Google Android

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

skinnyman
Az eleg furanak hangzik. Es ez a nem reagalos hiba meddig szokott fennallni? Nem csak valami pillenatnyi terheles ami miatt lelassul, es mondjuk fel perc mulva mar lehet h jo lenne?
Ez a merulos tortenet is erdekes... Nincs fent sok szemet, apps/running-ba benezel neha, hogy nincs-e valami gyanus dolog? Battery stat mit mutat, mitol merul?

Regards,

Narxis
Jó akkor egyetértünk abban, hogy nem értünk egyet.<#vigyor0>

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Moby
Stabilitás: heti szinten, néha sûrûbben elõfordul mindkét nexus tableten, hogy nem lehet gépelni (sem, meg kilépni, stb). Néhány gomb némi késéssel megy, de a nagyrésze nem. Fõleg fórumozás közben jön elõ. Megtörtént már a nexus5-ön is, de ritkábban(bár ez lehet az eltérõ felhasználás miatt is). A nexus5 viszont rendszeresen azt játsza, hogy indokolatlanul merül. Nem fut semmi. Kilövök mindent. Jellemzõen akkor van, amikor valami erõsen használja a cuccot, és felmelegszik. Valamilyen háttérfolyamat beakad. Ha ilyenkor kikapcsolom, kisimul a batterystat. Ha nem, és így hagyom, egy éjszaka alatt 70%-ról kikapcsolásig merül.

Adversus solem ne loquitor

skinnyman
Szarul megirt weboldalak vannak, es valoszinuleg mindig is lesznek.
Ahogy egy asztali gepen sem fogsz tudni soha minden weboldalt tokeletesen reszponzivan bongeszni, ugy egy telefonon meg annyira sem.
Kb sehol mashol nincs annyi kontar munka, mint a weblapok kozott. Es erre radob megegy lapattal, hogy bar vannak szabvanyok, sok bongeszonel sok dolog megis mashogy mukodik. Egy C++, vagy Java kodban ha alapveto szintaxis hiba van, le sem fordul, nincs problema. Weben ez nem igy mukodik, a bongeszo igy is probalja osszerakni az oldalt, tobb-kevesebb sikerrel, az eredmeny pedig ezer dologtol fugg. Alig van a weben olyan weboldal, ami ne lenne tele alapveto hibakkal.
Az meg meg durvabban radob, hogy az egesz modern web alapja a javascript: egy eleg hibavonzo nyelv, ahol pl nem letezik a olyan fogalom, hogy szal, tobbszalusag. Ez kvazi azt jelenti, hogy foghatod a 4 vagy 8 magodat, es feldughatod magadnak. Es igen, a javascript az eroforrasokkal sem banik a legoptimalisabban, nem arra lett kitalalva. Es bar vannak probalkozasok, amik technologiailag igeretesek, arra kilatas sincs, hogy komolyabban fel tudja valtani a kozeljovoben barmi mas, annyira beleitta magat mindenhova.

Hogy a rendszer stabilitasaval kapcsolatban mire gondolsz (hogy befolyasolnak az appok/szolgaltatasok), azt nem tudom. Rendszeresen latok nalam is, korulettem is sok100 vagy 1000 orakat folyamatosan hiba nelkul meno android-os (foleg persze nexus) telokat, tableteket. Asztali gepnel szerintem meg soha nem lattam ilyet. Esetleg linux-os gepeknek, meg persze foleg linux-os szervergepeknel. Sokszor egy fel napnyi (mondjuk komolyabb) hasznalat utan is ugy belassul, vagy olyan hibakat latok, hogy inkabb ujrainditom. Szoval ilyen tekintetben szerintem mar regota ott vannak, ugy is tervezik, hogy folyamatosan menjen, a user valszeg nem fogja naponta ujrainditgatni, mig asztali gepeknel ez sokkal inkabb jellemzo, es a legtobban naponta legalabb ki/be is kapcsoljak.

A smooth scroll pedig mostanra kb teljesen alapkovetelmeny lett, ez nagyjabol azert ertheto is, de ez nyilvan azzal jar, hogy sokszor nincs meg a tartalom betoltve amikor meg odascrolloztal. Mostanra amugy a legtobb asztali bongeszo is ilyen, csak ott persze altalaban tenyleg sorokat ugral es nincs ilyen folyamatos animacio.

