104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• GeoTrasher
    Köszi!
    Közben találtam olyat, amiben minden csapatnak Transferban van. Az se rossz!
  • korbin555
    Nincs ilyen. Egy van ami Angliában csak 3 külföldit enged. Link.
  • GeoTrasher
    Üdv!

I have a dream...
    Méghozzá azt szeretném beállítani, hogy minden bajnokság minden csapata csak maximum 3 külföldi játékost foglalkoztathasson és mondjuk 25 éves kor alatt ne igazolhasson külföldre. Amolyan nosztalgikus, antiglobalista játékot szeretnék létrehozni...:)
    Szerintetek meg tudom ezt tenni az editorral? Vagy láttatok már ilyet esetleg valahol készen?

Előre is köszi a választ!
  • Lancelot1983
    én is most tesztelek pár kiegészítős ligát, így pörgetem szabadságon őket, de az enyémben sincs semmi lazio hollandot raktam még be hozzájuk valódinak (mert az nincs nálam betöltve soha), de eddig az első 15 évben nagyon nagy meglepetések nem voltak 1-1 meglepetés csapat szoros küzdelemben bajnok lett, de bl-ben meg következő évben bajnokságban sem tudták már megismételni a teljesítményüket közel sem
    keretek nemzetisége volt érdekes sok holland sehol nem maradt, voltak dél-afrikai kolóniák, volt egy csapat, ahol csak olaszok, norvégok és portugálok voltak meg 4 holland ifi :) pár év után például a cambuur elolaszosodott ilyen nevesincs fiatal játékosokat vettek vagy kölcsönöztek seria b vagy seria a-s gyengébb klubtól, ahelyett h holland ifiket vettek volna kölcsön a nagy csapatoktól, érthetetlen volt, mondjuk meglepően jól nyomták az olaszok

és egy érdekes kép a reálból: "csíter" játékos
  • korbin555
    Ez csak megerősíti azt, amit eddig is tudtam. A szabadságon pörgetésben semmi ráció nincsen.
  • LasDen #101214
    A magyar futball köv 100 éve
    Korbin, várom a szakértői véleményt :D
  • lord rayder
    Köszönöm a választ, igy már érthető.
  • bakkerman
    a te jó szereplésed (FTC) felemelte a többi magyar csapat koefficiensét is,mégha sehova se jutnak ki,akkor is kapnak az UEFA-tól egy alap koefficienst,így ha bejutnak valahova,akkor alapból lesz valamennyi nekik,amit aztán tornázhatnak ugye felfele

ezért lehetett az,hogy a Portsmouth jó pár éve elment az FA kupa döntőig,ahonnan indulhattak az akkori UEFA kupában,se előtte,se utána nem jutottak ki európába,de mégis egy jó 25-30 pontos koefficienssel indítottak,mert annyira erős volt a PL,meg jó a többi PL csapat szereplése európában
    Utoljára szerkesztette: bakkerman, 2015.08.25. 17:34:14
  • lord rayder
    Üdv. Valaki megtudná magyarázni, hogy az nb2-ben szereplő Zalaegerszegnek, hogy lehet koefficiens pontja? Nem jutott se meddig sem a kupában, szóval az alapján nem juthatott ki.

NAGY MÉRETŰ KÉP NAGY MÉRETŰ KÉP
    http://postimg.org/image/rt80ah9a1/

U.I.: Először beakartam szúrni ide a képet, de az engedélyezett méretben feltöltve semmi nem látszódott a képből, ezért a linket raktam.
  • korbin555
    Ez a zyndar által is említett Scorpion. Csak beraktam különféle színű háttérképeket, azokat variálom. Be lehet pl. állítani a csapat színéhez is.

• zyndar
    Korábbi verziókban voltak ilyen Fantasy League-k, ahol Puskás, Pelé, Maradona vagy éppen Zidane benne voltak. Az ideihez nem láttam még.

