36194
  • Borg
    Jaj, most aztán magyarázd meg a nagy objektív szemléleteddel, hogy miért jobb a nexus a note4-nél. Had röhögjünk már egy jót.
  • theone91
    Ez azért ez nem olyan bonyolult, hogy epikai analógiát kelljen felhúzni rá. Egyáltalán nem nehéz objektív szemlélettel tekinteni az okostelefon-piacra.
  • skinnyman
    Ami azt illeti, inkabb novelni kene, ami a nexus-okrol elhangzik, mert az atlagember semmit nem tud roluk. Ha azt mondod valakinek, hogy nexus, valszeg visszakerdez, hogy jaa, a lexus? Az jo kocsi marka. Mikozben nem vitathato, hogy a nexus-ok a legjobb keszulekek kozott vannak a piacon. Ellenben a samsung galaxy-rol boldog-boldogtalan tudja, hogy micsoda, eleg reklamot/reflektorfenyt kaptak ahhoz.
  • Dzsini
    Mutass valakit, aki nem az - erdő közepén nem tudsz úgy elindulni, hogy ne fákat láss.
  • theone91
    Tudnám mi a faszért állok szóba fanboyokkal.
  • Jim Morrison
    gmail új kinézete + támogat yahoo, stb mailcímaket
  • Borg
    Nem véletlenül...
  • theone91
    A Nexus 6 még így is kétszáz dollárral kevesebb.
  • Borg
    Azokkal a kiváló hátterekkel pont olyan, mint egy fos lcd :P
  • Dzsini
    Milyen az 1/10 AMOLED? :D
  • Borg
    A topikban sem olvasok el minden szpemet, ráadásul a nexusok körül úgyis akkora a műbalhé mindig, hogy tizedére kell redukálni ami elhangzik róluk :)

Egyébként meg: Note4 teszt @ Mobilaréna
    Ennek úgysem kötheti meg a cipőfűzőjét se a Nexus 6 :) (flame on)
  • Dzsini
    Direkt raktam be, hogy még részben hibás források is írtak róla :)
  • skinnyman
    "The Nexus 6 is the first Google flagship with an AMOLED display"

wat? Nexus S? Galaxy Nexus?
  • Dzsini
    "kb. sehol" :)

Még itt a topicban is többször le lett írva.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2014.10.20. 09:21:20
  • Borg
    "hírekben"

De sejtettem hogy magyarázni kell... és igen, nem olvasok el 25 féle külföldi oldalt egy érdektelen nexus miatt... (igen, ez felkérés volt keringőre, keressetek még híreket, hajrá)
    Utoljára szerkesztette: Borg, 2014.10.20. 09:16:44
  • Dzsini
    "Nexus 6 copies the AMOLED used in its inspiration, the Moto X"
    "The 5.2-inch AMOLED display capable of playing 1080p video on the Moto X 2014 is bested in this case by the Nexus 6's 5.9-inch AMOLED"
    "The Nexus 6 is the first Google flagship with an AMOLED display"
    "I really love inclusion of the QHD AMOLED display"
    " The AMOLED screen technology is a wise choice if the touchless controls and 'always-on' listening are as big a feature of the Nexus 6"
  • gabi89
    Pedig a hivatalos oldalon is kint van.

" 5.96” 2560x1440 QHD AMOLED display (493 ppi)"
    Utoljára szerkesztette: gabi89, 2014.10.20. 07:39:26
  • Borg
    Ez mondjuk nekem új, hogy a nexus 6 amoled lenne... kb sehol se írták le a hírekben.

De mondjuk ez sokat nem változtat a tényen, hogy fakó szarok azok a hátterek. Akkor is, ha egyesek valami mondvacsinált elmélet szerint fakó szart szeretnek háttérnek tenni :D
  • theone91
    Alapvető dizájnelmélet, hogy szaturált háttérre nem pakolunk szaturált ikonokat. De ha nem tetszik, akkor megnyitsz egy n+1-edik fotószerkesztőt és feljebb tolod a telítettséget. De ha tényleg nem tetszik, akkor szerzel/készítesz magadnak saját hátteret. Ez nem atomfizika. :)
  • gabi89
    Ne zavarjon, hogy a Lollipop referencia készüléke az N6 amoled kijelzővel jön. Biztos direkt fakók mert ekkora hülyék a google-nél. :D
    Az mondjuk más kérdés, hogy miért lett amoled mikor az új dizájn meg full fehér :D Végre lett egy tökéletes feketét megjelenítő kijelző erre feketéről fehérre változnak a fő dizájn elemek. :D
    Utoljára szerkesztette: gabi89, 2014.10.20. 00:38:25
  • RYO21
    Ficsőr
  • Jim Morrison
    De ha nem megy...akkor ugye van másik launcher:)
  • joshua
    A főképernyőn lévő lenti középső gombra előjövő menüt hívom így.
    Igen, pont olyan mint a videóban. Meg tudom szokni csak hirtelen elég furcsa volt :D
  • theone91
    Főmenü alatt pontosan mit értesz?

