36194
  • ldavid
    ahhaha
  • Stockbauer33 #30331
  • skinnyman
    Igy van, az uj kamera API (Camera2) teszi lehetove a RAW/DNG-t, ami az 5.0-val jelenik meg. Bovebb info: a fejlesztoi oldalon
  • SzirmosSzisza
    Épp ez az, hogy nem. Vendégségben voltam és nem saját telefonon kerestem, otthon meg csak redditen néztem meg gólokat, szóval ebből nem nagyon kellett volna rájönnie :D
  • theone91
    Mert feltehetően a témában olvasgattál, böngésztél a Google accoddal valahol.
    Utoljára szerkesztette: theone91, 2014.10.26. 22:55:27
  • SzirmosSzisza
    Miért írhatta ki az Android, hogy mennyi lett a real-barca meccs eredménye? Igazából érdekelt, de nem állítottam be és nem is kerestem rá sehol :D
  • RYO21
    Igen igen, csak arra voltam kiváncsi, hogy ez is az új kamera API-k közé tartozik, vagy ez valami nexus 5-ös speckó trükk. De ha az előbbi akkor ez azt jelenti, hogy más 5.0-ás telefonokon is működni fog a dolog.
  • Falkon
    Nagyon várom már ezt az 5.0át :)
  • theone91
    Ez a kamera app az Android 5.0 új API-jait használja ki. Amint jönnek az Android L frissítések annál több készülékre lesz elérhető. De természetesen ehhez tisztában kell lenni, alapvető fotós fogalmakkal, hogy tudjuk mit is csinálunk.

Ez a kamera app .DNG-be fotóz, RAW esetén, ami egy olyan (opensource) formátum amely tömörítettlen. Vagyis egy fotó (részletességtől függően) 15-40 megáig is elmehet. Ismerősöm kettintott egy RAW-t vele sötétben (kevesebb részlettel) és 17 megás képet lőtt. És ha utólag szerkeszteni akarod őket (ez a légyege), akkor kell hozzá egy RAW szerkesztő. Szerencsére már léteznek mobilos, tabletes appok is, így nem kötelező ezeket asztali szoftverekkel manipulálni.

(általánosságnak szentelt komment, nem feltételezem, hogy nem értesz hozzá, de azt sem hogy igen)
    Utoljára szerkesztette: theone91, 2014.10.26. 21:44:20
  • RYO21
    Remélem nem csak N5-ön fog ez a dolog működni...
  • theone91
    Rohadtul felhívnám a figyelmet a hihetetlenül visszafolytott zajmennyiségre! Elképesztő. Nem tudom, hogy hagyta ki ezt eddig a Google. Éljenek az új kamera API-k! :)

Elküldtem egyik fotófreak haveromnak, kipróbálta N5-ön a PkmX kamera appját és eléggé lenyűgözte a dolog. Ezeket az opciókat mindenképp alkalmaznia kéne a Googlenek a kamera appba.
  • skinnyman
    Here’s what Lollipop’s raw image support can do for the Nexus 5 camera
    Eredeti JPG vs RAW (nemi manualis utomunkaval)
  • davidka003
    Titanium backup.
  • Metalmilitiakid
    Rászóltam sajnos az Alcatel OneTouch Idol omra, hogy semmi baja, most szépen adja be az unalmast a jack csatlakozó. Vinném szervízbe az a kérdés, hogy milyen előkészületek érdemesek ilyenkor. Sejtem érdemes adatokat lementeni és system resetet tenni rá, hogy ne nagyon lássanak bele. Kérdésem lenne hogy tudtok ajánlani vmi tényleg egyszerű progit amivel letudok minden appot adatok egybe menteni és vissza is rakni, hogy ne kelljen utána minden appal egyesével szórakozni ? Előre is köszi a válaszokat.
  • theone91
    Ez pontosan azért jó hír, mert küszöböli azokat a problémákat, amelyeket anno kifogásoltam az OPO, amúgy jó minőségű kamerájának kapcsán. Nagyon béna volt a post processing ami amiatt nem igazán tudott érvényesülni a jó szenzor.
  • LocalPatriot
    Komolyan mondom, ennyi idióta embert...

Sony XPERIA Z3 Burger on fire!

