Google Android

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

desigo
Alternatíva lehet még (telenorhoz most érkező) LG G3 S
Snapdragon 400, 5 "-os HD kijelző,Android OS, v4.4.2,microSD-vel bővíthető,8 Mp kamera,2610 mAh aksi,stb...

Utoljára szerkesztette: desigo, 2014.09.20. 00:20:13
bardocz
"A G2 minin 8Gb-ből alapból csak 3,8Gb szabad, az F70 4Gb-jából meg csak kb. 1,5Gb"

Ez eléggé sírva röhögős, mármint nem a te írásod, hanem hogy ez így működik.
Az LG-k nem játszanak a belső tárhely miatt. 4.4 alatt a rendszer nem enged SD-re telepíteni ill. alkalmazást áthelyezni. A G2 minin 8Gb-ből alapból csak 3,8Gb szabad, az F70 4Gb-jából meg csak kb. 1,5Gb. Az LG gyári romjai túl sok helyet foglalnak és nem akarom ROOT-al kezdeni a belakást. Sony-nál és HTC-nél kb. 5,5Gb a szabad hely a 8-ból.

infidel

theone91
Akkor inkább már a G2 Mini.

theone91
Mindkettőre jól optimalizált rendszert kapsz (ha jó napja van a Sony-nak, de a hibákat azért foltozgatják). Én is több esélyt adnék a HTC-nek, ha Android L update-ről van szó. A tavalyi Xperia C3 esetén például hivatalos közleményben tudatosították, hogy nem lesz több frissítés, ami több mint pofátlan. És az is egy ugyanolyan középkategóriás készülék volt. Ráadásul a Sony a jövőben főként a prémium kategóriára koncentrál majd, ami a lépfenéje lehet a középkategória szoftvertámogatásának. Ezen kívül az olyan periférián lévő tulajdonságok dönthetnek mint a kijelző minősége, a kamera minősége, maga a telefon strapabíróséga, a dizájn és egyéb ízléskérdés körébe tartozó tényezők.

Én a kettő közül a HTC mellett voksolnék, de lehet hogy még várnék egy picit. Hamarosan kezd a Lenovo is hazánkban hivatalosan, ami jelentheti azt is, hogy elérhető lehet hivatalosan a Moto G, ami ennek a kategóriának a leginkább megnyerő versenyzője. Feltételes módban lebeg még az egész, mert az egész függ attól, hogy mikor zárul le végleg a Motorola-Lenovo fúzió, és ezek után akarja-e a Lenovo hazai polcokra importálni a Motorolákat.

davidka003
LG F70?
Barátnőm most vett és elég szuper hardveresen.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

Hamarosan telefon csere lesz, nyugdíjba megy a Desire X-em és nagyon vacilálok két telefon között. Célom a középkategória ami talán különösen nehéz, mert hardveresen gyak. mindegyik mostani "ismertebb" készülék megegyezik: Snapdragon400, 1Gb RAM, Adreno305, 8Gb storage, és árban is eléggé hasonlóak. A két játékos a HTC Desire 610 és a Sony Xperia M2. Nézegettem még a Huawei Ascend G6-ot és az LG G2 Mini-t de azokat elvetettem. Naszóval a HTC mellett szól, hogy már eleve KK-val jött ki, emiatt nagy valószínűséggel kap majd L-t is bár persze semmi sem biztos. Az M2 még 4.3-al jött ki nemrég kapott 4.4-et kérdés, hogy kap-e még nagy frissítést, mert végülis nem egy zászlóshajó, viszont a 18 hónapos terméktámogatásba még bőven beleférne, mert annak 2015.10 a vége. Sony mellett szól még talán a nagyobb community későbbi custom ROM-olásra, meg a SUS ha netán elbaltáznék valamit eléggé nagy biztonságot ad.
Szerintetek Desire 610 vagy Xperia M2? (FIGHT BEGINS <#idiota>)

infidel

SzirmosSzisza
Aha zsír. Aki esetleg kezdi elején ne használjon fel olyan zöld bizbaszt, mert úgyis eltörlik a bázist és elveszted 😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

mulli1986
Én most azért rendeltem ilyen ceruzát vagy mit, hogy tudjam telón is csapatni az imperium galaktika 2-őt! 😄

SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!

Szabi
lehet értelmesebb dolgot is csinálni, de időtöltésnek buszon megfelel 😄

ez gyakorlatilag CoC csak Lucas karaktereivel, szóval leírhatatlanul jobb 😊

"Nulla tenaci invia est via"

SzirmosSzisza
Megéri ezekkel a fajta játékokkal játszani? Láttam Clash of Clans vagy miesmi ami ezekből a fajtákból híres most.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Szabi
jé, már van droidra is Star Wars Commander <#finom>

"Nulla tenaci invia est via"

skinnyman
Ez azert harmatgyenge probalkozas meg toled is 😊
Nem mintha nagy elvarasai lennenek az embernek barminek az igazsagtartalmaval kapcsolatban ami az apple haza tajarol jon, de ha mar valaki veszi a faradsagot, hogy csinaljon egy ilyen kepet, igazan megtehetne, hogy legalabb a dolgok felenek legyen mar valami igazsagtartalma, amit rair, mert ennek igy tenyleg semmi ertelme...

