Google Android

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok, vettem egy Xperia Z2 Tabletet. Ez az elsõ tabletem, a kérdésem az lenne, hogy van-e olyan lehetõség, hogy felhasználó kezelés. Tehát, ha a feleségem használja az õ fiókjával akkor az õ facebook, email, stb accountjaiba van bejelentkezve, ha meg én használom akkor az enyémekbe.

Van erre bármi féle megoldás, hogy ne kelljen ki-be jelentkeznünk mindenhonnan?

Elõre is köszi a helpet.

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/

skinnyman
Az sztem az L verzioszama lesz 😊
Amugy egy nexus-nal ha hivatalosan nem is kapna meg, vannak ra jo driverek, van community tamogatas, szoval valszeg a forraskod kiadasa utan napokkal/hetekkel lesz mar mukodo verzio, par honapra ra meg kifejezetten stabil rom-ok is.

Mas:
Android Wear review: the everything inbox
LG G Watch and Samsung Gear Live review: the first Google watches

Regards,

[HUN]FaTaL
Volt már screenshot N4-gyel is, valószínû az is megkapja még.

Esélyes, hogy akkor a 2012-es N7 is.

http://goo.gl/gd6Zi5

theone91
Igen az a másik. A korábbi Nexusok szakácsközönsége elég nagy, pillanatok kérdése szokott lenni a custom rom.

Jim Morrison
Talán azért mert legfrisebb nexus készülékeken akarják demoztatni 😊
Mindenesetre ha valami oknál fogva nem jönne n4-re, 1 nap múlva már le lejet majd tölteni xda-n...^^

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

theone91
Voltak már meglepetések. 4.1 jött a Gingerbread referenciamodellre, a Nexus S-re is hivatalosan, ami akkor már két éves volt.

Én nem zárnám ki a még a 2012-es Nexus modelleket még. Ha a Google egy decens Android-pite szelettel akarná indítani az Android L-t, akkor figyelembe kell vennie az elsõ Nexus7-et és a N4-et is, amit a mai napig sokan használnak.
De nem lennék túlontúl izgatott ennek bizonyossága kapcsán.

Szerintem az 2012-es N7-re és az N4-re sem fog jönni az L.

gabi89
2012-es tuti nem, már a 4.4.3 és a 4.4.4 is 18 hónapon túl volt.
Android L sem véletlen jött csak N5 meg N7 2013-ra

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

theone91
"Devices may not receive the latest version of Android if they fall outside of the update window, traditionally around 18 months after a device release."

A 2012-es Nexus 7 23 hónapos készülék, tehát a 18 hónapos frissítési ablakon kívül esik igencsak. De ez egyáltalán nem jelenti, hogy nem jön rá, viszont garantálva sincs. Szerintem jön rá, de én nem lennék túlzottan izgatott.

Narxis
Sztem megkapja, durva lenne ha nem.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

szucsy89
az 5.0-át már nem kapja meg a 2012-es N7? 😮
Mighty
Sziasztok!

Futott már bele valaki abba a problémába, hogy a google navigációban a címek szerkesztésénél a mentett címnél csak város-utca-házszámot ment el, irányítószámot pedig nem? Azért problémás ez, mert pl Budapesten egy adott utcanév többször is elõfordulhat több kerületben. Ráadásul alapból egy rossz kerületben lévõ utcát állít be 😞

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

theone91
Ez olyan, mintha egy feature phone dizájnját hasonlítanád egy felsõ kategóriás okostelefon dizájnjához. Hülyeség összevetni.

Egyértelmû, hogy egy ilyen eszköznél a dizájnnak nem csupán vizuálisan kell mûködnie, de gyakorlatiasnak is kell lennie.

Dzsini
Majd az 5.0-nál 😊 (az a fõverzió, és úgyse kapjuk meg)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

skinnyman
Az oke, hogy nem hetente, de tobb ev alatt egy nehany foverzionkent azert lehet h nem art 😊

Regards,

Dzsini
Na én ezektõl az "általában" dolgoktól félek, marhára nincs kedvem elveszíteni semmit.
Én az a fajta vagyok, akik belaknak egy rendszert, és nem hetente telepítenek újra egy új rom vagy mittudoménmi miatt.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

skinnyman
Mindent torol by default, de szo szerint, szoval ujrairja a teljes rendszert es ujracsinalja a particiokat, stb. (Az egesz muvelet par perc amugy.) Emiatt ez a legtisztabb modja a telepitesnek, mert garantaltan minden a helyen lesz utana, ami OTA eseten nem mindig all fent, plane ha ilyen regota csak azzal frissitetted. Egy winxp-rol sem csinalnal inkrementalis frissitest vista-ra, aztan 7-re (aztan akar 8-ra), hanem egybol azt raknad fel, amelyiket hasznalni akarod. Minel tobb inkrementalis frissitest csinalsz, annal tobb a hibelehetoseg.