Es bar sok negativ pelda van, azert vannak nagyon jol optimalizalt cuccok ra. Appok kozott, de meg weboldalak kozott is. Es maga az OS is nagyon sokat javul folyamatosan optimalizacioban, foleg mostanra, hogy mar karorakon is szepen fut.

Regards,

Moby
Sok évvel ezelõtt vettem 3 nexus-s(meg jópár samut). Olyan szívások voltak vekük, hogy a topikot teleírhatnám. Már csak kettõ él, és azoknak is nagyon beteg a lelkük. Elfuserált készülékek sajnos vannak. Érdemes inkább a felsõházban lövöldözni.

Narxis
"azon kívül olyan marginális különbségek vannak, amik a használatot túl a marketingbullshiten alig befolyásolják"

Hááát azért megnézném, hogy ha naponta csontra fagy az eszköz akkor az mennyire befolyásolja a használatot vagy ha 10 perc alatt se talál GPS jelet. 😊 Vagy eldobálja... 😊

Moby
A reszponzivitás sokkal, nagyságrendekkel lényegesebb lenne, mint a smoothness. Itt legalábbis. Az emberek nagyrésze komplett sorokat scrolloz a monitorán, mégis gyorsabban/hatékonyabban navigál, mint a smooth animációt megvalósító mobilplatformokon. Nem jók a prioritások.

bardocz
Persze, értem, nekem is a nokián vannak ilyen microlaggok, de akinek a konstans 30 meg 60 fps között nem látja a különbséget, az ezt se fogja soha észrevenni, és él boldogan 😄D
theone91
Azért ez nem ilyen egyszerû. Nem folyamatos framedropról van szó, hanem hirtelen "röccenésekrõl" a konstans X fps-ben.

De akinek nem tûnik fel a különbség 60 és 30 fps közt, az igen, feltehetõen nem is erõlteti meg magát. 😄

Moby
>Szóval a pure android experience nem kitaláció.

Hát szerintem vegytisztán az 😄 Telefont viszonylag ritkán cserélek, tabletetek annál sûrûbben, én még a platformok között sem látok olyan különbséget tisztán használati tapasztalatból, amit a rajongók akarnak belelátni, nemhogy azonos platformon belül 😊 A hardverkülönbségek egymáshoz mérten érzékelhetõek, azon kívül olyan marginális különbségek vannak, amik a használatot túl a marketingbullshiten alig befolyásolják.

bardocz
Vannak aki a 30 meg 60 fps-es videók között sem látják a különbséget, azoknak nem fog feltûnni úgye.
Moby
Ha az a smooth, hogy ha megtekerem, akkor 60fps-el scrolloz, akkor smooth. Ja. Ha be van töltve minden. Bár az is egyfajta elmeháborodottság, hogy egyáltalán ez fontos lett, és részben ennek köszönhetõen a scrollozó tartalom folyamatosan változik szinte minden mobilplatformon, ahogy pl, töltögeti be a képeket. És ez pl. minden mobilplatformon retek. Tudom görgetni a _semmit_.
Lenne egy hosszabb beszélgetésem azokkal, akik ezeket kitalálják/éltetik. Hogy amire az ujjam a képernyõhöz ér, már nem az a link van ott. És ezek a problémák az egész mobiltelefóniát szennyezik. És ma ugyanúgy ott vannak, mint 5 éve. Ugyanaz a felhasználó, aki nem torelál millisecnyi lagot az egérkövetésben, annak a sokszorosát elviseli a telefonján. Elviselem én is, de elismerõen majd akkor nyilatkoznék, ha lesz kézzel fogható elõrelépés a használhatóságot valóban meghatározó pontokon(is) 😊

Narxis
Hát nem tom. N7-em nekem is van és még soha nem fagyott le, jó ha havonta egyszer újraindítom. Pedig reggel azzal kezdem a napom, hogy azon olvasom híreket és lefekvés elõtt meg youtube-ról elindítok valami relaxing videót. Szóval tényleg csak akkor nem használom ha tölteni kell, már bánom, hogy nem mobilnetest vettem. Sorozatokat is, filmeket is ezen nézem. Félek is, hogy hamar megdöglik az aksija ha ennyit használom.

Ami összehasonlítási alapom volt az a Motorola Defy és a ZTE Blade V és mindkettõn hányinger a gyári szoftver. Motorolánál a CM7 olyan volt mintha új telefont kaptam volna.

