104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• korbin555
    Engem minden érdekel,csak játszanom ne kelljen.
    Volt időm,újra végigolvastam a 14 szezont,mert az elejét már elfelejtettem.És lenne néhány észrevételem,ha megengeded.No offence.

Úgy tűnik stagnálsz fejlődésben,és visszaestél eredményességben(függetlenül a kupagyőzelmektől).A korai BL búcsú,amennyire én látom,nem meglepő.A keret gerince ugyan régóta együtt játszik,összeszokott,ami nagyon fontos,de nem elég erős a csapat.Elaludtál a bajnokságok halmozása közben,nem erősíted eléggé a csapatot.Idén a City kiemelkedő szezont futott,és erre már nem volt válaszod.Van kettő 4 csillagos klasszisod(Masson,Andrews),de ez kevés.A fiatalok között is csak kettő van,akik elérhetnek az ő szintjükre(Cirillo,Hoffmann).2,5-3 csillagos emberek játszanak 20-30-40 meccseket.Pedig 14 év nagyon hosszú idő,a keretben hemzsegni kellene a 4 csillagos játékosoknak.A 2,5 csillagosoknak pedig a tartalékban és a hirdetőtáblán a helyük.A veteránoknak meg szanatóriumban,bár ezt inkább nem feszegetem,mert láthatóan érzelmi kérdés nálad.De a lényeg az,hogy eltelt 14 szezon,és jelenleg nem tudsz kiállítani egy BL esélyes csapatot.Már ha az asszisztensed véleménye helytálló a csillagokkal kapcsolatban.Kevés az igazi klasszis játékosod,és sok a középszer.Irtó nagy mázli kellene ezzel a gárdával a BL győzelemhez.

Az erősítés nyilvánvalóan pénzkérdés is,amiről nem írtál.De ha tudtad,hogy hosszú karrier lesz,már évtizede gyűjtögetned kellene a 4-4,5 csillagos tehetségeket.És nem ilyen Dujanic féle 2,5 csillagos potenciálú senkiket.(sorry)Mégiscsak a PL-ről van szó,5 bajnoki cím után a reputációd is az egekben lehet,elméletben egyszerű dolog ez.10-12 jó scout az Uniós országokba,2-3 a Brit-szigetekre,és válogathatsz a játékosok között.Az Unión kívüliekkel nem is érdemes foglalkozni.

Csak viszonyításként,volt egyszer egy nagyon jó csapatom.Apró szépséghiba,hogy ez a kép éppen a "hírhedt" BL negyeddöntőbeli kizuhanásunk után készült,2029-ben.Elég nagy égés volt,sajnos.De egy ilyen bombaerős keretet a szigeten sokkal rövidebb idő alatt is össze lehet rakni.Mondjuk mire összejött ez a 20 klasszis saját nevelés,addig vagy 100 másik került a piacra.Vagy néhány simán lapátra,mert még a nagyon jó scout szava sem feltétlenül szentírás.

Mindez nem kritika akart lenni,csak észrevétel.A kitartásodat pedig nagyon tudom értékelni.
  • Sysfox
    Ha valakit érdekel még, itt a 14. szezonom összefoglalója az FM2012-ben:

