104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Somae
    http://www.fmscout.com/a-english-lower-leagues-and-epl-real-fixtures-fm15.html

Én ezt használom, és lassan 4 szezon után nem volt még vele gondom. Remélem most már nem is lesz.. :) Volt hozzá egy logos pack is a hozzászólásokba, de most gyors átfutva nem találtam meg, lehet azóta törölték.
  • korbin555
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Játékkal kapcsolatos kérdésekre továbbra sem válaszolok privátban!

Ezekben minden benne van, ami kell. Szimpla reg. után tölthetők, de elérhetők máshol is. A játékba importálás szájbarágósan le van írva hozzá.

Cut Out Player Faces Megapack.
    Metallic Logos Megapack.

Képeket betenni a játékba egyébként sem egyszerű. Átméretezni, ID alapján átnevezni, .xml fájlt generálni hozzá, nem akarsz ilyet csinálni. De ha mégis, letöltheted hozzá a programot itt. Tutorial videót találsz a YouTube-on.
    Az angol sokadik ligás db-vel kapcsolatban pedig informálódj! Én még nem láttam olyat, ahol ne sírnának a kommentelők a bugok miatt. Talán amit Somae kolléga használ jó lesz.
    Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.08.01. 08:13:40
  • korbin555
  • Somae
    http://www.fmscout.com/c-files15.html

Itt több féle is van, csak meg kell találni
    Utoljára szerkesztette: Somae, 2015.07.31. 18:41:50
  • hooker00
    sziasztok,
    Valaki tudna egy linket küldeni, amiben ligán kivüli angol csapatok vannak ? Van egy kedvenc csapatom (Rushden & Diamonds) és istennek nem találom meg a logóját sehol (mezről nem is álmodom).. Régen még megvolt nekem, de egy format adottt neki..
  • Somae

Guildford City - 3. szezon

Feljutván a 7. osztályba az Isthmian League-be kaptunk besorolást, és gyors végigfutva az ellenfelek keretét rá kellett jönnöm, hogy ez sem szabadna, hogy nehezebb legyen, mint az előző szezon. Ennek megfelelően ismét csak pár kölcsönjátékossal bővült a keret, illetve akiknek lejárt a szerződése mehettek, nem hosszabbítok senkivel, mindenki pótolható ezen a szinten. Cél az azonnali feljutás volt részemről, vezetőség a kiesés elkerülését kérte, mosolyogtam egyet és megígértem nekik, hogy ezt valahogy összehozzuk. :) Felkészülés során csak győzelmeket hoztunk, úgyhogy nem nagyon aggódtam. Nem is kellett, sima bajnoki cím ismét, legtöbb szerzett pont, legtöbb rúgott gól a liga történelmében, úgyhogy hengereltünk. Az FA kupában a második selejtező körből indultunk (ahogy eddig is), de most különösebb izgalmak nélkül jutottunk el az első fordulóig, szerencsére csak gyengébb csapatokat kaptunk a sorsolásnál. Az első fordulót már izgatottan vártam. Az ellenfél pedig a 4. ligás Notts County lett, idegemben. Hát mondom egy fokkal jobb mint az első szezonos Yeovil Town, de azért magamba elkönyveltem a kiesést. Az első meccsen viszont sikerült kiharcolnunk az 1-1-es végeredményt, így jöhettek az 1000 férőhelyes Guildford-i katlanba. :) Itt jött a még nagyobb csoda, telt ház előtt egy gyors góllal vezetést szereztünk, át is álltunk full védekezésre aminek az eredménye az lett, hogy nem változott a végeredmény, továbbjutottunk. Jött a következő kör sorsolása, és a szintén negyedik ligás Newport County, ismét idegemben. Titkon már mosolyogtam és a harmadik körbe láttam magunkat, ahogy az Old Trafford-on, a Stamford Bridge-n vagy az Anfield Road-on mérkőzünk meg valamelyik sztárklubbal. De az öröm csak a meccs kezdetéig tartott, nem jött össze ismét a bravúr, elég simán vertek minket sajnos. Persze szomorkodásra nincs ok, papírforma volt. Úgyhogy jövőre már jöhet az igazi football, vége a lötyögésnek, jön a 6. osztály. Szezon végén új szerződést ajánlottak, el is fogadtam két évre, illetve a hőn áhított pálya újrafüvesítésbe is belement a vezetőség. Aztán jött a hír, hogy 2000 férőhellyel bővítik a stadiont, mivel a Vanarama Conference-be a 3000-es stadion a minimum. Ezzel csak az a nagy bajom, hogy az átlag nézőszámunk úgy 150 fő, úgyhogy egyrészről nem lesz kihasználva, másodsorban pedig 300 ezer fontunkba került, ami nagyon nem tett jót a költségvetésnek... De hát ez van, a szabály az szabály.
    Utoljára szerkesztette: Somae, 2015.07.28. 23:30:36
  • korbin555
    Squad - Players. A lenyíló ablakban: Custom - Customize current view. Ott annyi oszlopot szúrhatsz be, amennyi még áttekinthető/olvasható.
    El lehet vele szórakozni.

