104786
A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
szerintem idén az SI már megoldja úgy a játékba ezt a licenszes dolgot,hogy gyakorlati jelentősége is lesz -
korbin555 #101057 Szükség konkrétan nincs rá.A "none licenc" is elég egy BL döntőhöz,egy válogatott kispadhoz,így akár egy VB döntőhöz is.Nem is értem,hogy milyen meggondolásból tett be az SI egy ilyen nyilvánvalóan értelmetlen opciót.Mert ha a Lutz Jakab bármiféle papír nélkül is leülhet bármelyik kispadra,akkor minek a papír?Az ilyen valóságtól elrugaszkodott dolgok eddig nem voltak jellemzők a játékra.A realitás ugyanis az,hogy sem első osztályú klub,sem válogatott kispadra nem lehet leülni Pro licenc nélkül.Ezt a csodás ficsőr miatt valahogy elfelejtették a készítők.A jövőben talán kifelejthetnék majd a hasonló találmányokat.
Annyiban viszont mégis van jelentősége,hogy nincs tekintélyed a játékosok előtt,ha egy senki vagy.És ahogy LasDen is mondja,vannak más kézzelfogható előnyei is.Emellett az edzői,és mentális tulajdonságokra kimondottan nagy hatása van.Mert milyen menedzser az,aki nem ért semmihez?Az alacsony reputáció,és edzői értékek behatárolják a jövőbeli munkalehetőséget,az alacsony determination a fejlődési lehetőséget,az alacsony mentális képességek pedig a motivációs,és fegyelmezési tulajdonságokat.
Szóval nem KELL a papír,de jó ha van.Már csak azért is,mert a valóságban igenis kell. -
a licence egyfajta nehézségi szinteket jelöl. A legmagasabb licence-szel akár 0 tapasztalattal is van esélyed a legtöbb első osztályú csapatnál. Pl. spanyol másod osztályban fél év után kirúgtak a szezon vége előtt. A nyáron jelentkeztem a barcához és fel is vettek....
-
Somae #101055 Köszi! :)
Ennek az edzői licensz dolognak van gyakorlati haszna? Szükségem van rá magasabb osztályokban, vagy csak az edzői tulajdonságaimra van hatással? -
Gratulálok ás további rengeteg kitartást kívánok! :)
@Solt: ez lecsúszott neki
Utoljára szerkesztette: zyndar, 2015.07.13. 13:15:30 -
Solt #101053 -
Ez most hogy van? egyszer tycoon egyszer consortium? -
Somae #101051
Guildford City 2.Szezon
A feljutás után a vezetőség a kiesés elkerülését tűzte ki célul, én ennél azért többet vártam a csapattól. A felkészülés ismét jól sikerült, sok győzelem, pár döntetlen, nem volt rossz. Átigazolásoknál nem voltam túl aktív, 3 játékost sikerült elhozni kölcsönbe magasabb osztályból, mind a védelembe érkeztek, a többi poszton nem éreztem, hogy ebben a ligában gond lehetne. A kieséstől olyannyira megmenekültünk, hogy megnyertük a bajnokságot, elég simán. Na mondjuk a szezon közepén szép mélyrepülésbe kezdtünk, 6 meccsen keresztül nem tudtunk nyerni, és a 10 pontos előnyünk is elfogyott, de utána egy kis posztvariálással sikerült visszanyerni a jó formánkat és megnyerni a bajnokságot.. Még a Southern League Cup érdemel említést, ahol egészen a döntőig sikerült menetelni, ott azonban hazai pályán nem sikerült a bravúr, így maradt az ezüst. Ráfoghatnám a kiállításra, és az ellenfélnek megítélt büntetőre, de igazából nem sok köze volt hozzá, egyszerűen pocsék volt a játékunk, nem érdemeltük meg. Következő szezont tehát már a 7. osztályban kezdhetjük meg, az előző szezonból kiindulva ha nem is a bajnoki címet, de a rájátszás elérését mindenképpen reális célnak látom, meglátjuk mi sül ki belőle. Anyaegyesületet továbbra sem tudok kérni, amit nem igazán értek. De azért ha megint sikerül hozni pár embert kölcsönbe (fizetésüket egyiknek sem kellett állnom eddig), akkor nem lehet túl nagy gond. Nagy szükségünk lenne még az edzőközpont fejlesztésére, de még anyagilag nem állunk olyan jól. Meg egy újrafüvesítés is jól jönne, mert a pálya talaja "nem túl egyenes" a játék fogalmazása szerint,szerintem meg csak egy fűnyírót kéne beszerezni, és nem mindig csak kizavarni a kecskéket a gyepre... :)
Utoljára szerkesztette: Somae, 2015.07.10. 22:54:33 -
korbin555 #101050 A Youth challenge-et nem lehet megcsinálni.Nincs az a top háttér és csillagászati YR,hogy egyetlen klubnál egy csapatnyi világklasszist generáljon a gép viszonylag rövid időn belül.Lehet álmodozni,próbálkozni,de nem fog összejönni.
