36194
  • theone91
    Igen. Az egész arra épít, hogy a felhasználó nem biztonságos forrásból telepít alkalmazásokat. Mi ebben az új? Mi is ezt mondjuk.

Ráadásul ez a kutatóközpont pont az anti-vírus készítőinek szavahihetőségét kérdőjelezi meg. Nem értem, most már magadra cáfolsz?

"Some security-software vendors may claim that several dozens of millions of Android malware samples exist; in reality, most of these programs are merely "potentially unwanted" rather than genuinely malicious apps"
  • kl24h
    Olvasd el ezt, jó tudni.
  • theone91
    Nekem inkább úgy tűnik, hogy úgy amúgy az egész témával nem foglalkoztál sokat. Szimplán feldobtál egy logikátlan teóriát és most abból extrapolálsz.

(ja, és remélem nem kevered a CM Security-t a lent említett CyanogenModdal)
  • skinnyman
    Biztos, hogy nem virus.
    Egyebkent meg ertelmes korulmenyek kozott Android-on a virus nagyjabol nem letezo fogalom. Ez nem egy windows xp 6 millio tatongo biztonsagi ressel. Erdemi kodot vegrehajtani csak app tud, amit vagy explicite telepitett a user, vagy gyarilag telepitve volt a telefonon. Gyarilag telepitett virus max a legnoname-ebb Kinai cuccokon lehetnek, mert egyik komolyabb gyarto sem engedhetne meg maganak, a legtobb kinai sem. Ha pedig a user hulye, es virust telepit, az ellen sehol nincs orvossag.
    Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2015.04.12. 20:36:16
  • kl24h
    Ha a Factory Reset-tel nem jön helyre, akkor újrarakják az egész Android rendszert (tehát ez abban az esetben, ha megállapítják hogy szoftverhiba miatt nem megy ez vagy az vagy hogy általában nem megy jól a "gép").
    Hogy a vírussal mi történik Factory Reset után, nem tudom, én nem foglalkoztam ilyennel!
    Utoljára szerkesztette: kl24h, 2015.04.12. 20:17:53
  • SzirmosSzisza
    Factory Reset után, hogy lenne rajta vírus?:D
  • kl24h
    Abból a célból, hogy ne tudj belépni, ez nagy veszteség sokak számára. A legtöbb vírus inkább a jelszólopás miatt van írva, ez igaz, de azért ne kötelezzük el magunkat, mert lehetnek ilyen szórakoztató vírusok is.
    A CM Security nagyon jó védelmet ad, tehát semmi védelem nélkül nem ajánlott. Szerintem sokaknak azért nem működik rendesen az okostelefonja, mert egyrészt be van fertőzve és nem tudnak róluk (másrészt meg a túlterhelés meg a hardver gyengesége miatt), a szervizben meg azt csinálják hogy újrarakják az egész rendszert.
    Utoljára szerkesztette: kl24h, 2015.04.12. 20:10:26
  • theone91
    És mégis mi célból tiltaná le egy vírus a jelszómezőt? Pont egy olyan mezőt, ahol a kártevő többek közt keyloggolhatná a jelszavakat (mert ugye többségében erre fáj a foga egy vírusnak). Oké, hogy ismerjük a nagy szavakat, de próbáljunk meg egy kis logikát is hozzájuk csatolni.

(ilyet)
  • kl24h
    Lehet vírus került és az szórakozik velük, csak sajnos ritka az az ember, aki antivírust használ Android-ra, pedig szépen beszélnek róla, hogy nagyon fertőzhető. Egyszer kell tisztázni, hogy mi a helyzet és utána lehet megítélni a Google-t!!!!
    A CM nem hinném hogy ilyent csinálna.
  • skinnyman
    Ez az egyik tippem nekem is, a masik pedig az, hogy domain specifikus a dolog (talan mailbox.hu specifikus), mivel ezt is magyar irta...
    Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2015.04.12. 16:57:56
  • Vadnokedli
    CM-ed van? Akkor lehet ott van elásva a problem, valami kis bug.
  • DanielT
    Ugyanez a gond.

Dögölj meg Google a faszságaiddal együtt.
  • DanielT
    Érdekes. Nekem csak a mail címet engedi beírni, majd utána átirányít. A mocskos kurva anyjukért vették ki a jelszó mezőt?!?!
  • Chris Lowe
    Engem leginkább azért bosszant a dolog, mert a lollipop jó frissítéseket hozott, ahogy írtad animáció, letisztult dizájn vagy akár az akkukezelésnél. Csak épp nem működik stabilan és a megjelenésétől fent van a nexusomon, eltelt fél év kaptam pluszban 2 frissítést és továbbra is akad, nincs meg a smooth érzés. 5.1 talán valamivel jobb, de elvárnám a google-töl, hogy nem kell több mint fél évet várni az orvoslásra. Mert ugyan jött a fent említett javítás csak épp a probléma továbbra is fentáll.
    Elfogadnám ha a külső gyártók cuccán lenne pici lassulás, no de a nexusokon sem tökéletes. Ezt leginkább a Microsoft használhatná ki de ők is toketlenek. Ios más célközönség ott nagyobb a márkahűség.
  • skinnyman
    Ramesz explicite h google accot akarsz hozzaadni? (Settings/accounts/add/google)
    Kiprobaltam most es siman hozza tudtam igy adni nem gmail-es google accountot, nem iranyitott at sehova.
    Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2015.04.12. 10:19:57
  • DanielT
    Segítségre lenne szükségem.

