Google Android
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
lehet szidni az applet és az iost, de ugyanúgy vannak gondok az android és goggle (és a kismillió egyéb gyártó) háza táján
más üzletpolitika, más igényeket szolgálnak ki... én is azért vettem androidos mobilt hogy jajj de jó lesz a nagy szabadság, a testre szabhatóság 😊 volt elõtte iPhone2Gm annak idején... aztán végig csak androidos mobilom volt... és ha tehetném, inkább választanám a célhardverre írt és optimalizált oprendszert mint ezt a káoszt ami egyik másik gyártót jellemzi android terén
szóval, kinek mire van igénye ugye 😊 azért azt is beláthatod, hogy akinek az iPhone "elég" vagy az jobban bejön neki attól még nem lesz semmivel sem kevésbé tudatos vásárló
tudom nem teljesen errõl szólt most a vita, de tényleg sokszor sok az Apple és iPhone utálatod 😊 persze ez egy androidos topik, jogos 😊
de hogy a témához is hozzá szóljak... 24 órán belül mind a sokszázmillió iost futtató eszköz gond nélkül tud frissíteni... sok felhasználó aki csak telefonál meg fotózgat és facebookozik (android fronton is) azt sem tudja hogy mikor jön majd a frissítés nemhogy vár rá 😊
Bazinga!
Ismerõsöm iPod-jára (Touch) úgy borult sör, hogy a zsebében volt. Látszólag semmi baja nem volt, nem tûnt úgy mintha durván megázott volna, letörölte, ment hónapokig, nem volt baja. Ez volt az egyetlen eset amikor folyadékkal érintkezett. Aztán elkezdett rendszeresen túlhevülni hónapokkal késõbb (nem volt köze a sörhöz), gondolta bedobja szervizbe, ahol abszolút nem foglalkoztak a termékkel mert látták az elszínezõdést. Az indikátor (mint sok egyéb termékben szintén) a jack-dugóban volt.
Egy másik ismerõsöm hasonlóan járt, de õt masszív esõ kapta el. Szintén nem tûnt úgy, mintha egyáltalán kapott volna decens mennyiségû vizet a telefon (Xperia Play volt, aminél a másodlagos mikrofon-furatban volt a papír). Ezesetben a késõbb megjelenõ töltõ problémájával akart szervizhez fordulni, szintén elutasították. Aztán kiderült, hogy az USB port is kapott egy picike vizet, így a rézpinek elkezdtet szépen, grádiensen korrodálni. Igenis fontos tud lenni a fedél a portok felett, szépen el is rejtik a csatlakozókat, por sem megy bele és aki nem képes egy fedelet 0,045 másodperc alatt felpattintani, az csak szimplán lusta.
Regards,
Regards,
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
4->5
5->6
6->7
Mindháromnál az volt hogy 2-3 órán at nem tudtam letölteni semmit, mert túlterheltem voltak a serverek. A release utáni 5-6 órában viszont gond nélkül felment mind3 update.
5-6 ora várakozás > 2-3 hét várakozás IMO.
Ennyit az amatorsegrol.
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
N8-al voltam futni pár hónapja. Elég fontos edzés volt, hosszút futni (10 kili) néha kiemelten fontos. Nagyon felkészültem rá, abs. kirobbanó formában voltam, k. jól kezdtem lelõni nem lehetett volna... majd eleredt az esõ. Futottam még kb. 1 km-t és fel kellett adnom, mert féltem, hogy beázik az N8. Baromi ideges voltam. Felkészülsz, jó formában vagy, elautózol egy jó pályára, majd 10 perc után mehetsz haza -.-
Szóval, hidd el nem õrültem meg, nekem ez fontos funkció.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Egyebkent igen, hullamokban jon, semmit nem er ha nyomogatod hogy frissites. A play services cache urites pedig (azon kivul, hogy a frissitesre semmi hatasa nincsen) kifejezetten veszelyes/karos is lehet, total kizokkentheti a google szolgalatatasokat a mukodesbol, utana meg aztan csodalkozhatsz ha nem kapsz meg egy hangouts uzenetet, vagy emailrol ertesitest.
