Lajkára emlékezve
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kara kánként folytatom tanításom.
Mondjuk ha azt mondanám, hogy anyukádat megkísérletezik - nagy esély lenne rá, hogy meghal - és akkor lehet, hogy kiderül a rák ellenszere, akkor belemennél?
Én is sajnálom szegényt, dehát áldozatok nélkül nincs háború.
We\'ll get higher and higher, straight up we climb. We get higher and higher, leave it all behind !
Írok, én is mint dronzero: baszod!
Ezt mér nem mondtad annak a kuytának, aki régen ugyan, de hátulról belémart a lábszáramba.
Egy irodaszerûség, inkább barakk folyósóján mentem, és ott hevert a fal mellett az az átkozott dög. Igen, dög.
Miután elhaladtam mellette, egyszercsak éles fájdalmat éreztem a lábamban.
Utána mesélték az ott dolgozó emberdögök, hogy ez egy ilyen alattomos disznó, hátulról támad, nem is ugat.
Más: ez idõben közelebb történt, Pesten, ahol Petõfi szerint nem történnek érdekes dolgok. Hja, mily naív vala szegény Petõfi. Megyek a Köki közelében egy kis utcában, és hallottam ugyan, hogy csahol három kis nyamvadt dög kuvasz, de nem hederítettem rájuk, mert egy drótkerítés mögött voltak. elhaladok a sarok mellett, és egyszercsak, baszod, az inamba, az Achiles-inamba mart az egyik dög. Mi történt? lyukas volt a kerítés, azon kibújtak a dögök, és hárman támadtak. Annyira feldühödtem, hogy csupasz kézzel kergettem meg õket az utcán át, d nem sikerül elkapnom egyiküket sem, mert átharaptam volna a torkukat. Baszod!
ehelyett aztán jártam az sztk-t, hogy veszettség elleni oltást toljanak belém.
Na, majd még mesélek valami erre merõleges érdekeset, este, ha jók lesztek.
:-)
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar elõtt.
emellett ha életveszélyes helyzetbe kerülne a kutyád és a vadidegen ember az embert részesítenéd elõnybe(gondolom én)
Egy barátomat várom ma vacsorára. Dr. Hannibal Lecter
- amcsik majmokat küldtek fel, de altatásban, mert nem akartak feleslegesen állatot kínozni (vagy kockáztatni, hogy szétveri a kapszulát:)), más kérdés hogy az egyik majom megdöglött az altatás mellékhatásaként, már a visszatérés után... ruszkik akkor még messze voltak (4 év) attól, hogy embert küldjenek az ûrbe, egy szputnyikba (pontosabban egy rakéta fejrészbe) barkácsoltak bele egy "kutyaólat", a kutyautaztatást (csak oda szóló jeggyel) a politika követelte ki (Hruscsov sürgette, hogy ezzel is növeljék a SZU dicsõségét, hogy elsõként küldtek fel élõlényt, nehogy megelõzzék õket az amerikaiak).
- állatkísérleteket nem ellenzem, ha szükséges, és nem felesleges, továbbá szükségtelen kínzásoknak nem teszik ki az állatokat. Amúgy az orosz tudós, aki kiképezte Lajkát, sajnálkozását fejezte ki utólag, mondván hogy tudományosan nem ért annyit a dolog. Persze lehet, csak PR okból mondta.
- "Ezek a nagy állatsajnálók az emberekre általában rá sem bagóznak" - lehet, és tudod mit, szerintem teljesen normális, ha a saját állatom érzelmileg többet jelent nekem, mint egy vadidegen ember, ez még nem jelenti azt, hogy értékesebbnek is tartom az állatot az embernél! Nézzen mindenki magába, ha azt hallja hogy mondjuk a világ túlsó felén meghalt x száz ember, az jobban megrázza, mintha elpusztul az az állat, amit éveken keresztül nevelt?
- Természetesen ha egy politikai foglyot küldtek volna fel akarata ellenére, azt sokkal szörnyûbbnek tartanám...
tudtommal emberen kívûl valamilyen szintû egoval bizonyos fõemlõsök és bizonyos delfinfajok rendelkeznek.
Lajka kóbor kutya volt, a sintérteleprõl választották ki. Igaz ugyan, hogy a kísérlet közben hõgutában elpusztult, nem pedig megsült, a 41 fok kevés az ilyesmihez. De ha nem kerül a szputnyikba, akkor meg elaltatták volna.
Ez már történelem, és tetszik, nem tetszik ez így marad. Nem tudjuk megváltoztatni.
A Szovjetúnióban nem volt a mostani csövesekhez hasonló. Nálunk sem találtál csövest az elõzõ rendszerben. Közveszélyes munkakerülésért lazán lecsukták az ilyent. Mindenkinek joga és kötelessége volt dolgozni.
Emellett mielõtt valaki félreértene: állatbarát(inkább élõvilágbarát) és zöld vagyok de nem elvakult...
Szõke Kapitány kutyája minden nap beszél vele a Mir-en!<#phone>#phone>
iSS!
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Visszatérve a cikkre, valahol olvastam, hogy a nyugati fõvárosokban Lajka miatt tüntettek páran a szovjet követségek elõtt.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Amúgy én sem szeretem a felesleges állatkinzást, de azért ne felejtsük el hogy manapság már lassan több joga van egy állatnak mint embernek (fõleg ha büntetés terén nézzük hogy pl amcsiban mit kap valaki ha megkinoz egy kutyát meg mit ha megver egy csövest...) és azt se felejtsük el hogy mindenki szed gyógyszereket idõnként. Nem tudom mit szólna a sok nemes állatvédõ ha mondjuk patkányok helyett rajtuk probálnák ki a teljesen kezdeti stádiumban levõ gyógyszereket... Vagy akkor mit szólnának ha betiltanák és emberek millió halnának meg gyógyitható betegségekben mert valaki nem engedte a patkányok felhasználását orvosi kisérletekben...
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Igen, tudni lehetett, miután Lajka túlélte (a kilövést)....
Ennek legalább volt értelme.
R.I.P.
Szükséges volt állaton kipróbálni az ûrutazást, az rendben, de ahelyett, hogy eleve halálra szánták volna, várhattak volna addig, amíg a visszatérést is kifejlesztik... Persze ha kiderül, hogy nem élheti túl élõlény az utat, akkor az felesleges pénzkidobás lett volna, de szvsz lehetett tudni, hogy nem ez a helyzet.
Persze a SZU nem arról volt ismert, hogy az emberéletekkel különösebben takarékoskodott volna, hát még egy állatéval...
R. I. P.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
És sajnálom Lajkát, nem értem miért kellenek ezek az állatkísérletek... Persze így fejlõdik a világ, de a kutyát nem kérdezték meg, hogy meg akar e halni. (-tom, ez hülyén hangzik :P) Áldozzák fel saját magukat a tudósok!
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!