104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• korbin555
    Félidő.

Hoznom kell pár embert, mert problémáim vannak. 21 játékos van a klubnál, és mindig sok a sérült. Többször is totál fel kellett forgatnom a felállást, mert 6-7 ember hiányzott. A gép meg nem generál szürke emberkét. Kapust adott, de mezőnyjátékost nem. Így aztán CM játszott AMC-t, DC DM-et, 3-4 ember ül csak a padon, meg hasonlók. Jött is néhány kínos zakó. Főleg a korai MK kiesés fáj, de a Cegléd és a Vasas elleni hazai 0-3 sem volt szép. Másik gond, hogy rengeteg a lap és az eltiltás. A fegyelmet hírből sem ismerik ezek a vaddisznók. Van 680€ elérhető bérkeret, ez talán 1-2 free játékos fizetésére elég lesz. Meglehet a feljutás, és illene is megcsinálni, ha már a valóságban sikerült nekik.
    A Ligakupa púp a hátamon, már el is fejtettem mekkora szívás, főleg egy ilyen karcsú kerettel. De mivel a többi csapatot sem érdekli, továbbmentünk, így aztán jön a Pápa tavasszal. Időben nem hátráltat, mert Bücs viszi a kupákat.
    A nagy "sztár" Szilágyi pedig 20 meccsen 8 gólt rúgott, és mellé tett egy 11 órás gólcsendet. A Honvéd mégis vinné kölcsönbe, de elutasítottam. Majd elzavarom én, ha akarom. De nem most, mert így is kevesen vagyunk.
    Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.09.11. 12:18:13
  • Lópikula
    Csernai Palibá nagy vándor :D.
  • korbin555
    Úgy döntöttem elütöm a hátralévő időt egy újabb hazai karrierrel, amíg kijön a 16. Mivel évek óta nem játszottam itthon emelt YR nélkül, hagytam ahogy van, és maradt a Ligakupa is. A csapat nekem tök mindegy volt, végül a Békéscsaba lett, mert miért ne. Szombathelyen csak nem kezdek kétszer, falusi csapatot nem akartam, így ez is van olyan jó, mint bármi más. (A skin pedig lila lett az illúzió miatt.) Az egyetlen amit állítottam az editorban, hogy hozzáadtam a tartalékcsapatot, mert az nem volt. Most az is van, bár játékos nincs ott egy szál sem.

Az 5-6. helyre várnak holtversenyben a Szegeddel, az elvárás is a mezőny első fele. Elengedtem 2 embert, és a felszabaduló fillérek miatt jött Reinhardt László középhátvédbe. Ennyi volt, mert nincs egy vasam sem, fizetésekre se. A legjobb játékosom Szilágyi, ex Loki tartalék, a padon pedig U21-es játékosok ülnek. Tudtam még hozni egy lengyel scout-ot, és egy grúz fitness trainer-t. Utóbbi miatt egy kis csevegésre invitáltam a főnököt, és nagy meglepetésemre engedett. Így egész pofás lett az edzés, ha már a háttér egy rettenet. Sürgősen fejleszteni kellene a training facilities-t, de természetesen szó sem lehet róla.

Mivel az nyilvánvaló, hogy a büdös életben nem lesz jó magyar játékosom, így marad a kutatás, amire egy "kicsit" rásegítettem a választék miatt. Betöltöttem egy rakás csóró ligát, amik alapból nincsenek a játékban. A volt keleti blokk majd' összes országa aktív, Kazahsztántól Észtországon át Macedóniától Boszniáig, Litvániáig. 23 ország 55 ezer játékossal, az első 1-2 évben elég lesz. Szinte csak az NDK hiányzik a KGST-ből. Afrika pedig felkészül 8 országgal. Majd ha kimehetnek a scout-ok Európából, betöltöm azokat is a brazil, argentin duóval együtt.

