36194
  • kl24h
    Minden antivírus cégnél létezik antivírus Androidra és iOS-re nem. Csak nem azért dolgoznak az Androidos verzión, mert hogy pénzt vegyenek el.
  • Dzsini
    Hogyne törölnének, és a Play Protect is erről szól, ami már van egy ideje.
  • kl24h
    Én nem az app-ról beszéltem, hanem az internet használatról. Ha csak Facebook, Youtube, stb biztonságos oldalakat nyitunk fel, akkor nem is szükség antivírus.
    Hamár megemlítetted az storet, csak annyit tennék hozzá, hogy van elég kockázatos program. Az Almások, még szoktak törölni, de a Google play nem halottam hogy töröltek volna valamit.
  • skinnyman
    Olyan telefont vegyel, amin kozel gyari android van, es amire sokaig jonnek ki frissitesek. Peldaul google pixel szeria (ami hires a jo kamerarol is), oneplus-ok, stb. Ezek hosszutavon is stabilak, nem szoktak belassulni.

kl24h: Bullshit, semmi ertelme android-on antivirusnak, semmit nem ernek, illetve a nagy reszuk kifejezetten karos, csak gyujti az adatokat, tele van reklammal, feleslegesen terheli az aksit, stb. A legtobb amit tehetsz, h friss os-t hasznalsz (a legutobbi biztonsagi frissitesekkel), friss app verziokkal. Meg h nem telepitesz esz nelkul store-on kivulrol szemeteket.
    Tovabba semmivel nem biztonsagosabb egy iphone, sztem tobb durva exploit is volt ra, mint androidra, mikozben az meg csak nem is open source.
  • [HUN]FaTaL
    Hülyeség. :) A storeból kell telepíteni és nem mindenféle freewarezapps.org-ról... Az IOS azért tűnik biztonságosabbnak mert teljesen zárt.
  • Bozi_Vilag
    Van egy két éves középkategóriás Huawei nálunk, semmi baja nincsen két év után.
    Ez nyílván nem három éves tapasztalat, de szerintem azzal nincs baj.
    És az Apple telefonok három hónap után elavulnak
  • csgj
    Ha csak ennyi a különbség, akkor nem gondolkozom tovább, Huawei. De ha tartósabb is az iPhone, bírja mondjuk 3-4 évig, a Huawei meg egy év után lerobban, akkor az szívás.
  • kl24h
    Az Android olyan mint a Windows a biztonság szempontjából, antivírus nélkül kockázatos "kimenni az internetre".
    Az iOS viszont biztonságos.
    Utoljára szerkesztette: kl24h, 2018.11.09. 20:11:09
  • csgj
    Sziasztok! Jön a Black Friday, és új telefont akarok. Az Mi A1-em elkezdett megbolondulni, és ezúttal egy premium, magasabb árfekvésű, tartósabb telót szeretnék választani. A tartósság miatt kapásból az iPhone jutott eszembe, még soha nem volt iPhone-om, és elegem lett abból, hogy évente-kétévente cserélnem kellett a fagyások, akadozások és egyéb problémák miatt. De nem tudom, ez vajon azért volt-e eddig, mert androidos telókat használtam, vagy azért, mert mind budget telefon volt. Egyébként meg a kamera is irtó fontos szempont lenne nálam ezek után, szeretnék végre stabilizált, szép képeket lőni. (Nagy Instagrambolond vagyok.) Így jutottam arra, hogy vagy Huawei P20 Pro kell nekem, vagy iPhone X (esetleg 8 Plus). Nos... az iPhone-ok kb. egy 100 ezressel drágábbak. Annyit már nem adnék érte könnyen, ezért reménykedem a Black Friday-ben. Na de a P20 Pro már most 40 ezerrel leárazva ott figyel a telekomnál 209 ezerért. Az iPhone X pedig még mindig 300-350 ezer körül van mindenhol. Szerintetek hogyan döntsek? Vajon bírni fogja a P20 Pro még 3-4 évig? És az iPhone?
  • szucsy89
    Egy szó: innováció. Ez viszi előre a technológiai ipart.

Régebben: minek ez a nagy és hangos autó, jó a lovas kocsi is, elvisz A-ből B-be

vagy: minek ezt a "haltamas" kijlezőjű iPhone 3G, a Nokia telefonom sokkal szebb, vannak rajta gombok amikkel sokkal kényelmesebben tudok sms-t írni stb.