Fehér lett a háttér az app-drawerben, így olyan mintha egy mappát nyitnál meg, így akarják jobban tükrözni a Material Design "réteges-kártyás" dizájnelméletét. Fehéres lett a háttér az olyan almenükben is, mint mondjuk a beállítások. Szerintem jól néz ki, de ez ízlés kérdése.
  • Jim Morrison
    Ilyennek kell lennie (legalabbis e szerint)
  • joshua
    Felraktam a legújabb verziót az L-ből (nexus5), és a főmenüben totál fehér a háttér, az eddigi kissé besötétített alap háttér helyett. Ez is fícsör vagy valami nem jó? Mert elég bénán néz ki szerintem :D
  • theone91
    Nem a kamera miatt van alul káva. A képernyőnek kell is kell az interfész. Ld. Moto 360 alja. Plusz kell közelség és környezeti fényérzékelő is az okostelefonokba, amelynek mindenképp az előlapon kell lennie. Plusz ha nincs "álla" a telefonnak, akkor kényelmetlenül és (leejtés szempontjából) kevésbé biztonságosan tudod csak megnyomni a nav-gombokat.
    Utoljára szerkesztette: theone91, 2014.10.19. 16:42:11
  • skinnyman
    A 4.4 tamogatja az atlatszo ertesitesi savot, de a konkret appoknak is tamogatni kell. Egy pelda a google now launcher.
    Egy masik lehetoseg az immersive mode (amikor teljesen eltunik a status/navbar), amit alapbol szinten az appoknak kene tamogatnia (es sok jatek tamogatja is peldaul), de CM11-ben ki is lehet kenyszeriteni "expanded desktop"-pal.
  • Jim Morrison
    kicsit mókoltam, majd megint letöröltem az illesztőprogramot, majd mikor újra bedugtam a telóm leállítottam az illesztőprogram telepítést, és most jó O.o (eszközkezelőben meg egyéb eszközöknél van, sárga táblácskával...)
  • Ryder159
    Nekem nagyon bejön a telefon, csak kár az aljáért. Azt is eltűntethették volna teljesen, még ha ezzel nem lenne első kamera, és speciel soha nem használtam még. Vagy ha már egyszer mégis van alja, akkor legyenek ott a gombok, ne a kijelzőt foglalják a virtuális gombok.

Más: Meguntam a Huawei gyári sz**ját, és kapott a telóm CM11-et (4.4.4-el), és nem tudom hogy lehet megcsinálni, hogy átlátszó legyen az értesítési sáv. Vagy rosszul tudom hogy KitKat ezt tudja? És ez a terminál emulátor ez mire jó?
    Utoljára szerkesztette: Ryder159, 2014.10.19. 13:18:40
  • Jim Morrison
    semmi. android sdk-t is letöröltem, frissebb verziót feltettem, de semmi.
  • Jim Morrison
    koszi megprobalom, driver legfrissebb oem.
  • skinnyman
    en valami driver gondra gyanakszok (pc oldalon), de mtp amugy egy eleg erdekes joszag.
    Ha teheted, szerintem hasznalj inkabb adb plugin-t total commander-hez, az biztosan megy ha az adb is megy, es szerintem megbizhatobban is mukodik :)
    Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2014.10.19. 12:37:25
  • Jim Morrison
    de, de ők most nem nyertek annyit freki pályázaton, ki tudja mikor fogják azokat aktiválni és milyen lesz utána a lefedettsége.

más:
    Gépem sehogy sem ismeri fel a telóm, pedig mtp mód és usb debugging is be van pipálva. Eszközkezelőben sincs ismeretlen eszköz (próbáltam debugging nélkül meg ilyenek). Ötletek mi lehet a baj?
  • mulli1986
    Köszi! :)
    Hát telenornak se túl nagy a lefedettsége :/ Bár a t-mobil leszopatott, mert kiderült hogy a hűségem még 2015. október végéig tart, szóval addig még a telenor is összeszedheti magát 4G-ben. Nem?
    Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2014.10.19. 12:20:45
  • Borg
    Fogalmad sincs miről beszélsz :)
  • szucsy89
    mert aztán a samuk túlszaturlált kijelzője kurvajó :DDDD
  • RYO21
    Hogy mi?
  • Borg
    Elég kis fakó szarok... dehát LCD-re nem csoda, hogy ezeket pakolják :)
  • Jim Morrison
    Úgy olvasom, hogy vodának még nincs 4g hálózata. (am térkép link)
    Telenor 4g lefedettség link:

Még egyszer telekomé: