104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• korbin555
    Sok sikert!
  • korbin555
    Csak ennyi?
  • Somae
    Sziasztok.

Már régóta szemlélője vagyok a topiknak, de most van annyi időm, hogy tudjak annyit játszani, amiről már érdemes is írni. Remélem, nem bánjátok!

Lassan egy éve Angliában élek Guildford-ban, és mivel a helyi foci kb. olyan szinten van, hogy a magyar megye IV-ből kéne megfelelő ellenfelet keresni, akiket le is győznének, így úgy voltam vele legalább megpróbálok ezen változtatni, ha csak virtuálisan is.

Szóval Guildford City, angol 9. osztály, a csapat történelme "fantasztikus", nyertek már 8. osztályt is. :) Stadion is hatalmas 1000 férőhelyes libalegelő, futópályával körbe, kis lelátórésszel. Egyszóval tipikus angol körülmények na... :)
    De azért legalább a pénzügyek nem teljesen siralmas, mivel nincsenek. :) De adósság se, úgyhogy tényleg teljesen tiszta lappal tudtam nekifutni. Alapból van pár játékos a keretbe, pl. Nuno Pereira, aki volt a Sporting Lisabon játékosa is, de valahogy itt kötött ki. Így a támadó szekció máris rendben volt. Igazolni amúgy sem volt pénz, de a fizetési keretbe volt némi tartalék, így pár játékost tudtam hozni ingyen, akikkel feltöltöttem a keretet egy kicsit. Elvárás a bajnoki cím volt, és ebben a hatalmas tudású mezőnyben reméltem, hogy ez is az elvárható. Biztonság kedvéért azért 9 felkészülési meccset is játszottunk, hogy készen álljanak a srácok a startra, vegyes ellenfelek ellen. Ezekkel nem is volt gond, magabiztosnak tűnt a játék, szóval bíztam a remek szezonban. A taktika egy alap 4-4-2, semmi extra, labda ki a szélre, szélsők beívelik a 16-osra és valaki a 2 csatár vagy a 2 középpályás közül majd csak bekotorja 1 szer vagy 2 szer. :) Szerencsére ezt teljesíteni is tudták, így elég simán meglett a bajnoki cím és a feljutás, bár voltak azért hullámvölgyek, az 5 zakó pl. elég sok ezen a szinten szerintem, úgyhogy van még mit csiszolni a játékon. Az FA Vase nagyon rosszul sikerült, bíztam egy jó eredményben, de már a 3. meccsünkön elvéreztünk, a meccs képe alapján telesen megérdemelten. Az FA Kupa viszont fantasztikusan sikerült, a második selejtező kőrből indulva nálunk magasabb osztályú ellenfeleket kiütve eljutottunk az első fordulóig ahol a 3. osztályú Yeovil Town-t is újrajátszásra kényszerítettünk. Ott persze már érvényesítették a papírformát, de ettől függetlenül nagyon büszke voltam a srácokra, nem gondoltam volna, hogy eddig jutunk, persze sok szerencse kellett hozzá, de akkor is. Ráadásul anyagilag is jót tett nekünk, sok néző, plusz továbbjutási pénz miatt kaszáltunk 21 ezer fontot, ami ezen a szinten elég soknak számít. Következő szezont tehát már a 8. osztályban kezdjük, vezetőség elvárása (akiket amúgy a szezon közben kaptam, megvették a klubot, pénzt persze nem hoztak.. :) a kiesés elkerülése, és én se várok sokkal többet egyelőre, meglátjuk, hogyan tudunk erősíteni. Bízok benne, hogy most már tudok hozni 1-2 jónak számító kölcsönjátékost pár magasabb osztályú csapatból. Sokan segítene ezen egy anyaegyesület, de ezek keresése ez idáig eredménytelenül zárult.

Utoljára szerkesztette: Somae, 2015.06.28. 19:02:08
  • geo91

• korbin555
    Véletlen volt.
  • Lópikula
    SUPERMÁRIÓ!!!

