36194
-
Chris Lowe #31936 Nekem ez volt wayteq/igo navival. Iszonyat lassú a feldolgozás, nagyon sokszor jelölt olyan dugót ami a valóságban már nem volt ott. Ez egy lejárt rendszer. Egyszerűen azt gondolom csak ez a közösségi alapú tud viszonylag jól működni,itt is van hiba de sokkal pontosabb. Él az egész rendszer. A waze napi 4 órás budapesti használat mellett kb 100-120mb eszik 1 hónap alatt. Ez belefér a legkisebb mobilinternetes csomagba. Budapesten szerintem most nincs pontosabb képet adó navi. Ha valaki kis faluk vagy kisvárosban használja, ott valszeg nem jön ki az előnye, de Budapesten baromi sokan használják így tud pontos lenni. -
#31935 "Ja, persze, az aktuális forgalmi helyzetről, a dugókról, az útfelújításokrol, ideiglenesen lezárt utcákról, rendőrökről az infót majd a posta galamb fogja eljuttatni a kocsihoz, mi?"
És mégis kit érdekelnek ezek az infók, mikor - mint írtam - csak el akarok jutni A-ból B-be? Lehet Bp-n fontos lehet hogy hol milyen felújítás van, bár erről nagyjából csak az nem tud aki nem akar. Egyébként meg nem csak Bp-ből áll az ország, és még életemben nem volt szükség az országban való közlekedéshez ilyen információkra ... de még külföldön sem.
Függetlenül attól, hogy Bp-i vagyok, akkor használom a GPS-t, mikor kell, mikor - mint írtam - el akarok jutni A-ból B-be, amihez kb egyszer használom, míg megismerem oda az útvonalat.
És továbbra sem azzal van a baj, hogy egyes alkalmazások online adatforgalmat is bonyolítanak plusz információk beszerzésére, hanem - mint szintén írtam - azzal, hogy egyes alkalmazások nem is hajlandóak működni online adatkapcsolat nélkül.
Megjegyzem, tök mindegy, hogy mennyit forgalmaz, hogy ha pl valakinek egyáltalán nincs mobilnet előfizetése a telefon előfizetésen, és baromira nincs is rá szüksége, mert ma már minden be van hálózva (ingyenes) wifivel, illetve mint pl nekem is, van egy fullos céges mobilnetes sim-em (Mifi-ben, amit ha akarnék használhatnék autóban is, de nem akarok).
Szóval még mindig van létjogosultsága az offline módoknak ............. és ezen tök felesleges vitatkozni, mert elég csak körbenézni, hogy viszik, töltik ezeket, mint a cukrot ...
-
masoma #31934 sziasztok n5/5.1, a frissítés óta nem tapasztaltatok mobilnet/wifi problémákat? néha felkiáltójel van az ikonok jobb alsó sarkában és csak akkor javul meg ha újraindítom. 5.0.1-nél nem volt ilyen probléma:S -
#31933 2008 óta nálunk is működik, (többek között) a Petőfi frekvencián sugároz, kb. percenként 5 új "hírt" képes kiküldeni, a Fővinform, Utinform adatai alapján dolgoznak, tehát trafi adatok is bekerülhetnek.
Amelyik készülékben van RDS képes FM rádió, ott elvileg nem okozna problémát a TMC feldolgozása sem. Lustaság kérdése az egész, kis kereséssel lehet találni próbálkozásokat, ahol az RDS adatot feldolgozzák - beépítve navi programba nem tudom, hogy van-e. -
#31932 Ez egy elég régi technológia, Németországban mar szerintem tobb mint 10 éve használják, de ez okostelefonokkal nem kompatibilis, meg rendőrökről, traffipaxokrol nem ad infót. -
#31931 Ha posta galamb nem is, de más megoldás van. Cuppantós gps ekhez lehet venni, ha beleépítik a telefonba akkor aztán tényleg elég lenne az offline navi (kérdés persze wazehoz képest milyen gyorsan kapjuk meg rajta keresztül az infót. Szerintem versenyképes lenne) -
#31930 "Ha el akarok jutni A-ból B-be, ahhoz az ég világon semmilyen adatforgalomra nem kéne szükség legyen."
Ja, persze, az aktuális forgalmi helyzetről, a dugókról, az útfelújításokrol, ideiglenesen lezárt utcákról, rendőrökről az infót majd a posta galamb fogja eljuttatni a kocsihoz, mi?
