36194
  • kifli
    "Es ekozben nyilvanvaloan az sem szokott zavarni, ha valojaban fogalmad sincs, hogy mirol van szo"

Mert neked van csak azért mert elolvasol 1-2 cikket. Mindenki zsebében görbül az iphone és az iphone 4 is folyamatosan eldobta a jelet ;)

Nem apple segget nyalni vagy androidot trollkodni járok ide. Tény hogy se ios-el se androiddal ellátott telefont nem vennék jelen pillanatban. De tisztában vagyok vele, hogy mindkét rendszernek vannak előnyei és hátrányai is (még a droidnak is).

Rakosgattam be énis android-al kapcsolatos híreket. Csak lehet nem olyan egyoldalúan mint te, néha negatív híreket is tettem be.
  • theone91
    Nem, mert én már leálltam ezzel, de szép kis esszé, gratula.
  • skinnyman
    Egyreszt fogalmam sincs, hogy miert kell megint elovenni a bendgate-et (nem volt eleg, plane itt?), masreszt hogy hogyan es miert jutottunk el arra a kovetkeztetesre, hogy en egy fanboy vagyok (amivel termeszetesen mindenki egyetert, hisz te ezt egyszemelyben biztosan tudod), es plane, hogy ez az egesz hogyan kapcsolodik barmihez amirol eddig szo volt. De akkor tisztazzunk par dolgot gyorsan:
    -A bendgate egy strukturalis tervezesi hiba, azaz jelen informaciok alapjan gyakorlatilag minden peldanyt erint, es mint tobb beszamolo ramutatott, teljesen hetkoznapi hasznalattal is sokszor megtortenik. Tenykent kezeled, hogy "kevesen jeleztek eddig az elgorbulest", mikozben a telefon megjelenesere ra par nappal mar tele volt a net publikus beszamolokkal valos tapasztalatokrol. Es akkor ennyit voltam hajlando beszelni a bendgate-rol. Az lenne kettosmerce, hogy szerintem ez kicsit nagyobb problema, mint mondjuk hogy 20 ember egy support forumban arrol szamolt be, hogy neha nehany par perc utan megszakad a hivas? Vagy annal, hogy egy frissites alma tajon tomegesen teljesen hasznalhatatlanna tett telefonokat, mint telefonok? Tudod mit? Ha ez szerinted kettos merce, akkor buszken vallalom. Csak mindketten pontosan tudjuk, hogy nem errol van szo, es ennek kapcsan at is terek a kovetkezo pontra:
    -Erre a szintre nem fogok lemenni, tolem nevezhetsz fanboynak, nem fogok megsertodni, de nem is erdekel hogy mivel dobalozol. Megvan a velemenyem a dolgokrol, mint mindenkinek, es sosem szoktam titkolni se oket. DE (!) alapvetoen tajekozott vagyok, nem szoktam olyat allitani, ami nem igaz. Ha kiderul, hogy megis, azt el szoktam ismerni. (erre peldaul nem sok hajlandosagot mutatsz epp, pedig lenne ra okod, lasd: elozo pont)
    -Tudtommal egy olyan topicban vagyunk, aminek az a neve, hogy Android. Ahova mellesleg a lenyegi hirek/tartalmak eleg nagy reszet en szoktam hozni, de ez most mellekes. (Engem erdekel a tema, es ha mar utanaolvasok, az erdekesebb dolgokat berakom ide is, hatha mast is erdekel.) Es ebben a topicban epp en vagyok kollektive (?) kikozositve amiert nem allok sorba az Apple segget kinyalni. Mert gyakorlatilag pontosan itt tartunk. Alljak neki balvanyozni a 300 ezres telefonjaikat, amiknek minden lenyegi ficsorje kb 3 eve volt mashol uj lenyegi ficsor? Mindezt, mikozben tagadjam le minden egyertelmuen kiderult, durva hibaikat, es kozben kopkodjem az Android-ot ahol tudom? Ezzel mar jol beleillenek a topic szellemisegebe? Lehet rola szo, csak akkor at kene nevezni a topicot, mert ez igy elegge megteveszto szerintem. Mellesleg olyan topicbol tudtommal mar van. Hat en kerek elnezest.

