36194
  • Miguel125
    Olvasd el a #30408 -as hsz.-em légyszíves mégegyszer és adj magyarázatot arra a 8.17 (kb.3200HUF) angol fontos különbségre ami a telefon kiírt ára és a szállítási cím megadásakor kiírt összeg között van az angol amazonon és a németen miért nincs. Megmondtam, hogy rohadtul nem értek ezekhez a mire milyen költség vonatkozik dolgokhoz, csak tapogatózok és próbálok kiigazodni ezen a hülye rendszeren.

Hirtelen találtam egy ilyent, ez szerintem megmagyaráz sokmindent, bár nem valami friss.
    Utoljára szerkesztette: Miguel125, 2014.10.31. 14:10:47
  • ktomi22
    A masik dolog meg.. nem azert tudom.. nekem sem mind1 a penz... nagyon nem.. de ha mar vasarlasra adom a fejem.. es krpes vagyok ~140 eurot kiadni.. akkor plusz miniusz 5-7 euro mar nem szamit..
  • BooMiller
    Netto baromsag, ha eu belul veszed nem jon ra semmi! Meg a kinai rendelesre sem ha nldp postaval kuldi a kicsi kinai, mult heten is jott egy telo hollqnd postaval siman kihoztak:)
  • ktomi22
    Ott veszed ahol a webshop regisztralva van.. ihy oda is adozol.. az mas dolog hogy en hova kerem a kiszallitast eun belil.. az mar lenyegtelen.. ha rlmegyek erte szemelyes atvetellel az az en dolgom.
  • Miguel125
    Mobilaréna fórumon történő ezzel kapcsolatos fejtegetésket olvastam, onnan származik ez is és ott úgy írták le, hogy az ÁFA különbözetet felszámolja nekem az Amazon, majd azt ő befizeti a NAV-nak. Mindegy is továbbra is mondom nem értek a lovakhoz....

Amúgy ez a dolog érdekes mód csak az amazon.co.uk -n áll, ott a 139.95GBP-s ár a cím megadása után 148.12-re vált és abban még nincs benne a shipping ára ami további 6.90GBP.
    Ugyanez az Amazon.de -n 186Eur ami cím megadása után is 186Eur marad a szállítási díj pedig 8.80 lenne ez esetben mert 1kg alatti a csomag.
    Ennyi kutakodás után arra jutottam, hogy a britt és a német amazon közül durván 1000Huf-al olcsóbb a német. Valamint kb. 3000Huf-al olcsóbb az expansys-nál.

Kiegészítés a másik fórumból egy hsz.:"Én hétfőn rendeltem az Expansysról, azt írta ki hogy szállítással együtt 63 k lesz, de a számlámról 65 k-t vontak le."
  • bardocz
    Én is így tudom, ez egy faszságnak hangzik. Spanyolba vetted, spanyolba lett értékesítve.
  • skinnyman
    "Az áfát pedig ott szokás befizetni, ahol a szolgáltatást/terméket értékesítik."
    Vagyis megveszed Spanyolorszagbol, es spanyol afat fizetsz ra, vagy Angliabol es angol afat fizetsz ra, ami amazonon is ki van irva. Megveszed onnan, utana elszallitjak ide. Vagy ugy ertelmezik, hogy elszallitjak ide es utana itt veszed meg, es a fenti szovegre hivatkozva igy akarnak 27% afat ranyomni mindenre? Mert ez nekem uj. EU-n belul ilyen fassag eddig tudtommal nem volt, elvegre ez lenne az EU egyik lenyege.
    Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2014.10.31. 13:19:01
  • Miguel125
    Értem én, de Motorola Moto G-t vagy Amazonról, vagy Expansys-ról tudok rendelni ami nem sufni GSM bolt.
  • davidka003
    Ne amazonról vedd. Nagyon sok ismerős meg PH-n nagyon sokan szoktak rendelni európai raktárakból telefont(pl pandawill) és ha EU-s raktárból rendeled akkor az égvilágon semmi nem jön rá.
  • Miguel125
    Nyomozok folyamatosan, de már értem a dolgot:

"Minden EUs országban létezik forgalmi adó. Az alkalmazott áfa kulcsok viszont országonként változnak (lásd korábbi linkemet). Az áfát pedig ott szokás befizetni, ahol a szolgáltatást/terméket értékesítik.
    Példa:
    Tegyük fel, hogy te spanyol Amazonról rendelsz. Ott 179€ bruttó most az új Moto G.
    Spanyolországba az áfakulcs elektronikai cikkekre jelenleg 21%.
    Ezen számok tudatában egyszerűen kilehet számolni, hogy a termék nettó értéke 147.93€.
    Magyarországon jelenleg az elektronikai cikkekre az alkalmazott áfakulcs 27% (EUban a legmagasabb).
    Mivel a terméket Magyarországon értékesítik a nettó összegből számolva a telefon ára 187.87€ lesz."