• Darthmushroom
    -keretnél van olyan fül h a hazai játékos státusz. (ahol ki lehet választani h játékos kiválasztás, ált. infók szerint stb..)
    -bajnokságnál meg a szabályoknál le van írva ki nem számít nem eu.-snak vagy még ki számít eu.-snak
    -játékos keresésnél belehet álltani olyan kitételt h hazainak számító játékosokat vagy eu-s játékosokat mutassa.
  • Attila31
    Sziasztok!

Ha a csapaton játékosait nézem a squad-ban akkor hol tudok olyan oszlopot beszúrni ahol pl. látom kik a saját nevelések, kik az uniósok (van olyan liga hol meg van határozva, hogy hány unión kivüli játékos lehet), kik az idegenlégiósok (pl. török ligában limitálva van a légiósok száma). Vagy pl. ha le akarok igazolni valakit akkor honnan tudom, hogy ő a csapatomba unios játékos lesz vagy sem?
    Tudom megnézem a nemzetiségét és a második nemzetiségét majd megnézem uniós e az adott ország, de csak van valami szűrő erre :) Köszi a segítséget :)
    Utoljára szerkesztette: Attila31, 2015.07.26. 10:39:08
  • LasDen #101089
  • bakkerman
    Nem tudom láttátok-e már,én most találtam :) Transzfer embargós challenge adatbázis. Én kipróbálom :)
  • Peti2400
    Ha már ollózós gól.
  • korbin555
    Szomorú valóság.
  • LasDen #101085
    viszont ha belegondolsz, ez a valóság. Az elmúlt 10 évben nem nyert BL-t olyan csapat, akinek ne lenne több milliós adóssága. Ha nyerni akarsz, költeni kell....
  • korbin555
    Az elejétől semmire nem jutottak volna.3.liga,30 millió adósság,nulla játékosok,alkalmatlan edzők...
    És az eredmények szépek ugyan,de anyagilag elindult a lejtőn a klub.124M a bérekre egy szezonban az tarthatatlan Törökországban.Az utolsó szezonban már 56M volt a mínusz.Ha folytatnám(amit nem fogok),azonnal eladnám az öt legmagasabb keresőt.A DoF kikísérhetné őket,és becsukhatná a kaput.Maga mögött.Rögtön helyreállna a balance,és a bérek is kezelhetők lennének.A bajnokságot nélkülük is megnyerném,nemzetközi szinten meg 2-3 szezon alatt utolérném magam.
    De a kíváncsiságomat kielégítettem,ennyi elég volt.
    Erről jut eszembe.Már régóta tervezem,hogy a Mourinho,Ancelotti,Guardiola triót besuvasztom az angol 6-ba 10 éves szerződéssel.Vajon melyik meddig húzza ki ott?Majd ha legközelebb rohamom lesz,megcsinálom.
  • LasDen #101083
    a régiekben legalább te arathattál le minden babért az ilyenek után. Te lettél az ikon, az év edzője meg minden apja fasza :D
    De azt azért tegyük hozzá, hogy adtál nekik egy jó csapatot. Azért onnan már nem volt nehéz eggyel feljebb lépni.
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2015.07.18. 15:29:10
  • korbin555
    2020.Ez egy angol karrierből,van az MLS nincs betöltve.Itt a 29.helyen parkolnak.
    2022.Ez a török karrier,mielőtt szabira mentem.Itt a 40.helyen áll a liga,de betöltve itt sincs.
    Eléggé random dobálja így a ligákat,sok okosságot ebből nem nagyon lehet leszűrni.
  • korbin555
    Kipróbáltam a Director of footbal challenge-et.Azért azt,mert ott semmit sem kell csinálnom.

