Google Android

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narxis
lal

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Most néztem meg és tényleg nincs a Moto G-ben magyar nyelv. Én eddig ezt nem is tudtam 😄

mulli1986
Pfff, akkor marad az Alcatel 😞 Nem nekem lesz a telefon, szóval nincs kedvem egy csomó energiát beleölni a telefonba, úgy hogy nem is én használom. Ugye rootoláshoz csak SE telefonokkal vagyok tisztába és nincs kedvem megint egy hetet elszórakozni azzal hogy megtanulom a hekkelését a telónak 😊
Az alkatel meg csak annyiban rosszabb, hogy foscsi a kamerája és nem jön rá kit kat. Vagy lehet elõbb utóbb arra is kijön, de passz 😊

SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!

Dzsini
A Moto-k nem tudnak magyarul.
megoldható, de tornázni kell vele.
(a linken szereplõ dolgokat nem próbáltam, lehet, hogy van egyszerûbb módja is)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

mulli1986
NA ja, most nekem is feljött ez a kérdés, de ha lehet kapni függetlenül egy GSM boltba, akkor azon általában van magyar nyelvû menü is...

SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!

szucsy89
Más: LG G3 mini, alias G3 Beat

szucsy89
nem tud magyar nyelvet a motog/x?

de hát az androidban mindenhol van magyar nyelv is nem?
Dzsini
A mobilaréna plecsnijénél azért komolyan számít az is, hogy õk a "nagyközönség" részére pontoznak, és ott van a teszt végén:

Moto G, ami itthoni forgalmazás esetén simán megkapná tõlünk a Különösen ajánlott plecsnit, ám nálunk az a szokás, hogy ilyesmit csak akkor tudunk rácsapni egy gépre, ha a hazai support is megoldott, no meg ha a termék beszéli is a nyelvünket.

Ha ezeket te elfogadod, akkor képzeld oda azt a plecsnit 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

szucsy89
szard le a mobilarénát, moto g!
mulli1986
Sziasztok! Azt hiszem a múltkori kérdezõsködés után, jó sok utánaolvasás után és statisztikai írás után 2 telefon maradt a választás között. Alcatel idol S2 és Moto G 8gb.
Szerintem egyértelmûen a MotoG nyer, de csak a normális 5MP-s kamera miatt. Másban nem nagyon lövi meg az S2-õt.
Viszont az S2 mobilarénán, majdnem Különösen ajánlott plecsnit kapott, míg a Moto G csak tetszett és ez eléggé elbizonytalanít.
Szerintetek melyik a nyerõ és miért?

Narxis
Pont erre gondoltam. 😄

Szabi
Ugye micsoda örömteli hír, kevesznek valamit ami mindenhol alap.. majd egy évvel késõbb visszateszik.. 😄D

"Nulla tenaci invia est via"

Narxis
yeeee 😄

Szabi
Yeah, 4.4.2-es frissítéssel Sony-n is újra lehet appokat sd-re rakni.. Már csak csak azt kell megvárni, hogy legyen SP-re is.. 😄

"Nulla tenaci invia est via"

[HUN]FaTaL
Persze 😄

http://goo.gl/gd6Zi5

Jim Morrison
mondj fel, és főállásban ezt csináld 😄

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

[HUN]FaTaL
Egy hónap volt nagyon erõs az elején (80k) azóta csordogál, de nem rossz ez 😊 Jó lenne, ha lenne idõm fejleszteni itthon is a meló mellett, de egyelõre nincs 😄

Jim Morrison
Már készül az új nyugi 😊

Az nem rossz zsebpénz 😊

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

[HUN]FaTaL
Viszont magyar vásárlás összesen 2 darab volt.

Bocs a commentáradatért, csak ezen a szar fórumon még mindig fizetni kell a szerkesztésért, én meg nem fogok, mert egy bughalmaz amúgy is az egész.

davidka003
Az nem rossz. 😄

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

[HUN]FaTaL
És elbasztam az elõzõ hsz-t, nem május, hanem március óta 😄

[HUN]FaTaL
100k körül, 4 hónap alatt. De nem csináltam érte gyakorlatilag semmit, mert egy ingyenes cuccról van ugye szó, csak feltoltam egy donate verziót kb.

