36204
  • Jim Morrison
    +
  • Vadnokedli
    Egy iPhone-nál ezek az értékek nem összevethetőek az Androidnál mérhetőkkel.
  • bajgunar
    Hát pedig...Teljesítmény-ben igenis kenterbe veri!
    Apple iPhone X 245.149 antutu <--- ~300k Ft

Xiaomi Pocophone F1 265.152 antutu <--- ~100k Ft

iPhone: 6 mag, 3Gb, nem bővíthető memória, csak 5.8", 7 MPx előlapi kamera! Wi-Fi Direct és DLNA sincs benne, és még jack fülesnek sincs hely, akksi meg harmatgyenge. Úgyhogy... Hagyjuk is az iPhone-t. ~300k -ért. Pocophone-hoz képest feleannyit sem ér. (mármint az F1 árához képest. /~50k-et se!, nemhogy 300k/)
    Talán a kijelző. PFf. Nagy bumm. Semmi baj nincs az F1 kijelzőjével sem. Műanyag tok? :O Huuu. ~5 évvel ezelőtt nem műanyag volt minden? DE! Akkor? Akkor se rinyált senki, hogy neki platina kell, meg teflon. Hagyjuk már.
    Teljesítményben? Hát sajnos rettenetesen függ az ANTUTU -ban eklért ponszámtól! S egy ilyen ~100k-es pontszámú telóval nem nagyon fog elfogadható sebességben, minőségben se nem Fortnite-ozni, se nem PuBG-zni. Csak diafilmet nézni.
    iPhone-al meg végképp nem tud semmit se csinálni. Csak a bekorlátozott dolgokat. Azt fizethet mindenért mint a kisangyal. Droid-on még mindíg 1000+1 dolgot megcsinálok, míg iPhone-al ~semmit... Jah de! 2din autórádió ami iPhone támogató, megy azonnal zene, kihangosítás.. Juhhuuuu. Na mind1, hagyjuk.
    Egy szónak is száz a vége. antutuban ~100-120k pontot produkáló telóval nem lehet normálisan ilyen játékokat játszani!
    Se fortnite, se pubg, se walking dead-ek, se maxpain.... Min. ~150k-es antutu pont kell, hogy vigyen normális sebességgel ilyen jellegű játékokat.
  • Mofarguru
    Igen, a legfontosabb amit elfelejtettem megadni az az ár. Amit rászánnék az 80-100e (mivel kettőt kell majd vennem). Neked is nagyon köszönöm a tippet ez a Xiaomi-t is felvettem a listára.

A Mate 10 már kiesik a keretből, viszont (mint írtam is) a P10 rajta van a listán.

Őszintén, nem könnyű a döntés. Mivel nem 1 évre vennék nekik telót, nem akarnék "gagyit" venni (persze a kereten belül).
  • Mofarguru
    Ez a Redmi Note már több helyen előjött a kereséseim során, igaz még teszteket nem néztem róla. Egyelőre felírtam magamnak, és mindenképpen utána fogok nézni. Neked is nagyon köszönöm a tippet!

• Mofarguru
    Köszönöm a tippeket! Az F1-et nem néztem, és konkrétan a Xiaomi-t mint gyártót nem is néztem. Mint mondtam volt jómagam iPhone-t használok így nem nagyon tudom, hogy milyen gyártók milyen telefonokkal vannak a piacon Android téren. Persze az olyan márkák mint az LG, Samsung stb...ismert, de a Xiaomi és a Huawei nem igazán.

Persze tisztában vagyok azzal, hogy ezek már rég nem a "gagyi" kínai telefon gyártók, csak annyi telefonjuk van a piacon, hogy az ember számon sem tudja tartani.

Utána fogok nézni ennek az F1-nek, és még egyszer köszönöm!
  • adam46
    Rühellem az iphone-t, de azért nem veri kenterbe. A Pocophone egy erősen középkategóriás mobil, erős processzorral. Kijelzőben sem kiemelkedő, anyaghasználatban sem, fotózás terén sem és multimédiában sem.

