36194
  • TaRka0107
    Ugye HDR képet több képből rakja össze (azt hiszem 3-ból) és nem hallottam sosem a 3 fénykép elkészítésének a hangját. (váó hogy fogalmaztam) :DDD
  • lac coo
    Hat az en samsungom nem ilyen lassu, ez valami fake :))
  • RYO21
    Én mondjuk kiváncsi lennék egy Moto X 2014-es összehasonlításra is.
  • Jim Morrison
    samsungon nem csodálkozom :)
  • szucsy89
    Ehhez a videóhoz mit szóltok? Apple topicból loptam.

• Narxis
    Ezt a kérdést már én is feltettem itt.
  • ktomi22
    nekem nics bajom a motoval.. es leegyszerusive irtam hogy " moto nem kell..eseteg nexus.. ".. mert igazabol nexus se kell XD .. igazabol htc fan vagyok.. de akkora akciot dobtak a s4 minire amikor vettem.. hogy anyagi helyzetem miatt azt "kllett" valasztanom ..htc one mini-t szerettem volna.. az M7 minijét..
    meg is bantam.. szal keresek is stock romot s4 minihez amig nem vehetek ki uj keszuleket szolgaltatonal.. cyanogen lesz szerintem..

es a kovetkezo keszulekem miatt kerdeztm hogy mi legyen majd..
  • theone91
    Ezt mondjuk én sem értem. Egy szélesebb language pack is megáll max 35-40 megánál.
  • Dzsini
    Mondjuk máig nem értem, hogy miért műtötték ki a Moto Androidokból a magyar nyelvet... (gondolom nem csak azt, de minek beletúrni a stock rendszerbe ilyesmi miatt?)
  • theone91
    Hogy sikerült elcseszni egy HDR fotó készítést? :D
  • theone91
    Azért mert a legtöbb gyártó magáénak akarja tudni az Androidot. Egy kezeden meg tudod számolni, hogy pl. a Samsung eventeken hányszor hangzott el az Android az elmúlt években. A legtöbb gyártó sokkal inkább gyártana saját oprendszert (ld. Tizen, ha már a Samsungnál járunk), de tudják, hogy egy olyan széles és nyílt ökoszisztéma nélkül, amely jelenleg az Android körül van, nem tudnának érvényesülni így az egyetlen megoldás, hogy "egyedivé tegyék a már rendelkezésre álló platformot. És az esetek döntő zömében ez iszákos kőműves munka.

Hatalmas a felhasználói megelégedettség a Motorolák körül, a tech-sajtó elég egybehangzóan jelentette ki a 2014-es Moto X-ről, hogy a legjobb Androidos készülék jelenleg. Nem csak szoftveresen (mert a legegyszerűbben játsszák ki az Android kártyát), hanem hardveresen is. Még ha nem is volt túl sok értelme a bendgate-nek, legalább rávilágított arra, hogy mennyire strapabíró telefon a Moto X.

Bár nem értem, miért vannak sokan Motorola ellenes véleményen. Igen tudom, hogy hazánkban még hivatalos forgalomban nincsenek (és itthoni szemmel talán ez is csupán egyetlen bajuk), de ettől függetlenül, teljesen egyenértékű a Nexusokkal. Szoftverességet, frissítéseket illetően biztosan. És ráadásul mindig egy árlépcsővel lejjebb vannak a piac által diktált ártól. Néha kicsit dühös vagyok, hogy az ilyen gagyi Samsungok dominálják az Android-piacot, teret sem hagyva az olyan relatíve kisebb gyártóknak, akik még szem előtt lebegtetik a felhasználói elégedettséget és a minőséget.

"motorola nem kell.. esetleg nexus"
    Így akkor szerencse, hogy a következő Nexus Motorola lesz. :D
  • TaRka0107
    Nem félreértelmezem, egyszerűen nem akart HDR képet csinálni. De megpróbáltam és sikerült tegnap, csak bénáztam. De azért köszi! :)
  • ktomi22
    motorola nem kell.. esetleg nexus.. google ediciobol a htc teccik.. bar nekem picit borsos..mek kompaktabb keszulek kell meretilek max htc one mini vagy s4 mini... nem ertem miert csak a csucskategorias (nagyok) kapnak stok romokat :S inkabb héjpolják a veveoknek a feluletet.. meg telenyomjak szarsagokkal .. :S kesz vicc
  • gabi89
    - 3:54 -nél a 3 másodperc alatt elinduló számológépen azért besírtam.
    - 6:32 -nél 5 másodpercig nem történik semmi pedig emberünk rányomott a power saving -re aztán egyszer csak beadja akadozó animáció közepette.
    - 7:58 -nál alig akar feléledni a telefon.
    - 8:07 mikrolag amikor felugrik a Active applications