A megoldas: ha mindenkepp frissiteni akarod, rakd fel manualisan, ennyi a tortenet. Factory image flash-elessel (ahogy a "legtisztabb"), vagy adb sideload-dal. Igazabol mindketto kevesebb erofeszitesbol megvan, mint amit itt arra szantal, hogy elpanaszold, hogy nalad meg nincs frissites 😊
"Az ios frissítéseknél ez mégis miért mûködik?"
Roviden osszefoglalva: sehogy, nem mukodik. Kivalo pelda arra az amatorsegre, amit az apple kepvisel, ha barmilyen szerver-kozeli dologrol van szo. Nagyjabol minden nagyobb frissitesuk kiadasakor tele van a net azzal, hogy orakra lehalnak a szervereik, meg elso napon kiderulo kritikus hibakrol amiknek egy nap alatt milliok lesznek elszenvedoi.
Regards,
Eddig bírja, de ha nem bírja Brüsszelig megyek basszus, mert esõben is egy armband tokban van a karomon. -.-
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Csatlakozó legyen az alsó oldalon.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Fogalmam sincs mennyi nexus készülék van piacon, de abban biztos vagyok, hogy az ios update elsõ napjának csak a töredéke töltené le a frissítést a nexus eszközeire. A google meg mégiscsak az internet jelentõs forgalmáért felel, nekik nem esne (annyira nagy) terhére kiszolgálni azokat akik már elsõ nap le akarják tölteni a frissítést. Fõleg úgy, hogy nekik jelentõsen kevesebb embert kell kiszolgálniuk ilyenkor, ahogy írtam.
Rugalmas apple felhasználók, meg megvárják míg felkerül a friss ios update egy másik oldalra és onnan töltik le. Azután csak 1-2 katt felrakni a frissítést.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Bazinga!
... és náluk pont elõfordul az is, hogy napokon át nem sikerül letölteni a frissítést, mert épp hanyattestek a szerverek az extra terhelés alatt (vagy ha jön, akkor fél napon át tölti azt a párszáz megát).
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Az ios frissítéseknél ez mégis miért mûködik? Meg itt nem hiszem, hogy nagy gondot okozna egyszerre kilökni mondjuk 5-6 nexus készülékre (értsd: mikor kijön az új ios, sok sok millió frissít a legújabb verzióra, álmoskönyvet õk nem veszik figyelembe)
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Sosem értettem mi alapján löki ki a google a frissítéseket, volt, hogy 1-2 napon belül megjött a frissítés, volt hogy 1 hónap után inkább felraktam kézzel. (Igazából azt sem értem miért kell hullámokban kiadni. elsõ hullám fedez fel bugokat, azokat kijavítják és a kövi hullám már fixelt verziót kap? más tippem nincs)
A rendszerfrissítéseket ugyanúgy, mint az új funkciókat hullámokban tolja ki több hét alatt a Google, majd sorra kerülsz. Ha sietsz, letöltheted külön és felrakhatod kézzel.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
June 18:
(Amazon telefon)
Regards,
Regards,
Verge véleménye szerint a design 7 pont?? Érdekes.
Regards,
"Anime is the proof that two nukes weren't enough."
Google Editiont belõle a népnek.
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Megmentettél egy csomó idegeskedéstõl... már a tököm kivolt vele, hogy futás közben nyomkodnom kellett, ha látni akartam, hogy hol tartok.
Regards,
2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk
Ellenben most droidon szopok vele rendesen, mert minden áldott alkalom elõtt totáli ki kell kapcsolnom az energiatakarékos funkciókat nullára, ha nem akarom, hogy elõbb-utóbb a sötét képernyõt bámuljam.
Hanggal persze tájékoztat, de szeretek rápillantani, hogy mióta nyomom, mennyit tettem meg és éppen mennyivel futok.
"Anime is the proof that two nukes weren't enough."
Van olyan app (iOS, droid tök mindegy, mert úgyis van egyikre is az, ami másikra) aminek megmondhatom, hogy "X" alkalmazás ignorálja a globálisan beállított energiatakarékossági beállításokat?
Mondom a példát: Ha beállítom, hogy a teló 2 perc után sötétítse el a képernyõt, akkor az globálisan minden appra vonatkozik... nem lehet kivételként betenni egyetlen konkrét appot, hogy arra ne vonatkozzon ez a beállítás?
Is there an app for that?
Az alapján amit meg most linekelték tök jó méretnek tûnik. Írhatnák hogy jelenlegi állapotában hány mm, és akkor végre tisztában lehetnék vele.