42
  • Zoleeca
    LOL :D
  • Zsoltika 007
    Haha! Azt hiszed majd pont a google lev szolgáltatásról nyomják a cuccot a spammerek?! Ne légy már naív! Azért törik fel a gépeket hogy zombi pc-t csináljanak. Szegény noob felhasználó meg észre se veszi csak mikor már szólnak a szolgáltatónál hogy nem kéne folyamatosan levelekkel bombázni mindenfelé. Vagy esetleg fel is jelentik. Ilyen feltört gépekből olyan hálózatokat csinálnak hogy csak lesel! Amikről majd szépen nyomják az áldást. Az ilyen levelező szolgáltatások alapből be vannak biztosítva ez ellen.
  • Lobster
    Annyira bírom amikor emberek az adataik miatt izgulnak :) A gmail és akik mögötte állnak bizonyára pontosan arra kiváncsiak hogy mire kerestem rá 18 évesen... vagy bármikor... A dologban az a vicc, hogy ha rákeresel adott dolgokra attól még nem vagy bűnöző. Beírtam már hogy al kaida, mégsem reszketek hogy bárki is terroristának kiáltana ki. Az meg hogy a full privi levelezésem el van tárolva valahol egy szerveren 100millió másik között vajmi kevéssé érdekel.
    Nem követtem el olyan törvénytelenséget ami miatt bárkinek megérné az én cuccaimban kotorászni, innentől hidegen hagy hogy elméletileg hozzáférnek az adataimhoz. Ofkórz bankszlaszámot jelszót miegymást nem küldök online soha és ez minden ami kell a nyugodt álmomhoz :D
  • Epikurosz
    Ennél jobb már csak egy átláthatóbb cég szolgáltatása lenne.
    a gmail-el szemben nekem egyetlen kifogásom, hogy nem igazán lehet tudni, hogy kik állnak mögötte.
  • Kagemusha
    Csatlakozom az elottem szolohoz: messze a legjobb netes e-mail szolgaltatas, a tobbi megoldas a nyomaba sem er!
  • Epikurosz
    csak
  • Anotino
    miert esne vissza?
  • Epikurosz
    "A Google-nál elég sokoldalú, komoly szolgáltatások vannak párezer forintért. Speciel a levelezés ingyenes."

Engem nem zavarna, ha ki lenne kötve, hogy a havi előfizetésedért küldhetsz havonta max. 1000 mailt.

Mindjárt visszaesne a spam.
  • NessieGraf
    Köszönöm, hogy megfogalmaztad helyettem!

De egy kis kiegészítés: még ha nem is érnek ezek az adatok semmit, akkor is több ezer helyen tudják őket a Google-n kívül. És lehet hogy az Elektromos Művek is vissza fog élni neveddel, címeddel. Meg az Önkormányzat, az Apeh, a népességnyilvántartó, hogy a munkahelyedről ne is beszéljek.

Emberek! Olvastátok a szomszédos cikket: AMERIKÁBAN marad adómentes a net! Jövőre a munkahelyi, munkavégzéshez használt e-mail címetekért is fizetnetek kell - részarányosan.

Na most: A Google-nál elég sokoldalú, komoly szolgáltatások vannak párezer forintért. Speciel a levelezés ingyenes.

Kérdés: Hány forint a 0,- Ft részarányos adója? És az adataitokra, leveleitekre tényleg szarik mindenki!
  • Gonz0
    Ha az adataid sorsa aggaszt, akkor most rögtön kapcsold ki a géped, húzd ki a konnektorból és soha többé ne dugd vissza.. a paranoiával az a baj, hogy neked nem lesz tőle jobb, a google meg leszarja hogy cca. 3 millió ember levelezése mellett pont a tiedét látja-e..
    Mindig jönnek furcsa emberek mindenféle google féle összeesküvéselméletekkel, világuralom meg hasonló bullshit.. olyan nehéz belegondolni, hogy mennyi adatot is lát egyszerre a google? Nincs a földön az a hatalom, aki azt mind rendszerezni és átnézni tudná.. ha meg épp atomtitkokat akarsz eladni iránnak, akkor úgyse ezeken a csatornákon keresztül fogod tenni..