Szkeptikusan állnak hozzá az új dolgokhoz az emberek (legalábbis a többségük). Ahogy skinnyman is írta, ez egy prototípus. Az első Samsung Edge kijelző (amikor csak az egyik oldalon futott) is ilyen volt, csúnyákcsa, semmi haszna, aztán a generációk során kiforrotta magát, és mostmár minden Samsung phone 2 oldalú edge kijelzővel jön (a többi gyártótól is kezdik átvenni lásd Mate 20 Pro).

A Samsung nagyon erős kijelzőtechnológiában, én nagyon bírom bennük, hogy mindig dolgoznak valami újításon, és nem a mostani, kicsit esetlen telefonból kell kiindulni, mert 3-4 generáció múlva lehet már valami sokkal szebb/jobb/hasznosabb dologra is lehet ezeket használni. DE, ahhoz most ennek meg kell jelennie.
    Utoljára szerkesztette: szucsy89, 2018.11.09. 09:42:31
  • SzirmosSzisza
    Azért a kör alaku notch érdekes lenne, de igazából mind elég ronda :D

szerk.: ahogy olvasom ez kijelzőkért felelős részleg, nem a mobilokért, szóval még nincs minden veszve!
    Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2018.11.08. 13:42:51
  • Jim Morrison
    samsung notch

pár hónapja még nem tudtak róla, mikor az iphone notchot cikizték, hogy ők hamarosan több variációval is előállnak?
  • [HUN]FaTaL
    Én pl. örülnék ha lehetne kapni olyan készüléket, ami nem 8 colos mint lassan az összes telefon, hanem mondjuk csak 4,5-5, de ha kell ki lehet hajtani egy 9-10 colos tabletnek...
  • skinnyman
    Lenyegeben egy tabletet zsebre tudsz tenni.
    Vagy ilyesmi technologiaval kesobb peldaul a telefonod a karodra tudod csavarni, mint ora.
    Szoval sok fantazia lehet az ilyen cuccokban, kerdes h milyen lesz ez az elso verzio, es mikor er oda a technologia, hogy tenyleg jo legyen.

1:25:00-tol kb:
  • Bozi_Vilag
    Én sem értem, miért jó ez...
    Papírt kell hajtogatni, nem a mobilt. Kár, hogy ez is egy marhaság lesz, amit mindenki átvesz kérdés nélkül, mint a notch, Jack-csatlakozó hiánya és ilyenek.
  • adam46
    Én totál nem látom benne a fantáziát.
  • Jim Morrison
    samsung
  • [HUN]FaTaL
    Ez nem screen mirror, hanem a sima android auto. :) Nagyon készülékfüggő és kábelfüggő, de rengeteg bug is van, még pixelek esetén is hetekig szar volt pl. android p-re upgrade után.

Elég sokat elárul, hogy hivatalos listát adtak ki, hogy milyen kábelt vegyél hogy működjön és még azzal sem mindig jó. Wazel nekem pl. nincs probléma, illetve a hang bugos benne, pl. telefonálás közben elkezd üvölteni meg ilyesmi, de az valóban alkalmazás probléma.

Írd be Googleba, hogy android auto disconnects. :)
  • Borg
    Nemtom, én ezt nem tapasztalom. Bedugom a kábellel a kocsiba, és a screen mirrorral simán megy a waze, spoti, telefonálás, üzenet felolvasás, minden. Eddig még nem sikerült kiakasztanom.
    Wazen belül vannak kisebb anomáliák néha, de az az alkalmazás miatt van.
  • matyi0323
    Sziasztok. Mate 10 lite kompatibilis a Huawei watch gt- vel? Jó áron tudnék most hozzájutni ehhez az órához, de ha nem tudom együtt használni őket akkor inkább hagyom.
  • [HUN]FaTaL
    Tiszta bugos az Android Auto, tele vele a net. Nekem is szar volt, aztán az egyik kábellel jó lett. Aztán ha telefonáltam megint szétdobta a kapcsolatot, most újra jó és semmi nem változott. Igaz ez nem screen mirror, csak a sima android auto.
  • Jim Morrison
    arról a pár emberről tudok valamit aki szokott ide írni is, a read onlykról nem. hátha jó lesz valakinek.
  • Dzsini
    3) In order to receive this Supplemental Offer, users must satisfy the conditions listed at 3(A)-(C) below (each an “Eligible User”):
    (A) be, or register to become, the primary account holder of a valid Spotify Premium for Family subscription in the United States