Meg ne vicceljünk már, múltkor órákon keresztül használtam a Google Mapst navira, és ez alatt 4-5MBot forgalmazott talán? Waze is hasonló.
Semmi értelme az offline térképek belföldön. Kulfoldon is csak addig amíg EU-ban keg nem szűnnek roaming díjak -
#31929 Fenét járt le :) az egy dolog, hogy támogatják az online módot, de az nonszensz, hogy egyesek csak online működnek ......
Ha el akarok jutni A-ból B-be, ahhoz az ég világon semmilyen adatforgalomra nem kéne szükség legyen.
Arról nem beszélve, hogy léteznek ugye csak wifi-s eszközök ... illetve mobilinternet elérése sincs mindenkinek az előfizetésén (pl nekem egy külön sim-en van, ami egy hordozható 'routerben' van). -
#31928 Sziasztok! Nekem szolgaltatos Samsung Galaxy Note IV-em van es ma jott egy uzenet, hogy szoftver frissites letoltheto. Ha jol lattam, akkor ez a szoftver a Lollipop 5.0-as lenne. Szerintetek erdemes leszedni a kozel 1GB-t, vagy nem lesz gond, ha nem toltom le, inkabb megvarom az
5.1-et, amig kiadja a szolgaltatom? Nem fog mindenkeppen telepulni a frissites? -
#31927 Ingyenes offline navigáció is van többféle Androidra, és a cikkben írták is, hogy jelenleg nem akarnak ebbe a piacba beszállni, jól megvannak a beépített eszközökkel.
Szerintem nem konkurencia céljából adták ki, egyszerűen egy kis ajándék a szülinapjukra, ami belefért a költségvetésükbe. -
#31926 Eddig is volt iGO:)) pl csak azt használom évek óta, pont az offline miatt. -
Chris Lowe #31925 Persze csak míg a waze-t rohadt sokan használják működik is. És ketlem, hogy most pár nap alatt annyian letöltik ezt a SzülinAppot, hogy komoly konkurencia legyen. De ne legyen igazam, minél több a résztvevő mi annál jobban járunk. -
#31924 Mindkettőnek van előnye, azért nem megvetendő az offline működés szerintem.dugó figyelés iGO-is van. -
TheFlash4Ever #31923 Valóban ezt nem olvastam, majd legközelebb elolvasom. -
Chris Lowe #31922 Jav.
Lejárt már a csak GPS térképek ideje... -
Chris Lowe #31921 Waze mellett felejtős, egyrészt mert a waze térkép napi szinten frissül másrészt mert mivel a waze közösségi cucc annak minden előnyével(dugófigyelés, friss benzinárak, lezárások, rendőr stb).
Ahogy nézem ennek az igo-nak egy előnye van mégpedig az offline működés. Lejárt már a gps térképek ideje.... -
#31920 Gondolom azt a részt nem olvastad, hogy 7"-nál kisebb készülékekre -
#31919 Ha "megvetted", akkor a My Apps listabol elerhetoek az appok, akkor is ha azokat utolag toroltek. Mondjuk neha eleg sok ido kibanyaszni onnan, azon belul keresni nem tudom hogyan lehet. -
#31918 Ha 1 hónap múlva, mondjuk egy FR után szeretném felrakni ezt a iGo appot, akkor az lehetséges lesz? A letöltött programok között Playen fog szerepelni, vagy így felejtős? -
#31917 na várjunk, most leszedem, elmúlik az ingyenes időszak, letörlöm, akkor már nem fogom tudni visszarakni?
amúgy kérdés, hogy a Waze és a Google Maps világában mennyire van szükségem egy iGO-ra, amit ugyan hallottam hog ynem rossz, de nem tudom mivel tudna többet mint az előző 2 program (mindkettőt szinte napi rendszerességgel használom). -
TheFlash4Ever #31916 http://www.androidpolice.com/2015/04/19/reports-suggest-2013-nexus-7-units-are-failing-at-an-alarming-rate-not-likely-a-result-of-firmware-updates/ -
#31915 De mit gondolnának meg? -
TheFlash4Ever #31914 Sose tudhatod. Tab-ra meg play-ből nem is tudtam felrakni szal ezért is jó, hogy lementettem. -
#31913 Milyen meggondolásról volna szó?