A szabály szerint angol 6.ligából indulva BL-t kellene nyerni,kizárólag saját zsíron.Nem lehet igazolni,kölcsönözni senkit,soha.Az editorral felturbózza az optimista menedzser maxra a hátteret,aztán hajrá.De a kacsalábon forgó háttérrel nem sokra megy,mert az angol YR* a büdös életben nem fog kitermelni neki 15-16 világklasszis játékost(a brazil sem tudna).Főleg nem úgy,hogy a személyzet hiányos,sz@r,és mire jó lenne,arra elkezd romlani a háttér.És a top háttér ellenére sem lesz egyedül a szigeten,a fél PL-nél legalább olyan jó a Youth recruitment.Már az elejétől fogva elszipkázzák előle a nagy tehetségeket,mert nála egy bohóc a HoYD.Ha lecseréli,talán később 3 évente kap 1-2 nagy tehetséget.A pályán pedig?Már a PL-be is nehéz lesz odaérnie.Nagyon nehéz.A BL győzelemhez pedig minden posztra világklasszis játékosok kellenének,plusz a minőségi cserék,és mindez egy adott időben,egy generáción belül.A saját neveléseket sem tudja pillanatragasztóval a klubhoz rögzíteni.Jó néhányat óhatatlanul el fognak vinni,és talán 10 év alatt sem tudja őket házon belül pótolni.Az ifik ugyanis nem úgy születnek,hogy éppen melyek a hiányposztok.De tegyük fel,odaért a PL-be.Csakhogy ott már egy lesz a sok közül,és egyértelműen nem a jók közé fog tartozni..A többiek igazolhatnak is,megengedhetik maguknak,hogy másoktól is elszedjék a jó briteket.A vége nem lesz más,mint hogy a világklasszis légiósokkal felálló csapatok úgy fogják ütni vágni,hogy örül a középmezőnynek.Vagy a bent maradásnak.Nem lesz abból bajnoki cím sem, nem hogy BL győzelem.
* Az angol YR idén tovább romlott,a tavalyi 130 helyett már csak 120.Ez Európában a 8.világviszonylatban pedig a 11.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.07.09. 21:47:48 -
A youth challenge, hogy csak saját nevelésű játékossal érj el ezt-azt, már az is iszonyat nehéz feladat. Ezzel a csapattal játszani szimplán értelmetlen. Szép ez a hozzáállás, de nem első osztályba való, hanem mondjuk skót harmadosztályba. -
korbin555 #101048 Ott is van.Túllépték az FFP-t,bár csak hajszállal.Talán ezért az ejnye-bejnye,mert ez inkább csak figyelmeztetés,mint büntetés. -
bencekovacs #101047 tényleg ki vagyok zárva:D már januárba is ki voltam
talán ez miatt:
egyébként még így is vezetem a bajnokságot ami engem is meglep, valahogy nagyon érezzük az összeállított taktikám mert még a játék is szép. viszont nemtudom ha feljutok mennyire kapják szét a csapatot és mennyire tudom pótolni a távozókat. -
ez a 4 hónapos valami számomra tök logikátlan :D főleg h ebből csak 1 hónap az átigazolási szezon. -
bencekovacs #101045 nincs tulaj váltás. az e-mailben pedig szószerint kizárást írtak:D -
korbin555 #101044 Ennél nagyobb baj ne történjen veled,mint hogy kizárnak az igazolásból az átigazolási szezonon kívül. 
