Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zsolt515
De hogyha elmeek szabadságra az meg csalás nem? De nem tudok vonzó csapatot... De majd még gondolkodom rajta...

Konzol: PlayStation 3 Slim 320 GB TV: Sharp LC-32LE220E

Huni92
És annak mi a lényege? Semmi. Itt is megoldható: elmész szabadságra.

btw kezdj olyan csapattal, ami valamiért vonzó, és nem unod meg 3 év alatt.

McFrost
Csak annyit, hogy góljaim 50%-át szögletbõl kapom....

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

zsolt515
xD... Hogy tudsz 10 vagy hány szezont lenyomni egy csapattal nekem 4 vagy 5 a max, és megunom...:D Meg kell 2hét mire lejátszok egy szezont.. Kár h nem lehet úgy mint a fifában van h gyors szimuláció aztán kész..:d

king82
Közben bejött egy Ausztrál U23-as mérkõzés ahol megint simán lemosta Indiát 0:5-re. Összesítésben 13:0 volt a vége. Így valami olimpiai selejtezõ csoport körében vagyunk.

www.bundesliga.de www.kicker.de

Huni92
Bazdki, hogy ez miért nem jutott eszembe?! :D:D

Water
Na ez például jól hangzik. (Bár én úgy állítanám be, h Guti 100%-os gólhelyzetben hátrasarkallja Benzemának <#nevetes1> Nem vagyok Madrid drukker de az a gól nagyon tetszett!)
Kösz a csatártippeket, kipróbálom.

Forza Juve per sempre!

HUNLonsdale
Tetszetõs.
Nagyon nem lenne hülyeség.
SI fórum...

Huni92
Tavalyelõtti volt durva :D

Vizbácsi: a CM hozott egy újitást, ami arról szól, hogy szabadon beállithatod, hogy melyik játékosod hol helyezkedjen rögzitett szituknál, ki hova adja a labdát.
Mittom, beadja Kaká a rövid sarokhoz helyezett Benzemanak, aki továbbpasszol Gutinak, aki pedig középre gurit az üresen érkezõ Higuain elé, õ pedig bevágja a sarokba a lasztit.
Naszóval, ez a dolog tetszett a CM-ben, nem lenne hülyeség átültetni :)

Water
A szöglet dologhoz még annyit, hogy nálam most a West Ham-nél egyátalán nem jön be, mert nincs kivel megjátszani... Egyébként pedig ebbe belekötni olyan mintha azt mondanánk, hogy ha találsz egy jó beállítást ne használd. A negatív dolog benne az, hogy kihasználja a játék bizonyos hibáit. Sokkal ésszerûbb dolog lenne szvsz, ha átalakítanák ezt a szögletrendszert, és egy kis realitást is csempészne bele, ha pl. be lehetne állítani több szögletvariációt, és egy meccsen belül ezt váltogatni tudná a rúgó játékos. (Remélem érthetõen írtam le, lényegében arra gondolok amit élõben játszanak)

Forza Juve per sempre!

HUNLonsdale
Elismerem. A tavalyi szöglettaktik tényleg eltúlzott volt. De az idei szerintem a realitás talaján maradt. Nálam pl nem is müxik rendesen. 10meccsen 2 gólt szereztünk szögletbõl. Mondjuk az is igaz, hogy nem a Soroksárban lesznek azok az emberek akik 10bõl9szer betudják adni, és be is tudják fejelni a lasztit.

Huni92
Akkor vázolom: Rexi a szögibeállitást ún. "exploitnak", azaz játékbeli bugnak tartja, amely elrugaszkodik a realitás talajától, ezért nem is használja.

HUNLonsdale
Ezért tértem át az egy csatáros játékra. Nekem sem sikerült sosem, hogy mind 2 rendesen termeljen. Most 4-2-3-1 van megint.

Huni92
Kétcsatárnál nálam mindkettõ poacher. Láttam már olyant, hogy egyik Poacher, másik attacking forward attack mentalitással. Egycsatáros játéknál a deep lying cucc jött be support beállitással.

HUNLonsdale
Flém nélkül:
Pedig én a "nyilván mindenki izlés szerint :)" - bõl azt olvasom ki.