Blackburn Rovers 2024-2025
  • hooker00
    III.kerulettel vagyok , mint mindig :))
    korbin köszi!
  • korbin555
    Olyan egyéb bevételek összessége,ami a megnevezett kategóriákon kívül esik.Az "egyéb" különben szerepel a kiadási oldalon is.Az SI pedig nem érzi úgy,hogy ezeket is a végletekig ki kellene dolgoznia.Pedig nagyon komoly pénzek mozoghatnak ki és befelé is,talán nem ártana.Nálam például az "egyéb" kiadások 17,9M volt egy szezonban.Érdekelne mire megy el,a 90M profit ellenére is.Ha az egeret ráviszem,annyit tudni róla,hogy kellékek,reklámokra fordított összegek.Bár ezek olyan dolgok,amiken változtatni valószínűleg úgysem tudunk.
    Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.05.21. 21:14:46
  • kosheen
    ha magyar bajnokság akkor biztos valami politikus van a klubnál :D (amúgy passz)
  • hooker00
    srácok, mit takar az "other" a bevételi (income) oldalon? minden hónapban kapok nem kis összeget..
  • kosheen
    értem, hasznos amit írsz.
    Most kezdtem egy angol negyedik ligát, így nyilván egy ideig ez a veszély nem fog fenyegetni, most játszok először a 14-el, előtte 12-t nyomtam nagyon sokáig, szóval nem lesz 5 szezon után Bl győzelem valószínűleg.
    Az alap koncepció ugye az lett volna emögött, hogy van 1/2 edző mondjuk attackingra, az assistant manager meg legyen jó pl. man managementben, de ha már úgyis ott van, akkor belekotnyeleskedhet éppenséggel az attackingba is. De oké, világos, előbb-utóbb majdcsak össze tudok kaparni egy jó stábot, most a feljutás a cél, aztán majd alakul, de köszi a tanácsokat
  • korbin555
    Nálam minden kategóriában 1 edző van,és mindenhol light vagy average a workload.Heavy nincs sehol.De a felnőtt edzők nem edzik az ifit és a tartalékot sem(Utóbbit nem tartok fenn sehol.Hogy miért,az más téma).Minden edzőnek egyetlen feladata van,semmi más.Ha lenne tartalék csapatom,oda is külön edzőket vennék fel.
    De azt első kézből tudom,hogy milyen az,ha le van terhelve az edző.A Bradfordnál(6.liga)gyakorlatilag egyedül voltam edző,7 kategóriát vittem.A 2 fitness kivételével minden az enyém volt.Egy teljes szezon sem volt elég a taktika begyakorlásához,és nem fejlődtek semmit a fiatal játékosok.(Bár a fejlődés érdekelt a legkevésbé,mert szezon végén úgyis lecseréltem az egész csapatot.)

Egyébként magas nekem ez a training workload.A Bradfordnál a 7 kategóriám mind average és light volt.A Haladásnál kaptam ötöt,és mind heavy lett.Mellé jött másik 5 az ifiknél,az meg light.Nem tudom,hogy ez mi alapján dől el.De bárhol is voltam,ha igazolhattam edzőket és rendet csináltam,a heavy leterhelés mindenhol eltűnt.
  • zyndar
    Milyen hatása van annak, ha egy adott edzéskategóriában az edző leterheltsége Heavy? Mert egy rendes keretnél, 1 edzővel tuti az lesz.
  • korbin555
    Hogy mennyire gyenge(vagy jó)egy staff,a csillagok mutatják meg.Az asszisztens éppúgy edző is,mint a többi mezei edző.A tiéd egy edzői kategóriában sem jó,tehát nem megfelelő.Főleg ha kíváncsi vagy a tanácsaira.Milyen okosságot várhatsz el valakitől,aki semmihez nem ért?(Nem mintha egy 5 csillagos nem hordana össze emeletes baromságokat.)

Ha a 4 csillagos shooting edző mellé beteszel több 3 csillagost,attól az edzés ugyanúgy marad 4 csillagon.A + emberek mintha ott sem lennének.Nem húzzák le az edzést,de nem is adnak hozzá.A semmiért fizeted őket.

Az edzés 9 különböző kategóriából áll,tehát elég 7 edző + mi magunk és az asszisztens.(Az ifihez még annyi sem kell,mert a felnőtt csapat fitness/goalkeeping edzői vihetik azt is,a tartalék edzői pedig minden ifi kategóriát).De ha valaki precíz és maximalitásra törekszik,az ifihez is tehet 9 edzőt.A felnőtt edzőit felmenti az ifik edzése alól,és magas working with youngsters értékű edzőket tesz a srácokhoz.Igazából ez nagyon is ajánlott,mert velük jobban fejlődnek a gyerekek.Én még saját magamat is kiveszem az ifi edzésből ha gazdag a klub.Hozok egy atom U akárhányas menedzsert,magas taktikai értékekkel.