Szóval a pure android experience nem kitaláció. A Nexus jelenleg az arany középút a megfelelõ hardver és a jó szoftver között egy elfogadható áron. Ezért is írtam, hogy jelenleg A Telefon, persze sokkal több annál.

theone91
Az is. A legtöbb ember észre sem veszi a mikrolagokat. Pont úgy mint az iPhone esetén.

szucsy89
mii? n5-ön akad a böngészõ?? azt hittem a nexusok smoothak... 😄😄
Moby
Ezekben az esetekben jóval többrõl van szó, mint "reccenésrõl". És nem csak az indexen jelentkezik ez, hanem jópár más oldalon, fórumon, stb. Nem egyszer egyszerûen kilépéssel válaszol ezekre. De elõfordul olyan is, hogy az egész gépet kell újraindítani. És nem csak a nexus5, van mellette n7-em is(2012+13), amiket szintén. De volt elõtte ipadem is, azzal is voltak nyûgök, szóval ezzek nem tipikusan android related problémák.
Értem, hogy az ilyen problémák jelentkeznek lassabb notebookon is, de arra sem mondom, hogy "A Notebook" 😊 Vannak tipikus android related problémák is, de azokkal úgy-ahogy az évek alatt megtanultam együttélni. És ezekbõl (talán) a nexusokból van a legkevesebb, azért is maradtam a nexus vonalon, de azt azért nagyon erõs lenne állítani, hogy ezekre az android "optimalizálva van". Kevesebb a beleerõszakolt app meg szolgáltatás, így kevesebb a probléma is, de egyrészt ettõl még túró sincs ezekre optimalizálva, másrészt az biztosan nem jó irány, ha az appok/szolgáltatások a rendszerstabilitást ilyen mértékben rontják.

Narxis
Az index fõoldal hibája, az új dizájn óta reccenhet meg mivel telebaszták képekkel. Hasonlítsd össze a régi fõoldalukkal, ugyanígy az SG fõoldalt. A nagy touchscreen-re tervezésben azt felejtették el, hogy ha cikk címek helyett képek lesznek akkor az megakaszt még egy gyengébb notebookot is.

theone91
Azért van különbség a legjobb telefon és a legjobb ár-érték arányú telefon közt.

Moby
Hát most csak egy (nem is annyira zavaró) példát mondtam, itt inkább arról van szó, hogy látom én azért ezeknek a gépeknek a korlátait is rendesen. És abból sincs kevés. Ami elõtt én térdre tudok borulni - legyen az telefon, vagy bármilyen használati eszköz - azok a meglehetõsen finomra csiszolt, letisztult (használhatóságban/mûszakilag/stb), _eléggé_kompromisszummentes eszközök, amik létezésükben kiemelkedõ teljesítmények. A (z okos) telefonoknál van egy csomó ilyen mûszaki részlet, de az egész, mint egységes megbonthatatlan használati eszköz valahogy még nem állt össze. Vannak nagyon fejlõdõképes részletei, és vannak nagyon lassan fejlõdõek. Nekem olyan, mint egy generációs lépésekben haladó proof of concept 😊

SzirmosSzisza
Javascriptet megéri kikapcsolni általában, sokat dob. Bár Samsungnál S3 óta már sikerült elérni, hogy lehet normálisan böngészni 😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

bardocz
Mindjárt megkapod, hogy te csinálod rosszul 😄DD
Moby
>Jelenleg nagyjabol mondhatni, hogy az

Az nem jó hír 😊 Mármint van még bõven hova fejlõdni. 2ghz felett ketyegnek ezek a aprócska procik, de itt már valszeg az erõforrások pazarlása is benne van az olyan jelenségekben, hogy egy index fõldal, vagy valami képekkel telitûzdelt oldalon az ujjam elhúzása, és a scroll megkezdése között fél-egy másodperc is eltelik. És hát abban sem látok nagy elõrelépést az elmúlt 5-6 évben, hogy az alkalmazások, és a rendszer stabilitása nagyon gyenge (nem csak az androidé, mindegyiké). Szóval nekem "A Telefon" majd az lesz, ha a használhatóság/sebesség, és a stabilitás tekintében az "okos"alapfunkciókat tekintve megközelítik mondjuk az desktop világot. A mait, vagy mondjuk pár évvel ezelõttit. Ettõl azért messze vagyunk. Értem, hogy idõközben fullhd lett belepasszírozva a telefonokba, de ha ez a gyakorlat nem változik, akkor mindig valamilyen ponton megjelenik a bottleneck. Ez egy tök jó telefon százezer környékén, de nekem (ezek szerint) "A Telefon"-t még nem termelte ki az iparág 😊

theone91
"Fogalmatlan idiotak, vagy tudatosan polgarpukkaszto barmok"