Egyébként nem a te hibád.Valami szabályt szeghettek korábban,mert bele van kódolva a játékba.
-
nem inkább tulaj váltás van? logikusabbnak tűnik, h átvétel van és azért nem lehet igazolni minthogy pár hónapra tiltsanak el. de inkább linkelj képet, mert az is lehet h csak félre értelmezted és nincs átigazolási időszak és azért nem igazolhatsz. -
bencekovacs #101042 kaptam egy e-mailt, miszerint kizártak az átigazolásokból május 31.-ig, (most február van) mitől lehet ez? nem volt mellette indoklás, gyanítom valami pénzügyi dolog lehet a háttérben de az első félévben leginkább szabadon igazolható játékosokkal dolgoztam. (leeds united, 1. szezon) -
Valakinek van tapasztaltatta a Ingolstadt-tal? az se baj ha nem Ő irányította csak h körülbelül merre mozogtak. Audi a tulaj/támogató, irl idén jutottak fel az első osztályba. sajnos ideibe nem voltam még Németország környéken így semmi infóm róluk se anyagilag se fejlődés szempontjából. -
korbin555 #101040 Nem látok én ebben semmi kihívást.Persze ott lehetne vergődni a limonádé SPL-ben,de mi értelme?50 szezon után éppen ott tartanék,mint 5 után.
Olvastam egy karriert,abban leírta a srác minden kínját(fm11,vagy 12).Ugye van az 50 ezres nemzeti stadion,amit a város szimpátiából névleges összegért ad ki nekik(az ideiben 3€/per szezon).És mivel őrült skótokról beszélünk,pár év múlva már tódult a nép a meccsekre.Főleg amikor már az első osztályig jutott.Szóval a meccsenkénti 30-40000 ember után félmilliós meccsbevételei is voltak.Kiadás persze alig,így aztán egy idő után már pénzhegyeken ült.De hozzá nem lehetett nyúlni.A jó háttér miatt jöttek neki jó ifik,de az is inkább átok volt.A fejét verte a falba,mikor a tehetségei hipp-hopp elhúztak a Championsip-be.De ment mindenki,aki két egyeneset rúgott a labdába.Még az angol League 1-be is,mert ott legalább kaptak fizetést.Egy-két jobb szezon után(5-6.hely)a Rangers,Celtic,Hearts elvitte minden épkézláb skót játékosát.100 ezres adatbázissal játszott,hogy legalább pár olyan embert össze tudjon szedni,akik hobbiból is hajlandóak játszani,és mégis megütnek egy szintet.9 szezon után bedobta a törülközőt,mert nem jutott semmire.Többet harcolt a kiesés ellen,mint a jó helyekért.1 kupadöntője volt,azt 0-6-ra elbukta a Rangers ellen.
Szerintem még sokáig is bírta idegekkel.Nem állítom,hogy nem lehetett volna kicsit többet kihozni belőle,de elég jól csinálta.A legtöbb ember ennek a közelébe sem jutott volna.Nekem eszembe sem jutna ilyenbe belevágni.Ahol nem látom a fejlődés lehetőségét,az nem érdekel. -
Lancelot1983 #101039 na, így egész szép kihívás lenne akkor neked :) egyébként én is a régi verziókban csak hazai játékosokkal és csak hazai stábbal játszottam velük, spl-t én sem nyertem velük, bár én kb 4-5 szezonnál soha nem toltam többet, majd megint csinálok egy ilyen karriert a két falkirki csapatot néztem ki erre a célra (falkirk, east stirling bár utóbbinál sajnos a tulaj angol)
Utoljára szerkesztette: Lancelot1983, 2015.07.06. 21:02:20 -
korbin555 #101038 Közben találtam némi infót,de nem nagyon akartam elhinni.Így aztán leteszteltem.Átállítottam őket profira,adtam nekik 10M-t,aztán munkanélküliként előrepörgettem 3 szezont.És semmi.Továbbra is csak free player-ek jöttek,amatőr szerződéssel.Ja,és az adott pénz sincs sehol.Nem lehet velük mit csinálni,mert hard-coded a klub.Kiírta ugyan hogy profik,de valójában maradtak amatőrök.A kód nem enged belenyúlni.
