Google Android

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Prody
Jah.
Amúgy lehet kapni majd sima boltokban ugye?

theone91
Azért ez elég fos kamera teszt. Ebbõl nem derül ki mit tud a N5 dinamikában vagy épp összetettebb elemek vonalélességében. Tényleg nehéz lett volna kivinni a mobilokat a szabadba?

Mondjuk azt sem értem, hogy miért kap ennyi savat a Nexus 5 kamerája. Ezen képek alapján valamint összehasonlításban nem rossz. Bár lehet, hogy nagy a shutter lag, mint a Nexus 4-nél és a 4.4-be elkélt volna már egy komolyabban frissített stock kamera app. Ehhez komplexebb összehasonlítás kéne.

Boconadi
És semmi nem történik. Miután beírom a kettõs keresztet, eltûnnek az eddig begépelt karakterek
skinnyman
Hat, kepernyomeretben van egy laza 2-2.5-szeres kulonbseg 😊

Regards,

rage
A Factory resethez az is jó, ha beírod ezt a tárcsázóba:
*2767*3855#

Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10

Boconadi
Sziasztok! Ne haragudjatok, hogy ide is leirom a problemamat, de nagy ketsegbe esesemben mar nemtudok mit csinalni.

Egy olyan problémám lenne, hogy nem tudom hard reset-elni a telefonomat. (Galaxy ACE 😊 ) Lenyomom a billentyûzet kombinaciot (ami elvileg a home gomb + bekapcsolo gomb), de semmi nem történik, ugyan úgy kapcsol be mintha csak a rendes bekapcsolo gombot nyomtam volna meg. Mar minden variaciot vegig probaltam amit a neten talaltam, de nem akarja az igazsagot. Ez mitõl lehet? Vagy csak root-olt telefonokon mûkõdik? Nem értem. Mindenki irja hogy neki mûködik, de nekem nem. Biztos én vagyok a béna.. 😄
Prody
Már komolyan elgondolkodtam azon, hogy a 4 hónapos Note8.0-mat erre kéne lecserélnem 😄

skinnyman
Nem offolok, altalanossagban minden mas csucskeszulekrol beszeltem, ami ficsoroket felsoroltam azoknak a nagy reszet azok sem tudjak. Nincs bennuk "Low-power audio playback" igy nem tudnak 60 oraig zenet lejatszani egy feltoltesbol, mint az N5, stb. Egyaltalan nem elhanyagolhato ficsor egyik sem.

Nehany teszt:

Nexus 5 camera vs Nexus 4, HTC One, iPhone 5S, Lumia 1020, Galaxy S4, Note 3 and Xperia Z1

Need To Catch Up? Here Are 44 Android Police Stories On KitKat 4.4 And The Nexus 5 Launch

Regards,

Prody
Példának hoztam fel az Apple-t, és azért mert te meg mi ellenünk vagy jelenleg. Pedig a Nexus az Nexus, nem smartphone, nem telefon, nem mobil, nem játék, nem gadget, hanem Nexus.

GregSB
Te is.

Mi lenne ha elolvasnátok amit leírok, és nem reflexbõl ugornátok a nicknevemre? Szóba se került az Apple, ne legyetek már ennyire gyerekesek.

GregSB
Légyszi ne offolj. Ha visszaolvasol akkor látod hogy direkt nem hoztam szóba se az Apple-t, se a szifont. Samsungról, HTC-rõl, Sonyról volt szó, azok csúcskészülékeirõl és az N5-rõl.