Hat felkészülési meccs lement, a velünk egy kaliberű csapatok ellen nem voltunk rosszak, a Heerenveen és a Szpartak Moszkva meg jól elvert bennünket. Két tétmeccset is lejátszottunk, az MK első fordulóban idegenben vertük 3-2-re a Mezőkövesdet, az első bajnokin pedig itthon 2-1-re a Balmazújvárost. Fan day volt, és állítólag jól szórakozott a nép. Én nem annyira, mert 0-1-ről fordítottunk, és a 89. percben rúgtuk a győztes gólt. Innen folytatom, de nem kapkodok. Ki kell húznom ezzel közel két hónapot, mert másba biztos nem kezdek.
    Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.09.10. 22:08:54
  • Lópikula
    így van ezeket aláírom, decemberre már teljesen jó a játék!
  • korbin555
    A béta tényleg idegesítő volt. Egy ember miatt 20 másik lázadt fel egyszerre. Előfordult, hogy a kezdőmben 9 poor és 1 very poor morálú ember volt. De ahogy kijött a teljes játék, a 20-ból már csak 2-3 volt mérges. Nem is volt különösebb gond a kész játékkal. Kivétel talán a sok gól a szélekről meg szögletből, ahhoz kellett a következő update. Meg a lassú mentés, az eltartott nekik egy ideig mire helyrepofozták. De hogy februárig játszhatatlan lett volna bármelyik fm, az hülyeség.
  • bakkerman
    minden évben beszélnek arról,hogy mennyire bugos ősszel megjelenés után,de én sose tapasztaltam semmit...a béta az valóban produkált érdekes dolgokat nálam a 15-nél,de amint ráfrissítették a teljest azok megszűntek,és bőven játszható volt
  • korbin555
    Azért ennyire nem szokott rémes lenni a helyzet, karácsony körül már tökéletesen játszható. Ez a páros év meg csak urban legend. Szerintem a 12 kiemelkedően jó volt, és ezzel nem vagyok itt egyedül.

@Bakkerman Az árát már összespóroltam, de ettől még sokallom. Hat év után is csak 42 rugó a baleseti járadékom, nem ugrálhatok.(Fizikailag képtelen is lennék rá.) Ráadásul jövőre érik egy videokártya csere, minden fillért meg kell fognom.
  • Lancelot1983
    plusz gondolom tavasz előtt, a 3. patch kiadásáig, szokás szerint a sok bug miatt nem lesz igazán érdemes megvenni, meg mondjuk páros számú év lehet, hogy tavasz után sem lesz érdemes megvenni
  • bakkerman
    nem lesz gond az árral,megjelenéskor bőven lesznek oldalak ahol 10k alatt lesz a cucc
  • korbin555
    Az ára csúcs lesz. Kapásból 5 euróval drágábbról indul mint tavaly. 55 €~17300 HUF.
    Egy ilyen ajánlat már bomba üzlet. Ez csak 11k.
    Ha belegondolok, hogy a 13-at még 7k-ért vettem, de a 15-öt is 9k-ért...
  • kosheen
    kicsit elméleti kérdés (FM14)
    olyan van hogy a gép kitalálja hogy márpedig én nem nyerhetek? :D
    Arsenal (5. hely szezon harmadánál)- megvertem a Sunderlandet (18.) utána nagy örömömre kaptam egy crash dumpot, újratöltöttem és kikaptam. Utána már csak poénból is ismét újratöltöttem de megint nem nyertem és mérgemben addig pörgetem újra a meccset míg nem lesz meg a 3 pontom....viszont már hatodik alkalommal futok neki ennek a meccsnek és most valahogy nem akarnak úgy pörögni a srácok ahogy előtte, pedig már épp elkapták a fonalat és kezdett szép gördülékeny lenni a csapatjáték
  • LasDen #101288
    biztos. Ma már játék béta nélkül elmaradhatatlan....
  • bakkerman
    Idén is lesz az a lehetőség,hogy aki preorderes kulcsot vesz,az tolhatja majd a bétát?
  • LasDen #101286
    a fantasy draft érdekel, a többi közmetikai v meh....
  • korbin555