A torles nalam altalaban nem problema, kozel minden lenyegi cucc cloudban van backupolva, amit magatol vissza is allit egy ilyen utan, de persze lehet manualisan backupolni.

Regards,

Dzsini
Csak OTA volt az elsõ bekapcsolása óta.

Factory image nem vágja tönkre a beállításokat / mentéseket / akármit? #28566

skinnyman
4.4.4 csak kis biztonsagi update volt, nem kene semmi koze legyen ilyesmikhez. OTA-bol raktad fel gondolom? Probalkd ujrarakni factory image-bol.

Regards,

Dzsini
Hónapok óta nincs fent új dolog, és egyértelmûen a 4.4.3 megjelenésével kezdõdtek a dolgok, majd most a 4.4.4-el erõsödtek meg. Elõtte (4.1 -> 4.4.2 egy év során) semmi ilyesmi nem történt.

Narxis
Túl sok appot telepítettél vagy egy nagyon hitványat.

gabi89
Jaja nekem is ezért szokott csak ritkán meglenni. 😄 Most is 4.4.4-et fel kellene már rakni.

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

skinnyman
Hat igen, nexus-oknal ez szinte atlagos. 😊 Nalam tobbszor volt mar 2000 ora koruli uptime is. Altalaban azert nincs meg, mert az ido alatt (~2-3 honap) mindig kijon valami uj dolog vagy ki akarok probalni valamit, amihez a recovery-t meg kell latogatni 😊

Regards,

kifli
okos óráról és dizájnról volt szó...
davidka003
Nem hülyeség amit mondasz. Kb 1 év olvastam neten ilyet. Akkor körberöhögte mindenki a srácot és nem derült ki az ok.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

Metalmilitiakid
Akkor kicsit átfogalmazom. Se a számot nem ismeri senki. Illetve soha az életben nem volt ilyen becenév a telefonomba mivel soha senkit nem neveznék el így. Illetve soha senkit nem raktam kedvencbe, se telón se google ben és mégis ott van. Ezért nem értem. Ha csak rossz név lenne rossz számhoz azt mondom oké. De ez egy teljesen ismeretlen mindenség berakva kedvencnek a telefonomba. Erre próbálok rájönni ez hogyan kerülhetett oda. Illetve kb senkinél nincs kép a névjegyzékemben. (google+ t meg nem használom, csak ott van a gmail omhoz)

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

RelakS
Használja valaki a Saját Útvonalak alkalmazást? Az utóbbi update-ek óta ugye nem lehet közvetlenül google térképre exportálni, a google térkép motorba meg nem hajlandó. Gondolom az a baja, hogy nem vettem meg, vagy ilyesmi. Neten legalábbis morog, hogy csak az elsõ 100 pontot hajlandó importálni, térjek át pro-ra...

Szóval, van megoldás, hogy a maps-on a My Maps között megjelenjenek a felvett útjaim? Ha nincs, akkor valószínûleg törlöm az alkalmazást...

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

theone91
Ja bocs, akkor igazad van.

Tehát, akkor a szarabb telefonra kevesebb panasz érkezik, mint a túlárazottra.

[HUN]FaTaL
Van mikor rosszul párosít össze egy nevet egy képpel, korábban volt ilyen bug a g+-szal, de azt már javították, legalábbis többször nem láttam.

