Google Android

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

theone91
Akkor mi annak az oka, hogy tetű lassú az S5 az azonos hardverrel szerelt One M8-hez képest? Mert gondolom nem véletlen.

bardocz
Úúúú, ezen menne a doom2 is!
szucsy89
lol
SzirmosSzisza

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

SzirmosSzisza
A Samsung alapvetően nem írja újra a teljes Androidot, csak csinált egy touchwizzt meg telerakja szemét appal a telefont, ettől nem kéne lassabban indulnia a dolgoknak.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

skinnyman
Meg mindig fogalmam sincs, hogy mirol beszelsz 😊

Regards,

theone91
Lévén egy olyan videóra válaszoltál, ami megmutatja milyen gány szoftveres munkát végez a Samsung, szerintem egyértelmű miről van szó.

skinnyman
Mirol van szo pontosan? Az egesz kommentben nem kerult szoba a samsung, meg csak erintolegesen sem...

Regards,

theone91
Szerintem nem kell megvédeni a Samsungot. Még a hardcore Apple fanok is értik, hogy a Samsung nem egy szoftverbajnok.

skinnyman
Az a fo baj ezzel a teszttel, hogy sokkal inkabb teszteli azt, hogy ez a nehany kivalasztott app hogy lett megirva, mint a telefonok vagy platformok valos teljesitmenyet. droid-on peldaul fullra az alkalmazasokon mulik, hogy mit csinalnak amikor elvaltasz roluk es vissza, es a videoban latszik, hogy tobb app is egybol felszabaditja magat ilyenkor, ahelyett, hogy a memoriaban tartana magat.
Ezen kivul nem vagyok benne biztos, hogy a teszt jol lett-e megcsinalva, a masodik korben az iphone-on csomo appnal ment ugy tovabb, hogy a kep latszolag meg meg sem mozdult, ami siman lehet h csak az elozoleg elmentett kep volt, es valojaban utana meg ujratoltodott volna az alkalmazas mert kiesett a ram-bol, ahogy a bongeszonel ezt tisztan latni is lehet.
Magat az alkalmazasok indulasi sebesseget meg pl erosen befolyasolja, hogy dalvik-ot hasznalnak a telok, L-ben meg ugye mar ART lesz a default. De meg dalvik-on is gyorsabban indul a legtobb app az 1 eves, olcso kis n5-on is 😊

Mas:
Sony Xperia Z3 and Z3 Compact review
Moto G review (2014): still the best budget smartphone
HTC's Nexus 9 Appears To Have Passed Through The FCC

Regards,

theone91
Lehet ezért kellett nekik a Nokia annyira. Ha nincs belsős gyártó, és ugrik a többi partner, mert fasírtban lesznek (egy idő után a többi gyártó is rá fog unni), akkor nem lesz hardveres kiszolgálása a WP platformnak.

GregSB
Meg ezért nem pánikolnak hogy a WP elterjedsége még mindig a béka segge alatt van a többihez képest.

Szép lassan fejlesztgetik, heggesztgetik, a pénz úgyis dől be hozzájuk...

kifli
most írtak alá 50 újabb partnerrel 😄

Utoljára szerkesztette: kifli, 2014.10.04. 16:01:04
theone91
Azért örülök, hogy a M$ tudja hogyan kell pénzt facsarni a konkurenciából. Szép üzleti modell. Nem csoda, hogy már csak a Nokia maradt nekik.

GregSB
"Microsoft earned $1 billion from Samsung Android patent licensing last year"

~ 250 milliárd Ft 1 év alatt. És ez csak a Samsungtól 😮

Link

Vadnokedli
Nem az. És ticketet se lehet írni a retkes google-nak meg semmi. x) 1500 könyvjelzőt nem szeretnék előkaparni újra..

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

theone91
Mondd, hogy nem a zenék miatt hallgatsz rádiót.

Szabi
akkor én az 1% része vagyok 😄D

"Nulla tenaci invia est via"

zoliii
Nekem az online rádiók nem jönnek be mobilon. Ok: folyamatos mobilnet kell hozzá, vagy wifi, meríti az akkumulátort.

theone91
Digitális bennszülöttként nehéz elképzelni, de tényleg rengetegen használnak még FM-rádiót. Pláne úgy, hogy csak akkor találkozok a formátummal, mikor a szomszéd kocsit mos, vagy hentesnél járok.

