104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• korbin555
    A Classic módot nem ismerem, nem játszottam még vele. De talán lesz valaki, aki tud segíteni.
  • sly9
    Üdv Urak! Most játszom először evvel a játékkal,de maga a Manager-es játék már nem annyira ismeretlen,viszont volna 1-2 kérdésem,amiben a segítségetekre lenne szükségem!! Játékost sajnos nem tudok igazolni,odáig eljutunk hogy a játékos elfogadja a feltételeket,de 2-3 hét múlva sem érkezik meg,és már rögtön aznap vagy utána tudok megint ajánlatot tenni érte!! :/ A Football Manager Classic-al játszom,de gondolom nincs sok különbség a 2 választható mód között!! Előre is köszönöm a segítségeket!!
  • korbin555
    Most vettem csak észre, hogy az újonc Balmazújváros oktatja az NB1-et. Tabella.
  • korbin555
    Félidő.

Nem kell megszakadnom, nagyjából el is dőlt a bajnokság. Mindkét kupában is állunk még, a Ligakupában ráadásul már három NB1-es csapatot is kiejtettünk. Nem veszik komolyan az tény, de ez csak jó nekem. Körülnéztem szabad játékosok után, de csak megszokásból. Ahogy a dolgok állnak mégsem lesz létszükség most igazolnom. Innen már ebola járvány kellene, hogy elbukjuk a feljutást. Szezon végén lesz több pénzem, meg jobb játékosokkal is tudok tárgyalni. Egy középpályást azért begyűjtöttem ingyen. Legalább már van a csapatban valaki, akinek némi esze is van a játékhoz. Advanced playmaker poszton NB2-es szinten kiemelkedően jó játékos. Még egy szezont az NB1-ben is kihúzhat a rotációban.

• korbin555
    Mindent bele!
  • kosheen
    na ezer év után újra elővettem a 14-et, kezdtem is egyet az Arsenallal, hogy visszaszokjak.
    jött Rakitic, Godin, Robinho (szentimentális vagyok, bírom a srácot) meg egy crash dump, szóval kezdődhetnek újra a tárgyalások :D
    elég vérszegény ez a keret náluk ... sok a sérült, meg minden csapatrészbe kellene legalább 1 normális ember, hogy a cselzimucitypool kvartettet meg tudjam előzni. Ráadásul csak 50 millám van, pedig már az elején bele kellene csapni az átigazolási lecsóba
  • korbin555
    Hogy az a...
    Három héttel a szezon vége után tárgyalások kezdődtek vezetőségváltás ügyében. Ebben még nincs semmi. De egészen addig tartott, míg vége nem lett az átigazolási szezonnak. Szeptember elsején benyögik, hogy lezajlott. Közben elment 4 ember, teljesen alkalmatlan ifik ülnek a padon. Van egy erős kezdőm, de ha jönnek a sérülések, gondok lehetnek. A feljutást meg elvárják. Imádkozhatok ősszel, hogy ne dőljenek ki a húzó emberek. Egyébként semmi gondom nem lenne. A 2. meccsünkön kiütöttük a Zetét 6-0-ra, kb. ennyit tud az NB2. Meg kivertük a LK első fordulóban a Fradit (3-1) de az nem mérvadó. Komplett tartalékkal jöttek, ráfáztak.
    A nagy pénzköltést még nem kezdték meg az NB1-ben, legjobban talán a Vidi mozgolódott. Christopher Vida jött 2,2M-ért(rögtön lesérült 4-5 hónapra), meg hazahozták Kalmárt Lipcséből 4,7M-ért. Guzmics jött még haza Debrecenbe, Németh Krisztián, Elek Ákos meg a Fradiba. Persze amíg a liga reputációja ilyen gyenge, megsüthetik a pénzüket. Normális játékos nagy ívben elkerüli az NB1-et.
  • korbin555
    Úgy látszik nem tudok hazai játékosokkal erősíteni. Az összes valamirevaló spíler után 5-6 NB1-es csapat érdeklődik. 1, 2, 3. Ezekkel a gigászokkal én nem tudok versenyezni. Egybe kell tartani az enyémeket, nincs mese. Hozok még 2 külföldit, meg 1-2 magyart kölcsönbe.
    Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.08.20. 10:07:25
  • korbin555
    Keret.

Aki még ér valamit, az a szezon előtt hozott szerb kapusom. A többi selejt, de ennyi elég volt az NB3-ban. Az NB2 sem erősebb, mert oda már nem generált senkit a gép.
  • korbin555
    A jobb játékosokról mindjárt pótolom a képeket.
  • korbin555
    Első szezon.