5.0 frissítés felrakása után nem tudok bejelentkezni a google accountommal.

Az alap problémát az okozza, hogy nem gmail.com-os az account, hanem mailbox.hu -s (ami mögött szintén a google van). Illetve leginkább az, hogy ezek a kibaszott baromállatok, ahelyett, hogy adtak volna egy account név/password dialógus ablakot, átirányítanak a mailcím megadása után. Engem ebben az esetben a mailbox.hu weboldalra, ahova beírva az acc nevet és jelszót, csak a leveleimbe léptet be.

Korábban ezzel nem volt gond, amikor beírtam őket, engedett tovább az accountomra. Most meg csak megnyitja a levelem. Remélem iszonyatos kínok között döglik meg az a féreg, aki ezt kitalálta.

Nem lehet valahogy "hátulról" accot létrehozni?
    Utoljára szerkesztette: DanielT, 2015.04.12. 08:53:25
  • skinnyman
    Ahogy gab is irta elottem: ez valami boduletes baromsag. Senki nem kenyszerit semmilyen szoftverre semmilyen nexus-nal, azt hasznalod ami neked tetszik. Mas os-t is tehetsz ra ha akarsz. Ez kb olyan, mintha a felmillios gamer pc-d akarnad kidobni, mert nem tetszik az uj windows ami elerheto lenne ra. Ha nem tetszik, ne hasznald.
    Egyebkent oszinten szolva egyaltalan nem ertem ezt a nyavalygast, sztem full jo a material felulet, es ezt meg olyanok is elismerik, akiktol kb full idegen az android. Egyszeru, egyseges, hatekony, az animaciok gyonyoruek, es a 100 dollaros indiai telefonokon vagy karorakon is full jol fut. Emellett pedig bar az izles szubjektiv dolog, de alapvetoen nem hanyja le az ember tole a bokajat (ami kevesbe igaz pl az uj ios-ekre, pedig ott tenyleg kukazhatod a telefont, ha nem tetszik egy frissites).
    Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2015.04.12. 01:04:57
  • szucsy89
    LG G3-on nincs bajom a lollipoppal, sőt, kurvajó. Néha-néha megröccen, de az sztem az LG hibája inkább. Amúgy nem bántam meg az i5-ről a váltást így 2 hónap után már kijelenthetem, az iOS nekem nagyon lebutított volt és kb. hülyének nézett, azóta az android/LG fícsörein még ennyi idő után is meglepődök mennyi kis apróság van ami nem volt iPhoneon

• gabi89
    Akinek baja van a nyalókával az tegye vissza a 4.4-et. Ez nem iPhone, hogy ne lehessen visszafelé lépni. Amúgy akinek meg nincs baja vele az valószínű olyan programokat használ ami nem kavar be. FB, Messenger és társai folyamatosan bugokat okoznak, a kamera daemon is ezek miatt van legtöbbször. (na meg Viber, Sykpe)
    OTA telepítést meg egyből el kell felejteni, teljes szűz install kell factory image-ből.

Ettől még persze ezt a Google elbaszta, (meg a szoftverfejlesztők is akik nem frissítik 5.0-ra az appokat) mert az összes készüléken csak baj van az 5.0-val. Talán egyedül a Motorolán stabil.
    Utoljára szerkesztette: gabi89, 2015.04.11. 16:23:10
  • Borg
    Akkor te lehetsz a kivétel, vagy nemtom, mert kollégám például a nexus4-et is azóta hirdeti, mióta lollipop került rá, olyan fasza... (csak a kutyának se kell már)
  • Chris Lowe
    Persze sok minden okozhatja a lassulást. Csak épp anno amikor kijött a kitkat és elötte a 4.3 akkor stabil volt a n7 míg lollipopnál nem csak én panaszkodom, hanem a fél világ. Az biztos, ha megjön a táblámra nem töltöm le egyből, figyelni fogom a netet mert már nem bízom a google-ben. N7 egyébként nekem is javult 5.1 alatt de még most sem tökéletes. Meg-megakad, leáll a gyári launcher stb.
    Most itt ez a brutál 8 magos samu 3giga rammal (jópár oldal szerint a legjobb androidos tablet) aztán azon aggódom, hogy letölthetek-e egy oprendszer frissítést....
    Sajnos az, hogy neked tök stabil a lollipop nem elegendő adat. Remélem megérted. ☺
  • skinnyman
    Rinyalas helyett peldaul megnezhetned mi okozta az ujraindulast (last_kmsg-bol vagy bugreport-bol), es maris elorebb lennel.
    Chris Lowe: n7 2013-on es n5-on is ugyanolyan fluid 60 fps kb minden lollipop-on, mint kitkat-en volt, csak kozben sokkal reszletesebb animaciok, effektek vannak benne.
    Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2015.04.11. 11:32:23
  • Jim Morrison
    nexus 4 en jó. csak még 5.1 nincs rá.
  • Falkon
    Ja ès az lehet baj hogy nem lock-oltam vissza mèg?
  • Falkon
    Minden 3. újraindítás után vègig frissíti az alkalmazásokat. Ezt sem èrtem pld.