Borg megfelelő vagy keressék még ?
    Egyébként kicsit sem mérvadó egy ilyen videó. egy frissen felhúzott rom van bemutatva még szép, hogy elvétve van csak lag de mint látod még így is találtam párat. :D
  • theone91
    Nexusok. Motorolák. Google Edition telefonok. De rengeteg stock rom van.
  • ktomi22
    Hat nekem stock vanilla android kene melyik keszuleken van olyan? Mert s4 minim van es szepen fovalmazva is okadek.. se custom rom se semmi se adja vissza a stock vanillat.. akar keszuleket is cserelneeeek...
  • theone91
    A stock, vanilla android élmény már nem csupán önmagához képest, hanem alapvetően a többi Android UI-hoz és a többi platformhoz képest is kiemelkedő lesz az Android L-lel. Rendkívül átgondolt összetételű, konzisztens felhasználó felület, ahol a dizájn és az animáció tökéletesen és zökkenőmentesen működik együtt. Ha ezt kicsit is megbontod, mert saját dizájnelméletben gondolkodsz (mint gyártó természetesen), akkor a felhasználóid ettől az élménytől totálisan elesnek és kár érte. Én bízok Matias Duartében és csapatában, sokat tett eddig is az Android csinosításáért, de talán most dolgoztak a legtöbbet ezen.

Nyilván dizájnon vitatkozni már tényleg baromság, nem is ezért írtam, és nem is divatfika, nekem ez a sziklaszilárd véleményem a Winamp aranykorára emlékeztető, bazári átszkinezésről.

Ezen még mindig elcsöppenek:
  • Jim Morrison
    jó persze, ez így van. De elnézve a három opciót egyik sem valami jó, bár lehet leginkább csak az ikonokkal van a bajom :D
  • Borg
    Olyan nincs, hogy 1 jó. Az egyikbe ez kötne bele, a másikba meg az... ha van sapka rajta azért, ha meg nincs akkor azért. Ez pont ilyen divatfika elleni megoldás :)
  • Jim Morrison
    nem értem minek kell settingshez is 3 nézetet rakni. Elég lenne ha csinálnának egy jót...
  • Borg
    Ez is lagol mint az állat, látszik... :P
    Egyébként semmi egetverő változás... az S5 UI már most is 90%-ban így néz ki...egykét apró különbséget fedeztem csak fel.
  • skinnyman
    kicsit t'rollin' szaga van :)
  • szucsy89
    Rengeteget javult a Samsung UI az évek során, de még mindig gyerekes sztem... a Sony/HTC az fasza.
  • RYO21
    Tessék:
  • Borg
    Szokásos baromság...
  • skinnyman
    Annyira nem meglepo, g2 es iphone 6 is ugyanakkorak, kijelzoben elobbi 5,2", utobbi 4,7" :) Illetve amiatt talan megis meglepo, hogy n6-ban meg elulso sztereo hangszorok is lesznek, es annak ellenere is ennyivel kisebb a kerete.
  • theone91
    Hát ha már mindenképp választanom kéne egy Note 3 (vagy 4) és egy Nexus 6 közül, akkor hezitálás nélkül az utóbbit választanám.

Várom miként cseszi el tökéletesen az Android L-t a Samsung.
  • szucsy89
    az 5.9-es Nexus6 kisebb lesz, mint az 5.5-ös i6+? Epic fail apple...
  • gabi89
    Funkcióban gyárilag! nyilván nem lesz olyan gazdag de, hogy gyorsabb és mikrolagok nem lesznek az tuti. Egy Note3,S5 is lagol össze - vissza ha egy nexus után veszed a kezedbe.
  • Borg
    Igen, neked ennyivel.
  • RYO21
    Mert mivel jobb a Note 3? Van rajta egy undorító tacsviz?
  • Borg
    Akkora lesz mint egy Note3... amivel végülis nem lenne baj, csak közel sem lesz olyan jó, mint ebben a kategóriában a Note3...
  • theone91
    Szerintem egyszerűen csak félreértelmezed a HDR-t. A mobilokban nem azért van HDR funkció, hogy ilyen képeket kattints. Ez a gusztustalanság egyfajta (állítólag) "artisztikus" oldalról próbálja meg a HDR-t. A mobilok praktikus oldalról. A lényeg, hogy a mobilszenzorok szűkebb dinamikáját bővítsék egy kicsit, hogy visszafogják a bebukott-kiégett területek mennyiségét és intenzitását. Lőjj egy képet HDR-rel és rögtön utána simán. Hasonlítsd össze a két fotót és látni fogod a különbséget és hogy miért van HDR (magas dinamika tartomány) funkció a telefonokban.
  • theone91
    Kurvanagy lesz. Ennyi.
  • skinnyman
  • skinnyman
    This Guy Seems To Be Using Motorola's Nexus 6 While Commuting

• TaRka0107
    De az is lehet hogy én vagyok a béna, és nem tudok HDR képet lőni :DDD
  • TaRka0107
    Alcatel One touch Idol S
  • Falkon
    Felhívod simán a partnert, az eljövő ikonok között ott van hogy videohívás. Ahol be lehet kapcsolni a kihangosítást, meg ezeket.
  • theone91
    Milyen telefonod van?