• 7r1v1um
    Nem probléma, ha van kérdésed MLS-ügyben, tedd fel bátran.

Utoljára szerkesztette: 7r1v1um, 2015.06.25. 15:01:28
  • Peti2400
    Köszönöm ezt a hasznos információt.
  • 7r1v1um
    Ha még aktuális a válasz:
    MLS-ben max. 6 külföldi játékosod lehet. Az International Slot az a külföldi játékosoknak fenntartott hely, értelemszerűen alapból 6 darab van. Na most Ők igazolni akarnak egy 7.(vagy sokadik) külföldi játékost is ezért van szükségük egy plusz slotra a 6 (vagy több) darabon kívül. Felajánlottak neked ezért a slotért (illetve annak két éves birtoklásáért, két év után automatice visszaszáll rád) 200k dodót, mert neked csak 5 (vagy kevesebb) nem amerikai játékosod van, esetleg 6 nál több slotod. A 200k dodó nettó átverés kategória, mert az otthon játszó amerikai játékosok 75 százaléka túl van értékelve (pl. van olyan egyposztos, másfél csillagos játékosom, akinek 1,5 millió dollár a piaci értéke...). Ajánld fel a slotot, ha nem akarsz külföldit igazolni, de kérj cserébe legalább magas második körös (de inkább első körös) Superdraft-jogot, ha elutasítja, töltsd ki a slotot külföldi játékossal, és nem zaklatnak ezzel többet.
    Utoljára szerkesztette: 7r1v1um, 2015.06.25. 13:19:44
  • korbin555
  • Peti2400
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Amatőr munka de hátha valakit érdekel.Nincs nagy angolom szóval..:D Link
  • korbin555
    Determination,Discipline,Motivation,Working with youngsters,Judging CA/PA.(+Adaptability ha külföldi)
  • Peti2400
    Milyen képességek kellenek egy jó Head of Youth Development-nek?
  • 00mate
    Egyébként mit érdemes változtatni a taktikán, ha valami nem klappol a meccsen? Pl. ha az ellenfél átvette a kezdeményezést és sokkal több helyzetet dolgoz ki, már-már nem tudnám kihozni a labdát? Ha beállítom, hogy retain the possession attól jobb lesz elvileg?
  • korbin555
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Tisztelt menedzser kollégák!

Az elmúlt néhány napban majd' tucatnyi privát üzenetet kaptam editorral,db.szerkesztéssel kapcsolatban.Szeretném elmondani,hogy egy komolyabb adatbázis(hibátlan)megszerkesztése nekem 3-5 órás munka.Az elkerülhetetlen 1-2 szezonos teszteléseket nem számítva,ami újabb 1-2 nap.Ezért nem vállalok kívánságra adatbázis szerkesztést.Tutorial készítést pedig végképp nem.A rengeteg lépés elmagyarázásába már belegondolni is rémisztő.Egyébként sem vagyok jó a magyarázásban.Egy 3 osztályos,5 ligás országos bajnoki rendszer felépítése a szabályrendszerekkel,nem egyenlő a 0 perces YR állítással.Megcsinálni sem egyszerű,nemhogy leírni.Így aztán a "hogy csináljam meg?" kérdéssel nem tudok mit kezdeni.Nem fogok 60 lépéses útmutatót készíteni.
    Akinek egyéni igényei vannak,meg kell tanulnia használni.Én anno egy ködös őszön,egy hét szabadságon,2 méter lókolbász társaságában bezárkózva kezdtem az önképzést.Internet nélkül,mert 1 perc alatt töltött be egy oldal.Már ha éppen volt internet.Most már tele a Youtube is oktató klipekkel,akkoriban nem nagyon volt ilyen.Időbe telik,de anélkül semmi nem megy.Vagy marad a reménykedés,hogy valaki majd megcsinálja.

