36194
-
#30492 Angolra állítva a telefont a keresési eredmények közt sincs, magyarul megtalálja, viszont régiózáras. Akkor ez eddig már három különböző eset. Ezt még nagyon finomítgatni kell.
Amondó vagyok, ha valóban lesz nálunk Netflix (ez jó előszele lehet ennek ld. a Play Music - Spotify, Rdio analógiáját, ami hasonló helyzetben volt egy éve), szintén havi 8 euróért, akkor az sokkal inkább megérti majd. Ez jó esetben is csupán két Play Filmek kölcsönzést jelent (ha egyáltalán lehet streamelni az adott filmet), ami nagyon zsírszegény ajánlat a Netflixhez képest. És ők még gyártanak is eredeti tartalmat is, amelyek elég sikeresek lettek (Orange is the New Black, House of Cards és megannyi saját gyártású produkció jön, ami csak náluk elérhető). -
#30491 Nálam van, de 3k. -
#30490 Naja, vicces hogy az Android 0.5, Milestone 3 gyakorlatilag egy BlackBerry koppintás volt :) -
#30489 Igen, sajnos júniusban jelent meg, nem írtak összefoglalót az elmúlt 2 nap alatt az 5.0-ról. De itt találtam jó kis képsorozatot, és belenéztem a cikkbe, érdekes volt főleg az 1.0 és az előtti állapotokról amit írnak. -
#30488 Es pont az 5.0 hianyzik belole teljes egeszeben, csak 4.4-ig tart az attekintes :)
Mas:
Google Says The Nexus 6 Should Be Back In Stock Soon, Will Work To Have Units Available Each Wednesday
Google Calendar 5.0 Is Ready For Your 4.0.3+ Devices [APK Download]
Android 5.0 Makes SD Cards Great Again, Extends API To Allow Full Directory Access, Automatic MediaStore, And Improves Security
Google’s Quest to Write the Rulebook for Interactive Design -
#30487 2007 november 5-én, pont 7 éve jelentették be az Open Handset Alliance megalakulását, és az Android operációs rendszert.
Az első készülék majdnem egy évvel később, 2008 augusztusában jelent meg, a HTC Dream (T-Mobile G1)
7 év, és 5.0-nál tartunk.
a kép forrása, és történelmi áttekintés -
#30486 Ja ami szintén nincs Mailboxban azok a Bundle-ök. Ezek gyakorlatilag az eddig is ismert automatikus kategóriák (promóciók, updatek, stb), + az eddig beállított lfilterezett abeljeid. Ami jo hogy ugyanúgy egy elemként jelének meg az Inboxban, és okosan tudod szabályozni egyesével milyen sűrűn jelenjenek meg (azonnal ha jön bele levél, naponta 1 kivonat, hetente 1 kivonat, teljesen skippelje inboxot, stb)
Ez azoknak akik eddig is használtak filtereket/labeleket nem nagy újdonság, talán felhasználóbarátabbá tették, így nagyobb tömegek fogják használni. -
#30485 Szerintem nem az a kérdés hogy azt váltja fel, hanem hogy felváltja -e a Mailboxot. Ugyanis nagyon sok funkcióban azzal próbál versenyezni.
A geature-öket egy az egyben onnan emelték át: jobbra rántod az emailt akkor "Done"-nak jelölöd, ha balra akkor snoozolni tudod időpontra vagy helyszínre. (ez utóbbi nincs Mailboxban). Ami újdonság hogy tudsz külön remindereket létrehozni amik ott élnek a leveleid között + ami szintén nincs Mailboxban az a Google Now integráció a remindereknél, ami folyamatosan tanulja a szokásaidat, és egy idő után már 2 betű leütése után kitalálja hogy milyen remindert akarsz létrehozni adott szituációban.
Maga a design sokkal kellemesebb az Inboxban. A Mailbox egy fapados, letisztult dizájnt követ, ami teljesen jol funkcionál, az Inboxot viszont élvezet használni, annyira jók a Matrial designos áttűnések, animációk.
Igazából ez az egész Inbox azoknak az embereknek szól, akik sok levelet dolgoznak fel, az inboxukat és leveleiket kvázi "Todo" lista / rendszer szerint használják (minden levél azért van az Inboxban mert azzal kapcsolatban cselekedni kell valamit), es törekednek a "zéró Inbox" elvre.
Én egyelőre még nem váltok át Mailboxról a fő e-mail címemen, de párhuzamosan fogom használni az Inboxot is egy másik mail cimemmel. -
#30484 Én direkt megnéztem a Gravity-t, mert tudtam, hogy nemrégiben ingyen adták, de nálam régiózáras. Érdekes. -
#30483 Eddigi legjobb changelog: link
Fix UserManager#isUserAGoat
Correctly detect if the user is a goat.