Szóval ne tedd fel!
  • Chris Lowe
    Az fasza! Van egyáltalán olyan kütyü amin simán fut a lollipop? Nexus 6? Esetleg nexus 9? Vicc amit csinál a google, egyrészt feltette prémium kategóriába a nexust, másrészt a szoftver is problémás. Ez a samsung galaxy tab s 8.4 jópár szegmensben veri a nexus 9-et és olcsóbb. Nexus 7-ről váltottam amit lollipopig szuper gépnek tartottam, aztán csak az akadás, belassulás, leállás stb.
  • Borg
    Fel ne tedd... egy talicska szart nem ér a lollipop szerintem. Se nem szép, se nem jó. Amióta az asszony S5-jén az van, csak a gond van vele. Előtte minden flottul ment kitkattal. Tab S-en meg Note3-on is letiltottam a frissítést.
  • Falkon
    Akkor se vennèk ha csak az lenne :D Csak rohadt idegesítő azèrt..
  • Chris Lowe
    Lg/samsungon/sony-n mi a tapasztalat lollipop ügyben, hogy muzsikál? Csakmert most vettem egy tab s-t és elvileg most tavasszal jön rá a frissítés. Azért remélem a 8 magos proci bírni fogja...
    Ugye ezek a márkák saját stílust pakolnak az oprendszerre ezért a kérdés.
  • skinnyman
    Egeszen biztos, hogy nem normalis jelenseg amit tapasztalsz, de ez egy percig se zavarjon, vegyel 300 ezer forintert iphone-t, az majd biztos tokeletes lesz.
  • Falkon
    Eladóm a nexus 5-öt ès veszek egy iphonet.... Pedig mindig is utáltam. Feltettem factory image-el az 5.1-et, ès tegnap 6x kapcsolt ki, ès beadta a google feliratot, de be már nem kapcsolt... Külön kellett bekapcsolnom. Azèrt vettem google telefont, mert majd az jó lesz... Inkább vissza az 5 èves k800i-met.
  • Chris Lowe
    Igen.
  • TaRka0107
    Igen. Tartozékokra is vonatkozik a garancia.
  • ldavid
    végre valaki rájött, mire való
  • Szabi #31822
    off: T-s baleseti gariba vajon beletartozik a fülhallgató is ? :D
  • theone91
    Már a G3 kamerája is igencsak versenyképes volt, ekkora rekesz-számmal talán a low-light versenyt is nyerni fogja a G4.
  • Java33
    Sziasztok!

Csak egy kicsi tapasztalatot szeretnék megosztani Galaxy S5-el kapcsolatban.
    Annak idején szempont volt, hogy vízálló legyen a telcsi, így lett a Samu.
    Tegnapi nap folyamán alkalmam nyílt strandolás közben kipróbálnom a víz alatti fotózást. Hogy most milyen képeket csinált, azt nem ecsetelem, nem estem hanyatt tőle. Viszont annak idején több cikket olvastam, hogy a jack-et milyen jól megcsinálták és hogy mennyire nem megy bele a víz. Hát na...! Estére elkezdett a telcsi azzal szórakozni, hogy fülhallgatót csatlakoztattam.., utána kihúztam, aztán megint vissza...! Pedig nem is. És mivel fülest érzékelt, így a külső hangforrást kikapcsolta. Ezt játszotta egész este.., most reggelre megszűnt a jelenség.., remélem. Röviden ennyi..., szóval csak óvatosan!
    Utoljára szerkesztette: Java33, 2015.04.08. 13:10:23
  • Dzsini
    Több laptop, egybepécé és táblagép is pain to repair - főleg azok, amiket ugyanígy összeragasztanak, és hőlégfúvó vagy forróvizes palack kell a kinyitáshoz - de ez legyen a szervizes baja.
    Az ifixit-en lehet néha látni egészen extrém kalandokat egy-egy szétszedés során.
  • ldavid
    és csak ez az egy ilyen telefon van?
    az enyémre is igaz mind, javításról nem tudok, nem is érdekel.
  • SzirmosSzisza
    hehe, iPhone-nal szemben ugyanezek voltak az ellenérvek pár éve :D

Amúgy én nem is emlékszem mikor nyitottam ki okkal a telefont, S3-S4-et is csak azért nyitogattam, mert tök jó hajlékony volt a hátlap és jól esett, előtte meg még valami ősrégi telefonnál volt jogos mikor ki kellett kapni az akksit, hogy újraindítsam.