@Bexinho: ha a legjobb skint keresed, amit ráadásul kedvedre állítgathatsz, akkor Scorpion v2.1
  • bexinho
    Tetszik a Skin, amit használsz :) Mi a neve? "Kicsit" ráuntam a gyári sötét témára.
  • zaki
    Nalatok mennyi volt a legtobb kapuraloves eddig? Mert nekem evente kb van egy olyan meccs ahol 50 -55 loves is elofordul :D
  • zaki
    Grat, keretrol tolsz kepet? :)
  • korbin555
    Fogalmam sincs, semmi ötletem. Viszont megtaláltam a játékban Puskás Ferencet.
    1.
    2.
    3.
    4.
  • Somae
    Hát sajnálom, pedig érdekes lett volna mit lehet így kihozni belőle! :(
    Következő kihívás? :)
  • kosheen
    jaaa :D akkor kapják be :/ pedig óccón jött volna Rakitic, átadóra tették épp...
  • Lancelot1983
    ez sem 7-1 és nem roma, de azért lazio :)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2015-manager-stories/935738d1440377667-ac-milan-reclaiming-europe-2015-08-23_00034.jpg

Utoljára szerkesztette: Lancelot1983, 2015.08.24. 20:25:55
  • fordjee
    Nem 7-1, de mentségemre szóljon, hogy idegenben értük el:)
  • Darthmushroom
    abba kezdődött :D ahogy írta is.
  • kosheen
    bocsi, azt nem írtam, hogy a 14-el nyomom, abban is vannak ilyenek?
  • korbin555
  • Darthmushroom
    Erős túlzás, h fordítva már nagy esélyes. messze nincs akkora különbség.. elég meg nézni a tavalyi évet. egy két év múlva meg még ennyi se lesz mikor a róma fele visszavonul.
    a "világ legjobbjáról" meg csak egy selfie jut eszembe:

Utoljára szerkesztette: Darthmushroom, 2015.08.24. 14:55:47
  • Lancelot1983
    irl elképzelhetetlen lenne egy ilyen eredmény, fordítva, viszont már esélyes nagyon, nem is olyan régen volt egy fantasztikus meccs, ahol minden idők egyik legjobb játékosa 4 gólt lőtt és 1 gólpasszt adott ezzel 1-5-re alakítva a meccset :) nálam az a meccs mondjuk ott van a top meccsek között, amit láttam valaha is, nem tudom darthmush kolléga is hasonlóan vélekedik-e erről? :)
  • bakkerman
    IRL egy ilyen eredmény után szerintem fél Róma lángokban állna :D
  • Darthmushroom
    szinte már sajnáltam őket. ja inkább mégse :D
  • korbin555
    Na szóval. Ezért a srácért adott a Fradi 8,5 milliót.

20 éves lesz, de csak 1 felnőtt meccsen védett. Valami pedig mégis lehet benne, mert a megfigyelőm szerint is "Potential to be a star OTP Bank liga goalkeeper in the future."

Viszont gubanc van a játékommal. A decemberben betöltött argentin ligában nincs egy valódi játékos sem. Generált az összes, 2016-ban. És van egy csomó 1000+ éves játékos. Pedig 2x10 szezont teszteltem, és semmi hibát nem láttam. A saját házam táján is körülnéztem, és találtam egy ifit, aki 1900 január 1-én született. Azonnal elzavartam, de a bug persze ettől nem szűnt meg.
    Le kell írnom ezt a karriert, mert most még nem vészes, ráment 2-3 napom. De ha a 8. szezonban jön egy crash, akkor idegrohamot kapok. Már bánom hogy belekezdtem, ahelyett, hogy normális karriert csináltam volna. Pedig jó kis móka volt idáig.
  • Somae
    Talán a tavalyi rész óta már nem csak az azonnali fizetendő összegből jön ki az átigazolási díj, hanem bele számít az aláírási pénz, az ügynöknek fizetendő díj és talán az első törlesztőrészlet összege is de lehet, hogy még több. Szerintem így jöhetett ki az az összeg.
  • kosheen
    hali. egy kis kérdés
    venni akartam egy játékost, 7,5 milla keretem volt még.
    most 7 millió, 24 hónap alatt még 20, meg 2,5 milla 40 meccs után - elfogadta a klub, a játékos is lepacsizott velem a szerződésnél, erre most jön az üzenet, hogy 15,5 milliót kellene fizetnem. Miért???
  • korbin555
    Egy szezont jártam ott. Ennyit költöttek, és ezt produkálták az elődeim:
    2015 - 228M€ L. Blanc - bajnoki cím, BL első kieséses kör.
    2016 - 167M€ L. Blanc - bajnoki cím, BL első kieséses kör.
    2017 - 126M€ L.Blanc - 2.hely, BL negyeddöntő.
    2018 - 91M€ L. Blanc - 3.hely, BL elődöntő.
    2019 - 121M€ F. de Boer - 2.hely, BL első kieséses kör.
    2020 - 96M€ Z. Zidane - 2.hely, BL negyeddöntő.
    Aztán jöttem én. Olyan f@sza csapat volt, hogy igazolás nélkül is simán bajnok lettem. Mellé tettem egy francia kupát, egy (vesztett) BL döntőt, és angolosan távoztam. 350M-t kaptam volna igazolásra ha maradok, de nem érdekelt. Utánam jött Pepe Martino, elköltött 110M-t, és szégyenszemre a 3. helyet tudta letenni az asztalra. Persze páros lábbal kirúgták. Utána már nem figyeltem őket, de ha a következő versenyző is elszórt egy százast, akkor az arab 8 év alatt 1 milliárdot költött játékosra. Ha magamat kiveszem az egyenlegből, az 2-3 bajnoki címre volt elég. Elég drága hobbi...
  • Somae
    Én mentésemben is költenek rendesen de semmire se mennek vele... Otthon mindent megnyernek szinte, de a BL-ben még a negyeddöntőbe se jutottak be 5 év alatt egyszer sem, sőt volt mikor már a csoportkörben kiestek...
  • zaki
    Undorito a PSG a jatekban (is), ossze-vissza vasarolgatnak mindenkit, tiszta jatekostemeto. Pl eladtam 100 millaert nekik Alcacert, aki az elso 3 evben fosta a golokat, aztan par ev alatt teljesen kiegette a PSG, elso szezonban meg jatszott neha neha (23 meccs asszem), utana mar csak a padon pimposodott.