Amit továbbra sem értek, az az expansys-os 20%-os ÁFA.
  • davidka003
    EU-n belül semmi nem jön rá. Kötelesek mindent átengedni a vámosok. Nem ÁFÁ-zhatják meg vámolhatják.
    Persze ettől még lehet, hogy az amazon valami kamu dolgot megakar még fizettetni.
  • skinnyman
    Mi ez a kulonbozet? Ilyenrol meg nem hallottam. Elvileg EU-n belul vagyunk...
  • Miguel125
    Hmm.. Sajnos van még. Most nyomozok, ÁFA különbözet van, szóval a 139,95GBP az ár amire rájön az ÁFA különbözet (kb. 7%) így 148,12GBP és erre még rájön 6,90GBP száll. költség. Szóval 155GBP-be lenne itthon az meg 60565HUF középárfolyamon.
    Expansys-nál 60185 HUF, igaz erre még rájön 3099HUF szállítási költség. Fura, hogy expansys.hu-n 50154HUF a nettó és 20% ÁFÁ-val 60185HUF.

Nagyon nem értek ezekhez a dolgokhoz, de itthon nem egységesen 27% az ÁFA? Ha expansys azért számol 20%-al mert külfödről jön a holmi akkor ott miért nincs különbözet? Miért csak UK-ba kell?
  • skinnyman
    The Many Faces Of Google's Hamburger Navigation Drawer
    A Brief Look At How Android's Notification Shade Could Learn From Google's Inbox
    Google Has A Six-Line Solution For Developers To Allow Search Queries To Interact With Apps

Google Play Books Updated With Material Design And New Skimming Interface
    Google Play Games Gets A Material Update To Match Android TV

Google Wallet Updated From v2 All The Way To v7 With A Complete Material Makeover - igazan johetne mar tobb helyre is...
    Android And iPhone Fans Can Finally Agree On One Thing: The New CurrentC Mobile Payment System Sucks

Xiaomi Becomes The World's Third Largest Smartphone Manufacturer, Celebrates With A Jolly Super MiTu
    New Moto 360 Colors Land On Amazon With Metal Bands, Including A Slimmer 18mm 'Champagne' Option

LG Display Shows Off Its Latest Smartphone LCD Panel With A Crazy-Thin .7mm Bezel

Video Shows Off Working Project Ara Prototype, 'Spiral 2' Model Will Appear At Module Developers Conference In January 2015
    [Update: UGH] Nexus 6 Pre-Orders Are Live In The US Google Play Store (For Some), Bank Accounts Everywhere Tremble In Fear - gyakorlatilag azonnal elfogyott.
    Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2014.10.31. 11:43:46
  • skinnyman
    Ha EU-n belulrol rendeled (marpedig az amazon.co.uk az angol, ergo onnan), akkor szerintem nem tud rajonni semmi mas.
    (amugy valaki mintha azt irta volna h pl expansys-on is egesz jo aron megy - gari szempontjabol nemtom melyiknel mi a helyzet, de erdemes lehet korulnezni kicsit).
    A prime az ilyen premium amazon elofizetes, a fo lenyege h korlatlanul tudsz streamelni vele csomo sorozatot/filmet, itthonrol nemtom igenybe lehet-e venni, azzal talan olcsobban/gyorsabban kihoznak kicsit vagy ilyesmi.
  • Miguel125
    Jah, Motorola Moto G 2nd gen (2014)-ről van szó.
  • Miguel125
    Sziasztok!

Kérdéseim azokhoz szólnak akik amazonról szerezték be a telefonjukat, ill. már rendeltek innen bármi műszaki cikket.

Amazon.co.uk-n néztem ki a 2nd Gen.-t akcióban ami Nov.1.-éig tart, tehát sürgős. 139,95GBP ami 54720HUF napi árfolyamon számolva (1GBP = 390.86HUF), szállítással együtt lenne 148.12GBP ami 57915HUF ami nagyon jó árnak számít.

Jön még erre bármi egyéb költség, vagy ez ennyi amennyit a dispatch-nál ír?

A kereső által legleső készülékre clickkeltem, gondolom az alapból amazonról jön nem egyéb helyről (more buying choice), de mit jelent mellette a prime felirat? Korlátoz/jelent ez valamit, vagy ez nem érint engem?