• korbin555
    Akkor egy héttel később jön mint tavaly.
  • BBeno2
    Football Manager 2016 will be released on November 13th, so tune in on Twitter @FootballManager at 2:30pm as we’ll be exclusively revealing the new features and opening the pre-order.
  • BBeno2
    Football Manager will be releasing the line up for Football Manager 2016 at 2pm GMT via Facebook. Who's excited?
  • korbin555
    Más poszton játszót akkor oktasson, ha kompetens ő is azon a poszton.
    Van haszna, mert erősíti a fiatal játékos személyiségét, mentális erejét.
    Minden részletesen le van írva ITT.
  • bencekovacs
    van annak valami szerepe, ha egy játékost nem egy poszttársa mentorál? például egy középhátvédet egy védekező középpályás esetemben. egyáltalán van haszna ennek az 'idősebb játékos tanításosdinak'?
  • Lancelot1983
    darthnak címzett válaszomban válaszoltam a te kérdésedre is, még annyi eszembe jutott, hogy amikor ugye új managert adok hozzá, akkor egyéni edzéseknél is látom, hogy melyik játékos mivel foglalkozik, tehát nem "resetelődik" a dolog szerintem
    még azon gondolkodtam a coaches menüpont alatt van egy olyan, hogy coaches workload, na ez mondjuk FM2013-van végig light és itt FM2015-ben meg azt nézegettem, ha csak egy edző foglalkozik egy kategóriával, akkor bár max csillagot kap, de azt hiszem átvált a coaches workloadnál very heavy-re , nem tudom ennek mennyi vagy mi a jelentősége, és úgy vetem észre a gép ezt próbálja average-n tartani ezért van, hogy 2-3 edző foglalkozik 1-1 kategóriával
  • Lancelot1983
    igen, kétféleképpen ellenőriztem le, az egyik, hogy hozzáadtam egy új managert kezdésnél, FM13 és FM15-ben is valamint egy meglévő mentésemnél adtam hozzá új managert, és azt tapasztaltam, hogy FM2013-nál egy-egy kategóriával csak 1-1 edző foglalkozik, így max csillagosan vannak FM15-ben meg meg 1-1 edző minimum 3 kategóriával foglalkozik, így ilyen 2,5-3 csillagos edzések vannak max jobb csapatoknál is kategóriánként
  • korbin555
    Hát ez az. Senki nem tudja máshol milyen az edzés, mert nem láthatjuk. Max annyit láthatunk, hogy mennyi edzőjük van, és hogy jók-e, vagy gyengék. Ha pedig menet közben csapatot váltunk, jó eséllyel az elődünk vitte a sleppjét, így az lenne meglepő, ha rendben lenne az edzés.