Nem semmi a csavo egyebkent, Anelka 2.
  • LasDen #101187
    wow o_O
  • korbin555
    Kösz.
    Ő volt az a srác, akit korábban említettem. Vidi nevelés, az egyik állítólagos nagy tehetség. Elvitte 400k-ért a West Ham, a Fradi meg visszahozta 1 év múlva 8,5M-ért.
    Én mondjuk egyáltalán nem értettem ezt az őrületet, mert ez a kölyök valami 170 cm magas, ugrani sem tud, egyedül a reflexei jók. Az én scout-om is el volt ájulva tőle, de oda sem figyeltem rá. Akkor jutottam fel az NB2-be, a gyerek meg akkor ment el a szigetre.
    Hétfőn majd dobok róla képet, addig nem leszek a gépem közelében.
  • Lancelot1983
    grat, a zöld gyíkok honnan szedték azt a 19 éves kapust? több az értéke, mint mondjuk a debrecen kezdő tizenegyének :)
  • korbin555
    És akkor még itt a dilemma. Mindig be vannak jelölve kedvencnek, de még sosem kellettem nekik. Ezt is átgondolom hétfőig.
  • korbin555

Ez volt a brazil 3. szabadrúgás gólja, pedig még félidőnél sem tartunk. Tabella. Nem lesz itt probléma. A Loki pedig bejutott az EL csoportba. Sajnos a 'Gladbach, Atlético Madrid, Marseille trió erős nekik, de ez is valami.
    Folytatás hétfőn...
  • korbin555
    Kösz, igyekeztem. Hétvégén nem nagyon lesz időm, de tegnap pl. 14 órát játszottam.
    Az átigazolási szezon kicsit nehezebb volt mint számítottam. A reputációm még a béka segge alatt van, és "csak" 20k a max bér amit adhatok. Rengetegen utasítottak vissza, de sikerült összeszednem pár embert, akikkel szétkapom az NB1-et, mint foxi a lábtörlőt. Remélem. Jött két argentin, két perzsa, meg egy brazil. Ment a szerb kapus, meg a gyenge magyarok. Az NB3+NB2-es gólkirály Flores maradhatott. Kíváncsi vagyok itt mit bír alkotni. De ha 30 gólt rúg, akkor is ez lesz az utolsó szezonja nálam.