Prody
Még mindig többet csinálnak, mint a "Tvájsz esz feszt" Apple, éveken át... Sõt, ott még kevesebb feature van és kopiznak állandóan. Sajnos ez az igazság!

skinnyman
OIS azert teszi a dolgat:

Regards,

skinnyman
Pontosan, urtechnologia. 😊 Foleg a lepesszamlalo amihez hasonlo az almas telefonban meg kulon nevet is kapott ugy vertek ra a nyalukat (m7 vagy valami hasonlo elcseszett neve volt).
Ezeknek a ficsoroknek amugy a tulnyomo tobbseget valszeg nem hogy evek mulva nem, hanem sosem fogod a ketszer ilyen draga almas telefonokon latni. Ahol eleg az elozo eves modellt ujracsomagolni egy undorito szines muanyaghazba (az persze gondolom minosegi anyag - lol), a neve utan egy c betut tenni es az n5 aranak duplajaert arulni mikozben negyed annyit se tud, es mennek sorbaallni erte. Az aztan az eloremutato.

Nyilvanvaloan halvany fogalmad nincs a telefonrol, sehol nem tudsz belekotni, ahol belekotsz azt semmi racionalis ervvel nem tudod alatamasztani, gyakorlatilag csak hulyesegeket beszelsz. Az erveidet jol jellemzi ahogy azt hogy olcso gyakorlatilag egy hatranykent akarod beallitani. Ne vicceljunk mar.

Regards,

[HUN]FaTaL
Mert nem csúcskészüléknek szánják, hanem referenciakészüléknek. És mert harmadannyiba kerül, ezért nem várhatod el, csúcs anyagból készüljön és a lehetõ legjobb kamera legyen benne. Valahol faragni kell a költségen és inkább itt faragjanak, engem pl. semennyire nem érdekel a kamera.

http://goo.gl/gd6Zi5

GregSB
A google is ugyan azt csinálja mint az Amazon. Csak õk jelen esetben az LG-t kompenzálják a kiesõ profitokért. Az LG ugyanúgy beszed $5-600-at minden egyes készülékért. Csak a különbözet nem a vevõkön csapódik le, hanem a Google nyeli be, finanszírozza más üzleteibõl.

Zseniális megoldás olyan cégnek, aki elsõsorban a szolgáltatásaiból él, nagyon jó a vevõnek, mert sokkal olcsóbban jut minõségi termékhez.

Azonbank ez a trend azért nem fog elterjdni több készüléknél mert a klasszikus hardver gyártóknak rohadtul nem érné meg.

GregSB
Azta micsoda ûrtechnológiát felvonultató fícsörlista! A lépésszámlálót a quantum-számítógépeikkel fejlesztették ki gondolom /s

desigo
Download: New Google Apps From the Nexus 5 Dump (Search, Launcher, And More)

Google Play Services (v4.0.30)
Calendar (v201308021)
Clock (v3.0.0)
Email (v6.0-893803)
Gallery (v1.1.40304)
Gmail (v4.6.1)
Camera (v2.0.001)
Hangouts (v2.0.012)
Keep (v2.0.50)
Google Keyboard (v2.0.19003.893803a)
Google Search (3.0.17.886092)
Google Home (0.9.6.886092)
Wallpapers
Dzsini
Az Amazon tudja megcsinálni, õk tabletfronton meg is teszik. Õk a kapcsolódó szolgáltatásokból visszahozzák az eszközök árát, de egy Samsung vagy HTC mit tehet?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

GregSB
Ezek jó dolgok, de az én definíciómban egy csúcskészülék legyen elõremutató, kiemelkedõen jó valamiben.

Az hogy az ára mesterségesen le van szorítva $350-re az szerintem nem elõremutató, mert a gyártók ezt nem fogják tudni követni. Nem azért mert gonosznak, hanem mert egy csúcskészüléket legyártani és egészséges profittal eladni $6-700ért lehet. A szoftveres támogatottságot mondanám egyedül elõremutatónak. Ha a gyártók több vanília készüléket kínálnának õk is gyorsabban tudnának frissíteni.