Sosem rendeltem még olyan helyről aminek legalább egy magyar fiókja ne lenne, mint pl.:expansys, kell valamire különösebben figyelnem, vagy ha simán lépésről-lépésre értelemszerűen kitöltöm a megrendelést akkor meglepetés már nem érhet?

Más:

Több fórumozó írta a, hogy problémája volt a rezgőmotor meghibásodásával, ez csak az első szériát érinti vagy 2nd.Gen.-t is?
  • Solten
    iPhone 6 Plus vs LG G3
    Utoljára szerkesztette: Solten, 2014.10.31. 08:15:15
  • theone91
    Hát ez végtelenül ronda.
    Plusz nem vennék olyan Androidos terméket (pláne okosórát), amelynek képernyője Windows Phone-t jelenít meg a promóanyagokban.
    Utoljára szerkesztette: theone91, 2014.10.31. 01:24:05
  • bardocz
    Megvakulok, mire elolvasok egy emailt :D Sportoláshoz amúgy biztos jó. Az érdekelne, hogy ha android van rajta, akkor miért úgy néz ki, mintha windowsphone lenne?
    Szerk: a menü androidos, de a kezdőképernyőre gondolok.
    Utoljára szerkesztette: bardocz, 2014.10.31. 00:04:19
  • Narxis
    De ezen mindent tudsz amit telón ha elviseled a kis kijelzőt. Majd arra is kitalálnak egyszer valamit.
  • bardocz
    Ennyiért kapni olcsóbb mechanikus órát is.
  • Narxis
    Na ez már okosóra: Link
  • bardocz
    Így a Steve Jobs jobbkeze máshogy fest
  • Solten
    off

Mondjuk soha nem vett ra a lelek, hogy feher telefonom legyen... :D
  • ktomi22
    Pff.. gyulolom a kulsos marketplaceket...
  • davidka003
    115 dollárnyi cucc amazonon.
  • Bucser
    Na egy hétig nálam volt egy Gear S meg egy Note 4. Ez így együtt kell.
  • theone91
    A Lenovonak nem célja a beolvasztás, vagy a divízió lekapcsolása. A tavalyi Moto felhozatal az eddigi legsikeresebb húzása volt a Motorolának az okostelefonokat illetően, a Moto G pedig moneymaker lett olyan régiókban is ahol arra nem számítottak. Szerintem ettől nem akarnak csak úgy megszabadulni. A Lenovonak hihetetlenül szar a megítélése a nyugati piacon, szimplán alaptalan prekoncepciók következtében: Kell nekik egy olyan brand mint a Motorola, ha nyugatra akarnak terjeszkedni. És mint nemrégiben kiderül, 2015-ben ez lesz az egyik legjelentősebb piaci lépésük.

(természetesen lehetnek negatívumai is, de én pozitívan látom ezt, szerintem jobban bánnak majd a céggel, mert a Lenovonak nagyobb érték a Motorola, mint amilyen a Googlenak volt)
    Utoljára szerkesztette: theone91, 2014.10.30. 18:11:18
  • RYO21
    Attól, hogy megmarad a márka még lehetnek pozitív vagy negatív változások a jövőben.
  • theone91
    Nem igazán olvastatok bele, mi? Ne feledjük, hogy a márka marad. Ugyan az a szituáció, mint mikor a Google vásárolta fel.
  • szucsy89
    RIP Motorola, RIP Nokia... nem jó ez így
  • RYO21
    RIP Motorola
  • theone91
    Hivatalosan is lezárult a felvásárlás.

Ami jelentheti azt is, hogy a Moto-k valamint a Nexus 6 is belátható időn belül hivatalosan is forgalomba kerülhet Lenovos hátszéllel nálunk. Fasza lenne végre.
  • Miguel125
    #30372 ?
  • theone91
    Veled aztán kurvajó lehet beszélgetni.
  • Borg
    Nem, inkább ne próbálj elméletet gyártani hozzá :D Maradjunk precision megoldásánál...
  • theone91
    Teljesen más dizájnelméletet követ, ami hozzám közelebb áll. És úgy gondolom egy univerzálisabb dizájnnyelvezet is.
  • precision
    neki jobban tetszik
  • precision
    már a 4.1.2 -es androidban s2 -őn lehetett állítani a színmódokat :) van közte kevésbé szaturált mód is
    de nyakamat rá hogy playen is van app amivel lehet állítani a színeket a kijelzőn

személyes ízlés kérdése persze, de személy szerint én sem vennék mást csak amoledes telefont