És egy 20-as érték még egyáltalán nem garantálja az 5 csillagot.Előbb lesz az 3-3,5 mint 5,ha a többi értéke alacsony.De keresni nagyon könnyű.A kívánt edzői kategóriára kell szűrni,és az ürge adatlapján kidobja,hogy a recommended job hány csillag.De az 5 csillagos edző elég ritka madár.Kisebb adatbázissal nem is lehet minden kategóriára találni.Nem véletlen,hogy nagyon nehéz a full 5 csillagos edzést összehozni.A Steam statisztika szerint a játékosok 0,9%-a volt csak képes megcsinálni.(Practice makes perfect achievement)
    Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.05.20. 10:56:34
  • kosheen
    áhh köszi, hálám üldözni fog, átfutottam ezeket
    ami lehet, hogy elkerülte a figyelmem...ha alkalmazok egy jó assistant managert, akinek jó a "Determination, Discipline and Motivation" éééés edzőnek is beraknám ha már ott van, viszont a coaching skillekben gyenge az mennyire lehet hátrány?
    Sarkított példa - van 4 edzőm, 20-as attackingal, meg az assistant maganer 10-es attacking coachinggal, és őt is oda berakom ötödik edzőnek az lehúzza a többieket, vagy pici pluszt ad vajon a másik négy munkájához?
  • korbin555
    Az ismert követelmények mellett a jó taktikai ismeret kell neki.Le van írva részletesebben is,de az ellenfelet figyelőnél az fontos.
    1.
    2.
    Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.05.18. 21:55:20
  • kosheen
    hali. egy scoutnál milyen értéknek kell jónak lennie ha ellenfél megfigyelőnek akarom berakni? (fm 14)
    Utoljára szerkesztette: kosheen, 2015.05.18. 20:44:21
  • Darthmushroom
    fun-fun-fun :D :D :D am messze nem volt tökéletes szezon, két 11snek hála kiestünk a bl elődöntőből (4 év 1 BL győzelem, + 1 döntő), a newcastle csak úgy mint előző szezonba elvette tőlünk a veretlen szezont.
  • korbin555
    Staff - Responsibilities - First Team.Majd berakod a pipát ide.
  • hooker00
    értem, köszi a segitséget!
    más..
    ebben a részben, hol lehet beállítani, hogy a segítő irányítsa a csapatot az edzőmeccseken? sehol nem találom..
  • korbin555
    Már nem .tac,hanem .fmf a kiterjesztése.És nem fog működni,ezért:

"After the 15.3.0 update, .tac files no longer work. If the .tac file was from a previous version (before 15.3) the game isn't going to recognize it.
    If your .tac file is not showing, then there's nothing you can do."

Ez átmeneti év,a 16-tól minden játékfájl .fmf lesz.Megszűnik a dbc(database),pft(player role filter),slf(shortlist)és tsh(training schedule)is.Mikor kijött a 15,még lehetett importálni ezeket,de már nem lehet.A 15.3.0. után letiltották.Akinél korábbi(kalóz)verzió van,még működhet az importálás.
    Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.05.15. 09:40:10
  • Darthmushroom
    Import-ot próbáltad?
  • hooker00
    sziasztok,
    segítsetek légyszi, melyik mappába kell tenni az új taktikákat,hogy a játékban elérhető legyen? betettem a "tactics" mappába, de nem látom .
    .tac a kiterjesztése, az gondolom jó
  • korbin555
    A német válogatottat utólag is láthatóvá lehet tenni.Ha beteszed ezt,vagy ezt.A következő kerethirdetésnél már a valódi játékosok lesznek benne.

Szép munka a belgákkal.
  • zyndar
    Nagyon jó megfigyelés! Mondd a címed :)

Igen, Viktor beutazta velünk fél Európát, de szemét módon befújt egy tizit a döntőben még így is...
  • WhtFalcon
    Lehet az UEFA költségspórolásból a belga válogatottal együtt utaztatta Kassait a helyszínekre, és ha már veletek tartott, le is vezette a meccseket A németek ellen, meg a török sporttárs megkérte, hagy vezessen inkább ő (félig "hazai")
  • zyndar
    EB, 2020.

Mint korábban említettem, esélyesként érkeztem a belga csapattal, ennek megfelelően óriási meglepetés volt, hogy az első meccsen a szerbek már 3-1re mentek, végül a sírból hoztuk vissza ikszre. Talán ha Courtois nem dől ki 3 hónapra a kerethirdetés előtt... Szerencsére ő volt az egyetlen komoly hiányzó. A második kör sima meccs a szlovákok ellen. Jöhetett Skócia, ez sem volt nehéz feladat. Ezután kezdődött el az EB valójában. A 16 között előbb egy sima meccs, majd a 8 között hosszabbítás, bár illett volna egynek hamarabb beakadni. A nagyok közül Németország jutott, sajnos csak szürke játékosokkal...ez elkerülte a figyelmemet anno. Jöhetett a döntő, ahol 14 perc alatt kettővel mentünk, gondoltam simaliba. Nos, nem lett az. A franciák felálltak a padlóról és megfordították a meccset, maradt az ezüst. A szomorú az, hogy az utóbbi 30 tétmeccsen most kaptunk ki először rendes játékidőben. Ja meg az is, hogy az elbukott spanyol kupa döntő és BL döntő mellé betettük ezt is :) A meccs után lemondtam. 40 tétmeccsen irányítottam a belga csapatot, a mutatók 34-3-3, a gólarány 119-37.