Tehát nem véletlen,hogy annyi embernek beletörött már a bicskája.Nem is találtam senkit,aki SPL-t nyert volna velük.Néhányan aránylag gyorsan elértek oda,de ott vége lett a mókának.Első osztályú bajnokságot sehol nem lehet selejtes ifikkel,meg amatőrökkel nyerni. -
Lancelot1983 #101037 jaja ismerem a sztorit :) FM2007 óta azt hiszem FM2013-ig mindig velük toltam a legtöbbet, nagyon a szívemhez nőtt az a kis csapat (tetszett a csapat neve történelme, címere meze, és az is hogy az 1800-as évek végén top csapat volt ) mindig az volt a terv, hogy glasgow első számú csapata legyen, és ugye nálunk van a legnagyobb stadion is :) csak régebbi verziókban alapból fél-profi státuszról indultunk
FM2013-ban editorral próbáltam átállítani fél-profira, de nem volt igazi, a játékosok maradtak amatőrök, mármint a szerződésük :) meg azt nem tudom, hogy onnan fél-profiról van-e feljebb lépés vagy akkor az is örök fél-profi marad? -
korbin555 #101036 Már régóta "always amateur" a játékban a Queen's Park.Az editorral át lehet állítani.Különben hiába jutsz fel,nem fog változni.
És nem véletlenül.A valóságban a 148 éves fennállásuk alatt nem vettek,és nem adtak el játékost.Büszkék rá.A mottójuk "Ludere causa ludendi"-a játék kedvéért játszani.
És te most éppen ezt a másfél évszázados hagyományt készülsz megerőszakolni.Nem szép dolog.
-
Lancelot1983 #101035 Queen's Park, azt hiszem a játékban 2013-óta örök amatőr klubként szerepelt, idén is megmaradt ez? vagy később feljutva division 1-be vagy 2-be mondjuk lehet kérni fél-profi vagy profi státuszt? ha nem, akkor ennek megszüntetésére nincs valami patch? -
korbin555 #101034 Korábban,2020 nyarán is kihagyott 5 hetet sérv miatt.Az elmúlt 3 évből több mint 1 évet hiányzott.Én az ilyeneknek nem kegyelmezek,a második izomszakadás után egyből lapátra tettem volna.
Az mondjuk normális,hogy egy sérülékeny ember állandóan kifekszik valamitől.Az már nem annyira,hogy minden évben gyakorlatilag ugyanakkor,ugyanazzal a sérüléssel.Lehet,hogy bugos az ürge.
-
smylie #101033 Az hogy egymás után a harmadik őszi szezont hagyja ki az normális vajon?
Utoljára szerkesztette: smylie, 2015.07.03. 15:11:32 -
korbin555 #101032
-
smylie #101031
Kösz a segítséget! :)
Utoljára szerkesztette: smylie, 2015.07.03. 13:41:13 -
korbin555 #101030 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én feltöltöm a képeket ide.Egyszerre többet is lehet,ha a Flash feltöltést választod.Az ikon képeknél lehet állítgatni a méretet,de 750 fölé ne menjél(Én általában 300,ritkábban 450-re szoktam állítani).Aztán a kapott BB kódokat bemásolod a hsz-be.
Persze van több módszer is,de ez egyszerű és gyors.