(Sorry, eltűntek a tegnap feltöltött képeim. Belebarmoltam a mappáimba a coldline-on. Majd jobban odafigyelek. )

Ez megvolna, bár a végén a sok sérült miatt szoros lett. Most kezdődik valójában a pénz befolyása a játékra. Mi is megkaptuk a megérdemelt jutalmunkat, a büdzsében is meglátszik. Átcsoportosítás után lett 43k és 1,8M.
    AZ NB2-ben már 4 külföldi lehet, ezt ki is fogom használni. De a fő feladatom, hogy összeszedjem az NB3-ban kallódó jobb generáltakat. Arra nem számítottam, hogy a magas YR miatt a gép ilyen nagyvonalú lesz a játékos nélküli kis csapatokkal. De nem sokáig áll fenn ez az anomália. Már ötösével kapják az ajánlatokat az NB1-ből a jobb játékosok. Mire a szezon elkezdődik, helyreáll a rend. A gond az, hogy az enyémeket is kerülgetik. De az öt legjobb két hete új szerződést kapott. A többi meg mehet ha akar.
    Felsőbb szinten is most kezdődött a pénzosztás, remélem jól gazdálkodnak vele. Mert ha megint csak az én csapatom lesz erős, akkor az egész próbálkozásom felesleges. Nekem nem kellene pénz, hogy kilógjak, még könnyebb dolgom is lenne riválisok nélkül. De egyedül nem jutok sokra, a Haladás karrierben 20 év alatt a 8. helyig jutott az NB1. Annyit nem fogok tökölni. Ha nem válik be az elképzelésem, sztornózom az egészet.
  • Lancelot1983
    nálam a képeknél csak a feltöltő oldal kezdőlapja látható
  • korbin555
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A feladat nem bonyolult, megpróbálom bekormányozni az NB1-et a top 5 liga közé. Angol pénzdíjak, francia YR, annyira csak nem lehet nehéz. Vagy mégis, majd kiderül. Ilyen drasztikus változtatásokat még nem eszközöltem, nem nagyon tudom mi lesz belőle. De a háborúhoz pénz kell, az meg lesz bőven.
    2x10 szezont teszteltem, a benyomások jók is meg nem is. A pénznek volt látszata, itt-ott új stadionokat is felhúztak Orbán nélkül is. Minőségi külföldiek is jöttek, a Fradi például a Guidetti-Thalles csatárpárossal rohamozott 6 bajnoki címig, az edzőjük Petr Cech volt, de sok más ismert játékos, edző jött ide szívesen. Csak a nemzetközi eredmények nem nagyon akartak jönni. Néhány EL csoport, ennyi. A jó ifiket szinte mind rögtön elvitték külföldre, az NB1 meg szép lassan tolatott vissza a listán. De ezekbe majd lesz beleszólásom.

Mivel nem akartam azonnal kilógni, egy olyan kisebb csapatot kerestem, ahol a múltban azért voltak szép eredmények. A választásom végül a Szigeti Veszedelemre esett. 51 szezon az NB1-ben, 4x volt bajnok, legutóbb 1959-ben. Most NB3 Nyugat, itt kezdtem a pályafutásomat, mint Csernai Pál, egykori Csepel játékos, és világhírű edző.

Félidő.

A klub látszatra kilóg ugyan anyagilag a többi NB3-as társaságból, de ez csak a 12 ezres stadion miatt van. Itt sincs több pénz, mint máshol. Finances. Van 32k igazolási pénzem, és 15k a bérkeret. A hátterem egész jó, de a hasonló háttér nem ritkaság még az NB3-ban sem. Feljebb meg pláne.
    Kezdésnél betöltöttem az összes szomszédot advanced módban + hozzácsaptam Csehországot. Országok. Mivel a regiment szürke emberke között csak 5 valódi játékosom volt, beállítottam, hogy töltse fel a kereteket generált játékosokkal. Itt aztán egyből kiderült, hogy már dolgozik a francia YR (140). Néhány olyan játékost is generált, akik "normális" esetben az NB1-ben is jók lennének:
    Szűcs.
    Várhidi.
    Kálmán.
    Csepregi.
    Mohácsi.
    Ezzel nem vagyok egyedül, azok a klubok jártak jól, ahol alig volt játékos. Némelyik NB3-as csapat egész komoly erőt képvisel. A Kozármisleny pl. rúgott egy hatost a Paksnak az MK-ban. De hamar kiegyenlítődnek az erőviszonyok, mert a jobb játékosokat viszik az NB1-be. A valódi játékosok közül nálam van még Németh Hermann, Facskó és Vesszős. A maradék kettőt elzavartam. Helyettük hoztam két másikat ingyen, egy szerb kapust, és egy bolíviai csatárt. Utóbbi nagyon örült, hogy ilyen magas életszínvonalú országba jöhet. Örömében el is kezdte a gólgyártást. Sajnos a staff-ot elfelejtette feltölteni a gép. HoYD, Chief Scout, asszisztens volt, de edző egy sem. Vért izzadtam, mire levadásztam egy külföldi kapus, és erőnléti edzőt, mert magyar személyzet nem kell. Többet már nem hozhattam, de egyelőre elég is lesz. Training, scouting.
    Bár a 10. helyre vártak, a 15. fordulóban az élre álltunk. Innen már illene megcsinálni, meg is változtattam a célkitűzést feljutásra. Csak nem rúgnak ki ha nem sikerül, egy hónapja kaptam új szerződést.