Egy kis játék: aki megmondja, melyik meccs a kakukktojás és miért, az kap egy csokit.
  • Solt
    Hajrá... :))
  • cech19960320
    Srácok!!!
    Gyakorlatilag a finisében van a magyarosítás, de nagyon lelassult.
    Új lendület kellene, és ezt új emberek adhatják meg!!!
    Ha szeretnél magyarul játszani, akkor jelentkezz! :)
    Csak olyanok jelentkezzenek akik tényleg akarnak fordítani!

https://www.facebook.com/groups/769681366447481/

Utoljára szerkesztette: cech19960320, 2015.05.08. 21:19:07
  • hangabanga
    Köszönöm a segítséget mindenkinek, betöltök annyit a javasoltak alapján, hogy a 2 csillag meglegyen azért.
    Köszi!
  • zyndar
    Köszi mindenkinek.

A Compostela utánpótlás, mint ilyen, nem létezik, mert továbbra csak olyanokat dobál, akiknek max 1,5 csillag a potential ability. Igyekszek mindend fejleszteni, de a youth recruitment még mindig a béka segge alatt van, pedig a youth facilities már alakul. BL-be 8 olyan kell ugye, aki spanyol csapatnál nevelkedett és 4 saját nevelés. Első két nemzetközi szerepléskor 21 embert tudtam nevezni, tavalyra viszont már a 18 évesen megvásárolt emberek saját nevelések lettek, így végre 25 fővel vághattam neki :) Igyekszek jól megválasztani a külföldi fiókcsapatokat, így esett a választás a Sao Paulo-ra, Dinamo-ra és Lens-re. Mivel ugye dobhat ezen országokból is ifit. Ez ebben az évben be is jött, érkezett egy brazil-spanyol kölök, aki a generációjában a legjobb, bár ő sem fog játszani soha a nagy csapatban. Ja a dél-amerikaiak 2 év után kapnak útlevelet, ez sem elhanyagolható.
  • Lancelot1983
    hát nálam is óriási db van, most betöltöttem csak az angol és spanyolt, ami az előző évekhez képest valóban meglepetés, hogy a német 1. és2. osztályban elég jól fel vannak töltve a csapatok és az olasz első valamint a francia első osztály első fele is korrekt, de a többi az nem egészen, portugáloknál braga már nem tud kiállítani egy csapatot a nála gyengébb csapatok meg harmad csapatot sem, dánok közül gyakorlatilag senki nem tud kiállni 11 kezdő+3 cserével, svájcnál baselnek van 15 játékosa többieknek mind 10 alatt az első osztályban
  • Darthmushroom
    Gratu!
  • Darthmushroom
    1-2 bajnokságot betöltve nekem óriás db-vel alig van csapat ahol full szürke mindenki.
  • Lancelot1983
    grat majdnem meglett a 100 pont :) a bl-ben kell lenni 8 saját nevelésű játékosnak is igaz a 25-ös keretben? mennyire sikerült a compostela utánpótlást ütőképessé fejleszteni?
  • Lancelot1983
    Szia!