Lényeg: fölösleges parázni olyan adatokért, amik 2 fillért nem érnek senkinek rajtad kivül..
  • lokko
    a nagy testvér nem arra jó, hogy mindenki felett totális hatalmat gyakoroljon ... de arra tökély hogy koncepciós perek bizonyítéktátává változzon, ha olyanra fordulnak az idők ... de akkor meg amúgy is mindegy ... ha hűvösre akar tenni a rendszer, annak régen is megtalálták a módját hogy törvényesség látszata alatt tegyék meg ... arra célzok, ha valaki ki akar fingatni, azt google nélkül is megteszi , így max némileg könnyebb a dolguk
  • wanek
    Az ember nem szokott felületes ismerősöknek bizalmas dolgokat küldeni. A megbízható ismerősök számára pedig el lehet juttatni a titkosítási módszert (persze nem levélben).
  • zserrbo
    Ismerem ezt a módszert, hátránya, mint általáabn a titkosításnak. A címzettnek is kell ismernie a módszert.
    Tartós mail partnereknél ez beválhat.
  • waterman
    ha akárkinek írsz levelet, akkor kit zavar ha egy bot áttúrja a levelet. ha már személyesebb levelet írsz, akkor csinálsz egy titkosított+tömörített filet. egyszerűen nincs kapacitásuk mindent áttúrni. ha még többre vágysz akkor ezt a titkosított valamit belerakod egy jpg-be (keress rá: steganography). így már némileg személyesebb az üzenet.
  • wanek
    Attól még nem feltétlenül törlődik egy levél, hogy kitörlöd, és utána nem látod. Maximum arról van szó, hogy te nem férsz utána hozzá...
  • wanek
    IP címmel max. usákiában mennek valamire, mert ott "házon belül" vannak. Idegen országból egy szolgáltató sem fogja nekik dalolva kiadni a felhasználó adatait, maximum akkor, ha bírói végzés van. Dinamikus IP címnél ráadásul egy felhasználóhoz már egy hónap alatt is elég sok IP cím köthető, úgyhogy nem rózsás a helyzetük.
    Nagy balga ember az, aki bármilyen személyes adatot elárul magáról, legyen az cím, telefonszám, név, stb.
  • Ronny
    otthoni mailserver?
  • NessieGraf
    Könyvajánló: "A megfigyelők megfigyelőjének megfigyeléséről" (Kaffka)

Engem meg marhára nem zavar, ha jól keres aki jót szolgáltat.

A mid van milyen nyilvántartásban: a postai, nem ajánlott leveleid sehol. Minden más igen. Ha nem a Google-ban, máshol. Különben nem tudnád megtalálni.

Ja és feltalálták a levelek törlését, majd a kuka ürítését minden rendszerben! Csak legtöbbünk lusta élni vele, vagy fogalma sincs arról, hogy a kukát itt is ki kell üríteni.

Ennek előnye és hátránya is van. Előny: visszahozható, ha mégis kell. Hátrány: végleges törlés két lépéses. Ez a Windows óta van így PC-n, előtte csak hálózatokon működött így.
  • zserrbo
    Jah és attól, hogy a Google betart minden szabályt, pl az USA kormánya talán ki tudja kényszeríteni az adatokat egyszer vagy már ....
  • zserrbo
    Tárolják, de Nézd meg a Google piaci részesedése globális szinten 60%-os, de pl a Spanyoloknál 99%-os (USA-ban 40-45 körül).

2. Nem kell olyat használni és kész.
    3. Nem ismerem és már rég nem töltöttem le trialt az Adobe oldaláról. Biztos fennt van az máshol is.

