36194
-
#30252 naja, imádja törölni a játékmentéseket.. :D -
#30251 Cleanmaster azért jó, mert egy csomó cache-elt izét le tud pucolni, amit a programok összegyűjtenek - ha komoly helyhiányba keverednél jó lehet.
Memóriát pucolni nem igazán kell, az oprendszer megoldja ezt magától. -
#30250 én egy darabig használtam a cleanmastert, de semmi lényeges változást nem tapasztaltam, szóval tényleg felesleges -
Stockbauer33 #30249 -
#30248 Akkor felejtsen el a cleanmastert meg ezeket? :D -
#30247 hát, apósom most kapott céges Lumia-t, pár órát vacakoltam vele, mert nem ért az "okos" telefonokhoz, és hát az androidom mellett szerintem valami förtelmes.. lehet jó, ha az ember nincs máshoz szokva, de az androidomhoz viszonyítva nekem elég volt ez a kevés idő is arra, hogy eszembe se jusson windowsos telefont venni a közeli jövőben... -
#30246 Semmilyent. Android felszabadítja, ha kell. -
#30245 Üdv!
Milyen ram felszabadító appot ajánlanátok? -
#30244 A most felröppent internetadóval kapcsolatban csak annyit... most hogy eladták jó pénzért a frekiket, hogy gyorsabb mobilinternet legyen (pár napja került be a topikba), kb a szolgáltatók nem fogják tudni a nagy mobilnet csomagokat, mert bármekkora is lesz az adó (kétlem, hogy 150 lenne majd), a csomagok is drágábbak lesznek, és akkor a fenének fog kelleni a gyors net annyi pénzért...
Úgyhogy a "Akik szerint még mindig nincs értelme itthon LTE-s telefonnak BP és a nagyvárosokon kívül:" kijelentésem visszaszívom :/ -
#30243 Motorola P7389 Több napig elvan egy töltéssel, akár mennyit használod és garantáltan olcsó!
-
#30242 Szólíts nyugodtan mulli-nak
Gyanítom Z4-ből nem lesz Compact, szóval nekem tökéletesen meg fog felelni pár hónap múlva 100e-ért a Z3 Compact :)
Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2014.10.21. 20:33:11 -
#30241 Ha nem hiányozna pl. a Google ökoszisztéma, vagy olyan appok amelyek nincsnek WP-n, akkor mindenképp a Lumiát válaszd.
Ha androidos maradnál, akkor a HTC. Az Android 5.0 nagyon meggyőző, én speciel nem most váltanék, pont emiatt. -
#30240 Ilyen kategóriában én is lumiát választanék:) -
#30239 Sajnos itt meg fognak kövezni ebben a topikban hogy ilyen írok, de szerintem a Lumiát válaszd. -
#30238 Fejlesztők a leggyengébb telót kapják meg, és arra kell írniuk a programokat, így az összesen el fog futni rendesen, szaggatásmentesen. Legalábbis a nokiánál. -
Miguel125 #30237 Új Moto G 60K + posta expansys-nál, szolgáltatónál meg nincs is, legalábbis nem a pirosnál. Ha lenne, nem is született volna meg az előző hsz-em. Nagyon a droid felé húzok, de ez a Lumia 735 tetszik, főleg a telefon nem is az OS. Továbbra is kérlek titeket, győzzetek meg, beszéljetek rá valamelyikre érvekkel! -
#30236 "kisebb hardver igényű az oprendszer"
Ezt honnan veszed? Ketlem, hogy egy vanilla androidnal kisebb hardver igenye lenne. Az, hogy kevesebb laggolo windows phone-t lattal, annak valszeg alapvetoen ket oka van:
-ott joval nagyobb minimum hardver kovetelmenyek vannak, minden windows phone-ban ott van legalabb valami alap snapdragon proci. android szo szerint barmin elfut kb, es az olcso telokba sokszor jo szar vasat is raknak.
-mivel zart az egesz, a gyartok nem kontarkodhatnak bele az alapfeluletbe, igy nem tudnak olyan buncselekmenyeket elkovetni, mint a samsung a touchwiz-zel.