Water
Srácok ez a Dean Ashton ritka szar... Nem akarom bántani mert élõben már visszavonult a sérülései miatt, de a játékban nem hiszem, hogy volt már impotensebb csatárom. Januárban egy 11-es gólnál tart... Egyébként van valakinek tapasztalata arról, hogy mi a megfelelõ beállítás a csatároknál? Csak mert valahogy sosem tudom elérni, hogy mindkét csatárom stabilan lõje a gólokat. Az egyik nálam mindig poacher és szokott is termelni, de a másik valahogy minden beállításnál alulteljesít... Valami ötlet?

Forza Juve per sempre!

Huni92
Rexi nem arra gondolt, hogy más ötletét használni nem szabad :)

HUNLonsdale
Nem szégyen használni azt ami másnál beválik. Ennyi erõvel többet senki nem igazolhatja le Milevet vagy Vukcevicet, mert jók tehát, csít.

Fyrex
nyilván mindenki izlés szerint :)

Avanti Crociati!

Water
Tényleg mûködik, én is hasonló szöglet-taktikkal játszom. De ez messze nem olyan mint a múlt évi cheat szerintem... Nálam ez olyan 15-20 szögletgólt jelent egy szezonban, nincsenek 50 gólos belsõ védõim, de egy Diego beadásnál Chiellinire ívelve - h mást ne mondjak - szerintem annyira nem irreális. Élõben is el lehet érni ennyi szögletgólt ha egy csapatnak jó a taktikája pontrúgásoknál. És azt is megfigyeltem, hogy nem mindenkinél mûködik. Kell azért egy jó Vukcevic minimum, hogy bejöjjenek ezek a dolgok.

Forza Juve per sempre!

king82
Na mint tegnap ígértem itt a tegnapi meccs eredménye. Ezzel 5 meccs után feljöttünk az 5. helyre. Ma még van idõm játszok egy két meccset és majd megírom az eredményeket is.

Gratula mindenkinek a jó szereplésekhez!

Darthmushroom
hmm akkor ez tényleg mûködik??:O

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Fyrex
ezt már énis felfedeztem de mivel kicsit túl nagy százalékben gól lesz belõle, egy újabb évi cheat-szöglettel van dolgunk, vagy szaknyelven szólva "exploit" a dolog.

Avanti Crociati!

zsolt515
Grat Mindenkinek!
Én az As Romaval a 3. szezonomat játszom és bevallom h meguntam... eddig mindent megnyertünk tele vagyunk pénzzel a legjobb játékosok játszanak nálunk és kész..:D
Lehet kezdek egyet NB1-ben de már unom a magyar ligát... Vmi hasonló mint a magyar liga? Ötlet vkitõl? Jah... és melyik ligában vannak a legtehetségesebb játékosok? Vagy amit érdemes betölteni!

MeoH
True... Keddi meccs volt :)

fuck mmo's..i.,

Forza Italia
egész jó a taktikád.
Eddig szögletekbõl nem sok gólt szereztünk most bari meccsen kipróbáltam és 3 ból 3 szögletbõl gól lett

Forza Juve! Solo la JUVE e GRANDE! 30 Scudetto, 9 Olasz Kupa, 5 Olasz Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, 1 Kupagyõztesek Európa Kupája, 3 UEFA Kupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 Intertotó Kupa

Huni92
Most illúzióromboló leszek, igy üdvözlésképpen :D
Azért vannak 9-en benne a hét csapatában, mert valószinûleg hétfõn játszottátok a meccset (vagy szerdán, mert elmaradt meccset pótoltatok), igy csupán a te és az ellenfeled csapatából választottak játékosokat :D
A 6-1 egyébként szép :)

Chelsea verés is nájszos :)

Football Manager forever!

Szöglet taktika

Jobb oldali szögleteket bal lábas játékos, a bal oldaliakat pedig jobb lábas végezze el lehetõleg.

Bal ill. jobb oldali szögleteknél is a hosszú sarokra koncentráljatok, rakjátok rá arra a beállításoknál.