A többi holnap...
  • Somae
    Köszi :)

Jöhet, jöhet!!! :)
  • Lópikula
    A realitás engem sem érdekel. 2016-os verzióban én is felturbózott magyarokkal esek neki a játéknak. Elég volt a topligákból. Az egy elképzelt világ lesz, ahol "vezírünk" húzásai bejöttek :D.
    Utoljára szerkesztette: Lópikula, 2015.08.19. 21:28:55
  • korbin555
    Gratulálok, szépen lépegetsz.

Én pedig elkezdtem egy új karriert, egy felturbózott magyar adatbázissal. A realitáshoz semmi köze, de ha valakit így is érdekel felrakhatom.
  • Somae

Guildford City - 4.szezon

Végre sikerült kikerülni az angol amatőr ligákból, innentől kezdődhet a móka és kacagás, irány a Premier League. :) A felkészülés ismét szokásosan jól sikerült, bár ezúttal becsúszott egy zakó. A bajnokságot nagyon jól kezdtük, meg is lepődtem, az első félév végén már 12 pontos előnyünk is volt, de aztán éreztette hatását a szűkös kispad és elkezdtek jönni a pofonok. Mire észhez tértünk ott álltunk a bajnokság hajrájánál mindössze 4 pont előnnyel. Az Aldershot elleni döntő meccset viszont nagyon simán behúztuk, így hátradőlhettünk, sőt, a végén 10 pontos előnnyel lettünk bajnokok. Hát mondanom sem kell, nagyon örülök, hogy innen is rögtön továbbléptünk, örülnék, ha 5 éven belül már a PL-ben lennénk. :) A hab a tortán az FA Cup volt, könnyű ellenfeleket kapva egészen a 3. fordulóig jutottunk, de sajnos nem kaptunk világsztár csapatot, így arra még várni kell. A 3. osztályú Peterborough-t így is nagy falatnak bizonyult, hiába vezettünk a meccs elejétől fogva, a 89. és a 92. percben szerzett gólokkal közölték velünk ki a jobb csapat. Lesz ez még fordítva is. :) Az FA Trophy-ból már az első meccsen kiestünk, úgy lemosott minket az amúgy velünk azonos osztályú és a középmezőnyben kullogó Bromley, hogy csak pislogtam. Következő szezonra a célokat illetően nem tudok mit mondani, több játékosomnak is lejárt a szerződése és nem akarnak hosszabbítani, így egész biztos, hogy pörgős átigazolási szezonnak nézünk elébe. Stadiont megint bővíteni kell a szabályok miatt, így az edzőközpont fejlesztésre már nem maradt forrás.
    Utoljára szerkesztette: Somae, 2015.08.19. 19:23:51
  • Darthmushroom
    Ez már hihetetlen.. pedig majdnem mindig vezettünk ellenük.
  • Peti2400
    Itt olvashattok a legújabb karrieremről.
  • LasDen #101160
    én akkor eddig úgy kevertem a kettőt. :D Kicsit így, kicsit úgy....
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2015.08.13. 19:12:43
  • Darthmushroom
    ott vagy az átigazolási időszakba és ahogy épp jól esik úgy igazolsz :D tudatosan meg: tudod kit akarsz megvenni ki helyére, így akár tavasszal lekötheted.
  • LasDen #101158
    hogy lehet tudatlanul?
  • Darthmushroom
    Lazio második év:
    A nyári átigazolási szezonban tudatosan erősítettem, így jött a genovából a rossz szereplés miatt nem túl boldog Perin, mellette Vrij mellé kellet egy klasszis belső védő így jött Balanta, és Radut lecseréltem Hysajra. Télen meg a csere csatár Djordevic helyére jött Belotti mivel ő legalább olasz. A bajnokságot télig 3 csapatról szólt (Juve,Lazio,Inter) majd utóbbi lemaradt és csak úgy mint első évben a zebrákkal küzdöttünk a bajnoki címért. A 30 forduló után átvettük a vezetést és azt idén nem is engedtük ki a kezünkből így megvan az első bajnoki címünk. Európában a halál csoportot megnyertük a BL-ben (Bayern,City,Monaco) de idén is a 8 között kiestünk, most a PSG ellen.
    Idén nyáron se akarok túlzásba esni az igazolásoknál egyedül Lulic,Basta és Onazit akarom lecserélni, tehát bal és jobb hátvéd és egy középpályás érkezhet.