A 3 "favorit" kerete pedig:

Megy a zsonglőrködés, úgy cserélgetik a játékosokat egymás között, hogy alig lehet követni. Radónak már harmadik csapata a Vidi. De már nem bírálom őket, mert az alacsony reputáció miatt pénzzel is nehéz jó külföldieket idecsábítani. Nekem is beletelt 1,5 órámba, mire megtaláltam az 5 embert, aki nem hajtott el, vagy nem akart 30k fizetést. Pedig már 64000 ember van betöltve, hozzáadtam Brazíliát, az USA-t, meg Törökországot. Lett egy csomó 25-30 éves generált is, főleg Észak és Dél-Amerikai.
  • Somae
    Gratula! Jó gyorsan haladsz. :)
    Valamilyen szinten várható volt, elég butácska a gép sajnos ezen a téren. Inkább az lesz az érdekes, hogy a te sikereid mennyire fogják majd húzni a többi csapatot is. Úgy fest neked kell megadnod a kezdőlökést, ezen a pénz nem segít :)
  • korbin555

2.szezon.

Bajnokság sima ügy volt. A Ligakupát is megnyertük, NB2-es döntő volt a Dunaújváros ellen. Az MK-ban is döntőt játszottunk, de a Fradi elvert bennünket. Azt nem mondanám, hogy jobbak voltak, inkább nem volt szerencsénk. Álmodoztam az EL-ről, de nem jött össze. Most drukkolhatok a Fradinak, de nem erős csapat. A franc tudja mit csinálnak a rengeteg pénzzel, de egy csapatunk sem ért el csoportkört a nemzetközi kupákban. A Vidinek az Aberdeen, a Fradinak a Dinamo Tbiliszi, a Lokinak az Austria Wien, a Győrnek a Hajduk Split okozott megoldhatatlan feladatot a selejtezőkben. A Loki ráadásul 0-7-el zúgott ki a sógorok ellen. Az idei NB1. Ez is érdekes, mert ha az újonc Balmazújváros nem zuhan össze az utolsó 5 fordulóra(0 pont), akkor jól megtréfálták volna a mezőnyt. Egyébként a mágus Pintér Attila az edzőjük, és ha nem sérül le a fél csapat, szerintem be is húzták volna.

Nálam nem voltak ilyen izgalmak, a keret túl erős volt az NB2-nek. A télen hozott Cica zseniális volt. Nem is értem, hogy rúgott ennyi gólt fél szezon alatt az advanced playmaker CM posztjához képest. Azt hittem a gólpassz lesz több, de üsse kő. Utána viszont a két legmagasabb átlagot a két szélsőhátvéd hozta, Kálmán, és Szűcs. A gólkirály pedig az NB3 után itt is Flores lett. (Az első válogatott játékosom.) De mostantól változnak a dolgok. Egyre több a pénz, komoly erősítéseket tervezek. 5M az átigazolási keretem, de pénzt kizárólag magyar játékosért adok. Külföldi van ezerszám ingyen is. A bérkeret 163k lett, már normális fizetéseket is tudok adni. Az NB1-ben meg annyi pénz lesz, hogy azzal többé nem kell foglalkoznom. Szabályok.

Eddig jól alakulnak a dolgok. Nekem. A big picture nem ilyen fényes. Nem látom, hogy bármelyik csapatunk okosan tudna gazdálkodni a pénzzel. Bár még csak 2 szezon telt el, de mindenhol ugyanazok a sz@r edzők vannak. Gyenge játékosok tömegei keresnek nagy pénzeket, a jó ifiket meg fillérekért eladják külföldre. Bár a Fradi egyet visszahozott a West Ham-től 8,5M-ért. A Viditől vették 1 éve 400k-ért, dörzsölhetik a markukat a Kalapácsosok. Annyira meg nem is jó a srác, sokkal jobbak is vannak nála. De nekem az itthon levő tehetségeket kell begyűjtenem, mielőtt még kimennek. Van bőven, de résen kell lennem, mert a Lazio-tól a Real Madridon át a Bordeaux-ig viszik el őket. Tőlük meg visszahozni bárkit nem lesz majd egyszerű.
    Következő lépcsőfok, meg kell nyernem az NB1-et. Hacsak valamelyik klub végre nem kezdi el értelmes játékosokra költeni a pénzét, nem lesz nehéz dolgom. De komolyan nem bánnám, ha 1-2 mielőbb megerősödne. Bár ahogy most látom, a ligát megint nekem kell kiemelni a névtelenségből, mert ezeknek a birkáknak nem megy. Legalább annyi pozitívum van, hogy maradt az NB1 a 32. helyen.
    (Álomvilágban játszadozom, de eddig érdekes.)