Amugy ugy latom az uj moto g is kb ebben a kategoriaban van, arban sem hiszem h tobb ezeknel, ha teheted, sztem azt vedd. -
Miguel125 #30235 Sziasztok, győzzetek meg legyetek szívesek! Android vonalon vagyok lassan 5 éve 2.1-el kezdtem (SE X8) custom romoltam eleget, jelenleg egy csere előtt álló HTC Desire X-em van, gyári nem kellett hozzá nyúlnom, pöpec most is. Szóval magát a rendszert minden előnyével és hátrányával együtt jól ismerem. Viszont bolygat a WP dolog. Mindenképp középkategóriában nézelődök, HTC Desire 610, Sony Xperia M2 Aqua van az android oldalon Nokia Lumia 735 van a WP oldalon. Hardveresen mind ugyanaz, Snapdragon 400, Adreno 305, 1Gb RAM, 8Gb storage + SD bővíthetőség.
HTC:
+ Átalánosan jó, többnyire bugmentes HTC optimalizáció
+ Nagyon valószínű Lollipop
+ Sztereo előlapi hangszóró
+ Sense 6
-gyalázatos, fényes, tapinyomos, karcolódós hátlap
Sony:
+ Nagyobb kijelző mellett kompaktabb méret
+ jobb betekintési szögű kijelző
+ feltehetőleg jobb developer support
+ könnyű back to stock SUS segítségével
+ por/víz álló (ez nem szempont)
- Hivatalos support kérdőjel, 4.3-al jött ki, most 4.4-en van, 5 bizonytalan.
Nokia Lumia 735
+ 720p kijelző
+ Gorilla Glass 3
+ clear black OLED kijelző
?????
Mik a legnagyobb érvágások WP 8.1 esetén Android után?
Tudom, hogy kevésbé testreszabható, sokkal gyengébb alkalmazás bolt Play Store-hoz képest, viszont kisebb hardver igényű az oprendszer, gördülékenyebben megy gyengébb hardveren is. Szóval pro és kontra mik a legnagyobb hiányosságai ill. előnyei egy WP 8.1-nek egy mondjuk 4.3 vagy 4.4-es androidhoz képest ill. ki melyik telefont választaná? Árazás nem döntő a fenti 3 készülékből egyik 30 000Huf a másik kettő 25 000Huf. -
#30234 Teljesen gyartofuggo, de sima OTA frissites altalaban meg szokta hagyni az adatokat.
Ettol fuggetlenul a fontos adatokat mindenkepp erdemes backupolni elotte.
mulli1986: ehhez is lehet koze: link
A sony felevente ad ki uj csucstelefont, szinte amikor epphogy kijott az egyik, mar jonnek a hirek a kovetkezorol. A z4 mondjuk ha igaz amit irnak meg egesz nagy elorelepesnek nez ki, szoval az pont kivetel, de altalaban total feleslegesnek tartom az ilyen gyakori modellfrissitest. Nyilvan emiatt is gyorsabban elavulnak/lemegy az aruk.
Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2014.10.21. 12:25:36 -
#30233 Valaki tud választ dobni erre ? Nem nagyon merem elindítani csak úgy a frissítést. -
#30232 android. csak az apple tartja az árát mint az arany... -
#30231 szasztok! Miért van az, hogy a z3 és a z3 compact ára hétről hétre 10e forintokat esik? Most is láttam egy egy hetes t mobilos z3 hírdetést 150e ért? Neten nem találok róla semmi katasztrófálisat. Vagy prohardveren jobb az infoáramlás?
Köszi! -
Dzsí Pí #30230 pöpec, és szerintetek ez majd automatikusan frissülni fog mint egy sima app, vagy majd nekem kell vmit ''berhelnem'' vele? -
#30229 N5-re (es a tobbi LTE-s cuccra) elvileg nem jon november elejen, csak kicsit kesobb: Source: Android 5.0 Lollipop OTA For Nexus 7 (Wi-Fi) And Nexus 10 Will Drop On Nov. 3rd, Other Devices Later In November
A nemreg kiadott final preview szerintem nagyon kozel van a vegleges verziohoz amugy, szoval aki turelmetlen, felrakhatja addig azt.
Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2014.10.21. 10:27:55 -
#30228 Azt hiszem november 3.-án adják ki, tehát akkor már lesz factory image. (jelenleg csak prev. verzió van) OTA onnantól számítva 2-3 héten keresztül folyamatosan, attól függ melyik frissítési hullámba esel bele. -
Dzsí Pí #30227 biztos felmerült már a kérdés, de valaki esetleg tudja, hogy Nexus 5 mikor frissíti magának az android5-öt? -
#30226 Feldobott most nekem olyat a telefon, hogy új FirmWare elérhető, ha én azt letöltöm az rendesen szétbassza a rendszerem, vagy minden marad ahogy be volt állítva és csak aláhegeszti az újat ? -
#30225 Wow. Mondjuk neked Handras is hiteles forras... Legkozelebb honnan linkelsz, a Wikipaediarol? -
#30224 Minden másra ott a Unified Remote -
#30223 Köszönöm szépen,!
Utoljára szerkesztette: Jani Hun, 2014.10.20. 19:38:18 -
#30222 play storeban van külön vlc remote store/apps/details -
#30221 Hali srácok, van e valami olyan program androidra amivel tudnám irányitani wifin vagy bluetoothon keresztül windows 7 en futó windows media playet vagy vlc playert, vagy van e valami külön video,zene lejátszó erre?
szerk: vagy van e olyan hogy a tabon a lejátszó és telefonon az irányitás? nyelvtanért bocsi, nemtudok fogalmazni:D
Utoljára szerkesztette: Jani Hun, 2014.10.20. 19:31:50 -
#30220 Lol, ha nem tudod kit linkeltem akkor minek okoskodsz?
GY.k. ő egy kinti fejlesztő cégnél dolgozik, állandóan kap a legújabb telefonokból és objektíven leírja a véleményét róluk. iPhone és WP telefonoknál is megmondja ha valami szar, olvasd vissza ha nem hiszed.
Utoljára szerkesztette: GregSB, 2014.10.20. 19:20:45 -
#30219 Ja hogy a Twitterbol merited a szakmai esszencet. Minden vilagos. -
#30218 Van egy samsung galaxy advance, vagy nemtudom mi, hozzá gyári headset. Hogyan kéne működésre bírni? Füleséből nem jön hang, mikrofon működik. -
#30217 maradjunk annyiban, hogy a Google lenyúlhatná az spent a Samsungtól, sőt, jobbá is tehetné, beépíthetné az androidba (mármint a támogatottságát), hogy ne csak a touchwizen tudjon működni hanem a vaníliás nyalókán is
és akkor jöhetne ceruzás nexus meg ceruzás google edition telefonok
mert hát ez a touchwiz tényleg egy förmedvény...
Utoljára szerkesztette: precision, 2014.10.20. 16:18:44 -
#30216 Ja, az $200 fícsör hogy szaggat és akad a feleslegesen nagy felbontás miatt? :D -
#30215 Nincs is ezzel baj csak akkor nem kell arcoskodni. Bezzeg ha mi nem tudunk valamit Samsunggal kapcsolatban vagy tévesen mondunk valamit, akkor egyből leoltanál, hogy az nem úgy van.
A (gyári) háttér meg ne határozza már meg a kijelzőt, fogod és kicseréled. Most attól nem lesz szarabb az N6-ban lévő amoled egy note4-hez képest, mert gyárilag nem egy mézes-mázos háttérkép köszön vissza. Photosopban egy csúszka és máris beégetheted a napot vagy a felhőket egy tájképen ha az tetszik. #troll
-
#30214 Erre tessék. -
#30213 Dehogynem - neked is helyből vannak igényeid, amihez ha egy készülék jobban alkalmazkodik, akkor azt jobbnak tartod annál, ami akár minden másban ugyanolyan. Másnak is vannak igényei, ő azt fogja jobbnak tartani, ami az ő igényeihez jobban alkalmazkodik.
Nincs általános "jóság" mérték egy fogyasztási cikknél - főleg ilyen összetett dolognál, mint egy okostelefon. Nincs "legjobb" készülék, olyan van, ami nekem jobban tetszik, az én igényeimnek (leg)jobban megfelel.
Gondolj csak a képernyőméret témára, ott sincs egy általános meghatározás, hogy az X col jobb, mint az Y col, de a legjobb a Z. A tulajdonságok túlnyomó többsége szubjektív.