Új karriert nem kezdtem,a félredobott Ankaragücü kéznél volt.2022 szeptemberben jártam,az égvilágon mindent rábíztam a DoF-ra,és elhúztam a pi...szabira 3 évre.Ha maradok,két dolgot tehettem volna meg.1-kirúghatom,ha nem vagyok elégedett a ténykedésével.2-eladhatok játékost,hogy plusz pénzt csináljak neki.Ezeken kívül minden tilos a számomra.Ezek nem vonzottak,oldjon meg mindent egyedül.Előtte azért kirúgtam a török paprikajancsit,és az elérhető legjobbat megpróbáltam megszerezni.Végül jött Zahovic,aki azért nem egy nyeretlen kétéves.Minden a nyakába szakadt(a taktikai dolgok pedig az asszisztensre).Hogy képben legyen a T.olvasó,egy 4-szeres bajnok,EL győztes,és BL döntős csapatot adtam(kölcsön)nekik.

Nagy vonalakban,hogy mit alkotott a DoF 3 szezon alatt.A klub értéke 328M volt amikor elmentem,ezt lehúzta 231M-ra(Pedig közben felépült az új stadion,ami azért nem kicsit dob az értéken).87M-ért igazolt,és 37-et hozott be eladásból.Ez a -50M volt az egyik ok,hogy mindhárom szezont negatív egyenleggel zárta.A 3 begyakorolt taktikám a 4-1-3-2 különböző variációira épült,szélsők nélkül.Mikor visszajöttem,mégis 5 szélső volt a keretben.Őket az infarktus határán álló asszisztens már javában képezte át CM-nek,meg csatárnak.Mert a taktika nem változott,a pályán nem lett volna helyük.Közben eladott(elengedett)3 meghatározó embert,de meglepetésemre a magot egyben tartotta.És bagóért eladott hármat a hozott tehetségek közül is.És akkor a mások ok,hogy miért ez a nagy mínusz.Mikor elmentem üdülni,senki nem keresett 80k fölött,és 65k fölött is csak négyen.A kezdők jellemzően olyan 40-60k között,a rotációsok,tartalékok 25-35k körül.Kulcsjátékos zéró.Mikor visszajöttem,ez fogadott.Az oké,hogy van pénz a török ligában,de ennyi azért nincs.Nincs az a pénzdíj,BL bevétel ami ezt kompenzálná.Mikor visszajöttem a konyhából a hideg vízzel és a borogatással,mondom megnézem az eredményeket is.Kár,hogy nem hoztam be egy nyugtatót is.A francnak kell nekem vért izzadni,mikor ezek okosabbak nálam.3 bajnoki cím,2 kupagyőzelem(2023,2025),1 BL győzelem(2023).Mellé még egy Világ Kupa(2023),egy BL negyeddöntő(2024),és egy BL elődöntő(2025).Anyátok!
    És a megaláztatásnak még nem volt vége.2 napra rá hogy visszajöttem,a vezetőség új szerződést tolt elém.Nagyon elégedettek velem.Fasza.Közben az asszisztens ikon lett,amit éppen meg tudok érteni.Mindenféle idegen posztokon rohangáló muksókkal is megcsinálta,ami nekem nem sikerült.
    Asszem új hivatás után kell néznem.Előveszem a Civ5-öt és leszórok néhány atombombát.
  • Peti2400
    Valaki dob egy képet 2020 környékén a bajnokságok listájáról?MLS érdekelne leginkább.
  • korbin555
    Azt is,meg a bírót is.
  • zyndar
    Azért a Huszti-féle dupla sárgás gólörömöt nehéz lehet leprogramozni :D

Huszti-parádé
  • korbin555
    Tény,hogy nagyon ritka,de előfordul.Állították ki kapusomat 16-oson kívüli kezezésért azonnali pirossal,és ellenfélnél is volt már ilyen.De nem emlékszem,hogy pl. időhúzásért láttam volna sárgát kapó kapust.Pedig szoros meccsen az fm rendszeresen azzal operál.Nekik lehetne mutogatni a sárgákat.A 11-es+sárga,piros lapot sosem figyeltem,de hiszek neked.Kakaskodások sincsenek,pedig már alig van meccs anélkül.Páros kiállítás sem ugrik be,pedig nem lehet mondani,hogy irl. szenzációszámba menne.