http://goo.gl/gd6Zi5

Metalmilitiakid
Egy elég érdekes kérdésem lenne. Kerülhet a kedvenceim közé úgy egy telefonszám, hogy nem én írtam be kézzel. Rendesen meg van csillagozva és ott van a legtöbbet hívott számaim fölött egy képpel együtt (amit szintén nem én adtam hozzá). Lehetséges, hogy valahogy a Gmail rõl vagy valahonnan máshonnan szedte össze egy telefonkönyv visszaállítás után és úgy került a kedvencekbe ? Mert a Gmail el is szinkronizálom a telefonkönyvem, mert egyszer már bebuktam a teljeset. A dolog szépsége az, hogy az oda írt név/telefonszám/kép nem ismerõs se nekem, se a közeli ismerõs körömnek.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Szabi
pedig mostt épp a Zenfone tetszett meg de nincs kedvem hónapokat várni rá amig nálunk is kapható lesz, elméletileg 2héten belül megjönne kínából 😄

"Nulla tenaci invia est via"

Bucser
"És hasonló hardver mellett messze nem egy árkategóriáról beszélünk.."

Te mirol beszelsz?

Z1 Compact Moto G comparison

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Szervizben nalunk adatvedelem miatt kotelezo nullazni a telefont. Az elso dolgo ahogy megerkezik, hogy ratolnak egy flasht. Ezert mielott bekuldod minimum a backup.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Narxis
Nem.😄

Szabi
ebay-rõl rendeltetek már telefont ? 😄

"Nulla tenaci invia est via"

theone91
Jelen formájában a smartwatch egy jellegzetesen férfias fogalom. Az volt, amikor a Sony kihozta a megoldását, vagy mikor a Pebble vagy a Samsung is. Nem azt mondom, hogy ez nem változhat, sõt reménykedek is benne, de a jelenlegi piacot a férfiak formálják, így a gyártók hozzá igazodnak.

Szerintem a Withings órája nem csupán egy másik fogalom hanem egy másik mûfaj is. A Moto 360 és társai az ún. "glanceable information" miatt lényegesek, erre pedig nem képes ez. A Whitings csak egy Nike Fuelband vagy egy Fitbit, azoknak akik minden körülmények közt, hordani akarnak egy tracking ezközt. Inkább egy kiterjesztett óra, mint egy okosóra (hozzáteszem utóbbi sem túl okos egy mobiltelefon nélkül, tehát jelenleg az okosórák még mindig redundánsak és én részben pont emiatt nem venném meg õket)

GregSB
Egy dologról beszélünk. Én csak a "Hát eddig a Moto 360 dizájnja verhetetlen. Nehéz lesz a versenytársaknak."-ra írtam azt hogy ez azért nem ennyireegyértelmû, havalaki kihoz egy kifejezetten nõknek pozicionált okosórát, akkor már felvehetia versenyt a Moto360 eladásaival...

"Próbálj meg egy jellegzetesen nõi karóra számlapjára rávarázsolni egy operációs rendszert. Sok sikert."

Erre van a withings órája. Senki nem mondta / tudja hogy a "nagy érintõkijelzõ a karon" fog befutni, vagy esetleg a withings megközelítse, vagy mindkettp. Egyelõre mindenki kísérletezik, érdekes lesz látni melyik irány terjed el jobban.

theone91
Én nem tudom, hogy kinek mi jön be, pláne nem tudom megítélni nõi perspektívából. De azt meg tudom mondani, hogy pl. egy nõi kézen is jól tud mutatni (ld. a videó alant, 2 perc környékén).

Azért hozzáteszem, senki sem állította, hogy a Moto 360 fõként unisex karóra lesz. Egyértelmû, hogy a férfi demográfiára akarja rálõni a terméket a Motorola. Hagyományos órákból is vannak óriásiak, és egytõl egyig férfiaknak. Próbálj meg egy jellegzetesen nõi karóra számlapjára rávarázsolni egy operációs rendszert. Sok sikert.

Jim Morrison
ha látnád mennyi csaj hord buzinagy órákat... (mint a nagy breitlingek).

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

szucsy89
ennél kisebb kijelzõn már valszeg. nem lenne megoldható az ujjal történõ kezelés, gyanítom, hogy a motorolánál is addig kicsinyítették a kijelzõt, amíg lehetett.
GregSB
Ok, akkor mutass nekem egy olyan nõt, aki kicsit is ad magára, és szerinte nem lenne túl nagy és vastag a Moto360. Sok szerencsét a kereséshez 😛

theone91
Szerintem abszolúte a bevett unisex-sémát követik. Legyen minimalista, kerek, fõként bõrszíjjal.

Én biztos vagyok benne, ha a Motorolának üzletileg bejön a Moto 360, akkor elõrukkolhat egy teljes karóra-garnitúrával. De szerintem nem akar sötétben lövöldözni.

