36194
  • BooMiller
    32011-et így értelmeztem:D
  • Dzsini
    Ezt hol írtam? Abszolút nem erről volt szó.
  • BooMiller
    Tehát szerinted ha adott két telefon amiben ugyan az a soc van az egyikben 2000-es a másikban 5000-es akksi van mind a kettő 1 napot fog bírni:?:DDDDDDDD
  • Dzsini
    A frekvencia állítgatás azért nem sokat számít (és egyre kevesebbet), mert pihenő helyzetben most már elég energiatakarékosak a rendszerek, persze ha nem fut minden szemét rajtuk. Az aktív használat és a képernyő fogyaszt, akkor pedig úgyis maximum közelében pörög a processzor. A maximumot mondjuk le lehet húzni, de ott viszont érezhető lesz a teljesítménycsökkenés.

Vagy vannak az akkumulátoros hátlap-tokok.

Persze folyamatos játékkal ezt is könnyen le lehet pusztítani.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.05.03. 12:46:31
  • skinnyman
    Google Is Working On A High Performance, Java-Free App Framework For Android Based On Dart
    The Indiana State Congress Uses A Collection Of Nexus 7s And CyanogenMod To Let Members Vote
  • Jim Morrison
    Vagy rootolja a telóját és beállítja a min-max frekiket. Valamrnnyit biztos azzal is lehet nyerni (nem napokat).
  • Dzsini
    Reménykedni lehet, de ~1000 mAh óta ~3500-ig mindig ez volt a helyzet.

Ha hosszú üzemidőt szeretnél, akkor játszhatsz pót akkumulátorral, belépő szintű készülékekkel, vagy külön a telefonhoz gyártott extra nagy akkumulátorokkal. A gyári specifikációt az első vonalas készülékeknél évek óta 1 napos normál üzemre állítják be.
  • adam46
    Szeretem az ilyen telefonokat, mindig olyan egyedi design-t kapnak. :D
  • grebber
    Pont ,hogy nem.
  • Dzsini
    Ha ugyanúgy fogod használni, akkor az ötezrest is ugyanúgy naponta kétszer fogod tölteni, ezt mondom. Mert a fogyasztást és a teljesítményt úgy állítják be, hogy az átlagos használat mellett kibírja estig. Te ennél többet használod, tehát gyorsabban lemerül. Mindegy mekkora az akkumulátor.
  • grebber
    Amelyikbe 5ezeres van az legalább kibír 1 napot.
    A mostani 2ezeres semmire nem elég szaromat napi 2x kell töltenem vicc.
  • Dzsini
    oroszok már 2 kört futottak vele, nem váltották meg a világot.

mókának jó mindenesetre.

grebber: ha az 5 ezres aksi lenne az alap mindenben, akkor is ugyanúgy 1 nap lenne az élettartam, mert a fogyasztást úgy állítják be. növekedne egy kicsit a teljesítmény.
  • grebber
    Tök bírom amikor az ilyen "noname senkiházi" cégek csinálnak valami újat ,jót.
    Ott van a pár kis kínai cég az 5ezer vagy 5ezer +-os aksival. Akkor ott egy másik aki már dupla akkuval operál. Akkor itt van ez a dupla kijelző most.

Könyörgöm legalább a nyomoronc 5ezres akksi legyen már alap minden cégnél nem kérek többet.
  • PeeTeR

ejejej bazzeg :D sohatobbethtclgsamsungfaszomtudjasrsly
    Utoljára szerkesztette: PeeTeR, 2015.05.02. 22:03:57
  • GregSB
    Ha valakit jobban erdekel ez a téma ezt nézze meg:

“PROJECT ASTORIA“: Build Great Windows Apps with Your Android Code
  • TheFlash4Ever
    Nexus 9-re nem kapkodják el.
  • skinnyman
    Android 5.1.1 Factory Images Are Now Available For 2012 And 2013 Wi-Fi Nexus 7 And Nexus 10
    ["OK, Google, Listen To NPR"] Custom Voice Actions Launch On Android, Allow You To Control Selected 3rd Party Apps
  • grebber
    Van itt valaki aki esetleg bele szokott nyúlkálni az andoidos appokba (inkább a játékok érdekelnének) pl magyarítás céljából?
    Adott az elátkozott ház játék és annak szeretném megtudni melyik programmal lehetne szerkesztgetni a fájljait. Valami unity engine-es lehet de nincs benne az a fájl ami pc-n is ami tartalmaz mindent.
  • desigo
    Több mint 7000 olvasónk osztotta meg velünk, hogy milyen appokat használ az okostelefonján, és mik azok, amiket letöltött, de csak porosodnak a készüléken. Megtudtuk azt is, hogy a magyarok már többször fizetnek appokért, mint amennyiszer ellopják azokat.

Index cikk
  • theone91
    Kétlem, hogy külön lenne a store. Az "Initially it will be analogous to what Amazon offers" alatt szerintem nem azt érti, hogy lesz egy újabb "Amazon Appstore" az Android alkalmazások elkülönítéséhez, hanem azt, hogy az alkalmazásokat úgy kell "portolni", hogy ne a külsős, eredeti szolgáltatásokra támaszkodjanak azok, hanem a Microsoft átlal kínált lehetőségekre.

Tehát mondjuk egy Android app, amiben van hangfelismeréses szövegbevitel, ne a Google hangszolgáltatását használja, hanem a Cortana-t. Vagy Google Search helyett Binget ésatöbbi. Ez mondjuk elég egyértelmű, mert Google hitelesítése nélkül amúgy sem tudnád ezeket használni.