Regards,

Jim Morrison
ilyen nagy fájlokat általában USB-n keresztül, de ugye az sem tud olyan gyorsan másolni. Nem kábeles adatátvitelre airdroidot használok.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Shiwo
hogy témánál is legyünk.. milyen megoldást ajánlanátok fájlátvitelre gépről tabletre (film)

az aidrdoid kényelmes, s bár nem túl gyors, de azért nem vészesen lassú, viszont 2 gigás fájlt nem hajlandó átküldeni, azt mondja, hogy megtelt a lemez...
a superbeam átküldi, de az meg elég lassan :\
USB2 kábelen se jobb a helyzet, azzal is csigán másolt...
meg hát jó lenne, ha nem kellene kártyaolvasózni, kábelezni, hanem vezeték nélkül gyorsan át lehetne küldeni a filmet ...

ti hogy oldjátok meg a nagyobb fájlok másolását ?

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Jim Morrison
Lopom a témát iphone topikból: az én telefonom android L porttal (nem is official) egyáltalán nem lassabb, alkalmazáselőzményekben ha akár 20 alkalmazás is van, röccenésmentesen tudom lapozni, fluid, smooth, awesome, hypersuper csilivili gyors, még két év után is.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

pedig "csak" 80k-s telefon

bocs

muszáj volt.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Jim Morrison
Természetes ismerem a googlet, nővérem googleről írt szakdolgozatot, azalatt elég sok érdekességet tudtam meg míg írta. A black mirrort meg köszönöm, megnézem 😊

SzirmosSzisza
Persze, csak az egyik platform vezetője nem jelentett ki dolgokat amiket 2 év múlva a saját cége megszegett.

#29558: Google ebből, minél több helyre eljut az internet, annál nagyobb jobb neki :p

theone91
Az én kissé ellentmondó véleményemet ez tükrözi legjobban a Google kapcsán.

"...Having said that, Google is better than Bing"

Ha érdekel a téma, ajánlom Charlie Brooker zseniális minisorozatát a Black Mirrort. Nem összeesküvések szintjén, hanem szimplán szociológiai szinten közelíti meg a tech-para és a modern társadalom jelenségét. Kötelező darab.

Jim Morrison
én most mint felhasználükra gondolta :p gugli is biztosan saras valamiben, mert keresőcég, de csinál vezető nélküli kocsit, mindenhova internetelérést tervez, műholdakkal figyeli az erdőket, stb stb. Valami nagyon gonosz dolog majd felszínre tör és akkor ezekkel próbálják ellensúlyozni!
/lehet szabadkőművesek vannak a háttérben
//igen, egyetértek.

theone91
Távol áll tőlem, hogy ilyet állítsak, olyan nincs, hogy egy cég ne lenne saras valami miatt.

Jim Morrison
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Sose feledd! mi vagyunk a jó fiúk!<#hehe>

mulli1986
De... 😄

SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!

theone91
Most vitázzunk azon, hogy ez amúgy sem a)-tól vagy b)-től függött. 😄

Jim Morrison
Azt hiszem kijelenthetjük: ios és android felhasználók között ITT és MOST egy életre szóló béke köttetett.

szucsy89
akkor minek rakod be? 😄

mellesleg a felsorolt lófasz fícsörök közül csak 1 2008-as, a többi újabb, azért az eredeti ilyen összehasonlításon jóval erősebb dolgok voltak felsorakoztatva...

de szerintem sincs értelme ezeknek
theone91
Ez teljesen oké és fair play amit mondasz és totál egyetértek ezzel, mindaddig amíg egy nagy szereplő a piacon el nem kezd pereskedni és dollármilliárdokat facsarni ezekből a huszadrangú picsányi fícsörökből.

GregSB
Szerintem egyik képnek sincs értelme. Mindkét platform (és készülékei) sikeresek és teljesen átformálták a mobilpiacot 7 év alatt. Annyira de annyira huszadrangú hogy picsányi fícsöröket ki nyúlt kitől, meg ki rakta be először.