Most viszont egy rövid időre a tizedik születésnap alkalmából április 20-tól április 29-ig egy speciális iGO verzió ingyenesen letölthető a Play Store-ból. Az iGO SzülinApp nevű program egy magyarországi térképadatbázissal rendelkező, jogtiszta iGO, amit kizárólag ebben az időszakban lehet beszerezni. Aki él a lehetőséggel, az természetesen a jövőben megkapja majd a frissítéseket is, ám a promóció után az alkalmazás már nem lesz letölthető. Az NNG ugyanis továbbra sem érdekelt abban, hogy erőforrásokat allokáljon erre a területre, ez az akció igazából egyfajta grátisz, amit kizárólag a hazai felhasználóknak biztosítanak. Ez természetesen vonatkozik a szoftver iOS verziójára is. Ugyanakkor kérdésünkre azt mondták, hogy hamarosan lesz hivatalosan is elérhető Android iGO, de ennek megjelenéséről még nincs pontos információ.
forrás -
TheFlash4Ever #31912 thx, már telepítettem és le is mentettem kompletten arra az estre ha meggondolnák magukat. -
#31911 iGO Navigation SzülinApp -
#31910 Kicsi off. G3-hoz milyen autos tartot hasznaltok, mar ha hasznaltok? Olyat keresnek, ami ontapados (gumival) a szelvedore nyomhato es esetleg van benne tolto is, mint a gpsnel, hogy ha berakom alapbol tolti. Talaltam ilyet, de ott a kepen mindenhol vizszintesen van benne a telefon, bar gondolom ez fordithato fuggolegesre. -
TheFlash4Ever #31909 http://pcworld.hu/mobil/6-gyakori-androidos-problema-megoldasa-elso-resz.html -
hgabi84 #31908 Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogyan lehetséges egy Samsung Android rendszerű mobiltelefon beépített Gmail kliensprogramjának postafiók beállításait ki-exportálni - vagy valamilyen módon megfejteni, hogy egy másik készüléken/kliensen keresztül is olvashatóak legyenek a levelek. Sajnálatos módon a fiókhoz tartozó jelszó elfelejtődött - és a jelszó emlékeztető többszöri próba után sem vezetett eredményre - a sok éves regisztrációhoz halvány emlékek társulnak már mindössze. -
#31907 Valaki tapasztalt már olyat hogy nexus 5-ön szar a bekapcsoló gomb? Lehet azèrt indul folyamatosan újra a teló. Mintha folyamatosan nyomvatartaná magát. Garancia mèg van, lehet visszaviszem. -
#31906 Frissítések eltávolítása majd letiltás
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Anonymuser, 2015.04.18. 11:11:17 -
#31905 Lehet root nélkül? Törölni próbáltam csak, az nem ment. -
#31904 Miért nem tiltod ezeket? Nekem T-s Note 4 is tele volt 3 oldalnyi appal, egy oldalnyit tiltottam is belőle... -
#31903 Nekem ezek vannak most telepítés után hirtelen (utolsó oldalon 1 szem YouTube van). Igazából a 3 kép kiváló indok, hogy miért ne vegyen az ember Samsung telót T-mobil-nál :D
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2015.04.18. 00:03:57 -
#31902 tudom, hogy te voltál!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Elsősorban kajáldákat, shopping helyeket, meg más (entertainment) helyeket lehet vele keresni. Mivel nagy felhasználó bázissal rendelkezik ezért kb minden helyről van pár értékelés, vélemény írva, így könnyebben találsz magadnak jó vietnámi kajáldát a közelben ha azt keresel.
Am én leginkább csak a swarmot használom^^ ezt csak néha. -
#31901 Foursquare az mire jó amúgy? Swarm-mal ugye lehet becheckolni, de FS-sel mit lehet?:D -
#31900 Nálatok mely appok kerülnek fel egyből esetleges flashelés után?
Nálam most az a három oldalnyi app van a friss telepítés után: egy kettő három
Letiltottam:
-Earth
-Hírek és időjárás
-Alap üzenetküldő
Mondjuk Airdroidos is nagyon ritkán használom, HPSTR-t is csak most tettem fel, szóval nem számít alapnak. Viszont átnézve az oldalakat hiányzik a SIM eszköztár -
#31899 Találkozott már valaki olyan problémával, hogy a böngészőbe ágyazott videokat így jeleníti meg a mobil?
S4 - Chrome alatt. (minden software legfrissebb) -
#31898 LG Spirit 4G LTE? Vélemény? Ezt néztem ki, nem is olyan drága. -
Majd képeket hogy milyen rajta sg fórumozni küldjél ám