Ha a vas bírja, akkor minél többet tölts be szerintem. Elég lehangoló mondjuk, amikor barátságos meccsen vagy európai kupa meccsen játszol egy csapattal és szürkék a játékosaik. Meg úgy valóságosabbnak is tűnik az egész, hogy meg tudod nézni egyes bajnokságokban bizonyos csapatok milyen helyezést és hogyan értek el a játékosaik hogy játszottak stb. Nem csak az van, hogy az EL-ben találkozol a Pármával, aztán ki tudja, hogy került oda a 20 db szürke játékosával. plusz, amikor igazolnál, akkor lehet, h te találsz elég játékost, de bajnokságodban lévő csapatok merítési lehetősége kisebb lesz, így előbb utóbb, de inkább előbb nagyobb lesz a szakadék közted és a többiek között, így könnyebben nyersz bajnokságot, nem beszélve a nem betöltött ligák csapatiról, akik ugyanúgy szürke játékosokkal tolják majd nagy részt. Szerintem, így 1 vagy 5-6 liga betöltésével könnyebb bajnokságokat és nemzetközi kupát nyerni, mintha mondjuk be lenne töltve 20 bajnokság (a top bajnokságokkal együtt). Nálam például be van töltve, az angol, olasz, spanyol, francia, német, skót, portugál, belga, dán, török, cseh, svájci, orosz ukrán, horvát, szerb, argentin, svéd, norvég bajnokság általában 2 osztályig, kivéve ahol éppen vagyok ott az összes osztály. Holland nincs mert utálom a holland válogatottat nagyon :)
  • zyndar
  • zyndar
    Megtöröm kicsit a csendet egy rövid összefoglalóval.

A 6. szezont fejeztem be nagy nehezen a Compostelánál. Több szempontból emlékezetes ez a szezon, mivel elkészült a csilivili új stadion, ami már 26 ezer ember befogadására alkalmas. Sajnos nem rólam nevezték el, mivel semmit nem nyert velem a csapat, így egy korábban 10 évig itt játszó úriember után lett Fabiano Stadium. Azért a képeken jól mutat: stadion 1 stadion 2 stadion 3

Idén igen nagy volt a játékosmozgás, elment rekordösszegért a legnagyobb tehetségünk, érkezett a jónevű Gay és Ronaldinho. A kupában az elődöntőben pottyantunk ki, a BL-ben az első kieséses körben a Juve ejtett ki, viszont cserébe sikerült behúzni a ligát, méghozzá magabiztosan:

A legjobbak, a teljesség igénye nélkül: Fernandes, Kurt, Ayoze
    Csapat statok

A következő feladat a 2020-as EB a belga válogatott élén.
  • Darthmushroom
    teljesen mind1 top csapatnál, mivel nagy vagy óriási db-vel úgy is látod mindenhol a jobb a játékosokat akiket igazolnál, kis csapatnál fontos a sok bajnokság h könnyebben találj olyan játékost aki el is igazolna hozzád.
  • hangabanga
    Sziasztok!
    Az MU-val szeretnék kezdeni egy 2015-ös karriert.
    Mely ligák betöltését javasolnátok (a vas bírni fogja).
    Köszönöm!
  • cech19960320
    További jelentkezőket várunk a fordításra!
    Már kisebb blokkokkal is!
  • korbin555
    Az Indonéziai Őrült Oroszlánoknál (Arema Cronus FC) ügyködök éppen,és szerződést ajánlottam egy klub nélküli magyar játékosnak.1,6k fizetést kért,adtam neki 2k-t,boldogan elfogadta.Csakhogy nem érkezett meg,mert sumák módon inkább visszavonult.27 évesen.Anyád!Egyébként Kottán Krisztiánról van szó,NB2-es játékos(volt).Nagy gond nincs,jött helyette egy sánta brazil bácsi.Isten lesz itt belőle.

Lassan kezdődik a 2.szezon,az elsőben simán bajnok lettem.A 2.helyre várták a csapatot,nem volt egy hősi eposz.A kupából meg kiestünk az elődöntőben.Mindegy,úgyis csak addig maradok,amíg nem kapok más országból ajánlatot.Megyünk ugyan az Ázsiai BL-be,de ezzel a csapattal az első selejtező túlélése is csoda lenne.NB2 alja lehetünk játékerőben.Van egy kis pénzünk,egy szép nagy stadionunk,meg 23000 fanatikus szurkolónk.Csak éppen normális játékos ide nem jön.De nem is számítottam rá,előfordultam már errefelé.Ha előbb nem jelentkeznek be értem,3 szezon után mindenképp lelépek.Ebben az ütemben,ahogy játszom,talán még nyár vége előtt elérek odáig.
  • Darthmushroom
    OFF:
    Howie mecsinálta :D
  • kosheen
    a csúnya-csúnya help topicot szokta nézegetni valaki? Most láttam hogy 1 hónapja nem volt ott hozzászólás