Ezeken lehet elgondolkozni, utana beszelhetunk.
  • SzirmosSzisza
    Aha.
  • szucsy89
    Lehet ilyet? :O
  • SzirmosSzisza
    Én se használom szinte soha, csak amikor pont kéne nem akarok letölteni miatta alkalmazást (wifi-hez QR kóddal gyorsabb lett volna csatlakozni :D)
  • theone91
    Volt régen a Google Now-ban, de faszomtudja miért kivették. Keveset használtam volna, de akkor is.
  • theone91
    A bendgate-tel kapcsolatban is kevesen jeleztek eddig konkrét elgörbülést, de szerinted az kapitális mértékű meghibásodás. Abszolút kettős mérce az amit művelsz, de tudjuk, hogy te fanboy vagy (ezt nem fogod elismerni, de a topikban mindenki egyetért ezzel, ez bőven elég is), így veled érdemi eszmecserét nem igazán lehet véghez vinni az objektivitás teljes hiánya végett. Amíg az iOS hibáit felfújod, az Android hibáira meg legyintesz, addig teljesen elveszíted a hitelességed. Úgyhogy pont ezért gondolom, hogy álljunk le ezzel a témával.
  • SzirmosSzisza
    Arról nincs valami infó, hogy lesz-e beépített QR kód olavsó?
  • skinnyman
    Akkor tessek, magyar nyelven:
    "Nem néhány elszigetelt esetről beszélhettünk ugyanis, hanem arról volt szó, hogy MINDEN iPhone 6 és iPhone 6 Plus, amire a tulajdonosuk iTunes használata nélkül telepítette a frissítést, produkálta a fenti hibákat. Vagyis mint telefon megszűntek létezni, és a Touch ID is használhatatlanná vált." link
    Viccen kivul nem emlekszek, hogy az emberiseg torteneteben valaha lett volna ilyen szinten elcseszett szoftverfrissites.
    Erre irsz bizonyito ereju ellenpeldanak egy meg sem erositett problemat, amit 10-20 ember jelentett osszesen honapok alatt (milliokbol), homalyos, altalaban percek utan megszakado hivasokrol. Hat ja, majdnem ugyanaz. Oh wait...

Ha tenyleg ennyire nem tudsz semmi ertelmeset hozzaszolni, legkozelebb lehet, hogy erdemesebb csendben maradni. Tudom, nehez, hiszen kizarolag kotozkodni es trollkodni jarsz ebbe a topicba, es minden aldasos tevekenyseged ebben ki is merul. (Arrol most ne beszeljunk, hogy a moderator - ha jar errefele - ezt miert hagyja, nem az en dolgom megitelni.) Es ekozben nyilvanvaloan az sem szokott zavarni, ha valojaban fogalmad sincs, hogy mirol van szo, mint epp most. De neha azert megprobalhatnad, hatha...
    Reszemrol a tema lezarva. Nem csak most, hanem a jovoben is. A hasonszoru ignorans, kotozkodo kommentjeidre nem kivanok tobbet reagalni.
  • szucsy89
    hagyjuk már ezt a frissítés témát, unalmas :D
  • theone91
    Kommentek alapján ez a mai napig sincs javítva.
  • kifli
    ahha