Ettől függetlenül a gép nem áll a helyzet magaslatán, mert még a nagyobb kluboknál is hiányos a stáb, vagy értelmetlen az összeállítása. Most néztem, 2022-ben a Galata felnőtt csapatánál van 2 edző, 2 kapusedző, 3 erőnléti edző és 3 orvos. Ugyanez a Man. Utd-nél 2 edző, 1 kapusedző, 1 erőnléti edző, 2 orvos. Messze nem ideális egyik sem, de ez sem bug, csak szimplán hülye az AI. Befolyása a játékra meg nulla, mert a United most nyert BL-t, a Galata meg EL-t.
  • korbin555
    Én nem beszélnék jogosulatlan előnyről, mert a játék tolja a gépi csapatokat. Tök mindegy milyen, és mennyi edzőjük van, milyen beosztásban, egy top klub bármikor képes BL-t nyerni. Náluk egy pocsék HoYD mellett is jönnek elő a nagy tehetségek, a vak scout is megtalálja a csodagyereket, és a gyenge edzéssel is szépen fejlődnek a játékosok. Nálad meg fellázad a csapat ha nincs edző, vagy pocsék az edzés szintje, és páros lábbal rúgnak ki. Ha pedig eljutsz a BL döntőbe a szuper edzőiddel, a finomra csiszolt taktikáddal, elvernek az idegen posztokon játszó játékosaikkal, az összetákolt edzésükkel együtt is. Szóval nem látok én semmiféle jogosulatlan előnyt.
    Illúzióromboló? Talán igaz, de 10 év fm után nekem ez még nem jutott eszembe.
    Hol látod egyébként egy karrierben a többi klub edzőinek a kategóriánkénti beosztását?
  • Darthmushroom
    de ezt honnan tudod h a gép úgy csinálja? hozzáadsz új managert? simán resetelődhet a beállítás, alapból mikor elkezded a játékot sincs normálisan beállítva az edzés a saját csapatodnál se.
    szerintem semmilyen előny nem származik ebből, mert simán fejlődnek a játékosok a gépi csapatoknál is, ha ennyire hülyén lenne beállítva gépi csapatoknál, gyakorlatilag a te klubodon kívül egy játékos se fejlődne, nem hogy új világklasszisok szülessenek.
  • Lancelot1983
    egyébként most megnéztem az FM2013-ban, ott normálisan van, ahol van elég edző ott 1 ember csak egy kategóriát edz, közepes csapatnál is
  • Lancelot1983
    hát jogosulatlan előnynek érzem, így :) meg kicsit illúzió romboló is
  • Lancelot1983
    persze, nem az edzői stáb létszámával van első sorban a bajom, hanem, ugye azt hiszem 5 dolog van, amit tudnak edzeni a kapus és finesz képességeken kívül, erre elég csupán 4 edző meg egy segéd menedzser sőt az újabb részben már a manager is tud edzeni, szóval elég 3 edző is, nekem a problémám az, hogy mi minden kategóriához egy edzőt rendelünk hozzá, és így h az edzőnek csak 1 kategóriával kell foglalkoznia kap mondjuk 4 csillagot a támadás, de ha többel is foglalkozik, akkor kevesebb csillagot, és a gép pont így csinálja, hogy megvannak az emberei, hogy 1 edző csak egy kategóriával foglalkozzon és akkor 4 csillag lesz, de erre feleslegesen több kategóriával foglalkoznak
  • korbin555
    Ez nem bug, hanem gyenge az AI. Nem újdonság, mindig ilyen volt.
    De miért érdekel téged, hogy állítják be az edzést a többi klubnál? Van nekik saját menedzserük, ha idióta, az legyen az ő problémájuk.
  • smylie

És még csak 17 ...
  • Darthmushroom
    de ez évek óta így van h szűk minden csapatnál alapból az edzői stáb, de megnézed valóságba sincs 10-15 külön edző. szóval szerintem ez nem bug, meg ha megnézed szoktak fejlődni a játékosok más csapatoknál is, szóval szerintem veszi figyelembe olyan mértékben egy gépi csapatnál.
  • Lancelot1983
    de akkor ez bug és remélem majd kijavítják, én azért bízom benne, hogy olyan túl nagy hatással nincs a csapatok teljesítményére, mondjuk reménykedek egy olyanban, hogy 3 edző 3 csillagon mondjuk kivált egy 4 csillagos edzést :) én is egyébként csak egy edzőt használok egy edzés formára, de ugye a nagy csapatoknál az a fura, hogy van egy edző, aki mondjuk 4 csillagos támadásban meg van egy másik aki 4 csillagos védekezésben és mondjuk legyen egy 4 csillagos taktikában, erre azt csinálják, hogy mind a 3 edzi mindegyiket és így mindegyikben lesz 3 darab 2,5 csillagos ahelyett hogy mindegyikben 4 csillagosak lennének
  • korbin555
    A nagy kluboknál is sok a gyenge edző. Amikor a PSG-hez kerültem 2,5 csillagos volt a támadó és a lövő edzés is, ennél még az NB2-ben is láttam jobbat. A Real Madridnál klub ikonokat rúgtam ki első nap az edzők közül, mint pl. Chendo. Az orvosok, scout-ok között is voltak olyanok, akiknek max a megye 1-ben lett volna a helyük. A játék későbbi szakaszaiban még inkább jellemző ez. Kirúgnak egy menedzsert, mennek vele az edző haverjai. Az új menedzser meg b@szik az edzésre, így aztán top kluboknál is előfordul, hogy alig van edző, meg 2 csillagos hulladékok edzik a sok világklasszist. Hogy aztán ennek van-e hatása az eredményeikre? Remélem igen, de nem látok bele a kulisszáik mögé.