Ezzel együtt,bár nem tartozik szorosan a meccshez,a közönség is túl steril.Már a törököknél is le tudtam úgy játszani egy derbit a Galata ellen,hogy egy fia görögtűz nem volt.Nem azt mondom,hogy hordágyon vigyék el a fejbe dobott játékost,de lehetne valami érzelmeket csalni a pálya köré.Néha bevillantani pár félőrült szurkolót,vagy a 91.percben győztes gólt szerző játékos a nézők nyakába ugrik örömében(jutalma egy sárga).Zárt kapu,vagy pénzbüntetés,mert az ultrák idegenben leamortizáltak egy szektort.
  • bakkerman
    Annyit már én se ülök előtte mint iskolás koromban,akkor tényleg már-már betegesen szenvedélyemmé vált az FM :D A 2015-el van hogy 1 hétig nem játszok aztán meg ráfüggök megint 2-3 napra és belerakok 20 órát :D Első nekem is a 2005 volt,aztán szép sorban a többi :D Nagyon kiváncsi vagyok mit tud előhúzni még az SI ősszel,mert szerintem egy nagyobb frissítés kéne már a sorozatra,valami új funkció,vagy új játékmód amivel feldobnák a dolgot. De ahogy ismerem magam úgyis elővételben veszem majd bármilyen is lesz....
  • bakkerman
    remélem egyszer ideigazol a mennyeibe
  • Lancelot1983
    titeket egyébként az nem zavar, hogy kapus kiállítás nincs, kapus szabálytalanság nincs, tizenegyesért lap (se sárga se piros) nincs?
    minden részben várom, hogy ezt észreveszik és javítják, de semmi változás
  • Solt
    Elfért egy floppy-n! Görnyedtünk előtte, vártuk a laptop-on hogy legenerálja a következő szezont... volt vagy háromnegyed óra! :)))
  • ozbom
    Nekem sajnos nem sok időm van játszani, na meg ahogy az előbb említették öregszik az ember és változik. Szóval ez is közrejátszhat nálam. Azért majd csak elkezdek egy karriert, ha lesz egy kis időm. Bár nem hiszem, hogy huzamosabb ideig lekötne. :/ Már vagy 1 hónapja elkezdtem egy Celta Vigo karriert, de a második szezon elején járok csak. Az se lesz befejezve a közeljövőben.
    Utoljára szerkesztette: ozbom, 2015.07.16. 18:11:56
  • korbin555
    Én meg annyira unom,hogy már idén is 1711 óránál tartok.Állandóan morgok,mégse bírom huzamosabb ideig félretenni.
  • Sysfox
    Én is a CM 01/02-vel kezdtem a "karrieremet" :)

Utána FM2005.
  • Sysfox
    Nem véletlenül játszom a mai napig az FM2012-vel. :)
  • Solt
    Én a CM1, vagyis a legelső rész óta játszom, de nem bírom megunni. Olyan van, hogy 1-1 résszel kevesebbet játszom, de általában ez nem a játék hibája, hanem időhiány miatt van. Alapvetően tetszenek az újítások, szerintem minden évben egyre jobb lesz a játék, bár a 3D-vel évek óta semmi előrelépés nincs, erre rágyúrhatnának egy kicsit.

Sokat segít a tartósságon, ha semmilyen külső programot nem használunk, illetve, ha minél részletesebben belebonyolódunk a játékba... a teljes meccs végignézése, a hibákra való reagálás a látottak alapján szerintem sokat hozzáad az élményhez. :)

Ettől függetlenül a megcsömörlésben szerintem annak is szerepe van, hogy öregszünk, változunk mi is. Jennifer Lopez formás picsájából is elegem lenne már ennyi idő után! :D
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.07.16. 17:15:34
  • zyndar