Dzsini
Nagyobb a kereslet az FM rádióra, mint gondolnád - az Egyesült Államokban jóval kevésbé, de Európában, városokban még mindig a legtöbb ember elsődlegesen rádióból tájékozódik.

2012 októberében a 15 év feletti magyar lakosság 73,6%-a, vagyis több mint 6.200.000 fő hallgatott rádiót egy átlagos napon – derül ki a GfK és az Ipsos országos rádióhallgatottsági felméréséből. A rádiózással töltött idő - szeptemberhez hasonlóan - a második őszi hónapban naponta átlagosan 3 óra 48 perc volt.

forrás

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

az emberek 99%-a nem használja
Jim Morrison
Google fiók jelszavad?

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Vadnokedli
Nem android de honnan tudom hogy mi volt az összetett jelszavam a chrome könyvjelzős faszságához? x)

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

zoliii
Spirit Light alkalmazással működik 😄 De azért köszi a segítséget 😄 Nem értem, hogy miért hagyták ki a KitKat Rom-ból.

gabi89
CM? Mert akkor a Spirit UL appot próbáld meg, alapból fizetős de vannak alternatív helyek ahonnan betudod szerezni ingyen is.

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

zoliii
Samsung SII telóm van. Ráraktam a KitKat Rom-ot. Nincs benne FM Rádió 😞 Nem lehet valahogy rátenni az alkalmazást? A végén visszarakom a gyári rom-ot.

TaRka0107
Hát igen.

XBOX 360 Gamertag: TaRka94

theone91
Vannak olyan mobilok, mint pl. az iPhone, ami már két expóból farag HDR-t, de legtöbb esetben még a három megy. Ettől függetlenül a mobilnak kéne egyfajta vizuális feedbacket küldenie, mikor elkészült a kép.

Jim Morrison
mobilnál valszeg 3, alul-jól-túl-exponált képeket rak össze.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

TaRka0107
Ugye HDR képet több képből rakja össze (azt hiszem 3-ból) és nem hallottam sosem a 3 fénykép elkészítésének a hangját. (váó hogy fogalmaztam) 😄DD

lac coo
Hat az en samsungom nem ilyen lassu, ez valami fake 😊)

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Én mondjuk kiváncsi lennék egy Moto X 2014-es összehasonlításra is.

Jim Morrison
samsungon nem csodálkozom 😊

szucsy89
Ehhez a videóhoz mit szóltok? Apple topicból loptam.

Narxis
Ezt a kérdést már én is feltettem itt.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

nekem nics bajom a motoval.. es leegyszerusive irtam hogy " moto nem kell..eseteg nexus.. ".. mert igazabol nexus se kell XD .. igazabol htc fan vagyok.. de akkora akciot dobtak a s4 minire amikor vettem.. hogy anyagi helyzetem miatt azt "kllett" valasztanom ..htc one mini-t szerettem volna.. az M7 minijét..
meg is bantam.. szal keresek is stock romot s4 minihez amig nem vehetek ki uj keszuleket szolgaltatonal.. cyanogen lesz szerintem..

es a kovetkezo keszulekem miatt kerdeztm hogy mi legyen majd..

Steam: ktomi22 | LoL EUW: ktomi22 | Xbox Live: ktomi22x

theone91
Ezt mondjuk én sem értem. Egy szélesebb language pack is megáll max 35-40 megánál.

Dzsini
Mondjuk máig nem értem, hogy miért műtötték ki a Moto Androidokból a magyar nyelvet... (gondolom nem csak azt, de minek beletúrni a stock rendszerbe ilyesmi miatt?)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

theone91
Hogy sikerült elcseszni egy HDR fotó készítést? 😄

theone91
Azért mert a legtöbb gyártó magáénak akarja tudni az Androidot. Egy kezeden meg tudod számolni, hogy pl. a Samsung eventeken hányszor hangzott el az Android az elmúlt években. A legtöbb gyártó sokkal inkább gyártana saját oprendszert (ld. Tizen, ha már a Samsungnál járunk), de tudják, hogy egy olyan széles és nyílt ökoszisztéma nélkül, amely jelenleg az Android körül van, nem tudnának érvényesülni így az egyetlen megoldás, hogy "egyedivé tegyék a már rendelkezésre álló platformot. És az esetek döntő zömében ez iszákos kőműves munka.