És még azt hittem, hogy én dimenzionálom túl a dolgot, de ehhez képest az lófasz.

skinnyman
"de remélem ezért nem ez lesz a világtörténelemben "A Telefon"-ja."
Jelenleg nagyjabol mondhatni, hogy az, hogy pedig a jovoben is idotlenul az maradjon, azt nem sok dologrol tudod elmondani semmilyen elektromos kutyurol...

Regards,

Moby
Nem tudom mit jelen "A Telefon". Egy jó ár-érték arányú eszköznek tartom a piacon, el vagyok vele, még bírom is(ami nálam nagy szó), de remélem ezért nem ez lesz a világtörténelemben "A Telefon"-ja. Ahhoz ez azért eléggé kevés 😊. Nagy kiugrást 1-2 részleten kívül akár egy régebbi készülékhez képest én nem látok benne. Bár ez már nem is feltétlenül a készülék mint hardver "hibája", de ez így egy készülék: a hw és a sw.

skinnyman
Reszedrol nem volt problema, oke. Engem mocskosul irritalt, hogy evek ota amikor valaha kozelgett egy uj verzio, mindig 5.0-kent hivatkoznak ra az "okosok". Fogalmatlan idiotak, vagy tudatosan polgarpukkaszto barmok (mint mondjuk egy blikk szennylap) 😊

Az L-t meg szerintem csak hivjuk L-nek, mint ok, azzal lohetunk melle a legkevesbe, es leirni sem olyan megterhelo 😊

Regards,

Narxis
Annál azért sokkal több. A Telefon.

Moby
Mire vagy kíváncsi? Telefon...mint a többi 😄

BooMiller
Nem "LOl" ?:-)

Dzsini
Lekváros bukta, Linzer, Lusta rétes 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

szucsy89
dobjuk már ezt a témát, semmi értelme...
SzirmosSzisza
Szerintem meg Lúdláb, tiszta buta itt mindenki.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

theone91
Gratulálok, tipikus példája annak amikor valaki okosnak hiszi magát, miközben valójában nem olyan okos.

Mindenki tudja, hogy Lollipop lesz a neve.

theone91
Felõlem akár lehet elborult hülyeség egy felhasználói közösség által kovácsolt átmeneti projektnév, mert mindenki tudja, hogy mirõl van szó. Rohadtul nem aggódom, hogy ez majd bármiféle összezavarodást okozna, mert eddig sem volt erre példa és ebbõl kiindulva nem is lesz.

elitehun
Na, úgy néz ki lassan meglesz a Nexus 5. Kiváncsi vagyok már 😄
Dzsini
Akkor viszont az L-t hívjuk Liquorice-nek 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

skinnyman
Mert indulnek ki abbol? Annyit mondtam, hogy ha mar konkret nevet akarunk kotni egy meg be nem jelentett verziohoz/telohoz, akkor az legalabb olyan legyen, ami viszonylag valoszinu, es ne valami elborult hulyeseg. Nem hiszem, hogy ez akkora keres lenne.

Kitkat-bol meg amugy kis esellyel tenyleg lehetett volna 5.0, de tipikusan ugyanezek az emberek hivtak 5.0-nak minden verziot 4.0 ota, ami csak szimplan agyatlan dolog.

Regards,

theone91
Eleve abból indulsz ki, hogy azt hiszed az emberek nem fogják hivatalos nevén szólítani az eszközöket/verziószámokat. Pedig a korábbi példák csakis azt mutatják, hogy az emberek igen is így tesznek, amikor hivatalosan bejelentik ezeket.

Android 2.0 - 2.1 - 2.2 - 2.3 - 4.0

Android 4.0 - 4.1 - 4.2 - 4.3 - 5.0 helyett 4.4

Nem tudom mirõl beszélsz, szerintem az emberek jogosan hihettek az 5.0-ban... És lásd: Senki sem hívja 5.0-nak a KitKatet.

szucsy89
Most kiprobaltam ezt a Roomot, kurvajo! Meg is vettem az elsõ részt, a második is ilyen jó?
skinnyman
Egeszen biztos.