Igazából nehéz így, mert nem tudjuk a keretet, de feltételezem, hogy 120 ezer környéke. Én inkább egy Xiaomi Mi A2-t vennék, stock Android, megkapja a biztonsági frissítéseket is, jó ár/érték arány. Egyedül az aksi lehetne nagyobb, de valamit, valamiért és nincs NFC. Nekem most egy HTC U11 van, remek telefon, ez is ebben az árkategóriában van már, csak utána kell nézni vásárlás előtt annak, hogy biztosan EU-s készülőket kapj. Huawei Mate 10 Pro is 139 ezer forint, P10 is jó lehet. Innen neked kell dönteni, hogy mennyit akarsz rászánni. Szerintem egy 12 éves gyerkőcnek egy Mi A2 is bőven elég bohóckodni.
  • Bozi_Vilag
    Én a Xiaomi Redmi Note 5-öt ajánlanám, ami a fent megadott konfigurációban van.
    Csak 60-65.000, de minden paraméternek megfelel (5.99", 4 GB RAM, 64 GB memória, SD-kártyahely).
    Más szempontokból is jó - én például azért döntöttem több másik tény közül ez a telefon mellett, mert nagyon jó kamerája is van, illetve a MIUI nagyon jó rendszer.
    Már egy hónapja használom, és tényleg tudom ajánlani (még neked is, ha iPhoneról váltanál ).

"a két 12 éves srácomnak": nem tudom, hogy itt arra gondoltál-e, hogy egy telefont vennél nekik, vagy kettőt, de ha egyet, akkor is jó, mert két belépőkódot lehet társítani a telefonhoz (ez lehet minta, pin, jelszó, vagy ujjlenyomat is, viszont ugyanolyan típusúnak kell lennie), ami két, egymástól elszeparált asztalhoz vezet. Bár sajnos a dual sim csak akkor támogatott, ha nem bővíted a tárhelyet, így problémák adódhatnak, azt tapasztaltam, hogy (így, hogy egyedül használom) két-három naponta egy törléssel (van rá saját alkalmazás) óhatatlanul marad 35 GB a tárhelyen, pedig hidd el, én is hatezer játékot letöltöttem már, és az SD-n csak 7 GB zene van.
    Ha viszont kettő telefont vennél, akkor is természetesen megállja a helyét, bár itt ajánlanám, hogy ne ugyanolyat (akár más típus, vagy ugyanolyan, csak más szín) vegyél, vagy vegyél rájuk két más mintájú tokot, merthogy ugye összekeverhető lesz.

Ó, és ami ritkaságszámba megy manapság: nincs notch, de van Jack-csatlakozó
    Utoljára szerkesztette: Bozi_Vilag, 2018.10.27. 09:18:54
  • bajgunar
    Samsung Galaxy A7 (2018) 116.370 antutu ~90k
    Huawei Honor 9 172.656 antutu ~110k

Xiaomi Pocophone F1 265.152 !!! antutu ~110k -ért!
    ---> Snapdragon 845 8x 2.8 GHz, 6 GB / 64 GB, (bővíthető), 6.18" 2248 x 1080, 4000 mAh, DLNA

Szerintem elbújhat mindegyik ez mellett.. Talán a szarszungnak, mert jó a kamerája. De feleennyire sem gyors, mint az F1. S csak a Brand-et fizeted meg. Meg most fényképezni telót vesz vki?
    Játszani meg? Akkor is inkább az F1. Dupla olyan gyors, mint amiket soroltál. Játékhoz meg az kell + akksi. Nekem pl elvből nem kéne samsung teló. (ok tv-m az, meg monitorom is, de az más) Hüvej még elmegy.. Lg-t meg feletsd el.
    Samsung -> drága, lassú
    Honor 9 -> mégdrágább, gyenge akksi
    Huawei P10 -> legdrágább, legkisebb kijelző 5.1"

Pocophone F1 - pole pozíció Mobilarena teszt
    Én ezt venném, az tuti. Még a ~300k-es iPhone X -et is kenterbe veri. Mindössze 1/3 áron!
    De te tudod. Én csak leírtam a véleményem.
    Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2018.10.27. 00:36:13
  • Mofarguru
    ziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni tőletek abban, hogy a két 12 éves srácomnak vajon milyen mobilt lenne érdemes vennem?
    Amire kellene nekik, az elsődlegesen (gondolom nem meglepő módon) az a játék, majd fotó-videó, ja és nem mellesleg ha kell, lehessen vele telefonálni is. :) Tudom lehet furán hangzik, de olyan lenne jó, amin pl. a Fortinte (meg vannak veszve érte) elmegy.