A hivatalos dokumentacioban is irnak rola: link
-
#30482 Play Movies Is Now Ready To Stream Motion Pictures In Hungary, Macedonia, Ukraine, And 6 More Countries
Nekem ingyen Gravity filmet is akarna adni a Movies app amikor belepek, de amikor ramegyek, 500-as hibat dob. Gondolom most indult az egesz es meg nem minden mukodik, de szoljatok ha valakinek megy :)
Tobbi dolgok:
Google Rolls Out Android 5.0 Factory Image (LRX21L) For The Nexus 9 (Volantis), But No Binaries Or Other Images Yet
SamMobile Reveals Credible-Looking Details About The Upcoming Galaxy S6, Dubbed Project Zero
Developer Changelog Posted For Android KitKat To Lollipop 5.0.0 r2 (LRX21M)
NVIDIA Says Android 5.0 Is Coming To The Shield Tablet This Month
Lollipop forraskodja pedig elvileg azota teljes egeszeben felkerult :)
Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2014.11.04. 23:13:16 -
#30481 pár szó róla eddig hogy tetszik? felváltja a default email appot?
ha akárkinek van meghívója küldheti:) -
#30480 Baromira tetszik ez a material design. iOS-en és desktopon is nagyon jol néz ki. -
#30479 Gyerekek. Nálam minden előjel nélkül elérető lett a Play Filmek. Lemaradtam valamiről? -
#30478 Nem aggodalmaskadni akarok, én is rengeteg Google szolgáltatást használok. Pozíciójukból fakadóan nagyon jó termékeket csinálnak, élen járnak a technológia fejlődésében, nem lehet őket kikerülni ha valaki kicsit is tech geek.
Ettől függetlenül én egyetértek Szucsyval abban, jobb lenne a felhasználóknak ha nem dominálnának ennyire. -
#30477 Nem tudom én még nem találkoztam ilyennel. De szimplán Androidos körökben aggodalmakat hangoztatni ezzel kapcsolatban elég fura, mikor tele van az egyéb mobilplatformod valamint a PC-d Google szolgáltatásokkal.
(nem a problémát szeretném mismásolni) -
#30476 Van valami kimutatás, statisztika arról, hogy a jelenleg okostelefonok 84%-n lévő Android hány %-n vannak Google Appok, szolgáltatások? -
#30475 persze túlnőtt de rengeteg disztró van ami ubi alapokra építkezik és az átlag geekek is kényelmesnek tartják. Hátha a mobil platform is ennyire felkapott lesz ilyen szempontból. -
#30474 Pont az opensource mivoltjának köszönhetőek az olyan Android variánsok, amelyek az ilyen aggodalmakat semlegesítik. -
#30473 És a Firefox OS? Legalább akkora támogatást várok a mobil ubitól is.
(esetleg beállhat a sorba a Bada, Meego, Maemo, Tizen mókák mellé, mint "egyszervoltholnemvolt")
Speciel az Ubuntu is túlnőtt már azon a méreten, amit egy átlag geek kényelmesnek tart, divatos lett :) -
#30472 az ubuntu mobil platformja is készülőben van, az azért jóval jobb :) -
#30471 Azoknak nincs, nem nagyon lehet pénze ilyesmire.
Ekkora méretben csak "legkisebb rosszat" lehet keresni, jót nem igazán.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2014.11.04. 12:52:03 -
#30470 Ha van egy kozelebbi (ertsd: real life:) ) ismerosod aki bejutott, az be tud teged is juttatni elvileg meghivo nelkul is, ha egy keszuleken hozzaadjatok a masik accountjat:
Get Access to Inbox by Gmail with a Friend's Help, No Invite Required -
#30469 Egy open source OS uralja a piacot, amelyet egy olyan cég fejleszt / tart fenn, amelyik az adataiddal kereskedik, és aktívan belefolyik geopolitikai hatalmi játszmákba is.
Én megmondom őszintén jobban örülnék ha egy igazi OpenSource OS lenne a piacvezető, amelyet geekek, független tech cégek tartanak fent, és nem a Google. -
#30468 Azért ne feledjük, hogy valószínűleg ennek a pitének egy relatíve nagy szeletét olyan Androidos variánsok teszik ki amelyeknek már semmi köze a Google-höz és messze állnak az Androidos ökoszisztémától és élménytől. Olyan Android rendszerek ezek, amely mögül ki lett gyomlálva a Google-ös háttér és saját megoldásokkal, szolgáltatásokkal és felhasználói élménnyel helyettesítik azokat. És tele van ezzel a szédületesen széles ázsiai piac.