De a személyes levelezésem nincs benen a nyílvántartásban. Az sincs benne, hoyg én pl 18 éves koromban a szexuális úton terjedő betegségeknek néztem utána a google keresőjében (hogy példának azt hozza mint a ORG-s riportalany). Vagy pl én egyes terroristák neveire vagy sejteire kerek rá. Gondoljunk csak bele, hogy üldözték a komcsikat a hidegháború elején.
    Jó persze van benne paranoi, én nem veszem véresen komolyan a dolgot, de jobb előbb tartani, mint utólag sírni!
    És attól, hoyg csak a keresőjét használja valaki (köztük én is) attól még mivel az IP címet tárolják visszakereshető a személy.
    Van Gmailem, de nem használom, csak nagy ritkán. A freemailt se szeretem, mert lassú és sokszor vacakol. Most pár napja körbe néztem milyen e-mail szolgáltatói lehetőségek vannak. Az Inbox-ra esett a választás.
    Bár, ha gyanakodni akarnék ott is vajon minek kell megadni a telefonszámot, amire az aktiváló kód jön?

Mondom mindennapos stresszt ne okozzon senkinek se amit leírtam. Ha nem így, majd másképpp figyelnek meg minket :D
  • wanek
    A guglinak csak a keresőjét használom, semmilyen egyéb szolgáltatását nem. Az aljas, kutakodó scriptjei pedig le vannak tiltva.
  • Epikurosz
    paranoia?
  • NessieGraf
    Az adataidat mindenhol bekérik. A leveleidet mindenhol tárolják.

Már találkoztam olyan szolgáltatóval, ahol a postafiókot használni kívánó nem tudta létrehozni a fiókot, csak a szolgáltató. A szolgáltató bekérte!!! a felhasználótól az általa használni kívánt jelszót, amit a felhasználó ezután sem tudott egyedül megváltoztatni. Akkor az mi? És alig tárhely, és gagyi levelező hozzá.

Ma le akartam tölteni egy Adobe Flash Trialt. Akit érdekel megnézheti, hány adatot kér be az Adobe egy ingyenes, 30 napos verzióhoz. Pontos címmel és telefonszámmal. Amit - természetesen - le is tud ellenőrizni hogy kamuztál-e.

Akkor inkább legyen kényelmes, kellemes. Majd nem teszem elérhető helyre, amihez a Google-nak nincs köze. Meg nem írom bele a napirendemet se. Az összes többi adatot meg már úgyis tudja rólunk mindenki.

Számold össze, hány nyilvántartásban vagy benne személyesen, magánemberként és hányban a vállalkozásod. Ez akkora lufi, mint az, hogy Clinton meg a barátnője.

És igenis! Egy igazi miniszterelnök a feleségét, meg a barátnőjét! Minket ne.
  • Tripax
    Nem értem ennek a képnek az értelmét. Ki is nagyítottam és nem láttam semmit... GMail szerintem is az egyik legkellemesebb felület. Mindent látok benne, nem fagy és gyors. A freemail- nak meg olyan kis ikonjai vannak, hogy múlkor egy idős néni kérte a segítségemet.
  • zserrbo
    Szerintem is jó, csak azért nem használom, mert ki tudja mik lesznek az adataimmal?
  • Dying Soul
    én teljesen megvagyok vele elégedve.
  • zserrbo
    Amúgy észrevette mikor növekedni kezdett a tárhyel. Emlékszem 4200 vagy 4400MB (erre már nem emlékszem annyira pontosan) felett volt valamivel éjjel(ekkor még nagyob ütemben nőtt) aztán reggelre már 3 valamennyi volt. NA jó pontos értékeket már nem tudok, de akkor láttam hoyg ugrott vissza. Nemtom más észrevette-e.

Amúgy a többi levelező szolgátlatás is a nagy tárhellyel kecsegtet. Holott 10 emberől ha 1-2 kihasználja...(szerintem)
    Láttam nemrég egy videót, aminek "A Google kulisszatitkai" (fennt van a Majmom, ha nagy az érdeklődés feltöltöm valahová) volt a címe. Nagyrészt riportokkal volt tele. Szót kapott benne a google pár munkatársa, az Open Rights Group képviselője (ez a szervezet foglalkozik az emberi jogokkal a digitális "korban") és még pár ember.
    2 dolgot idézek belőle:
    - "Hogyan lehet meggyőzni az embereket, hoyg ez nem a "Nagy testvér" cége?
    - Nem tudom én egyszerűen nem tartom annak."