Miért nem tudok videót beszúrni?:(
    Utoljára szerkesztette: LocalPatriot, 2014.10.25. 15:12:44
  • skinnyman
  • gabi89
    XDA -n ezt találtam. A 9-es post lehet számodra hasznos.
  • skinnyman
    Igy van. Custom recoveryk pedig "hivatalosan" erre: cwm, twrp
    Plusz xda-t erdemes turni leirasok, egyeb verziok utan...
  • PewdieCry
    Akkor szerintem megpróbálkozok xda-n, habár google tesót sokat nyösztettem a témát illetően ... idáig ez a supersu zipes flashelős tanács segített a legtöbbet. :))
    Szóval márcsak tudnom kell unlockolni a bootloader-t, felrakni egy custom recovery-t és telepíteni az update.zip-et.
    Köszi a helpet, már megérte itt kérdezni
  • precision
    vagy tényleg mobilarenan alcatel vagy külön a telefonod topikja vagy ha nincs gond az angollal akkor xda
  • PewdieCry
    Épp egy custom recovery-t próbálok installálni, a bootloader-t nem tudom megnyitni, az "adb reboot bootloader"-nél elakadok, csak a sima alcatel logó jön be, semmi bootloader...
  • skinnyman
    Magat a supersu zip-et kell flash-elni egy custom recovery-bol, semmi szukseg manualisan beleturkalni.
    (amugy minden bizonnyal armv7 lesz, a ai telok ~>95%-a olyan.)
  • theone91
    A telefonod Mobilarena fórumán nagyobb eséllyel (sőt biztosan) tudnak választ adni. Ez nem egy túlzottan specifikus topik sajna.
  • ldavid
    ehh bakaphatják akkor. kurva értelmes dolog.

keresgélek már egy ideje semmit nem találtam
  • SzirmosSzisza
    Itt azt írja nincs nálunk, de aki 5 mp Googlenél többet foglalkozott vele, lehet tudd jobb választ :D
  • ldavid
    hogy a picsába csatolhatok paypalt a play store-hoz?
    minding ezt dobja ki, ha rányomok, a wallet meg csak kártyát enged
  • PewdieCry

Ez van az update.zip-ben, de melyik való az én mobilomoz? :/
  • PewdieCry
    Tudnál légyszi ezekhez küldeni tutorialt? :))
  • gabi89
    Nem ismerem az Alcatelek lelki világát, de ha van custom recovery (CWM, TWRP) akkor egy Supersu flashelés zip - ből megoldja a problémát.
  • TaRka0107
    Ahha, de csak ennyit ír az android rendszeren belül, nekem mindig az eszi a sokat.
  • PewdieCry
    Sziasztok,

Segítséget kérek szépen, véletlenül OTA Update-eltem a ROOT-olt Alcatel One Touch Idol 2 Mini S-em, így elvesztettem a rootot. Hogyan tudnám rerootolni? SU azt írja nincs SU Binary installálva és kilép.

A BOOTLOADER még nyitva van szal max szerintem egy custom rom-ot feltudnék rá rakni, csak nem tudom hogy milyet, szal ha rerootolás nem lehetséges akkor ajánljatok legyetek szivesek egy custom rom-ot ami kompatibilis a mobilommal :))

Alcatel 6036y (Idol 2 Mini S)
    Android ver.: 4.3 / 010 10G
  • theone91
    Most 59 940-ért megy Expansys-on a dual simes. Szerintem csak azt fogják árulni. Ha lenne szimpla simes olcsóbban én is azt venném. Emellett ne feledjük, hogy a 4G-s Moto G csak a 2013-as változatnak a frissebb változata.

Amúgy az Expansyst elég sokan ajánlották még az első gen. esetén.
  • Miguel125
    Melyik a legmegbízhatóbb hely ahonnan gyári garis Motorola Moto G 2nd gen-t lehet venni? Expansyson dual sim(nem szempont) 8Gb nem 4G-s(szintén nem szempont) fekete/fehér futárral együtt 63 000 local credit.
  • Hunter of Deer
    köszi szépen így sikerült
  • theone91
    Hát egy telefonban elég sok szenzor van, így ez ebben a formában nem sokat segít.
  • TaRka0107
    Én is akksis dologgal írnék. Nekem meg valami sensor használja nagyon az akksit.
    Miért lehet ez?
  • Jim Morrison
    Mobilnet olyan szinten szívja az akksimat, hogy azt néha nem is hiszem el. Új telefonoknál lehet mobilneten lógni egy napot anélkül hogy lemerulne a telo?

Szerk: battery savert kozvetlen kepkeszites elott kapcsoltam be.
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2014.10.24. 11:39:40
  • skinnyman
    Engem se, mondjuk viszonylag keson irtam nekik, szoval nem csodalkozok...
  • Jim Morrison
    Engem még mindig nem vettek be az inbox betaba :[