Jim Morrison
na tényleg, mondd meg +-500Ft 😄

davidka003
Úgy kb? 😄
Kíváncsi vagyok, hogy egy magyar ember magyar programmal mennyit kereshet.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

[HUN]FaTaL
Május óta, szerintem még be is írtam 😊 Kerestem is vele némi aprópénzt 😄

elitehun
Mi a véleményetek az ujgsm.hu-ról? Azzal esetleg volt valakinek tapasztalata?
Dzsini
Nekem feltûnt, hogy megjelentek a fizetõs magyar programok 😊 (menetrend, ilyesmik)

theone91
Igen, a magyar fejlesztõi restrikcióról tudtam, bár azt nem, hogy azóta ezt feloldották. Ami király dolog.

Dzsini
2011 májusában jutott el hozzánk a fizetõs bolt - persze most már 3 éve, de Android létezett bõven elõtte is.

Azért vannak itt érdekességek a témában...

theone91
Bár mondjuk azt nem értem, hogy Szerbiában miért nincsenek fizetõs appok. Óriási a lefedettség ilyen téren.

Dzsini
iTunes filmesbolt van már, úgyhogy nekik sikerült végigjárni az itthoni szamárlétrát 3 éve...

Elõbb-utóbb lesz itt minden 😊 (még Amazon Prime is, csak ki kell várni)

theone91
Nincs egyezményesített, minden országra vonatkozó, általános szerzõi jog. Vagyis EU-s kezdeményezés már létezik, de a Google Play és a hasonló tartalomboltok nem tudják alkalmazni. Gondolom minden ország ragaszkodik a saját törvényihez. Ezért szoktak ezek az új tartalmak (fizetõs appok, könyvek, zenék, stb.) hullámokban, régiónként elérhetõvé válni. És sajnos elég sok idõ szokott eltelni két úgy "térképbõvítés" közt.

Most a Play Movies lett elérhetõ 21 újabb országban, de Magyarország még mindig nincs közte. Még így is periférián vagyunk ilyen téren, de ennek szimplán törvényi okai lehetnek, nem pedig technikai vagy demográfiai (lásd a listán milyen országok szerepelnek)

De nem azt mondom, hogy így is szegényes a kínálat. Ha tavaly ilyenkor valaki azt mondja hogy Spotify-on/Rdion/Play Musicon fogok zenét hallgatni vagy vehetek könyveket a Play Storeban az év végére, akkor minden bizonnyal kinevetem. Aztán ezek minden komolyabb elõrejelzés nélkül, majdhogynem egyszerre váltak elérhetõvé. És így már pl. egy Play Movies és mondjuk egy Netflix hazai jelenléte sem tûnik olyan távolinak. Úgyhogy kitartást.

Dzsini
Mert minden országban a jogvédõ hivatalokkal, ilyesmikkel le kell futni a köröket, hogy mit hogy lehet árusítani, hogy kell adózni miatta, hogy kell a jogdíjakat fizetni... évek óta próbál az összes nagyobb szolgáltató egy EU-s jogegyezményt kiharcolni, hogy elég legyen egyszer végigverekedni magukat az akadályokon, de nem túl sok sikerrel.

Filmeket még mindig nem lehet Magyarországon se venni, a könyvek is talán idén (vagy múlt év vége felé) jelentek meg, ahogy az elõfizetéses zeneszolgáltatások is (nem csak a Google-é, a többi is).

Miért van az, hogy teljesen más a play store app Magyarországon mint Szerbiában? Pl Magyaroszágon megjelentek a fizetõs appok is, illetve valami play movies és books rész is jelen voltak.

RelakS
Van itt valakinek LG G Pad-je? Mi a vélemény róla? Mobilarénán agyonra dicsérték.