- "Én számítógépes tudósoknak tekintem magunkat. Képesek vagyunk kielemezni és megoldani egy problémát, de nem vagyunk kormánytisztviselők vagy törvényhozók, akik globális hatalommal rendelkeznek. Mi csak a felhasználóink igényeit elégítjük ki"
    -Ne haragudjon, de ez már már naívnak hangzik. Főleg, ha a Google hatókörét nézzük.
    -Sajnálom, de ez a véleményem"

Mindkettőnél csak mosolygott az utolsó válaszánál.
    Szerintem érdemes megnézni, de ezt is hozzá tenném:
    http://velemenyemvan.freeblog.hu/archives/2007/02/05/Google-Personalized-Search-velemeny/
    Bár nem mindennel értek itt a blogban szereplő írással, de nagyrészt.

Bocsi nem mind a levelezésre tartozik, de úgy is a másik mai hír link ehhez kapcsolódik szóval belefér.
  • akela572
    címtár : cool
    mappák : cool
    tárhely : felülmúlhatatlan
    mobilos verzió : anyám K750i-jén prímán működik, az én V360-asomon az Istennek sem akar futni..

IDE A 2.0-VAL !!!!!!!!!
  • Epikurosz
    Hopsz!

most vettem észre, hogy https-e is van a gmailnek!
  • NessieGraf
    A kérdés jó. A választ nem merem leírni...
  • Epikurosz
    Ami hiányzik:
    - prioritás beállítása
    - kézbesítési visszaigazolás
    ...és idővel integrálni kellene a digitális aláírást és a titkosítást is. Na, de ha titkosítottak lennének a levelek, akkor nem lehetne bennük kutakodni...
  • szvini
    De amugy kiváncsi lennék ha azta 4,6 gigát hirtelen mindenki kihasználná.

Azaz tegyük fel hogy elméletben midnenki valahogy 4,6 giga cuccot varázsol fel :D, mi lenne akkor?
  • norti
    Hogy adsz hozzá két könyvtárhoz egy mailt? Ezért jobb a címkézés.
  • Gonz0
    Egész pontosan mi az amit könyvtárakkal meg lehet oldani és cimkékkel nem?
    Szerintem pont a cimkézés miatt sokkal kényelmesebb, mint a "megszokott" könyvtáras megoldások.

Egyébként, ha IMAP protokolon keresztül használod, akkor a cimkék könyvtáraknak látszanak.
  • Gonz0
    "A GMail 2.0 megjelenése a jelenlegi tervek szerint jövő év elején várható. "

Folyamatosan vezetik be, mint az IMAP-ot a múlt héten... Az egyik accountomon már nekem is van, szóval az a jővő év eleje enyhe csúsztatás..
  • mousee
    Nekem is csak a könyvtárasdi hiányzik belőle... a címjegyzékkel nemtoom mi a baj... szerintem így süti ahogy van :P
  • waterman
    fantasztikus a cimkézés, de ha könyvtárakat lehetne csinálni.. hmmm... milyen logikus lenne..
  • GABOR16
    Tényleg... felturbózták kicsit a tárhelynövekedés sebességét :) Nem is néztem mostanság..
  • NessieGraf
    A mobilos változatba főleg betehetnék legalább a chatet! A beszédről már nem is szólva... Marhaságnak tartom, hogy a levelezés egyből megy, a másikhoz külön progi kell, holott a gépi változat mindkettőt tudja.
    A címlista tényleg lehetne jobb, de főleg a szűrők megadásakor egészséges lenne egy elérhető címlista. Meg választás, hogy név, vagy emil, mert úgy keveri, hogy nagyon.
  • pepe003
    Király :D
    Bár sztem a sebességgel most sincs sok probléma :S
    Viszont fejleszthetnének egy kicsit a mobilos változaton is.