4-4-2-es felállásra levetítve

Kapus : alap
VJ : hátul
VK: hosszú sarkot támadja (az õ fejére fognak nagyrészt érkezni a szögletek, okosan válasszátok ki)
VK: rövid sarkot támadja
VB: hátul
KP: 16-oson kívül figyel (ha lehet a legjobb távoli lövés skill-el rendelkezõ játékost válasszátok ide.)
KP: kapus támadása
KP: mélységbõl letámad
KP: mélységbõl letámad
CS: rövidsaroknál csúsztat
CS: rövidsaroknál csúsztat

és a céljátékosotok (jelen esetbe az a játékos, akinek a fejére fognak érkezni a szögletek, tehát VK) a fejelés, ugrás, bátorság és erõ tulajdonságai legyenek magasak.

Sok sikert! :D

Van Damme nagyon durván tolja

Már 4 gólja van, Vukcevic-nek meg már 5 gólpassza. Mind a kettõ fasza igazolás volt

MeoH
Sziasztok!
Par honapja en is tolom a fm10t, bar eddig csak csendes olvasokent kovettem a topicot. De most a hetvegi 6-1es gyozelem utan erdekeset dobott a gep, gondolom meg osztom veletek :)

Es meg 1 kerdes. Angliaban jatszom, es oda nehany kulfoldinek kell munkavallalasi, azt lehet vhogy befolyasolni vagy teljesen random dont a gep? MErt nem 1 jo igyazolast buktam ez miatt. Erdekesege, hogy mar igazoltam onnet(USA), es az pedig kapott...

fuck mmo's..i.,

Forza Italia
Sztem is. Azért adtam ennyit érte. Mert a Barca kivásárlási alap alatt nem adta

Forza Juve! Solo la JUVE e GRANDE! 30 Scudetto, 9 Olasz Kupa, 5 Olasz Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, 1 Kupagyõztesek Európa Kupája, 3 UEFA Kupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 Intertotó Kupa

king82
Jó kis játékos!

Forza Italia
Egy újabb generált tehetség. 17 éves igaz drága volt de hát a barcátol igazoltam.

king82
Jó reggelt!

Majd nyomom a képet is. De most nem bírom megállni, hogy az elõzõkhöz ne fûzzek hozzá semmit. Én nyomtam már nagy csapattal is több szezonon keresztül, de megunható, hogy szinte mindig mindent nyerek. Azóta viszont választottam egy kis csapatot és próbálkozok. Sokkal keményebb õket felhozni. A másod osztály már most olyan mintha az élvonalba lennék. Ég és föld a különbség a területi ligához képest. Eredmény nélkül sztárok nem is jönnek, és a játékos piacon is jobban körbe kell nézni kiben van akkora tehetség, hogy a csapat elõnyére váljon. Ide önzõ játékosokat nem lehet felvenni mert a csapat egy nagy nulla lesz.
Nekem ez a véleményem a gazdag klubbók és a kis csapatok közötti FM-ezésben.

Na, bejuttotunk az UEFA csoportkörébe, miután 3-0-ás összesítéssel megvertünk egy nevesincs csapatot. Jelle van Damme a házi gólkirályom, 3 gólt szerzett már szögletekbõl.

Uefa csoportkör

Darthmushroom
hát nem azért.... de tényleg az fm ilyen ha nem akarja akármit csinálhatsz meccs közbe úgyis kikapsz.. és nem azért én örülök h linkelgetsz képeket.. de gondolj bele h Mu-val elkezded a játékot alap isten keret meg csomó pénz.. nem nagy kihívás akár milyen kupákat akarsz nyerni. de viszont kezdesz egy kis vagy közép csapattal és azzal érsz el olyat h 3évig mindent megnyersz azért sokkal többet ér mint az h te a Muval a játék legelejétõl mindent megnyersz (90%) mikor nekik jó keretük van alapból fõleg a 09be...

pl. én Sunderlenddel 10-be 5év alatt csak két community shieldet nyertem mert vagy a chelsea vagy a man city mindig erõsebb nállam. és ha én elérem azt h mindig mindent nyerjek nem nagy képûségbõl de többet ér mint a tied

Az ifik tabellája :D 2 gólt az utolsó fordulóba kaptak, amikor felvittem 7 játékost a nagyba.
http://noob.hu/2010/01/30/net.JPG
Forza Italia
eléggé:D