Dzsini
Nexus7 (2013) 4.4 - már elérhetõ "egyéb" utakról 😊 (akinek van kedve varázsolni vele, és van hozzá Nexusa 😊 )

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

skinnyman
"Jogosan, irtozatos baromsagokat zagyvaltak ossze 😊"

Marmint ez a verge-hez szolt: #24575

Regards,

skinnyman
Jogosan, irtozatos baromsagokat zagyvaltak ossze 😊

Greg: az egy dolog nem tudod hogy miket tud, de ez nem jogosit fel arra hogy hulyesegeket beszelj rola 😊
Nehany dolog amit jelenleg kb csak a Nexus 5 tud:
-"Ok Google"-el kereses barhonnan (Moto X ilyen meg)
-Low-power audio playback
-Step counting built-in (aksihatekony)
-Touchscreen improvements (gyorsabb, pontosabb)
Es mint kb minden Nexus eszkoznel:
-hivatalosan nyithato bootloader, Wireless charging, Miracast, Slimport

Es h legyen valami ertelmes is:

Nexus 5 and Android 4.4 KitKat video walkthrough

In pictures: The Nexus 5

Ingress - megy meghivo nelkul is

Regards,

LocalPatriot
Nekem is fura volt elõször. Nekem asszem pénteken frissült.
Viszont ma meg a G+ frissítése után lett egy új ikon a menübe, Fotók néven😊
szucsy89
Most írtad le. Az ár/érték arány, és a kiemelkedõ, több éves támogatottság. Van, akinek ez is legalább olyan fontos tulajdonság, mint a többi márkánál felsoroltak.
GregSB
Mert azért az összes konkurensek van valami erõssége. Sonyk nagyon jól "vasak", vízállóak, HTC-k kiemelkedõen jó minõségû anyagokból készülnek(egy db-bol megmunkált fém / Alu), Samsungnak ott az S-pen és hozzá kapcsolódó szolgáltatások (meg a tucatnyi "fícsör" S4-ben amibõl max 1-2t használ rendszeresen az emer, de legalább próbálkoznak 😊

Mit nyújt az N5 azon kívül hogy olcsó és jön rá 2 évig új Android rendszer instant? Semmit.

davidka003
Konkrétan baszott nagy betûkkel írta is, hogy ha elõfizetsz rá ingyenesen akkor utána fizetõs lesz ha nem mondod le.
Pont ezért nem próbáltam ki.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

GregSB
Mondj 1 valamit, amiben kienelkedõen jó, elõremutató a konkurenciához képest.

Hívhatjuk csúcstelefonnak, de ahogy Borg is írta lehetne n+1 is a neve :-)

fery02
Délután folyamán lepett meg a Google egy e-mail formájában, miszerint megrövidített 1 650 Ft-al, elõfizetve a Play Music-ra, amit közvetlen elõtte ingyenes próbaidõszakban használtam csak.

Lehet fel volt tüntetve (talán egybõl az üzembe helyezésnél), hogy ingyenes idõszak után ez bizony szó nélkül le fogja szívni a következõ hónap díját, én nagyon nem értesültem róla.
Legalább idõközben felhozta volna a dolgot vagy max rákérdez pénz leszívás elõtt, hogy biztos szeretném-e.

Ez most egy kicsi csalódás volt. :/

Mindenesetre Áruházban kapja is az áldást az alkalmazás a felhasználóktól. 😄
Legalább nem én voltam az egyetlen csapdába esõ.
Olyan hibát is felemlítenek, ami nálam is elõfordult, miszerint, hogy hibát ír ki elõfizetés lemondáskor.
Azzal a hibával viszont nem kell foglalkozni, úgy néz ki webes felületen csekkolva "Lemondva" állapotban van a szolgáltatás (nálam, + másoktól is olvastam).

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

szucsy89
Nexus 5 nem csúcskészülék? Ne vicceljünk már... Ennyi erõvel annak idején a HTC One nem volt csúcskészülék mert szar volt a kamerája, a Z-nek a kijelzõje, az S4-nek mûanyag hátlapja volt stb.