A 12 csapatos NB1 adatbázis pedig eleve tesztelésre készült.Nem fordítottam elég időt a részletek kidolgozására,nem is terveztem a publikálását.Egy lejátszott szezon után megtudtam amit akartam,és a kukában landolt.Ha lesz olyan amit érdemesnek tartok a közzétételre,megteszem.Ahogy korábban is megtettem.

És végül tisztelettel megkérek mindenkit,hogy a jövőben a hasonló kérdéseit a topikban tegye fel.A játékkal kapcsolatos kérdés,kérés nem titok,sem valami Steam biznisz.Mást is érdekelhet,tehát vagy itt,vagy a help topikban a helye.Nem fogok privátban válaszolni rá.

Köszönöm a megértést.
  • korbin555
    Shooting coach- Technical,attacking,determination,discipline,motivation.
    Ha mind az öt 10 fölött van,az már biztos eléri a 3 csillagot.Vagy szűrjél a keresőben a technical,attacking értékre.Ha az a kettő magas,akkor alacsony mentális értékekkel is jó lehet.Nem lesz nehéz találni,3 csillagos edző rengeteg van.
  • Peti2400
    Egyébként egy edzőnél milyen értékek kellenek hogy min.3 csillagos legyen a shooting a training-nél?
  • Darthmushroom
    A meccs amit nem nyerhetsz meg. 0:2ról visszajön majd a 87.percben újra vezetsz, 1 perc alatt egyenlít majd a hosszabbításban 2 perc alatt eldönti a meccset.
  • korbin555
    Bilbaóban sosem lesz gond a csapatépítés.A világ egyik legjobb nevelőegyesülete,kiemelkedő háttérrel.A 145-ös spanyol YR megteszi a magáét,mert a baszkok spanyol állampolgárok(van néhány francia is a Pireneusok túloldalán).Igazolni is lehet,annyira nem kevés a baszk játékos.Advanced módban be lehet tölteni külön Baszkföldet is.Large adatbázissal,a spanyol,francia ligákkal(más úgyis felesleges)lesz kb. 1200 baszk játékos.Nem gond a pénz sem,saját(megújuló)TV szerződésük van,ami 28,5M€.Könnyen világklasszis csapatot lehet ott csinálni.Az alap keret sem gyenge,de jönni fognak a jobbnál jobb ifik.
  • Peti2400
    Igen Ruffier-t tényleg le lehet igazolni.De ebből a csapatból lehet kinevelni a spanyol tehetségeket(akár legendákat).
  • Darthmushroom
    Ez ilyen egyéni dolog, nálunk hagyomány h csak baszkok játszhatnak. Így is az elmúlt évekbe enyhült ez a szabály, mert Laporte is francia állampolgár csak baszk felmenőkkel bír (meg ha jól tudom Franciaország egy részé baszknak számít), pl. így lehet Ruiffert vagy h írják (kapus) is leigazolni.
  • Lancelot1983
    hagyomány, annyit pontosítanék, hogy baszk identitású játékosok játszanak náluk, régebben szigorúbbak voltak, csak vizcaya tartománybeliek játszhattak, majd kiterjesztették néhány további baszk tartományra, majd később navarra tartományra majd később franciaország 3 baszk megyéjére, mostanra meg elég ha baszk földön nevelkedsz, vagy valamelyik baszk csapat akadémiájának játékosa vagy
  • Peti2400
    Egyébkén az Athletic Bilbao mért nem igazolhat nem baszk játékost, valaki fel világosítana?
  • korbin555
    Az MLSZ véleménye szerint a rájátszás unalmas lenne,így a dán mintát vették alapul.Csakhogy valami bűzlött Dániában,mert a rendszer bedőlt.1-2 héttel azelőtt döntöttek a változtatás mellett,mielőtt nálunk kihirdették.Évek óta elégedetlenkedés volt a klubok és a szurkolók részéről is.Nem fair,ha valaki kétszer megy idegenbe a közvetlen riválishoz.Kiesések,bajnoki címek,dőlhetnek el emiatt.És egyébként is,páratlan meccsszámmal nem lehet igazságos sorsolást készíteni.A klubok és a szövetség pár nappal ezelőtt szavazással döntötte el,hogy a létszámot emelik 14-re(rájátszással).Ők természetesen nem alkalmaznak világrekord gyorsasággal egy ilyen volumenű döntést,lesz egy szezon átfutás.A 2016-2017-es szezontól lép majd életbe.Úgyhogy egyedül maradunk ezzel a faramuci kiírással.