btw nem kell túl dramatizálni a dolgot. Soha nem történt az emberiség történetében akkora katasztrófa még. Nevetséges.
  • skinnyman
    Az, hogy "egy frissites gondot okozott" valahol, valakinek, es hogy egy hotfix tomegeknek teljesen kinyirta a telefonja legalapvetobb ficsorjet, nem pontosan ugyanaz a kategoria. Tovabbra is fenntartom, hogy nem remlik, hogy valaha, barmelyik masik gyarto barmelyik frissitese egyaltalan hasonlo kategorias hibat tartalmazott volna.
  • davidka003
    Greenify-ban hogy kell beállítani, hogy megkapjam a facebook és messenger értesítéseket fagyasztva is?
    Megvettem a donation verziót is. Fent van az xposed, ott is engedélyezve van.
    Beállításokban be van nyomva, hogy értesítések megtartása és GCM push engedélyezése.
    Le van fagyasztva a facebook és a messenger mégsem kapok semmi értesítést.
  • theone91
    Nexus 5-on még mindig nem javítottak egy olyan kamerát érintő beragadó-problémát ami a háttérben leszopja az akkut. Aszonyák' az Android L-ben lesz csak fix.
  • kifli
    Szerencsére nekem sem volt ilyen. De ez nem azt jelenti, hogy nem történt hasonló. PL
  • Solten
    Nekem nem okozott gondot egy frissites se.
  • kifli
    "Megis mikor adott ki barmelyik masik gyarto egy olyan "hotfix"-et (vagy barmilyen frissitest), amivel konkretan (tobbek kozott) tomegesen teljesen megszunt a terero es csak telefonalasra lett teljesen hasznalhatatlan egy telefon?"
  • skinnyman
    no shit, sherlock.
  • kifli
    bőven volt már hogy egy frissítés gondot okozott. droidon is wp-n is ios-en is.
  • davidka003
    Régóta.
    De nem minden terméknél.
    Sokszor van, hogy 1 dolláros cuccot 240 Ft körül veszek de pl a The Room 2 játék 1 dollár áron 340 Ft-ot írt.
  • skinnyman
    Az nem tenyszerusitheto, hogy mennyi hajlott el, az viszont tenyszerusitheto es tenyszerusitett is, hogy mennyire konnyen elhajlik a gyenge pontjanal, en pedig pontosan errol beszeltem.
    A tulfujt lufival pedig megint ne jojjunk mar... Abban az ertelemben persze nyilvan tulfujt lufi, mint minden mas az apple korul, hogy megvakarjak a segguket, es minden hir errol szol, ezt a jelenseget en sem ertem.
    Megis mikor adott ki barmelyik masik gyarto egy olyan "hotfix"-et (vagy barmilyen frissitest), amivel konkretan (tobbek kozott) tomegesen teljesen megszunt a terero es csak telefonalasra lett teljesen hasznalhatatlan egy telefon? Megint olyan sulyu es szintu hibarol beszelunk, amire meg a legkisebb gyartok torteneteben sem nagyon volt meg soha pelda. Ehhez kepest egyaltalan nem felfujt lufi, inkabb leeresztett/tudatosan elbagatelizalt lufi.

Vadnokedli: szerintem foleg azon mulik, hogy a fejleszto hol van (EU-n beluli-e), illetve talan a fejleszto felelossege (is?) beallitani az adot.
  • Vadnokedli
    Mióta van adó a store-ban? eddig nem találkoztam vele..
  • GregSB
    Tényszerű válaszadásra gondolsz?

Nem vagyok egy grammar nazi, de ez a "faktuális" még nekem is fáj :D
  • theone91
    Pont ezért írtam a faktuális válaszadást.
  • kifli
    Hát ez a teszt azért szerintem nem túl sokat mond, hisz személyi asszisztens programokról beszélünk, nem tudakozóról.

nekem cortana fícsörjei közt van pár amik eléggé tetszenek. Inkább egy erre kiterjedő tesztet néznék meg.

• Béluska74
    Sziasztok! Nem tudom,hogy volt-e már hasonló kérdés itt a fórumban. Kinőttem a 8 gigás memóriakártyámat. Eléggé sok adat van rajta amik fontosak lennének nekem és a kártyára van jelenleg is telepítve pár program. Azt ötöltem ki a kisagyamban,hogy lementem a 8 gigás kártya tartalmát merevlemezre,beledugom a telefonba a 16 gigást és visszamásolok mindent ugyanúgy ahogy volt. A telepített programok működni fognak szerintetek vagy nem?
  • Jim Morrison
    mai apple-android vitát ezennel berekesztem
  • theone91
    Faktuális válaszadásban a Google Now a legjobb.