Kevesen lakunk ott...
  • Jim Morrison
    https://www.spotify.com/us/family/

Get a Google Home Mini with Premium for Family
  • Borg
    Ah. hagyjuk... ha te szivatni akarod magad a kábelezéssel, hát tegyed.
  • bardocz
    Onedrive nem szükséges a munkámhoz, van mindenki által elérhető meghajtó.
  • Borg
    Onedrive is? Vagy akkor mégsincs minden szükséges szoftver a gépeden :D
  • bardocz
    Még mindig nincs itt felhő, vagy kábellel másolod át, vagy szopatod magad. Tök jó, hogy nálatok van, de nem minden cég ugyan úgy működik. Szoftvert meg minek kéne hagyni, hogy telepíthessen a user, ha már minden szükséges program a gépén van, amire szüksége van a munkája folyamán?
  • Borg
    Jó, mondjuk ezzel már eléggé elkanyarodtunk a témától.
    Az USB kábelezésnek ettől még mindig nem lett értelme. Sokkal macerásabb, minthogy a driveon egyből megjelenik a kép amit lőttél. És tényleg, ahogy Dzsini is írta, minimum érdekes, hogy egy szoftvert nem installálhatsz, de bármilyen usb-t viszont bedugdoshatsz a gépbe...
  • SzirmosSzisza
    Ahol félnek attól, hogy bármilyen adat kikerül a kezükből. Én eddig bárhol dolgoztam céges dolgot nem lehetett harmadik félhez feltölteni, levelezést is megkérték, hogy ne forwardoljuk Gmail-re. Bár jogos, a komoly messze nem a megfelelő szó volt :D
  • bardocz
    Nálunk közös meghajtók vannak csak, lehetne saját onedriveról töltögetni a képeket, de sokkal tovább tart, mint kábellel úgy.
  • Borg
    Mit hívsz komolyabb cégnek? Nekünk minden a microsoft felhőben van, a levelezéstől a vállalatirányításig, szóval így a Onedrive sem "3rd" lényegében.
  • SzirmosSzisza
    Komolyabb cégnél nem engednek 3rd-hoz feltölteni semmit, mondjuk Androidos telónál ez alapból problémás.
  • bardocz
    Ugyebár mindenhol céges onedrive van. Ja nem.
  • Borg
    Óriási tévedés. Ott a céges onedrive. Fotózok, és már fent is van a gépen.
  • bardocz
    Pendrive íráshoz külön engedély kell, olvasáshoz nem. Valószínű amúgy pont azért, mert a munka része a fotózás is, és azt amúgy a fényképezőről töltenéd fel. A felvetés amúgy teljesen jogos. De pl érdekes, hogy hiába nincs engedélyem pendrive-ra írni, legalábbis nem tudok róla, telefonra tudtam felmásolni fájlt próbaképpen.
  • Dzsini
    Mondjuk az rögtön kérdéses, hogy ha nincs jogosultságod pl. telepíteni dolgokat (gondolom biztonsági okokból), akkor miért engedi a rendszer(gazda), hogy csak úgy akármilyen eszközt csatlakoztass USB-n át a géphez... ki tudja honnan jött adatokkal.
  • bardocz
    Melóba telefonnal fotózol, mert a céges fényképező sokkal szarabb képeket csinál, semmit nem telepíthetsz a gépedre, mert nincs hozzá jogosultságod, legegyszerűbb és leggyorsabb kábellel felvinni a képeket.
  • Dzsini
    engem ez teljesen kiszolgál, de DLNA nélkül egy sima helyi megosztás is elég a másolgatáshoz, elvégre eredetileg nem az otthoni streamelésről volt szó
  • SzirmosSzisza
    Persze, ha képben van az ember, de a képbe kerülés is idő és azután, hogy anno mennyit szoptam DLNA-val inkább úgy vagyok vele, hogy az évente 3-4 filmet inkább átmásolom (a maradékra meg ott a Netflix vagy HBO GO).