Az MLSZ-t a negatív dán tapasztalatok láthatóan nem érdekelték,inkább adtak még egy pofont az egyenlőségnek.A nemzetközi kupákban induló kluboknál 10 légiós lehet,a többinél 7.Játszhat 5 és 3.Tehát lesznek kedvezményezett csapatok,ami sérti a versenyszellemet.A gyakorlat persze valószínűleg az lesz majd,hogy sehol nem használják ki a légiós helyeket,mert csábító lesz a 300M támogatás.De ettől függetlenül ezek a szabályok felháborítóak.

Játékon belül alig változik valami,erre rájöttem a tesztelés alatt.Az EU játékosok szabad munkavállalása továbbra sem korlátozható.Annyi lehet belőlük,amennyit akarunk.Minimális változás,hogy kell két saját U20-as a kezdőbe.A támogatás meg kit érdekel,mikor egy győztes BL meccs behozza azt a pénzt.Ha egyáltalán beteszi az SI a játékba.Évek óta van pénzdíj az MK-ban,és volt a Liga Kupában is,de azt sem tették be.Még ha nem jelentős összeg,akkor is.
  • 00mate
    Én eddig 5 meccs alatt 3 győzelem, 2 x, 10 (vagy 13)-2-es gólarány. Ezzel 3. vagyok. Igaz, nem játszottam még a nagyokkal, a Lyon nevezhető talán erősnek, őket 2-1re vertem. Én a taktikában azt találtam ki, hogy mivel van jópár DMC, ezért 4-2-1-2-1-t játszok:

- van 2 dmc, az egyik dm support, a másik bwm defend
    -1 mc attack
    -1 if forward, 1 winger
    - 1 treq.
  • korbin555
    Ahogy végeztem a szezonnal,egyből töröltem.Egyébként sem volt türelmem rendesen kidolgozni.A Pécs,Kecskemét duót pl. csak az NB2-ig száműztem.Így könnyebb volt megcsinálni a 18-as létszámot.
  • zyndar
    Teljesen egyetértek. Inkább életszerű lenne a 6+6os rájátszás, vagy a 44 forduló.
  • smylie
    Meg tudnád osztani ezt az adatbázist?
    Kipróbálnám én is!
  • Lancelot1983
    A sahktar már megvolt :) De csak test karrier volt, nem szoktam, meg nem is szeretek nagy csapatokkal lenni, első osztályú csapattal is ritkán vagyok. A pénzt csak a toulouse kapcsán említettem azért, mert hiányzik egy csomó szélső meg 1-2 játékos középre, amiket 3m fontból nehéz pótolni minőségileg (maxos fizukeret mellett). De az viszont igaz, hogy olyan csapat kell, amit nem kell alakítgatni, hanem posztra megvannak legalább ketten, mert első évben nem akarok nagyon igazolgatni, első év után látom már, hogy az adott illetve többi bajnokságba ki hogy teljesített, az alapján már ki lehet indulni :)
  • Darthmushroom
    ejj de rossz ez az állandó harmadik kiemelés. 3 szezonból 1 továbbjutás.
  • korbin555
    Tegnap letoltam egy gyors szezont a 12-es NB1-ben.Újpesttel játszottam,a 3.helyig jutottam..AZ MLSZ szerint jó lesz a páratlan(33)meccsszám,szerintem meg nem fair.Bajnok is lehettem volna,de a riválisok ellen 2x játszottam idegenben(Ha én játszok 2x itthon,az sem lett volna igazságos).Így 2 ponttal a bajnok Vidi mögött végeztem,egyenlő ponttal a Fradival.Több győzelmük volt,ők lettek a másodikok.Kiesett a Honvéd és az újonc Békéscsaba.A Győr meg ott ragadt az NB3 nyugatban,a Budaörs megelőzte őket.
    Ennyi volt,befejeztem a bohóckodást.
  • korbin555
    Ha olyan csapat kell,amit nem kell rögtön alakítani,és úgy is tuti bajnok lesz,akad néhány:Sahtar,Celtic,Salzburg,Dinamo Zagreb,Olympiakos,Basel.De neked a sok pénz is kell,marad a Sahtar.Egyéb úri igények?
  • Lancelot1983
    hát lehet kicsit túloztam azzal a kieséses dologgal :)