Az Apple-nek meg mindegy, ha kiad még egy rossz okosórát, akkor is sikeres lesz. Ami mellesleg a többi gyártónak csak jó lesz, mert az okosórák mainstreambe vezetése csakis az Apple-tõl függ.

gabi89
Imádom a Sony -t de ha ez többeknél így van akkor gáz. Viszont már jön rá a 4.4.4 hátha azzal együtt javítják a hibákat is.
Annyit tudok mondani, hogy Nexus 😄

Íme a bizonyíték :
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Igen 1000 órája nem volt újraindítva/kikapcsolva. Minden hibátlanul mûködik a droid pedig (4.4.2) december 22.-e óta nem volt újratéve. Ja és több mint 80+ program van fent szóval azt sem lehet mondani, hogy nincs telepakolva.

theone91
Nekem volt Xperia Mini-m és ott is megvoltak a Sony-kapufák. Pl. a szoftvert úgy elkúrták, hogy egy rendszerfolyamat maxon pörgette a procit amiatt túlhevült és a kapacitív gombok teljesen meghülyültek és használhatatlanná vált a telefon. És ez körülbelül két hónapig ment, amíg nem jött az ICS-update ami megoldotta. De nem jött volna hozzá az új rendszerverzió, még mindig meglévõ probléma lenne (és megjegyzem nem egyedi volt a probléma, egy masszív szériahibáról beszélünk).

Szerintem gáz, hogy az emberek vakon megbíznak egy márkában, pusztán azért mert közismert és népszerû.

Tinman
Tegyük hozzá, hogy a másik topikban is írtam, hogy 2.(!) garban cserélt Z1C gyári full stock állapotban a 2. napon csont merevre fagyott egy kijelzõ feloldástól, meg nem sokkal késõbb egy SMS olvasás is megfektette az ûrtechnikát, akkor csak restartolt magától.

De tudod mit hallgatok rád, veszteni nem vesztek vele!

Még ma lefogok róla szedni mindent, totál factory reset lesz és kábelen keresztül a Sony progijával fogom frissíteni.

Ha ezek után is gondjaim lesznek, akkor iPhone-ra váltok.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

GregSB
Annyira azért nem lesz nehéz. A karóra piac ennél azért kicsit összetettebb, ez a Moto360 tényleg nagyon szép de túlontúl maszkulin, egy ízléssel rendelkezõ nõ soha nem venné fel.

A jelenlegi okosórák mind ebben a "betegségben" szenvednek: egy szûk férfi geek réteget céloznak meg, pedig rajtuk kívül még vannak rengetegen akik lehet vevõk lennének az "okos" fícsörökre.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem lepõdnék meg azon ha az Apple azért vett fel nagyágyúkat a divatiparból, mert õk ettõl több stílussal / szélesebb skálájú kinézetekkel akarnak megjelenni

bardocz
Ugyan ezt tudja az 50k-s sony is, csak kisebb kijelzõn 😄D Xperia mini pro istenkirály lenne a billentyûzetével, és egy másik oprendszerrel.
theone91
Érdekes, ezek mind olyan tulajdonságok, amelyek az alap stock Androidra a gyártó által rápakolt dolgok. És ezeket rendszerint elcseszi a Sony (és ahogy a gyártók nagy része is, akik valamiért fosnak a stock Androidtól).

Nem tudom milyen arányban érkeznek panaszok mondjuk egy Moto G-re egy Z1C-hez képeset, de van egy olyan érzésem, hogy ebben a Z1C jeleskedhet. És hasonló hardver mellett messze nem egy árkategóriáról beszélünk.. Ezért húzom a szám az olyan Androidtól, ami lényegében már nem is Android.

Dzsini
Pont az az értelme, mert nem kell feleslegesen felvenni azokat, ami épp nem kell a küldetéshez 😊 Egy idõ után úgyis csak azt nézed, hogy mi az aktuális feladat, és mással nem foglalkozol (és azzal is csak addig, amíg össze nem jön a napi SAM)
(nálam az és az ajándék spin token van bent alapból - nagyon ritkán váltok másra)

szucsy89
van másik értelme az x-ray (azt hiszem így hívják) gadgetnek azon kívül, hogy elõre látod milyen jármûvet fogsz felvenni? amúgy grat 😊