Regards,

elitehun
De, nyilván lehet más neve is. És ha te ilyeneken tudsz fennakadni, akkor nálad biztos okosabb vagyok.
skinnyman
"Mindenki 5.0-nak és Key Lime Pie-nak nevezte"
*Mindenki, akinek fogalma sem volt semmirol 😊 Aki a korabbi verzioszamok kozott csak eggyel is korabbra visszatekintett, egybol lathatta, hogy nagyon keves eselye volt akkor egy 5.0-as verzionak.
Vagy nevezzuk kovetkezo verzionak, vagy ha mindenkepp egy konkret neven akarunk ra hivatkozni, akkor legalabb egy olyan nev legyen, aminek van valami eselye is. De az, hogy olyan neven hivatkozunk ra, ami nagyjabol mar most kizarhato, az ellen megy minden jozan esznek, es epeszu logikanak.
Tolem nevezd csak magadban a rossz neven. Aztan amikor jovore jon a hetedik nexus telefon, sok szerencset kibogaraszni, hogy N7 alatt akkor most megis mire gondolsz amikor mar most ket tabla is megjelent ezen a neven.
Jezus fasza.

elitehun: gratulalok, tipikus peldaja annak amikor valaki okosnak hiszi magat, mikozben valojaban nem olyan okos 😊
Volt 4, meg 5, akkor a kovetkezo nem lehet semmi mas, mint a 6, ugye? De az egy pillanatig sem zavaron, hogy kozben volt ket darab 7, es egy 10 is. Es nem volt a 7 elott sem hat masik nexus, es a 10 elott sem kilenc. Es mellesleg a 4 es 10 egyszerre jelent meg. Ha ennyibol nem sikerul kitalalni, hogy a szam az nem a sorszamra utal, akkor ezek utan sem fogod. 😊

Regards,

Szabi
jó kérdés, szerintem alapból nincs egyik sincs bekapcsolva.. vagy fenetudja 😄D

"Nulla tenaci invia est via"

sziasztok, xperia spnél ki lehet vhogy kapcsolni az elutasító üzeneteket? elég kellemetlen amikor hív a fõnök, és a zsebemben van a teló aztán küldi neki az "eszem, késõbb visszahívom" dumát 😊 vagy vmi tárcsázó appot érdemes használni helyette?
elitehun
+1
theone91
Mindenki csettintésre adaptálta a 4.1-et, vagy a Jelly Bean nevet. Sõt ugyan ez volt a KitKat esetén is. Mindenki 5.0-nak és Key Lime Pie-nak nevezte, de amint lerántották a leplet már abban a pillanatban senki sem hívta így. Rohadtul nem zavart össze senkit, maximum csakis azt aki semennyire sem érdekli/érti/ismeri az Android világát.

Sõt akkor már Nexusnak se hívjuk mert félrevezetõ lehet. Valószínûleg jön az Android rebrand õsszel, meg az Android Silver, az sem biztos, hogy megmarad a Nexus márkanév. Sõt Android Silvernek sem kéne hívni, mert az egy projektnév, az sem biztos, hogy ez lesz a neve.

Jézus fasza, ezen fennakadni.

elitehun
Jó, de senki nem mondta, hogy az lesz a neve, de valahogy hívni kell, és ezt nem értem, hogy nem mindegy, hogy hívjuk amíg egyértelmû
Dzsini
Meg 2 Nexus 7 egymás után, aminek ugyanaz a neve 😊 Meg volt egy Nexus S is, úgyhogy névadással kapcsolatban én nem általánosítanék abból, hogy 4 után 5 jött 😊

elitehun
Már megbocsáss, de ekkora hülyeséget rég hallottam. Miért baj ha nexus 6-nak hívjuk? Elvégre volt a nexus 4, majd a nexus 5...
skinnyman
Szerintem nem jobb, mert felrevezeto. Ez kb olyan, mint amikor 4.0 utan 2012 elejen a Jelly Bean-re mindenki 5.0-kent hivatkozott, en meg mar akkor is rohogtem rajtuk. De meg talan arra is tobb esely volt, mint most a Nexus 6 nevre.
Ha a valoszinubb nevere akarsz roviden hivatkozni mondhatod pl. h n5 2014, idei n5, vagy uj n5, egyik sem hiszem h olyan hosszu nev lenne... Ha meg azt mondod, hogy kovetkezo nexus telo, azzal tutira nem losz melle 😊

Regards,