Paraméterek: 5-6", legalább 4GB ram, 64GB memória (minimum), android, nem lenne gond ha a tárhelyet lehetne bővíteni. ű

Néztem egy pár készüléket, de mivel jómagam iOS-t használok, az android telók nekem nem mondanak semmit. És mivel igen csak széles a paletta, dönteni sem könnyű.

Amiket eddig kinéztem: Samsung Galaxy A7, Huawei Honor 9, Huawei P9/P10, LG G6 (bár erről olvastam negatív kritikákat).

Tudnátok tippeket adni a választást illetően?

Köszönöm!

• szucsy89
    Jelenleg csak a Samsung telói nyújtják ezt. A kisebb Pixel 3 is tetszik, habár ott a káva hatalmas, nem értem miért nem csökkentették a méretét (lehet hogy akkor olyan jól nézne ki, hogy senki nem venné a drágább XL-t?)
  • skinnyman
    Nem gondoltam h egyszer visszaternek a slider-es telok.
    A notch-nal amugy valszeg meg ez is jobb, de elegge overkillnek tunik a plusz mechanika csak a kamera miatt, total indokolatlan.
    Sztem tovabbra is a legjobb megoldas ha nincs se notch, se slider, egy minimalis keskeny kava, amin epp elfer ami kell jobb barmelyiknel.
  • Jim Morrison
    xiaomi-mi-mix-3
  • Jim Morrison
    Miért csak pár napja tudtam meg, hogy van negyedik The Room (Old Sins)?? Természetesen ez is baromi jó lett.
  • RelakS
    Android P-n van valami mód arra, hogy az órát visszarakjam a jobb oldalra? Baromira zavar, hogy átkerült a bal oldalra.
  • Jim Morrison
  • Dzsini
    GBoard használóknak:
  • Borg
    Már akkor sem volt semmi extra szerintem...
  • szucsy89
    Elég csúnyácska már így mai szemmel. :)

Egyébként emlékszem, akkoriban mondtam hogy íjj ez a 350 dollár de sok egy telóért, ennyit tuti nem adnék. :D
  • masoma
    5 éve jelent meg a Nexus 5, 349 dollárért... És milyen jó kis teló volt az akkor. Felüdülés volt olvasgatni róla, így a 800-1000 dolláros telók megjelenésekor...
  • Jim Morrison
    lassan nem lesz benne hattertar,csak ram
    csak arra kell figyelni, nehogy lemerüljön
  • bajgunar
    https://tech2.hu/immar-biztos-10-gb-ram-mal-es-5g-vel-jon-a-xiaomi-mi-mix-3/
  • Borg
    Talán mert nem volt értelme :) Mit töltöttél volna vele, meg mekkora akksiról?

Ehhez "fel kellett találni" wireless tölthető egyéb kiegészítő cuccokat is hozzá még :) Mármint olyanokat, amit valaki meg is akar venni majd. És tölteni telefonról. Pl fülhallgató. De ilyenek régebben nem voltak.
  • szucsy89
    reverse wireless charging omg... miért nem jutott ez még senkinek eszébe, zseniális! :D
  • Borg
    De ha ezt a kört leszűkíted arra, hogy mi a hasznos belőlük, akkor ott vagy ahol a 100-200-400 euróval olcsóbb Samsung flagshipek. A többi olyan feature, hogy ok, belerakták, de senki se kérte...
  • Jim Morrison
    ha azt nezzuk, hogy olyanokat pakoltak bele, ami nincs a tobbi flagshipben. szerintem nem
  • Borg
    Mondjuk 1000€... hát nemtom. Nem sok az egy kicsit érte?
    Még a Note9 sincs ennyi, nemhogy az S9+..
  • Borg
    Durva, akkor nem csak kívülről Samsungosodott el :)
    De legalább valaki felnőtt már oda. Megvárom mit tud megbízhatóságban, és tartósságban a béta tesztelőknél, aztán a következő generációján már talán el lehet gondolkodni egy Galaxy S helyett :)
  • Dzsini
    QI van mindkét irányban :) töltőként is tud üzemelni, és igen, OLED.
    részletes teszt a Mobilarenán - egy vadállat lett
  • Borg
    tl;dr, OLED és QI töltés van?
  • Jim Morrison
    Mate20Pro :O brutál