Amúgy mostanában egyre többször használom (nyilván még csak angolul), ha apróbb érdekességekre vagyok kíváncsi, bár lényegében szinte minden ilyesmit a Wikipédiáról olvas fel.
  • kifli
    barátnőm kapta a telefont első perctől kezdve nincs ilyen gondja, én mutattam neki, hogy elvileg mi a probléma a telefonnall, de nem volt egyszerű dolgom, hogy megszűnjön a térerő. Tény hogy reprodukálható, de nem mindennapi jelenség. (Nála még egyszer nem fordult elő)

Az hogy olyan videót nézel, amin specifikusan egy problémát mutatnak be, vagy olyan cikket olvasol, még jó hogy előjön a hiba, ez a cikk célja, hogy bemutassa. De ezek nem mindennapos dolgok.

A cikkek nagy része usából jön, illetve onnan indul a felháborodás. Ott most nyertek pert ha jóltudom a redbull ellen mert nem adott szárnyakat.
  • gabi89
    Valamilyen szinten igazad van, mondom ezt androidos felhasználóként. Az alma hibák jobban fel vannak fújva, de azt se felejtsd el, hogy egy Nexus mennyibe is kerül egy iPhone-hoz képest.

#29978: Kamera meg köszöni szépen egész jó képeket készít mióta a megjelenéstől számított 1 hónapon belül javították. Persze vannak jobbak az iPhone-é is jobb, mondjuk mindig is kiemelkedőek voltak ilyen téren.

#29972: Attól mert más teloknál előfordul akkor már kisebb hibának minősül? Azért mert valaki bűnt kovet el nem lesz kisebb hiba mert más bűnözők is vannak.
    Utoljára szerkesztette: gabi89, 2014.10.10. 16:38:48
  • theone91
    Most még abszolút nem tényszérűsíthető, hogy mennyi i6 Plus hajlott el emberek zsebében, ellenben ezt te már konklkúzióként kezeled. És sajnálom, de te azt nem fogod tudni megmondani, hogy valakinek az elülső zsebében hajlott el a telefon, mert épp lehajolt, hogy kidobja a telefon dobozának zsugorfóliáját vagy az újgazdag gördeszkás hülyegyerek a farzsebébe teszi a telefont, majd ül a seggére egy rosszul sikerült kickflip miatt. Nem vagy tisztában a use-case helyzetekkel, így nem vonhatsz le konklúziót.

De a legjobb példa, a túlfújt lufira, hogy mikor a Sony csinál szar, bugos szoftvert a telefonjaira, arról soha nem hallasz. Mikor az Apple csinálja ezt, arról nettó tíz percen belül mindenki értesül.
  • skinnyman
    Szerintem par honap alatt is valszeg meg lehet tanulni "nem rosszul" fogni, ha megerolteti az ember magat :)
    Onnan tudom, hogy mekkora problema, hogy megneztem par videot es par cikket, ami a szemem ele kerult (ezek nagy reszet linkeltem is szerintem, pl #29959), amik alapjan egyertelmuen levonhato a konkluzio. Ha venned a faradsagot, es elolvasnad ezeket, talan latnad, hogy mirol beszelek.
    Mivel az antennagate es bendgate is tervezesi hiba, minden modellt erintenek, ami azt jelenti, hogy besetelhatsz egy apple boltba, vehetsz egy iphone-t, es biztosan reprodukalni tudod mindket hibat. (ahogy a lenti video is demonstralta, de van video ahol ki se hoztak hozza a boltbol, peldaul itt). Ennek ellenere ha ennyire ragaszkodsz tapasztalathoz, te magad is vehetsz egy ilyen gorbulos telefont 350ezer forintert, es kiprobalhatod. Csak szerintem felesleges.
    Az antennagate-et amugy volt szerencsem sajat kezuleg is megtapasztalni :)

