az, hogy egyszerre hívnak mindkettõn? Nekem 4 éve van kétkártyás (buta) telefonom, egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor fordult elõ, hogy az egyik hívást befejezve bejelzett, hogy "nem fogadott hívás volt a másikon".

Manapság, okoskészülékeken többen inkább azért használnak két kártyás készüléket, mert az egyik a beszélgetõs (flottában, stb.), a másik az adatforgalomra beállított, ott meg aztán annyira mindegy, hogy azt nem lehet hívni, amíg beszélgetsz 😊

theone91
A drágább Dualsim mobilok tudják az utóbbit.

A dualsimnek fõként az a lényege, hogy ne két mobil legyen nálad. Az mindegy, hogy dual standby-ról, ha dual active-ról van szó, ez a lényege.

[HUN]FaTaL
Szinte csak az elsõ van, az utóbbit elég sok készülék nem tudja.

http://goo.gl/gd6Zi5

szucsy89
Manapság már szinte csak utóbbi van, nem? Elég használhatatlannak tûnik az elsõ megoldás, akkor már inkább 2 telefon...
Dzsini
Két fõ típus van: a Dual Standby és a Dual Active.

Az elsõ azt jelenti, hogy ha az egyik SIM épp hívást bonyolít le, akkor a másik nem elérhetõ, "a hívott szám nem kapcsolható"-t jelez, mintha ki lenne kapcsolva, tehát a készülék valóban 1 telefon, csak két vonal van rákapcsolva.

A dual active ezzel szemben két teljes telefon, tehát egyszerre két hívást is lehet fogadni vagy indítani, van lehetõség konferenciabeszélgetésre (a két hívást összekapcsolni, és egyszerre hárman beszélgetni), lehet ide-oda kapcsolgatni a két kapcsolat között, és természetesen beszélgetés közben "becsörög" ha a másik vonalra jön hívás, és szabadon indíthatsz második hívást, miközben az egyik vonal aktív.

Törölt felhasználó
Am mit jelent hogy Dual Standby-os a dupla sim-es teló?
theone91
De annak sincs semmi köze ahhoz.

Azért nem HD-ben rögzítenek sok esetben még mindig az olcsó telefonok, mert az árkategóriába szánt SoC-ból gyakran kihagyják a HD-video rögzítéshez és feldolgozáshoz szükséges/alkalmas fedélzeti chipet.

Amúgy Ázsiában ismert és sikeres márka, fõként prémium termékeket forgalmaz. Egyáltalán nem noname. Az általános visszajelzések teljesen pozitívak.

Törölt felhasználó
Ez így van, vártam is már hogy ki fog belekötni 😊
Igazából, mivel szó esett a telefonról, hogy Sony, ezért gondoltam nem ecsetelem, hogy abban elég jó kamerák szoktak lenni. 😊
Bár azt figyeltem hogy 5MP-es kamerás mobilok nem nagyon vesznek fel HD-ben. Ezt rosszul láttam?
Am tök jókat írnak errõl a telóról és az elsõ 1.3 as kamerával 720p-s videót rögzít?! WTF 😮
Am megbízhatók ezek a Xiaomi-k?
theone91
"Mondjuk 8MP-es kamerával nem nehéz"

Amúgy azt hozzátenném, hogy nem a megapixelektõl lesz jó egy mobil kamerája. Fõként szenzor és az lencsék minõsége játsszák ebben a fõszerepet. Én teljesen kielégülten elkattintgatok 5 megapixellel is és szarok a 13 megapixelre, ha cserébe kapok egy szélesebb dinamikájú, jól rajzoló, a visszafogott zajszinttel bíró de mégis fényérzékeny szenzort és kromatikus és/vagy egyéb abbérációra kevésbé hajló lencserendszert.

theone91
Ezek alapján ezt ajánlanám.

Mostanában nem néztem ugyan, hogy külföldrõl mennyi lenne, megérné-e egyáltalán ehhez az árhoz képest (nosza, Google), de 60-ért is kimondottan jó készülék.

Törölt felhasználó
Am csak Én vagyok béna vagy tényleg nincs most olyan telefon, ami jó árban sok mindent tud? Emlékszem, mikor 2-3 éve vettem a SE Neo-mat, akkor 85-ért szereztem be függetlenül, úgy hogy akkor 150 volt az SE Arc. És mint tudjuk, csak a kijelzõ méretben van különbség. Na most ez a teló 720p-s videót csinál és nagyon szép képeket, szerintem (Mondjuk 8MP-es kamerával nem nehéz). Illetve ez az 1 magos procis is elég jól pörög. GTA3 tök jól fut rajta. Talán csak a belsõ memóriája kicsi. Na jó nem talán, biztos...
Amiket néztem neten telefonokat, max 2 magosak, van esetleg bennük egy 5MP-es kamera és nem tudom hogy milyen videót csinálnak, de a képek nem voltak valami meggyõzõk.
Van most olyan telefon a piacon, ami minimum:
2-magos
8MP-s kamerája van és szép képet csinál
Tud 720p-t nyomni
Belsõ memória minimum 1GB
És bõvíthetõ a memóriája külsõ memóriával.
Ja igen, és mondjuk nem ugyanígy a 150-es kategóriába tartozik, mint anno az Arc volt a Neo-hoz képest.
Am ilyen magasak az elvárásaim 2014-ben, vagy csak béna vagyok és nem találom az ideális telót a piacon?
(Am e-bay-en találtam ilyen Magyarországon nem forgalmazott ZTE modelleket, amik egész türhetõek. 4 mag, 13MP kamera, 45e HUF, csak a képek nem túl szépek és videót se tudom hogy rögzít...)
skinnyman
Es ennek vajon mennyi koze van ahhoz h a HL2-t atportoljak android-ra, ami egyebkent is regota fut linux-on?

Regards,

RelakS
pl hogy a nagyszerû epizodikus "ígysikerülgyorsabbanfejleszteni" dologból 7 év óta semmit nem látni.

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

theone91
Ez nem csak azoknak jó hír akik olcsón vennének telefont, hanem azoknak is akik kompakt telefont akarnak. Pláne, ha tényleg 720p-s kijelzõt kap. Sajnos én a 800×480-anat esélyesebbnek tartom.

Bízom benne, hogy olyan kategóriagyõztes lesz, mint a Moto G, örülnék, ha kicsit leporolná már magát a Motorola (még akkor is, ha már Lenovo-kézen van), mert szimpatikus amit mûvelnek.

SzirmosSzisza
Több volt alkalmazott írta már, hogy Valvenél semmi menedzsment nincs, illetve nyomás se ezért lófaszon nem dolgoznak 😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

skinnyman
Honnan veszed h nem azon dolgoznak? Ennek ahhoz valszeg semmi koze.

Regards,

Köszönöm! Megcsináltam! Mûködött is, de valósan nem törli a programokat csak elrejti. Ugyanúgy ott van a "kevés a tárhely" ikon.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Prody
Moto G-t próbálok majd találni akkor, köszi.

theone91
45-öt akartam írni ($200). *insert de nálunk nem annyi here*

...De még ha 60 ezeret mondok, akkor sem fogsz abban az árlépcsõben ennél jobb telefont találni.

Narxis
Nem 60 lesz az a 40 ezer?

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

RelakS
A valve inkább a 3. részen, vagy a 3. epizódon dolgozna -_-'

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

gabi89
Adattárolási mód lesz.

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...