A BL döntõ gyönyörû, az FA is! A City nálad is sokat költ a játékban?<#violent>

Forza Italia
Ahogy ígértem jönnek a képek

bajnokság. Hát a City-t ismét nem tudtuk befogni de majd jövõre

FA Kupa

BL. Nagyon büszke vagyok rá. elsõ évünk a legnagyobb kupasorozatba és az élen végeztünk

És akkor a nyáron vásárolt (generált) játékosom

Sheffield - Espanyol 1-0

Hát öcsém, 1. félidõben uraltuk a játékot... Félidõben mit mondtál te ezeknek<#vigyor2>, úgy beszorítottak, mint állat Giuliano hozta a formáját, újabb gólt rúgott, eddig 3/4
Felkészülési meccsek:

Darlington - Sheffield 0-6 Giuliano (3), Evans, Cardacio, Montgomery
Sheffield - Standard Liege 3-0 Evans (2), Vukcevic(új igazolás bemutatkozott<#mf1>)
Sheffield - Espanyol 1-0 Giuliano

Fatal error! :)

VAMOS MADRID!

Huni92
Najó. Konkrétan sztem 99%-a az embereknek leszarja, hogy épp mit töltesz vissza, vagy mit nem (ja, mielõtt kioktatnál, levágtam, hogy mire irtad), sõt, továbbmegyek: arra kezdek rájönni, hogy te élvezed ezt a játékot, neked igenis bejön a provokáló szerep :) Beirod azt, amirõl tudod, hogy nem izgat jóformán senkit, aztán várod a reagálást, majd elmondod, hogy ez neked igy tetszik.
Csupán a kritikákat kellene elviselni.

Hajrá, lehet nyomni a MU-t, senki nem mondta, hogy ne tedd.
Mi az, ami egy MU-nál nem mûködik az elejétõl fogva? Rúni papa nem lesz 50 gólos, csupán 45? Vidic csak átlag 8 szereléssel bir meccsenként az elvárt 10 helyett? bocs. végeztem.

nem túl nagy kihívás, de ha a gép úgy akarja akkor úgyse nyerem meg? :)
kicsit ellentmondásos ez a mondat! :D akkor nálam nagyon jószívû a gép a döntõ meccseken, mert azokat már 6 szezon óta folyamatosan megnyerem. jah bocs, mindig visszatöltöm ha kikapok! :) a következõ úgyis ez lesz :D

VAMOS MADRID!

inter94

Asrock AliveNF6G-VSTA,Gainward 8800GT 512MB,Amd Athlon64 X2 3800+ 2ghz 2x1gb DDR2 RAm

inter94
Gratula!én is voltam a sheffieldel:) letoltam velük vagy 6évet,nagyon jó keretem volt blben is szerepeltünk szóval minden jó volt:D csak elveszett a mentésem:/ sok sikert

Asrock AliveNF6G-VSTA,Gainward 8800GT 512MB,Amd Athlon64 X2 3800+ 2ghz 2x1gb DDR2 RAm

Darthmushroom
hát én a Mu-ból kb úgy tudok kihívást csinálni ha csak angol játékot igazolhatók és csak angol játékosokból alakítom ki a keretet.. ez h mindig mindent megnyerni nem túl nagy kihívás ha gép úgy akarja úgyse nyered meg:D ilyen nagy csapatokkal az h mindig mindent megnyerni nem túl nagy kihívas.

Engedd már meg nekem, hogy legyen véleményem :) Köszi.
te biztos úgy játszanál a MU-val, hogy tök mind1, hogy mivan, csak nyomogatod a szpéjszt! :) én nem éppen így játszok! török-zúzok ha valami nem úgy megy ahogy én szeretném! nem kihívás, de én azt csinálok belõle! méghozzá azzal, hogy mindig mindent meg akarok nyerni!

VAMOS MADRID!

Huni92
Micsoda meglátás :o Támogatom :)

Engedd már meg nekem/nekünk, hogy legyen véleményünk :) Köszi.
Meséld már el, hogy mi a kihivás a MU-ban? A space nyomogatásával gyakorlatilag levan tudva a karrier. Nem, nem kihivás mindent megnyerni azzal a csapattal, amelyik alapból tele van brutálisan jó játékosokkal.