Pont idevág a tegnapi hír, miszerint Xiaomi (a szaksajtó konstans jelleggel a kínai Apple-nek becézi), amelyről mi alig hallunk bármit is, gyorsan de halkan a világ harmadik legnagyobb mobilgyártója lett (a Lenovo-t letaszítva) úgy hogy jelenleg keleten ismeretes a márka. Emellett jelenleg a világ leggyorsabban fejlődő mobilcége. Ez méreténél fogva legjobb példája a megkopasztott Androidnak, a MIUI ugyanis teljesen elvágja a Google-köldökzsinórt, hogy magáénak tudja a rendszert. Ezen rendszerek felett már aligha dominál a Google.
Androidon belül is megvan a verseny, pont ezért vannak az Androidnak különböző gyártói megvalósulásai. Ezt mi nem igazán érezzük (még?), de ez a verseny igencsak kiéleződött pl. pont a Xiaominak köszönhetően a keleti piacon. Skinnymannek igaza van az opensource érvvel amúgy.
Bár azon sem csodálkoznék, ha a Google inkább partnere szeretne lenni Xiaominak, mint versenytársa. Nem kell nekik még egy Apple, pláne úgy, hogy közvetett értelemben a Google rendszere hajtja a Xiaomikat. Szerintem látunk még Xiaomi logót a közelgő Google-keynoteok diáin. -
#30467 Egyelőre nincs meghívóm, majd szólok ha lesz. -
#30466 Nem annyira latam, hogy hol rossz az barkinek, hogy egy open source OS uralja a mobilpiacot. Ami azt illeti, a lehetseges alternativak mellett ez valoszinuleg az egyik legjobb dolog ami tortenhetett. -
#30465 én kérek szépen invitetot ^^ -
#30464 Lehet itt örvendeni, de ez nekünk, felhasználóknak a legrosszabb, hogy szinte a Google uralja az egész piacot... -
#30463 Android Captures 84% Share of Global Smartphone Shipments in Q3 2014
Az osszes tobbi platform pedig kozben csokkent. Es akkor most kezd majd meg beindulni az android one... -
#30462 Nexus 9 And Nexus Player Now Available For Purchase From Google Play, Nexus 9 From Best Buy
Nexus Player Review: Google Just Brought A Stick To A Gunfight [Updated]
Nexus 9 Review: A Little Better On Paper Than In Practice
PSA: OEM Unlock On The Nexus 6 And 9 Requires Checking A Box In Developer Options
New Version Of Google Calendar Is Rolling Out Soon With Material Makeover, Events From Gmail, And More
Google Officially Introduces Gmail 5.0, And You Can Get It Here [APK Download]
Google Inbox 1.1 Tweaks The Material Design Layout, Especially On Lollipop [APK Download]
Android Platform Version Numbers For November: KitKat Moves Up Another 5.7%, Just In Time For Lollipop
GB: <10%
ICS: <10%
JB: >50%
KK: >30%
Google Updates Design Guidelines With Clarity On Nav Drawers, Launcher Icons, And More
Google Is Pushing Android 5.0 Lollipop Source Code To AOSP Right Now [Update: New AOSP Documentation] -
#30461 Október 23.-án kértem inviteot a hivatalos oldalon. Érdemes ott kérni, és lehet 2-3 héten belül adnak. -
#30460 Igen, van iPhonera is app már. -
#30459 iPhone-ra? :O -
#30458 Kaptam inviteot Inbox-hoz :) Nem külső személytől, Google osztotta ki. Érdekes hogy először a mobil appot kellett letöltenem, utána engedte csak használni a webes felületet.
Ha tudok majd adni inviteot szólok. Egyelőre még ismerkedem vele. -
#30457 Megújul a Calendar is természetesen. :)
-
#30456 Üdv! Valaki rendelkezik LG G3 telefonnal? Amennyiben igen, írjon már egy privát üzenetet! Köszönöm! -
masoma #30455 sziasztok, valaki nem tudja esetleg, hogy be lehet olyat állítani nexus 5-ön, hogy a feloldóképernyő alatt ne lehessen kikapcsolni a telefont? -
#30454 pont múlt héten mesélte Bog a nosztalgiázós MATV adásban, hogy egy dunántúli GSM üzletbe vitte vissza a nénike a telefont, hogy nem működik, pedig hát ő kisütötte ahogy mondták... olajban :) -
np #30453 Köszi! Akkor ezekre figyelek.