Bakker, köszi. Csak errõl én lemaradtam, mert Németben élek és most keveredtek a telefonjaim net közelébe. 😊

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

aate
Már egy ideje ilyen, baloldalt (rejtett) oldalsávban van a saját alkalmazásaid.

Narxis
Venni kell rá tokot, amúgy is megérdemli egy drágább készülék.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Gyorskérdés!!!

2 Androidos telefonomon is észleltem a változást. Belépek a Playbe és a menü gombra nyomva nem a szokásos felállás fogad. Hiányzik a Saját alkalmazások menüpont meg még valami. Konkrétan csak a Beállítások a súgó és az impresszum marat. Ez valami újítás vagy mifene?

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

desigo
Mûanyag is lehet minõségi de nekem az egy darabból megmunkált fém sokkal jobb érzetet kelt mint bármi más.Az üvegtõl nem vagyok elájulva.Csúszik és tele lesz idõvel hajszálkarcokkal.

G2,Note3- jobb elõlapi és hátlapi kamera,nagyobb aksi,több RAM.
Ha valamire azt mondjuk,hogy csúcskészülék akkor az legyen kimagasló.
Blasta
Mellesleg a Note3 es a G2 is muanyagbol keszul, semmi premium anyag nincs bennuk...

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Blasta
"Nem lehet csúcskészülék mert nincs prémium anyaghasználat"

Hol van az lefektetve, hogy valamifele premium anyaghasznalatnak kell teljesulnie, hogy egy keszuleket igy hivjunk?
Vagy nezzuk mashonnan: az uveg premium anyagnak minosul? Amennyiben igen, a Nexus4-et hivhattuk-e a bejelenteskor csucskeszuleknek?

"több paraméterben is alulmarad akár a G2-tõl,Note 3-tól."
Peldaul?

desigo
Nem lehet csúcskészülék mert nincs prémium anyaghasználat és több paraméterben is alulmarad akár a G2-tõl,Note 3-tól.
Amiben kimagasló az az,hogy mindig azonnal érkezik rá a legfrissebb android verzió.
Gyors,akadásmentes de nekem túl letisztult pl egy Sense felülethez képest.
Máté94
Tisztességesen osztja a nép a Verge-et a kommentekben. 😄
szucsy89
bár nem láttam még élõben, de ez így nagyon gáznak tûnik... szarrá karcolódik a lencse ha ez ennyire kitüremkedik

Vadnokedli
beállításokban be van kapcsolva hogy kikapcs gombbal letegyed? illetve középsõ gombbal felvegyed?

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

theone91
Ha a Samsung készülékei csúcskészülékek, akkor a Nexus 5 is az. Csak nincs rajta extrém haszonkulcs.

Blasta
Miert nem lehet csucskeszuleknek nevezni azt a telefont amiben a megjelenesekor kvazi a legerosebb vas dolgozik es szoftveresen is up2date?

Narxis
Reméljük a bíróságon elküldik õket az anyjukba.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

bardocz
Lehetséges, nem emlékszek már,de meglepõdtem. Most jól mûködik többnyire a telefon, szóval elvagyok vele.
bardocz
Próbálgattam pár programot warezbe leszedni, meg egyszer rootoltam is, még amikor 2.x volt, aztán lett 4.x, szintén 1-2 dolgot kipróbáltam, de root nélkül.
SzirmosSzisza

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

szucsy89
tarkólövés <#bdead>
davidka003
Tiny Call confirm app

Van olyan, hogy ingoing call-nál is legyen még egy csík amit el kell húzni a képernyõn. Próbáld ki.
Én azt használtam.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Firerock
Tudtok valami jó megoldást arra hogy ne vegye fel/vagy éppen ne tegye le a hívást a telefon amikor csörög és kiveszem a zsebembõl? Nem túl pénztárcabarát hogy állandóan vissza kell hívnom azt aki hív,mert amikor húzom ki,kinyomja( Galaxy S4)

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"