Gyakorold a Help&warez topikban!Lesz 5 perced,hogy töröld a ballépéseket.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.07.03. 09:32:15 -
smylie #101029 2023 :)
Nem tudom hogy tudok élesebb képet felrakni... -
korbin555 #101028 Gratulálok. 
Azt esetleg nem árulnád el,melyik évben hoztad össze?Meghaladja a látási képességeimet a kinyomozása. -
smylie #101027
Nekem is épp most sikerült! :)
Utoljára szerkesztette: smylie, 2015.07.02. 12:48:47 -
korbin555 #101026
Még decemberben indítottam ezt a karriert,de 4 gyors szezon után félretettem.Márciusban elővettem,és újabb 4 szezont tettem hozzá.Utóbbi négyet eléggé el nem ítélhető módon szabadságon töltöttem.Sokat nem kockáztattam,itthon akkorra már hülyére vertünk mindenkit.A segédem is hozta a 4 bajnoki címet,közte egyet veretlenül.Átigazolási időszakokban kerültem elő,erősítgettem a csapatot,meg szerveztem a túrákat.Amikor aztán Albánia belépett az EU-ba,végképp kézbe vettem az irányítást.Végül 12 év után megvan a BL is(az 51 éves Kassai vezette
).Előtte már volt egy bukott EL döntőm,tavaly pedig BL elődöntőig jutottam.Ennyi volt,játszani sem volt sok kedvem,nemhogy beszámolókat írni.Több mint fél évig húztam ezt a karriert,pedig csak nyolc szezont toltam végig a 12-ből.Az első négyben leraktam az alapokat,a végén meg learattam a babérokat.
Egyébként hasonló volt,mint egy magyar karrier.Ellenfél itthon sehol,az ifikkel is simán megnyertem volna a bajnokságot.Amiatt viszont mégis nehezebb,hogy csak 4 külföldi lehetett a kezdőben.De volt jó néhány olasz,svájci,belga kettős állampolgárom,akikkel tartottam a frontot.Az EU csatlakozás után meg hírmondónak is alig maradt albán a csapatban.Az is segített,hogy csak 5 év kellett az állampolgársághoz.Sok korábban hozott külföldi srác időközben már albán lett.
Egy időre megint befejeztem a játékot,de később még kitalálok valamit.4 hónap van a 16-ig,az hosszú idő.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.07.01. 12:42:36 -
hamary #101025
Random bejelentkezek:
haláli tétnélküli meccs év végén, nem tudom volt-e ilyen jó FM meccsem. :D -
Mit is mondhatnék, le a kalappal! -
-
korbin555 #101022 Nem csak Szuper Márió tud ilyeneket. 
-
korbin555 #101021 Nem semmi.Egy csapatban 3 aranylabdás,nagy gratula.
-
geo91 #101020 kicsit belefáradtam féléves/éves beszámolókba ez az egyik indok hogy nem dokumentáltam folyamatosan, mint szoktam, a másik pedig hogy sosem kezdtem még karriert az angol hatodosztályban, így egyáltalán nem voltam biztos a sikeremben. de akkor néhány szóban összefoglalom.
az első évet nagyon simán, veretlenül abszolváltuk. egészen a harmadosztályig egyenes volt az út, a másodosztály elsőre (nem meglepően) túl nagy falat volt, a középmezőnyben végeztünk, de második nekifutásra innen is továbbléptünk, immár a premier league-be. ott szintén volt egy középmezőnyös, belerázódós szezon, aztán jött egy 4. majd egy 3. hely, ezeket pedig 5 bajnoki cím, 2 ligakupa, 2 fa kupa, 1 európa liga és 1 bajnokok ligája serleg követett. a csapat tulajdonosa már évek óta egy olasz konzorcium, segítségükkel pedig anyagilag is topklub lettünk.
bónusz: utóbbi 3 év aranylabda győztesei
-
Kedves Geo, ragadj kérlek billentyűzetet és írj pár sort, ha van kedved :)
@Somae: ehhez nagyon sok kitartást kívánok!

már januárba is ki voltam