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

precision
nekem annyi tapasztalatom van velük, hogy amikor egy Huaweit akartam venni bátyámnak az õ oldalukra tévedtem mert elég jó áron volt... az volt oda írva, hogy 35e Ft-tól... és nem volt megmagyarázva hogy ez mit is jelent... felhívtam õket, hogy ez most akkor mit is jelent, és a fazon kiröhögött, hogy mit képzelek, szerintem ennyi pénzért járnak hozzá a tartozékok is? új készülékrõl beszélünk... akksi és töltõ sem volt a dobozban, az már feláras volt

egyrészt ezt nem tartom szerencsésnek (azóta lehet már nem így van) másrészt velem egy eladó ne beszéljen ilyen hangnemben még akkor sem ha esetleg hülyeséget kérdeztem volna, mert én vagyok a vevõ és az én zsebemben van a pénz... 😊 nem is náluk vettem, de ez már csak lehet az én hülyeségem

Bazinga!

theone91
Személyes tapasztalatom még nem volt velük, de azt tudom, hogy az egyik legismertebb GSM üzlet Budapesten és talán Magyarországon is. A Mobilarénásoknak is sûrûn biztosítanak nehezen beszerezhetõ tesztkészülékeket.

elitehun
xxlgsm-el van valakinek tapasztalata?
theone91
*szervizháttere

theone91
Pont azért nincs is hazai disztribúció, mert nincs szervizhátterem ezért nem is akarnak árusításba bocsátkozni. 70-75-ért a legjobb deal lenne azoknak, akik amúgy is vesznek telefont Kínából. Illetékekkel együtt viszont már nem éri meg. Akkor inkább Nexus 5, de az sem valami olcsó, ha hivatalos (nem bolti) garit akarsz.

Tinman
Igen, a 2. is must play :-)

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
75k-ért itthoni sufniboltól oké, bolti 2 év garral... de kintrõl 110k-ért, kínai garral? Jó vicc.

Még a neves gyártók vackaival is van gond... hát még ezzel mik lesznek.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

davidka003
100k körül lenne áfával.
De akkor se kéne nekem se.
Telefonvásárlásnál nekem 50-60k a határ.

A végén le is írják a rákfenéjét... kínai garanciával ez egy fabatkát sem ér, de azt a 130 ezret meg főleg nem, amibe idejuttatva kerülne.

Premium termékhez legyen rendes itteni szervizháttér rövid átfutással, addig aztán azt tud amit akar...
skinnyman
skinnyman
Ez tenyleg eleg furanak hangzik. Es tartosan fenn is all ez a nem reagalos hiba, nem mulik el par 10 masodperc utan? (mar kerdeztem, de nem valaszoltal...)
Az aksi grafon ugy latom az igazan komoly merulesek akkor voltak, amikor hasznaltad. A keszenleti merules merteket eleg sok dolog tudja erosen befolyasolni, pl wifi terero, mobil terero, stb. Ezek mellett persze lehet egy rosszul mukodo progi is, de az eleg ritka, es nyoma kene maradjon az aksi infoban.

Regards,

Moby
Vokt már, volt azzal is gond 😊
Keyboard: nem csak a keyboard nem mennek, hanem a rendszergombok sem, de a fizikaiak igen. Mintha a touch kontroll menne el.
N5: tegnap miután lõttem a képet, újraindítottam a telót:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Betterbatterystatot majd megnézem, de root kell hozzá, különben kitkat alatt meg sem mozdul.

Adversus solem ne loquitor

skinnyman
Fura, nem talalkoztam ilyennel. Tenyleg talan megprobalhatsz egy masik keyboard-ot, hatha. Vagy nyomni ra egy clear data-t.
Az aksinal a masik nezetre gondoltam (hogy mi hany %-ot eszik), mert pl ott lehet meg valamennyire programra leszukiteni az okot. Ha valami ebren tartja, wakelock-ot tudsz par progival ellenorizni, pl: betterbatterystats (reszletesebb nezetekhez lehet h kell root)

Regards,

szucsy89
vegyél iphonet/ipadet :p

viccet félretéve, használj másik keyboard appot, az nem lehet megoldás?
Moby
A keyboardelhalás vmelyik frissítés óta van, mert kb egyszerre kezdték el.
A merülés meg nemtudom...pár napja nem is nézegetem, mert nem volt kirívó eset merülésre, de most hogy szóba került ránéztem. Hát izé...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Az anroid, ami sosem alszik 😊

És kb semmi nincs fent.

Adversus solem ne loquitor