De szerintem az appok egy helyre mennek majd. Jó számokat és statisztikákat hoz majd az MS-nek.
  • Dzsini
    Tehát lesz egy saját Store-juk, ahova - változó mennyiségű munkával - el lehet készíteni a programokat. Plusz kérdés, hogy mennyire lesz lehetőség külső forrásból bedobálni egy-egy .apk-t, hátha fut alapon (nem használ specifikus API-kat).

Viszont utána ugyanúgy karban kell tartani, frissíteni, odafigyelni rá, stb. Ez pedig sok munka, főleg egy kisebb fejlesztőnek. Sokszor van, hogy az Amazon Store-os program több verziónyi lemaradásban van a Play Store-os változattól, pedig az nem kicsi piac.
  • GregSB
    Ennyire nem egyszerű:

"The idea is simple, get apps on Windows 10 without the need for developers to rebuild them fully for Windows. While it sounds simple, the actual process will be a little more complicated than just pushing a few buttons to recompile apps. "Initially it will be analogous to what Amazon offers," notes Myerson, referring to the Android work Microsoft is doing. "If they’re using some Google API… we have created Microsoft replacements for those APIs." Microsoft’s pitch to developers is to bring their code across without many changes, and then eventually leverage the capabilities of Windows like Cortana, Xbox Live, Holograms, Live Tiles, and more."
  • BooMiller
    Nem kell modositani elvileg, sima .apk-is fel tudod tenni. Legalabbis ezt irjak.
  • Jim Morrison
    szerintem ugyanúgy feltölti a fejlesztő az android appot mint play store ba, max kicsit módisít rajta a windows phone saját áruházába.
  • theone91
    Megkockáztatom, hogy a bőr mellé még megkapod a legolcsóbb műanyag hátlapot is.
  • theone91
    És ezek az Android appok közvetlenül elérhetőek lesznek a Microsoft app-boltjából? Remélem, mert anélkül vagy 3rd party appstore-ok vagy a warez marad.
  • Jim Morrison
    pontosabban könnyebb portolást, hogy aztán milyen mértékben fog sikerülni arra kíváncsi vagyok (gondolom elég jól).
  • GregSB
    Közben megy a Microsoft Build:

Third technology. "We'll enable to reuse nearly all of the Java and C++ code from an Android phone app to create apps for phones running Windows 10."

"To make this possible, Windows Phones will include an Android subsystem."

Android apps on Windows 10!
  • Dzsini
    Még ma igen, holnaptól leveszik, és csak azok telepíthetik fel (újra) akik, a 10 nap alatt "megvették". Ahogy írják is:
    Az évfordulóra kiadott ingyenes alkalmazásunkat 10 napig letöltheted 2015. április 20. és 2015. április 29. között.
  • Neoncsoves
    Na, meg is van lassan 1 hete a Huawei Ascend G620S készülékem, rendkívül meg vagyok vele elégedve. Amire nekem kell, bőven jó. Viszont ami számomra zavaró, hogy a Facebook Messenger minél többet fut, annál több memóriát eszik meg. Pl. alapvetően ~300-320MB memóriám van szabadon. Elindítom, utána lemegy 270-230 körülre (attól függ, elindul-e a sima FB app is), aztán ahogy eltelik 1-2 óra már csak 200 MB RAM van szabadon és az aksi használat is nő (látom a beállításokban) gyakorlatilag ok nélkül, így huzamosabb idő után "belassul" a telefon (nem olyan smooth mint alapból). Ez lenne a memory leak amit lehet olvasgatni az androidról? 4.4.4es android van a telefonon.

Ez ugye azért fontos, mert ha a beállításokban kilövöm az appot, akkor nem kapok értesítést üzenetekről.
    Utoljára szerkesztette: Neoncsoves, 2015.04.29. 17:17:39
  • Jim Morrison
    storeban szépen szerepel.
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.04.29. 16:55:43
  • Dzsini
    interjú az NNG vezérrel - ma van az utolsó SzülinApp lehetőség, de várható még az év folyamán teljeskörű Androidos kliens - vásárolható plusz térképekkel, stb. Terveznek visszatérni a beépített rendszerek mellett a végfelhasználói piacra.
  • szucsy89
    cserélhető hátlap, ha nem jön be veszek rá műanyagot.. ráadásul snapi 808 lesz, az LG nem szállt be a faszméregetésbe, na meg a 810 melegedik nagyon...

az ár fogja eldönteni hogy siker lesz-e, félek hogy az S6-al lesz egy árban, pedig alatta kéne valamivel legyen és akkor robbantani fog ez is mint a G3
  • Dzsini
    A bőr jó hőszigetelő, zsírtól szalonnásodik, "környezetbarát"... Vertu csinált ilyeneket, csupa előnye van.
  • szucsy89
    nagyon durván jól néz ki ez a bőr hátlap, nem is értem miért nem találták még ki :D
  • Jim Morrison
    kíváncsi vagyok, hogy kisebb akksi ellenére is nőtt e az üzemi a g3 hoz képest (ha nem akkor :(()

btw 5.1 es frissítés óta néha nem akaródzik bekapcsolni az adatkapcsolat, remélem majd jön valami hotfix :(
  • desigo
  • szucsy89
    tipushiba, cserélik gariban
  • theone91
    Szerintem akkor is béna ha egy cég (pláne egy ekkora volumenű cég) koponyája belecsusszan egy teleshop pitchman szerepbe.
  • skinnyman
    Amennyire ismerem, ot ez a veszely sztem annyira nem veszelyezteti, o mar eleve az volt :)