ami nem tetszett a keretben:
    kapus poszt 3 közepes kapus van igaz mind fiatal, és tehetségesek
    a dr poszt az szerintem gyenge, mondjuk ninkovot már fm13-ban is el lehetett legalább passzolni könnyen :) dl poszton egy használható ember van igaz az elég jó, a dc poszt az teljesen jó
    dm poszt közepes, mc poszt az nagyon jó, de nagyon kevesen vannak
    amr gyenge aml pedig egyáltalán nincs
    csatároknál meg yedder nagyon jó, de kb ennyi

összefoglalva, végül is jó szélső játékosokban szenved hiányt a csapat plusz kéne még egy jó csatár meg egy jó mc, azt hiszem sokat kellett volna szöszmötölni azzal, hogy a szám íze szerint alakítsam ezt a keretet, én meg így ismeretlenül, hogy nem tudom milyen játékost vásároljak nem nagyon szeretek sokat alakítgatni az első évben a kereten, ja és a fizetési keret fullon van és 3m font költőpénz van, ami eléggé behatárolja a lehetőségeket

Utoljára szerkesztette: Lancelot1983, 2015.06.21. 23:23:09
  • korbin555
    Megijedtél?
    Egyébként nem olyan gyenge az a keret.Nem tudom mik az elvárásaid egy francia középcsapattól.A kiesést meg el lehet felejteni.A Bastia,Lens,Caen,Reims,Évian,Guingamp,Nantes,Lorient mind gyengébbek.Némelyik sokkal.Direkt is nehéz lenne kiejteni a Toulouse-t.A 8.hely reális elvárás szerintem.És rend van anyagilag,van egy szép stadionjuk,pofás a háttér is.Jó hely az egy karrierhez,minden adott a fejlődéshez.
  • Lancelot1983
    erre kíváncsi leszek, én is terveztem fm15-ben egy toulouse karriert, de nagyon gyengének találtam a keretet, kb mondjuk kiesés elleni harcra jó és elvárás meg ilyen 7.-8. hely lenne azt hiszem
  • 00mate
    Okés, bár szerintem ennek a megírása kb. október környékére tehető majd, amennyit tudok játszani. :D
  • korbin555
    Jöhet minden.Úgyis uborkaszezon van.
  • 00mate
    Első karrierként kezdtem egyet a Toulouse FC csapatával. :D

Eddig egész tűrhető a csapat játéka: 4 meccs, 3 győzelem, 1 döntetlen, 6-3-as gólarány. Bemehetne több is a kaput eltalált lövésekből, de ez van. Majd írok egy beszámolót, ha érdekel valakit és ha le tudom tolni a szezont. Bár amennyi meló van, csak hétvégente fogok játszani. :D
  • Utley
    Én szívesen kipróbálnám :)
  • zyndar
    Köszönöm, este ki is próbálom.