Greg: Nyilvan, hiszen a bendgate, antennagate, celebgate mind a " legkissebb, legenyészőbb hiba" kategoriaba tartoznak. Amiknel a nexus-okat nyilvan sokkal nagyobb hibak szoktak erinteni. (csak valahogy egy sem akar most eszembejutni...)
    Komolyan kivancsi vagyok megis mi lenne az, amit legalabb egy atlagos hibanak elismernel amit az apple csinal, ha ezek nem voltak elegek.
  • Vadnokedli
    Mint a foscsi kamera.
  • GregSB
    Ha epülről van szó akkor a legkissebb, legenyészőbb hiba is ultragáz, ha Nexusról akkor a legnagyobb, tömegeket érintő hibák is csak felfújt apróságok.

Ezt igazán megtanulhatnád már :D
    Utoljára szerkesztette: GregSB, 2014.10.10. 15:24:57
  • kifli
    szerintem egy 3 hónapja kapta az iphone 4-et, szóval nem kellett ide évek gyakorlása...
    De neharagudj már, meddig használtál te iphone 4-et vagy 6 plust?
    Honnan tudod mennyire súlyos az adott hiba?
    Utoljára szerkesztette: kifli, 2014.10.10. 14:05:13
  • SzirmosSzisza
    http://www.androidpolice.com/2014/10/10/burger-king-wants-give-galaxy-s5-running-ios-htcs-sense-3-use-app-except-galaxy-s5-isnt-even-promotion/ :)
  • skinnyman
    Google Play Store Update 5.0.31 Adds Even More Material Design, Highlights And Moves "What's New" To The Top Most mar tuti hogy max par het lehet :)
  • skinnyman
    Mivel tobbszaz gyartonak van android-os cucca, igy valoszinuleg igen, biztos van kozuluk, ami szart gyart. De viccen kivul egyik masik gyartotol sem remlik, hogy hallottam volna egyetlen olyan szintu hibat sem, amibol az apple legalabb 3at elkovetett, csak az utobbi nehany evben.

Antennagate-nel egyszeruen alig voltak nehany eve a telefonbizniszben, probaltak valami nagyon ujat csinalni az antennaval, mikozben alapveto dolgokra nem gondoltak. A hab a tortan, hogy joval elotte szoltak nekik a problemarol, nem foglalkoztak vele. Most pedig eloszor probaltak csinalni egy nagy telefont, es megint ugyanitt tartunk.
    Probaltak cloud szolgaltatast is csinalni, abbol is tudjuk, hogy mi lett. Arrol is szoltak nekik jo idoben, basztak ra.
    Idorol idore kiderul, hogy az, hogy egy cegnek sok penze es nagy pofaja van, nem potolja azt a tapasztalatot, amivel barmelyik masik kisebb ceg is rendelkezik, aki regebb ota benne van a bizniszben.

kifli: ha valamit probalsz a szambaadni, legalabb valami forrast is elokereshetnel, mert olyat abban a formaban biztos, hogy soha nem mondtam, ahogy epp be akarod adni. :) Az n7 screen separation-t soha nem tagadtak, es sok peldanyt egyaltalan nem erintett. Ezzel szemben a bendgate mivel tervezesi hiba (az antennagate-hez hasonloan), az osszes peldanyt erinti, es meg csak el sem ismerik a hibat, ahogy a tobbit sem ismertek el, szemrebbenes nelkul belehazudnak a tomeg kepebe.
    Ha az asztalon hever a telefon, nem fog magatol elhajlani, no shit. Ez bizonyitja azt, hogy ha a zsebedbe hordod a telot, es egyik nap kiveszed mondjuk par het vagy honap mulva, nem lesz elhajolva? Ezt mar senki nem tudja neked megigerni.
    Az ismerosod meg ennyi ev alatt valoszinuleg megtanulta, hogy hogyan kell helyesen tartani azt a telefont, ahogy jobs mondta. :)
    Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2014.10.10. 10:52:31