Hatalmas a felhasználói megelégedettség a Motorolák körül, a tech-sajtó elég egybehangzóan jelentette ki a 2014-es Moto X-ről, hogy a legjobb Androidos készülék jelenleg. Nem csak szoftveresen (mert a legegyszerűbben játsszák ki az Android kártyát), hanem hardveresen is. Még ha nem is volt túl sok értelme a bendgate-nek, legalább rávilágított arra, hogy mennyire strapabíró telefon a Moto X.

Bár nem értem, miért vannak sokan Motorola ellenes véleményen. Igen tudom, hogy hazánkban még hivatalos forgalomban nincsenek (és itthoni szemmel talán ez is csupán egyetlen bajuk), de ettől függetlenül, teljesen egyenértékű a Nexusokkal. Szoftverességet, frissítéseket illetően biztosan. És ráadásul mindig egy árlépcsővel lejjebb vannak a piac által diktált ártól. Néha kicsit dühös vagyok, hogy az ilyen gagyi Samsungok dominálják az Android-piacot, teret sem hagyva az olyan relatíve kisebb gyártóknak, akik még szem előtt lebegtetik a felhasználói elégedettséget és a minőséget.

"motorola nem kell.. esetleg nexus"
Így akkor szerencse, hogy a következő Nexus Motorola lesz. 😄

TaRka0107
Nem félreértelmezem, egyszerűen nem akart HDR képet csinálni. De megpróbáltam és sikerült tegnap, csak bénáztam. De azért köszi! 😊

motorola nem kell.. esetleg nexus.. google ediciobol a htc teccik.. bar nekem picit borsos..mek kompaktabb keszulek kell meretilek max htc one mini vagy s4 mini... nem ertem miert csak a csucskategorias (nagyok) kapnak stok romokat :S inkabb héjpolják a veveoknek a feluletet.. meg telenyomjak szarsagokkal .. :S kesz vicc

gabi89
- 3:54 -nél a 3 másodperc alatt elinduló számológépen azért besírtam.
- 6:32 -nél 5 másodpercig nem történik semmi pedig emberünk rányomott a power saving -re aztán egyszer csak beadja akadozó animáció közepette.
- 7:58 -nál alig akar feléledni a telefon.
- 8:07 mikrolag amikor felugrik a Active applications

Borg megfelelő vagy keressék még ?
Egyébként kicsit sem mérvadó egy ilyen videó. egy frissen felhúzott rom van bemutatva még szép, hogy elvétve van csak lag de mint látod még így is találtam párat. 😄

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

theone91
Nexusok. Motorolák. Google Edition telefonok. De rengeteg stock rom van.

Hat nekem stock vanilla android kene melyik keszuleken van olyan? Mert s4 minim van es szepen fovalmazva is okadek.. se custom rom se semmi se adja vissza a stock vanillat.. akar keszuleket is cserelneeeek...

theone91
A stock, vanilla android élmény már nem csupán önmagához képest, hanem alapvetően a többi Android UI-hoz és a többi platformhoz képest is kiemelkedő lesz az Android L-lel. Rendkívül átgondolt összetételű, konzisztens felhasználó felület, ahol a dizájn és az animáció tökéletesen és zökkenőmentesen működik együtt. Ha ezt kicsit is megbontod, mert saját dizájnelméletben gondolkodsz (mint gyártó természetesen), akkor a felhasználóid ettől az élménytől totálisan elesnek és kár érte. Én bízok Matias Duartében és csapatában, sokat tett eddig is az Android csinosításáért, de talán most dolgoztak a legtöbbet ezen.

Nyilván dizájnon vitatkozni már tényleg baromság, nem is ezért írtam, és nem is divatfika, nekem ez a sziklaszilárd véleményem a Winamp aranykorára emlékeztető, bazári átszkinezésről.

Ezen még mindig elcsöppenek:

Jim Morrison
jó persze, ez így van. De elnézve a három opciót egyik sem valami jó, bár lehet leginkább csak az ikonokkal van a bajom 😄

Olyan nincs, hogy 1 jó. Az egyikbe ez kötne bele, a másikba meg az... ha van sapka rajta azért, ha meg nincs akkor azért. Ez pont ilyen divatfika elleni megoldás 😊
Jim Morrison
nem értem minek kell settingshez is 3 nézetet rakni. Elég lenne ha csinálnának egy jót...