SzirmosSzisza
Ebből 1-et se használtam még, kivéve az elsőt, de az évek óta benne van (vagy az L-ben változtatnak rajta). De kiváló bait 😄

Jim Morrison
adaptive brightness nem ugyanaz mint ami mindig is volt androidon? L verzió más?
rotation quick access évek óta ki lehet tenni widgetbe, stb. párban igaza van de a kisbetűsben nincs, mivel tudjuk hogy samu tól lopták a koncepciót 😄 (az a kis teló fehér kék ikonokkal tudjátok :c)

GregSB

Bucser
En spec napi 2 orat tomegkozlekedem oda vissza melobol. Elengedhetetlen.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Jahm... én ilyesmiben már nem gondolkodok, mióta otthon van rendes rendszerem.
Nemhogy telefonról, fülhallgatón útközben, de még kocsiban sem vagyok hajlandó többé 😄
Bucser
Mert pl zenet akar vele hallgatni. Ahogy en is.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Hanghíváshoz minek sztereó?
Shiwo
de az sima egyfüles, csak hívásra alkalmas headset nem ? én A2DP-s sztereó füleseket szoktam hasznáni

A Jabra a töltöttséget is mindig bemondja, minden bekapcsoláskor, meg asszem valami gombnyomásra is.
Nekem Extreme2 volt, akksival is igen sokáig bírta.
Shiwo
noh, olyanom még nem volt.. először Nokia BH-501 volt, az kussolt... utána Backbeat 903, az hívó félt, időt nem mondott be, csak azt, hogy hány órát lehet még kábé használni..
most egy Artic P311-em van, ami szintén nem túl beszédes, ahogy a Nokia füles sem volt az, pedig nem lenne rossz, ha közölné, hogy hány óra maradt a közel 20 óra használati időből, mert azt nem egyszerű lekövetni...

Jabra BT fülest kell venni, az alapból tudja a hívó fél bemondását 😊
Broafka
hát, a jó hír, hogy a HandWallet nevű progiban van ilyen sms-s opció, egy ingyenes kieggel, viszont roppant szerencsétlenül működik. Ha valaki rájön, hogy hogy működik, jelezhetné, mert a progi azt várja el, hogy minden létező vásárlási opciót (tesco, netpincér, ruha bolt, stb...) jelöljek be, különben azzal az sms-sel nem törődik

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

Shiwo
nekem speciel a következők vannak vele megoldva:

- Ha otthoni WiFi-n vagyok, vagy a telóm csatlakozva van a bluetooth fülesemre (ergo a kezem ügyében van), akkor nem kér kódot a képernyő feloldásakor, minden más esetben igen

- adott időszakokban (mikor menni szoktam a vonatra) ha csatlakoztatva van a bluetooth fülesem, akkor 3 percenként bemondja az időt (így nem kell télen előbányásznom a több rétegnyi ruha alól, ha az időre vagyok kíváncsi)

- ugyanígy a fülesre kapcsolva közli, hogy egy beérkezett sms-nek ki a feladója (hívás esetén a hívó fél bemondásával problémák akadtak, mindenáron a nagy hangszórón közölte, így azt végül kihagytam.. bár azt meg a fülesen egy gombnyomással felveszem..)

én az éjszakai némítást és a wifi / mobilnet ki-be kapcsolását a llama nevű programmal oldottam meg (kényelmesebb a profilok kezelése és képes betanulni a cellainformációkat (pl otthon 7 különböző cellát is érzékel ( használ ?) csak a lakáson belül)
annyi a hátrány, hogy a kettő együtt már elég jól eszi az aksit :\

Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2014.09.17. 19:32:29

theone91
Hát elég debilnek kell lenni ahhoz, hogy ne tudd mit indítottál el.

Dzsini
A Taskerrel mindenféle eseményekhez rendelhetsz hozzá cselekvéssorokat. Pl. beállíthatod, hogy ha "hazaérsz" (felkapcsolódik az eszköz az otthoni wifire), akkor állítsa át a profilt otthonira, indítsa el a zenelejátszót és mondjuk a Skype-ot.
Vagy minden este 10kor kapcsolja repülő módba a telefont, és reggel 7-kor vissza.
Ezerféle feladatkört lehet kitalálni és összekapcsolni vele.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Broafka
minő véletlen, az pont megvan 😄
de nem igazán értem (még), hogy hogy működik ez a tasker progi. Egyáltalán mire jó?

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

Shiwo
én használok Taskert, bár inkább csak "ismerkedem" vele..

nem tudom, hogy más appoknak tud-e átadni infót
én lehet kimenteném vele file-ba az sms-t, automatikusan átküldeném gépre, és gépen írnék rá excel-be valami makrót..
persze ehhez némi programozási ismeret nem árt..

viszont ráguglizva ezt találtam:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bank.sms&hl=en

valami HandWallet Expense Manager nevű progi kell először hozzá, ez annak a pluginja

elvileg ez az:
https://play.google.com/store/apps/details?id=mediavision.handwallet&hl=en

ahogy elnézem, az is valami költség-követő..

Nem szarkazmus. Tényleg tök bénán néz ki, hogy nincs ott az ikon.

theone91
Szarkazmus?

Jim Morrison
szín?

skinnyman
Hat nemtom, mondjuk logikus h abban vagy amire rakattintasz, meg oda is van irva 😊
De nyilvan nem minden szempontbol elonyosek a valtoztatasok, mint altalaban...

Regards,