Adott edzői kategória minőségét a legmagasabb csillagú edző adja meg. Ha van egy 4 csillagos, akkor hiába van mellette tíz másik 3 csillaggal, akkor is 4 lesz az edzés. Legfeljebb nem szakad meg egyedül az ürge. De ha csak egy munka van rábízva, akkor elég 1 edző is minden kategóriában.
  • korbin555
    Amíg hozod az eredményeket, addig nem lesz baj.
  • Lancelot1983
    nézegettem picit az edzéseket a közepes illetve jobb csapatoknál és mindenhol azt láttam, hogy a kapus és fitnesz kivételével, mindenhol 3-4 ember van és ezáltal a csillagok is csökkentve vannak 2,5-3,5 között, pedig ha csak egy ember csinálná, lehet 4-4,5 is, ez bug a játékban illetve emiatt lehet, hogy az idő előrehaladtával már nem tudják felvenni a jobb csapatok sem a versenyt veletek a bajnoki cím elhódításában?
  • hooker00
    hali,
    Elkezdtem egy vándor karriert, azt tűztem ki célnak, hogy szinte a legaljáról indulva eljussak egy top csapathoz.Kidolgoztam egy taktikát , minden csapatommal azt játszatom.Eddig elég szépen alakul minden, viszont most "leigazolt" a Fulham, és az elnők direkt passzos focit szeretne látni.. 11 meccsből 10-et megnyertünk, 1 pedig döntetlen lett. Mindenért nagyon happy, kívéve ezt. Ebből lehet nekem bajom a későbbiekben?
  • LasDen #101263
    Nem jó helyen tetted fel. Ide menj!
  • korbin555
    2114.

100 év sem volt elég, hogy egyetlen csapatunk túléljen egy csoportkört. Az utolsó 2 évtizedben a Videoton nagyjából rendszeresen eljutott odáig, de a pofozógép szerepét osztották csak rájuk. Már az is nagy dolog volt, ha nyertek egy meccset. Éppen a végére érte el az NB1 a legmagasabb pozíciót, a 31. helyen van. Ez eggyel még mindig rosszabb, mint a játék elején volt. A válogatott az 53. helyen áll, ez is rosszabb.
    Bárhogy nézem, siralmas évszázad volt. A klubcsapatainkat, a válogatottat is ütötték verték Európában. Összesen nem született egy csapatra való jó játékos, 20 évenként jött ki 1-2 akik eljutottak egy top ligába. De nem is számítottam másra. Nem zárom ki, hogy nem történhetett volna másképp, de a kódolt adatok alapján ez a legvalószínűbb forgatókönyv. Inkább ez a reális, mint az EL, BL győztes csapataink. Az ország szegény, a játékosaink rettenet gyengék, ebből a sz@rból csak valami csodával lehetett volna kimászni. Az meg ebben a pörgetésben nem történt.
    Game status.
    És a mentett fájl.
  • zaki
    En 4-5 meccs utan elbeszelgetek vele, ha igy folytatja tovabb mehet a padra pimposodni. Azutan altalaban magukra talalnak, de szerintem a fenyegetes nelkul is ujra beindulnanak. En is mindig 2 csatarral tolom, es szinte mindig tolem kerulnek ki a golkiralyok.
  • kosheen
    hát most az arsenalos új karriernél idehoztam Mandzukicsot 25 millióért, aki bár ugyanolyan karakter mint Zsiru (nagy colos, erős) de a franciát nem bírom, viszont amilyen jól indult, olyan szép kis hullámvölgybe került, amikor már ott tartottam hogy na akkor pad, akkor meg hozott egy (gól nélküli) 8,3-as meccset...fene se tudja
    4231-ben nyomom, meg van egy 4222-es taktika is, de nagyon nem szeretem variálni őket, fixen mindig ebben játszatom a csapatot, és így nem fér mellé másik csatár - egy Özillel a háta mögött illene lődöznie a gólokat, kap még pár meccset, meglátjuk