Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2015.02.12. 08:18:26
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
Akkor azért van "general manager" is a DOF helyett.
FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/

Utoljára szerkesztette: zyndar, 2015.02.11. 23:49:39
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Fogadtuk az EL-ben a Rijekát, hazaküldtük őket egy ötössel.
Majd idegenben Man Utd, újabb vereség, 1-0.
Gőzöm nincsen, lesz-e egyáltalán ebből bármi is így.
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
Lenyomtam az átigazolásokat, olyan őrült nagy pénzek nem cseréltek gazdát. Bár ebben semmi meglepő. A profi klubbá válás megtörtént és még ilyen nyalánkságokra is futja. A legnagyobb fogások egyértelműen:
Castro Kawaya Narvaez
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
...kurvára nem ilyen szezonkezdetre gondoltam. Az első 2 meccs után gyakorlatilag minden meccs egy kibaszott kilátástalan erőlködés, hiába támadunk semmi nem megy be. Most hazai pályán a Stoke ellen 5 kapuralövésből kaptam 3 gólt.

Changchun Yatai lett végül az ázsiai kalandom állomása. A csapatot előzetesen a 10. helyre várták a tabellán. Gyakorlatilag nem jött senki. Itt játszott Huszti egész szezonban, nagyon kilógott a csapatból. A csatárunk a montenegrói Beciraj döbbenetes szezont futott. Én ilyet még nem láttam, a bajnokságban 30 meccsből (minden játszott) 46!!! gólt vert. Ezzel természetesen a góllövő lista élén végzett, olyanokat maga mögé utasítva, mint Vágner Love és Gilardino. Nagyszerű teljesítmény. Említésre méltó játékos még a brazil Eninho (4 hónapig volt sérült) és az argentin Iglesias. A kínaiak retek gyengék. Sajnos csak 3 külföldi lehet egyszerre a pályán, a negyedik meg a padon, továbbá kapus csak kínai halász lehet. Így nehéz lesz világverő csapatot építeni. A kupában kivert minket a Love-ot is soraiban tudó későbbi bajnok Shandong. A bajnokságban viszont odaértünk a dobogóra, ami azt jelenti, hogy jövőre irány az Ázsiai Bajnokok Ligája, ugyanis a dobogós csapatok azonnal kvalifikálják oda magukat. Kíváncsi vagyok mennyi pénz fog onnan befolyni, mert pénzre nagyon nagy szükség van, folyamatosan mínusz 2-3 millió euro körül mozog az egyenlegem, és a szerződéshosszabbítások miatt a fizukeretet is túlléptem.
Meccsek. Íme a tabella:
Januártól november elejéig tart a bajnokság, így most lesz idő szusszanni. A BL-t a Seul nyerte meg, a döntőben összesítésben 7-1re múlták felül a quatari Lekhwiyat. A BL-nek egyidőben lett vége a bajnoksággal. Egyébiránt az ausztrál, japán, quatari, iráni, szaud-arábiai, dél-koreai és természetesen a kínai ligákat töltöttem be. Meglátjuk mit hoz a jövő.
Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2015.02.11. 21:02:44
Megkérdezhetem a tapasztalt kollégákat, hogy milyen tulajdonságai / képességei számítanak leginkább egy jó asszisztensnek és edzőnek?
Köszönöm!
Én minden hosszabb karrierben szeretem az utánpótlást,és a saját neveléseket favorizálni.Nekem így nagyobb hátrány,hogy Norvégiában sokkal kisebb a merítési lehetőség,mint a svédeknél.Fele annyi a népesség+a svédeknél 4 liga 144 csapata,a norvégoknál 3 liga 88 csapata van a játékban.Sokkal kisebb az esély Norvégiában,hogy jó játékosok kerüljenek elő.És akkor még ott a YR is,ami svéd-88,norvég-82.Az is svéd előny,hogy 5 év kell az állampolgárság megszerzéséhez.Egy hosszú karrierben az semmi.A norvégoknál viszont több a pénz a ligában,a kieső is többet kap,mint a svéd győztes.Ellenben csak 25 játékost lehet regisztrálni,és ebből 14-nek hazainak kell lennie.A svédeknél nincs ilyen regisztrációs korlát,de a meccsre nevezett 18 játékosból 9-nek svéd nevelésnek kell lennie.De ez az EU miatt nem probléma,bármelyik 18 éves külföldi saját nevelés lesz 21 évesen(23 évesen meg svéd).Csavarhatom akárhogyan,összességében a norvég sokkal trükkösebb,ez az igazság.
Izland egészen más tészta.Ott egy szabály van,max 3 EU-n kívüli lehet a meccskeretben.Az meg kit érdekel,ha egyszer kiállhatok 18 külföldivel.Izlandi nem kell egy szál sem,éppúgy mint nálunk magyar.Ott az elején a siralmas reputációval kell megküzdeni.De aki játszott már itthon,annak az nem újdonság.
A finneknél meg még az USA,Ausztrália,Kanada is uniós,egész Afrikával,és az összes Európai országgal együtt.Lehet ukrán,orosz,török,izraeli,mind igazolható.Az egyetlen szabály ott is a 3 Non EU player,ami nagyjából kimerül Dél-Amerikában.
Próbálok felkészült lenni,hogy ne érjenek meglepetések,de még nem döntöttem.Egyébként sem nehézség alapján szoktam választani.Valami vagy érdekel,vagy nem.Ha svéd csapatot választok,az nem az EU,hanem a 2x annyi játékos,és a YR miatt lesz.
Érdekes, bár én még nem teszteltem.
The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Biztos Wilson Raj szervezte... <#nyes>#nyes>
(Olvasom a bundázós könyvet, elég durva!)
FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/
"izlandi csapattal volt többszörös BL győztes" - az nem semmi!
Utoljára szerkesztette: sir_alex, 2015.02.11. 16:55:04
Fredrikstad - norvég 2.liga.
Tromsö - norvég 2.liga.
Hammarby - svéd 2.liga.
Örgryte - svéd 3.liga.
Mindegyiknél van pro és kontra.Ha a szívemre hallgatnék,akkor a Fredrikstad,vagy az Örgryte lenne.Ha az eszemre,akkor a Hammarby,vagy a Tromsö.Reggel eldöntöm.
Következő feladat sz@rból várat?
3.szezon.
Ezzel a karrier véget ért.Megvan az öt top liga,10 év alatt.A Real Madridnál kezdeni jó döntésnek bizonyult,de később szerencsém is volt.Főleg a francia ligában,hogy egyből a PSG-hez tudtam igazolni.Az Inter is könnyű volt,Angliában és Németországban pedig dolgoznom is kellett.
Real Madrid:1 szezon.
Inter:2 szezon.
QPR:3 szezon.
PSG:1 szezon.
Nürnberg:3 szezon.
Őszintén szólva elegem is lett ebből a vándormadár életmódból.Nem túl jó érzés,hogy akkor kell lelépnem,mikor rendet csináltam.Három szezonban már elég komoly munka tud lenni.Aztán csak nézem,hogy vagy learatják a babérjaimat,vagy szétbarmolják amit elkezdtem felépíteni.
Hamarosan valami állandó munka után nézek.
Amúgy nagyon tetszik a Changchun játékban generált stadionja, nagyon hangulatos.
Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2015.02.11. 08:40:21
<#csodalk>#csodalk>
The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.
A 14-ben eltöltöttem hosszabb időt Kínában.Elég hamar úgy kilógtunk a mezőnyből,mintha az NB1-ben lettem volna.Az AFC meg egy paródia.Van pár koreai,japán klub,akik az elején még feladatot jelentettek,de 3-4 év múlva már esélyük sem volt.Nem olyan mint a BL,hogy világklasszis csapattal is sorban lehet bukni az elődöntőket.Itt egy jobb napon 10-et is lehet rúgni bárkinek.Rossz napon meg ötöt.<#smile>#smile>De nem mondhatom hogy nem volt érdekes,vagy nem élveztem.Arra azért emlékszem,hogy jól megszívatott a játék,mert a bajnokság kellős közepén elment az egész csapat valami Kelet-Ázsia kupára.Ott maradtam 3 légióssal,néhány lúdtalpas tartalékkal,meg az ifikkel.Visszajöttek,akkor meg Olimpia,azért vitték el a fél csapatot.De megér egy próbát.Nem zárom ki,hogy megint elnézek arrafelé,de most inkább maradok Európában.Egy Skandináv karriert már tavaly is terveztem,előfordulhat hogy belevágok.Egy norvég,svéd 2.ligás csapat lehet belőle.

