Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ellenben a "tankokkal" akik jobb ha vissza sem lépnek, mert max. arra képesek, hogy adjanak egy 5 méteres passzt! a legjobb példák erre pont a három említett játékos: "Nisty, Inzaghi, Hunti"
az egészben az a jó, hogy amennyien vagyunk annyi féleképpen látjuk a futballt...! 😊
VAMOS MADRID!
Szóval én maradok annál, hogy a hátrébb lévõ játékosom kapja a laszikat és õ a gyorsabb, technikásabb játékos. 😊 Mivel neki több feladata van, passzolni, cselezni, futni (messzebb is van a kaputól, mint a befejezõcsatár...) stb...Ha pl a legelõl lévõ csatár a céljátékos, akkor sokszor a hátrébb lévõ ki is marad a játékból.
Persze nem azt mondom, hogy másképp nem lehet játszani, de számomra ez a logikusabb 😊
CSAK a Fradi
Szvsz a név is abból jön, hogy õk annyiban jók, hogy ha megkapják megfelelõ helyen a labdát, akkor belövik. Legjobb példa Ferenczi 😄 nb2-ben 39 gól kevesebb mint 30 meccsen, tömték laszikkal. Nb1-ben nagy 0, mert nem kap labdát. Ne ezért befejezõ csatár 😄 (meg mert azért a 39 gól azt jelzi, hogy a befejezésben életveszélyes...)
Akiket Te írtál, azok gyorsabb, technikásabb játékosok. Nem nevezném õket befejezõcsatárnak. Akkor már mondhattad volna Messit is. Õ sem az 😊 Patoval sem véletlen játszatnak szélsõt gondolom 😊 De a lényeg, hogy a játékban is meg vannak õk különböztetve, Pato pl nem befejezõcsatár a játék szerint 😊
Ugye a Forward a "sima" csatár, a Striker pedig a befejezõ.
CSAK a Fradi
Adhatnátok valami jó kis tippet csapatválasztásnál<#wink>#wink>
Nem nagyon tudom eldönteni hogy melyik csapat az amelyikkel sokáig tudnám vinni a karriert.
ÉS grat mindenkinek az eredményekhez.
Különösen Kolozsvár és Verona!!
Csak így tovább
az ilyen típusú befejezõ játékosok nem is tetszenek nekem! egyik sem tud mit kezdeni a labdával, dadog a lábán...ez nem bejövõs téma nálam! :S
a kapu elõtt nyilván hatékonyak, de ezek inkább tankok mint focisták 😄 (ez erõs túlzás volt azért...)
nálam egy befejezõ csatár is legyen technikás, gyors és jól cselezzen! nem csak a játékban, hanem IRL is!
ha te említetted Nistelrooyt és Huntelaart, akkor én kontrázok az ellentettjükkel:
- Benzema (jól cselez, viszonylag gyors és hatékony is)
- Anelka (kb. mint Benzema, csak tapasztaltabb)
- Pato (mostanában ugyan jobb szélsõt játszik a Milanban, de szerintem neki középen a helye...)
- Bojan (õ még teljesen a jövõ embere, de pár év és IRL is a top csatárok között lesz...nem biztos, hogy a barcában, de klasszis lesz! már most látszik a játékán)
- Higuain (szerintem õ is ide sorolható, bár kicsit darabos - még - a mozgása...)
- Eto'o (nem cselgép, de qrva gyors és robbanékony, a kapu elõtt pedig szerintem a legjobb IRL...a barcás Eto'o! az Interes még nem...)
sorolhatnám még, de szerintem a lényeg "átjött"...!
VAMOS MADRID!

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Ki:
Be:

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Nálam az a céljátékos, aki hátrébb van, õ megoldja a nehezét, aztán vagy belövi ,vagy leteszi a befejezõ csatárnak, aztán kész 😊 De mondom, ez csak gondolatban van így, mert Balotelli, Coutinho és Rossi is nagyon gyorsak, szal nincs ilyen problémám 😄
CSAK a Fradi
ahhoz, hogy kiszolgálj, nem kell, hogy gyors legyél (ahhoz más tulajdonságok kellenek) viszont ha gól akarsz lõni akkor nem árt ha gyors vagy...pláne ha az a bizonyos befejezõ csatár céljátékos, mint az én taktikámban.
VAMOS MADRID!
Én amúgy fordítva szoktam, aki hátrébb van, az gyorsabb, a befejezõcsatár meg lehet lassabb.
CSAK a Fradi
én úgy vagyok a csatárokkal, hogy ha lassabb játékosról van szó akkor õt állítom be inkább "osztogató" támadónak, és a befejezõ csatár pedig midig gyorsabb, hogy adott esetben le tudja futni a védõjét...
azzal gondolom nem mondtam újat, hogy ha 2 ék van a pályán akkor az egyik inkább kiszolgáló, a másik pedig befejezõ...
VAMOS MADRID!
Most pl felhoztam egy 19 éves srácot a tarcsiból, technikai értékei tökéletesek, viszont nem túl gyors (13) és nem is éppen robbanékony (9-es gyorsulás 😞.
Ennek ellenére betttem kezdõnek 3 meccsre kissebb csapatok ellen, 3 gólt rúgott 😊 Õ lenne a 6. vagy 7. számú csatárom kb.
CSAK a Fradi
Mindenkinek szive joga hogy mikepp jatszik.
Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!
rotáld õket! én is 3 klasszis csatárral játszok mindig! egyszerre 2 van a pályán! tökéletesen lehet õket rotálni, ugyan annyit játszanak nagyjából, és szép sorban ülnek a padra egymás után...! sérülés és/vagy eltiltás miatt változtatok csak ezen a "filozófián".
Balázs 17!
de igen foglalkozok az utánpótlással! nem annyira komolyan, mert a tartalékok közül még egy játékost sem építettem be a fix kezdõemberek közé, de a kiegészítõembereim nagyrész saját nevelésû angol labdarúgók!
ha nem elégedettek a helyzetükkel a viszonylag kevés játéklehetõség miatt akkor eladom õket...!
én így építem fel a keretet:
-3 kapus (legalább 1 saját nevelés)
-8 védõ /4 belsõ,4 szélsõ/ (egy mind a 2 szélen bevethetõ szélsõ, 1 saját nevelésû belsõ, és ha van a tartalékok között megfelelõ akkor a másik "csere szélsõ" is saját nevelés
-3 védekezõ középpályás (1 saját nevelés)
-3 irányító/támadó középpályás (1 saját nevelés)
-4 szélsõ (1 bal,1 jobb és 1 jobb és bal szélen bevethetõ, illetve 1 saját nevelésû szélsõ)
-4 csatár (1 saját nevelésû)
FM-es pályafutásom során nem fordultam meg sok csapatnál, de mindig ebben a formában állítottam össze a keretet...
VAMOS MADRID!
Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

Most tartok ott, hogy 3 kezdõ csatárom lenne, nem nagyon tudok 2-t választani közülük.(Õ, Balotelli, Rossi) De az megölné a taktikámat 😞
CSAK a Fradi

pl én szeretem látni amikor 1billió font van egyengen😄

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
statisztika
igazolás
csapat
BL-ben újfent nyolcaddöntõbeli bukás, ezúttal a Chelsea ellen.
Kupában negyeddöntõ.
nem szoktam ennyit költeni átigazolásokra, de ez a szezon elõtt eladtam a 30 vagy afölötti játékosok nagy részét és generált klasszisokat vettem!
engem ez köt le - mint már mondtam nagyon sokszor! tudom h az FM-esek nagy részét a kihívások, és az, hogy minél "lejjebbrõl" indulva nagy(obb) csapatot faragni egy adott együttesbõl, de nekem az a kihívás, hogy minden szezonban, minden sorozatot megnyerjek!
VAMOS MADRID!
mert ahogy elnéztem 300-400milliûókat költesz átgira😄
én kb 4szezon után szinte senki sem veszem (kiéve 16-17évesek), hanem építem be fiatalokat csapatba akik ezt gyosan meghálálják 😊
de ez csak a saját elképzelésem...
Úgy indultam neki a 2019/2020-as idénynek, hogy teljesen átalakítottam a játékoskeretet!
"Legrosszabb" esetben is öt új játékos szerepel a kezdõcsapatban minden mérkõzésen, de van olyan is amikor a kezdõ sípszó elõtt hét újonan igazolt játékos vonul ki a gyepre! 😊
Ennek függvényében semmiképp sem számítottam túl jó õszre, de eddig pozitívan kellett csalódnom:Premiel League
A Bajnokok Ligájában sincs gond eddig a csoportkörben...
Érdekesség, hogy a bivaly erõs városi rivális Manchester City kispadjára a szezon elõtt ült le Ancelotti, Guardiolát váltva...! Minden szezonban velük kell harcolnom szinte minden fronton! Tény, hogy ritkán vernek meg õk is, de kétségkívül a legerõsebb vetélytárs...!
VAMOS MADRID!
Szerintetek, ha én csak zónázam, akkor a középsõ védõk emberfogás éréke mennyire fontos? Lenne itt egy nagyon jól kinézõ spanyol védõ, csak épp a markingja 9 és nem fejlõdik 2 éve, a többi fontos tulajdonság viszont igen.
CSAK a Fradi
köszi
Forza Juve! Solo la JUVE e GRANDE! 30 Scudetto, 9 Olasz Kupa, 5 Olasz Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, 1 Kupagyőztesek Európa Kupája, 3 UEFA Kupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 Intertotó Kupa
Megnézem, hogy eljönne-e.
CSAK a Fradi
Forza Juve! Solo la JUVE e GRANDE! 30 Scudetto, 9 Olasz Kupa, 5 Olasz Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, 1 Kupagyőztesek Európa Kupája, 3 UEFA Kupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 Intertotó Kupa
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Dzekot is megpróbálom hátha😊
De eddig minden szezonban ottvoltak a góllövõlista elején.
CSAK a Fradi

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
Vagy pl Balotellit nálam sokszor eladja az Inter, ha nem velük vagyok. Õ is fincsi.
CSAK a Fradi