2K resolution curved screen
    More extreme design
    3D face + screen fingerprint + bone voice pattern
    Android Pie
    4200mAh battery and 40W fast charge
    7nm processor A76 CPU
    IP68 waterproof
    Stronger camera
    15w two-way wireless charging"

Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2018.10.16. 17:10:32
  • [HUN]FaTaL
    Nem rossz, de kevés valódi hasznát látom egyelőre. :)
  • szucsy89
    nem hiszem hogy itthon elterjedne mostanában ez, de cool
  • Jim Morrison
    nice
  • bajgunar
    Lehet most mínusz. De akkor is csak 100k. És így is gyorsabb a sony-nál is, meg a galaxy-nél is, meg az ájfon csúcstelójánál is.
    Csak ezeket nem ismerik... Mert csak a márka kell... (amit meg is fizetnek keményen).
    Addigra meg mire az F2, F3 lesz 600$, addigra megint lesz vmi noname mindenféle sallang rendszerlassító, adathalász, integrált, eltávolíthatatlan, reklám, promo programoktól mentes, rootolható, főzött rom-al használható teló. Ahogy anno a LeEco is. Nem félek ettől.
    Tuti. Mindíg találni ilyet.
  • szucsy89
    A Pocophone F1 csak egy "prototípus", a márka népszerűsítésére bebukta a Xiaomi a profitot, full mínusz nekik az a teló.

Ne félj, majd az F2, F3 már 500 majd 600 dollár lesz.
  • bajgunar
    LeMax-ban nem jobb (ez már nem mai darab), de simán hoz 170k-et antutuban, s ~50k-be került. De azért a telóért annyit kiadni.... Sőt!
    Ezért a szutyok Galaxy A9-ért is ~200k-et. (csak mert szarszung)... Annyit nem tud, hogy dupla felárat érjen.
    Nézz meg egy Xiaomi POCOPHONE F1 -et! Másfélszer kenterbe veri az A9-et. A Razer 2 -vel ~ (majdnem) egy szinten van. Razer minimálisan gyorsabb többszálon, míg egy szálon az F1 vezet. Viszont a memória sávszálessége jobb az F1-nek.
    És feleannyiba kerül... ~100k-ből megveszed.
  • SzirmosSzisza
    Fortnite, PUBG, Lineage, May Payne, emulátorok, de elvileg jobb a teljesítmény, ha jobb a hűtés (videó), bár GPU/CPU nem tudom mennyivel jobb abban a másik telóban.
    Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2018.10.11. 20:29:19
  • bajgunar
    Am. egy ilyen teló mire jó? Mit lehet rajta játszhatóan (vagyis játszhatóbban) játszani? Pokemon GO, Subway Surfers vagy Talking Tom -ot? Mert pl Pubg Mobil meg Dead Trigger 2-n kívül nem sok "normális" game van. AC se egy nagy durranás, gta szent andrás pc-n is ratyi volt. Ok, van xcom, ami olyan mint pc-n, de semmi más (nah jó, N64 emulátor meg zelda, dn, mario, stb.), ami miatt ennyire brutál teló kéne.
    Mert ezek simán mennek egy ~50k-et érő, antutuban ~170k-et elérő LeEco x820-on is akadásmentesen.
    Minek akkor kiadni rá ~270k-et?
  • adam46
    Idén nagyon ingerszegények a telefonok, látszik, hogy elérték a határt. Innen már csak az akkumulátor nagyobb ugrásával lehetne tovább haladni.