Gondolom a beceneve Csucsu.
    Utoljára szerkesztette: zyndar, 2015.07.16. 17:05:06
  • ozbom
    Akkor látom nem csak nekem van vele problémám. Eltűnt a varázsa az egésznek. Nekem meg ez a rész már túl bonyolult is lett. Nem mondom, hogy rossz csak rengeteg időt vesz el. Nekem meg ennyi időm már nincs a játékra.
  • karajjj
    Én Cm03-04 óta játszom. Az ideit viszont már ki sem próbáltam. A tavalyival is csak pár napot játszottam, de számomra kiveszett belőle a varázs, ami miatt előtte ültem heteket. Érdekes dolog, mert most elővették az si-nél a 2007-es jégkorong managert, leporolták, kiadtak belőle új adatbázissal egy modernizált játszható bétát és az viszont le tud ültetni monitor elé, pedig csak "gombfoci" nézet van. Viszont megvan a manager feeling a végletekig kombinálható taktikával.
  • korbin555
    Velem biztos baj van.A 16 lesz a 10. fm,amivel játszani fogok.Már évek óta kiráz a hideg az újításoktól,és a következőt is kizárólag a friss adatbázis miatt várom.Kurvára kritikus lettem,és attól sem vagyok elragadtatva,hogy kétszer annyi ideig tart egy szezon lejátszása,mint néhány éve.De ez az én bajom,mindent nem foghatok a játékra.
  • zyndar
    Van valami módszer arra, hogy az U21-es szövetségi kapitányi melókat listázni lehessen?
  • ozbom
    Én ritkán szoktam hozzászólni a fórumhoz, inkább csak olvasom. De szerintem lassan leáldozóban van az FM és az is, amit régebben képviselt. Ez a legújabb rész, már nem igazán tudott lekötni. Mondjuk soha nem voltam igazi hardcore játékos, de pár órát azért elszöszmötöltem velük. Mára oda jutott, jó, ha heti 2 vagy 3 alkalommal elindítom pár meccse erejéig. Számomra eltűnt a varázsa, ami pár résszel ezelőtt még megvolt. Nem biztos, hogy így van, ahogyan én leírtam, de nekem sajnos ez a véleményem. Nagy valószínűséggel ez volt az utolsó rész, amivel játszottam. Szép volt, jó volt, de kifulladt. Kár érte. Vagy lehet velem van a baj?
  • korbin555
    Képtelenek már értelmes dolgokat kitalálni.De talán nem is kellene erőltetni.Amik tényleg fontos újítások,és hirtelen eszembe jutnak a 12 óta.
    Add-remove leagues.
    Head of youth development.
    A (pénztermelő) túrák.
    Van még néhány,de ezek hiányoznának ha nem lennének.De ez idő alatt ezer meg ezer olyan újítás került be,aminek jó része jelentéktelen.Nem olyan régen vettem elő a 12-t,hát egy felüdülés volt a 15 után.Érdekes módon ugyanolyan jól játszható az időközben bekerült sok ezer ötlet nélkül is.Ami megdöbbentő volt az időutazásban,hogy a különböző interakciók mennyire uralják azóta a játékot.Akkor még el lehetett menni klotyóra anélkül,hogy mikrofont dugjanak az ember orra alá.Vagy óvó bácsit kelljen játszani a sok értetlen játékossal.Ez a vonal,amit vég nélkül bírnak fejleszteni.Oké,a tactical,scouting,training beállítások is változtak,finomodtak,de a régivel sem volt probléma.Persze szebb lett,meg modernebb az interface is,de ez mondjuk alap,nem játékmenetet érintő fejlesztés.De már olyan szinten lett mikromenedzsment a játék,hogy egy teljesen kezdőt simán elriaszthat.Nem sírom vissza a régebbi kiadásokat,de láthatóan végére értek a kreatív ötleteknek.Nagyon nem tudom bírálni ezért őket.A világ egyik legegyszerűbb játéka a futball,csak a körítést tudják folyamatosan turbózni.Viszont lassan már ott tartunk,hogy a futball része háttérbe szorul a játéknak a sok egyéb tevékenység mellett.

Személy szerint nekem megfelelne,ha minden 2-3 évben jönnének ki egy új kiadással.Közben csak az adatbázisokat tartanák naprakészen.De akkor hol lenne a bevétel?Ráadásul éppen az adatbázis az,amivel egyre több a probléma.A korábban legendásan pontos fm adatbázis egyre több hiányosságot,hibát tartalmaz.A top ligák,és néhány jobban szem előtt lévő bajnokságon kívül hemzseg a hibáktól.A legutóbb kiadott téli db. pedig egy kritikán aluli tákolmány.Olyan játékosok vannak a csapatokban akik oda sem kerültek.A leigazoltak viszont hiányoznak,ahogy a télen szerződést hosszabbítók némelyike sincs megcsinálva.Tudom miről beszélek,szeretek eldugott helyeken is felbukkanni.De ezért nem kell Indonéziába vagy Peruba mennem,az NB1-ben is ez van.Nem tudom mi a fene történhetett.Nem jut rá idő,nincs elég ember hozzá,vagy nem tudom.De nem jól van ez így.
  • LasDen #101060
    az SI kihagyhatna egy évetm hogy aztán még jobbat (vagy szarabbat) adhassanak ki. De az insta pénz mégjobb...
  • korbin555
    Jelenleg 3300 megfontolásra érdemesnek tartott újítás felett ülésezik az SI haditanácsa.Talán marad idejük a nem túl fényesre sikerült régiek kijavítására is.