A Compostela a 90'-es években 4 szezon erejéig szerepelt az élvonalban és ezzel a fénykorszak végére is értünk. Sőt. 7 évvel később pénzügyi okokból már az 5. ligában találták magukat, némi ingázás után végül 3. osztályúak lettek. Az előzmények ismeretében nem meglepő, hogy katasztrófa a pénzügyi helyzet. A média a 14. helyre várt, ami ettől a gárdától ránézésre talán sok is volt. Persze egy olyan kaliberű managerrel, MINT ÉN, másképpen mennek a dolgok. Csak egy rövid áttekintés a spanyol bajnokság eme bugyraiba: 4x20 csapat verseng a feljutást jelentő 4 helyért. Az elsők egymással meccselnek, a döntősök feljutnak, a 2 vesztes csatlakozik az addigra 6 főre apadt helyezettekhez, végül a legjobb 2 csatlakozik az előzőkhöz. Bajnokság:
Playoff
A legjobbak (de tényleg, a többiek ettől rosszabbak...)
Araujó Mensha Jimmy
Jövőre a cél a félprofi státusz lecserélése és egy bármilyen, klasszisokkal jobb keret összeállítása, pénzügyileg egyenesbe állás.
Utoljára szerkesztette: zyndar, 2015.02.10. 23:27:44
Changchunban ott van még Huszti...
Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2015.02.10. 22:30:28
Bl meccsek:
Real-Milan:

ManU-Milan:

Finálé:
Csapat:
Seria A:
És most jön a döbbenet, hogy mennyit költöttem vérfrissítésre. Nah ez nagyon nem szokásom, de végülis egy másik Real Madridot építünk, csak épp Milánóban.
2. kép
2. kép a durva...180 misi.
Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2015.02.10. 21:57:30