Tabella
    Keret
  • LasDen #101156
    nope sapjack, ezt nem ide. sorry...
  • bakkerman
    Egy picit nehézkesen indult a meccs,a félidőben csak 1-0 volt,de végül kijött a két csapat közötti különbség,és magabiztosan megvertük a csoportunk kiscsapatát
    katt
    Utoljára szerkesztette: bakkerman, 2015.08.13. 11:22:36
  • zaki
    Legutobbi szezont vegre veretlenul zartuk. Par eve majdnem sikerult, aztan kikaptam otthon mar nem is emlekszem melyik kozepcsapattol az utolso fordulok valamelyikeben. Bl-t is behuztuk a Milan ellen, es a spanyol kupat is. 6/6-os ev volt. Hollandokkal meg harmadikok lettunk a VB-n. Most felre is rakom azt hiszem egy kicsit a jatekot, kis pihi jol fog jonni :D

Meg itt egy utolso kep a snayol bajnoksag rekordjairol. Par eve Leigazoltam poenbol a 38 eves Ronaldot ingyen, meg nagyobb poen volt, hogy golkiraly lett 28 gollal. Utana eladtam a QPR-nak, ott meg letolt 2 szezont, es 41 evesen, iden vonult vissza, lol.

• zaki
    Hmmm, sajat neveles, tavaly generalt. Majd rakok be rola kepet par ev mulva :D

• Lancelot1983
    Nálam 76000 ember még 2 csillag 77000 már 1,5 rosszabb konfiggel amd fx6300 illetve 8giga ram, jó lenne egyszer letolni egy 200 vagy legalább 100 éves karriert, nem tudom 2 csillaggal mennyire lassulna be :)
  • mooo
    Köszönöm
  • korbin555
    Nem tudok róla. A 14 taktikai kézikönyvét fordította le egy srác, azt megtalálod itt. Eget rengető változások nem történtek tavaly óta, sok hasznos infót lehet begyűjteni belőle.
  • korbin555
    Nálam a 78000 emberre ad 1,5 csillagot. (i5 2500K 3,3GHz + 12GB RAM) Azzal még viszonylag jól elboldogul, bár 9-10 szezon után már kezd lassulni. A legtöbb amit betöltöttem, 96000 ember volt. Csak próbából csináltam, 1 csillagot adott rá. 2 szezon után szűkítettem 70 ezerre. Nem lóverseny, de ne a kínlódást bámuljam már. Döntően 50000-60000 között kezdek, 2-3 csillaggal szépen dolgozik a gép. 50000 alá meg nem megyek. Annyi embernél ha szétküldök 10-12 scoutot, tuti lesz a hálóban 1-2 gyémánt. Meg sok a jó edző is, ami nem mellékes. 5 csillagos edzőket nehezebb találni, mint csodagyereket.
  • mooo
    Nincs valami alapos magyar leírás,hogy hogyan működik az egész játék? Angol nyelven már találtam, valami hasonló kellene magyar nyelven is,ha létezik!
  • Lancelot1983
    ezzel a konfiggal 75000 illetve 78000 emberre hány csillagot kapsz sebességnél?
  • Solt
    [email protected] + 16GB ram.

Nekem is lassú néha, de nem rohanok sehova... :)
  • bakkerman
    Az szép,milyen procid van meg mennyi RAM-od? (ha nem titok) Én általában csak egy országot töltök be,ahol épp kezdem a játékot,meg 2 kontinensről az első osztályban játszó játékosokat (európa,dél amerika),többnél már eléggé lassú lenne a játék,így még pont élvezetes :)
  • Darthmushroom
    maximum live editorral, pl. fmrte
  • smylie
    Lehet változtatni valahogy a generált játékosok nemzetiségét?

Mondjuk hogy a szomszédos országokban legyenek magyar vagy legalábbis kettős állampolgárságú ifik?
  • Darthmushroom
    köszi. Berardi mögött úgy látom elfér, legalább olasz :D
  • korbin555
    26 évesen:

Itt 30 éves, de hiányos a karrier statisztikája:

• Darthmushroom
    Idén az inter miatt még szorosabb a bajnokság mint tavaly... am nyáron 3 fő igazolásom volt Hysaj (empoli) Perin (genova) Balanta (river) távozok között említésre méltó Berisha, Radu és Maurició. Télen érkezett Belotti (Palermo) és távozott Djordjevic.