Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mi az amit te megváltoztatnál az FMHungary.hu-n? Szerinted mitől válna jobbá az oldal?

Külső, belső, felépítés, stb.

véleményeket kommentbe várjuk!
Nem tamogat semmit a vezetoseg, hogy a franc essen belejuk, sot, ki is csusztam a playoff-bol. Ha ez igy marad a szezon vegen is, tuti kirugna innen is ...
Darthmushroom
Nem hittem volna mikor elkezdtem a mentést, h már a második évben bajnoki címet fogunk ünnepelni. talán nehezebb lett volna update nélkül amikor nincs itt a kínai tulaj, mert biztos h kevesebb pénz lett volna, de így is csak 12mt költöttem úgy h ebből 7m játékos eladásokból lett visszaforgatva.
Utoljára szerkesztette: Darthmushroom, 2015.02.24. 13:58:39

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

zyndar

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Zenszkij
Köszi, sok sikert Nektek is. Alapból 3ezres a stadion most ötezresre bővítettünk. Holnap rakok képet! Scout rendszerről Darthmushroom jól írt, ez a lényege.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

zyndar
Mint a talajvíz, gratulálok!

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Koszonom, ez hasznos volt, latszik, hogy nem ismerem ezt a jatekot kello alapossaggal.
Reggel ra is nezek!
Utoljára szerkesztette: sir_alex, 2015.02.23. 20:50:01
Darthmushroom
scout rendszer maximalizálása szerintem nem az h annyi scoutod van mint amennyi lehet, hanem h kérni a vezetőségtől h távolabbra is ellehessen küldeni őket vagy külföldieket felvenni h attól nőjön a belátható terület (akár edző akár scout)
Utoljára szerkesztette: Darthmushroom, 2015.02.23. 20:47:59

Darthmushroom
Grat! a háttérről tudnál képet rakni? mekkora lesz a stadion? meg mekkora az új alapból?

Oszinten gratulalok, ugyes manager vagy!
Kerhetnek kepet az idei evi taktikadrol es a beallitasokrol, s ha nem tul nagy keres, kivancsi lennek, hogy adsz a playaknak is kulon utasitasokat vagy a csapat eleg volt?
Mit ertettel a scout rendszer maximalizalasan?
Nalam ahanyat engedelyeznek, tartok is.
Nalam messze nem ilyen fenyes a helyzet, most a 3. helyen allunk, a Cambridge vezet valami 6-7 ponttal, bajnoki cimrol nem is almodozhatok, orulok, hogy ha meglesz a playoff ...
Emlkeszem korbin szavaira, gyorsan pucolni kell az alsobb ligakbol, mert ellenkezo esetben evekre itt lehet ragadni. Nekem ez a masodik szezonom az 5. Ligaban, de ugy latom, nem az utolso ....
Mindegy, hanem rugnak ki, akkor maradok, termeszetesen, azert ennel sokkal alhatatosabb vagyok, de a moral az most mindent visz ....
Amit elrontottam, az a kolcsonbe elhozhato jatekosok aktiv felkutatasa ...., de tanultam belole. Most, felidot kovetoen mar sokerult 4 jatekost hoznom, igaz nem nagyagyuk, de a pad hosszabb lett ...
Hu de nehez, innen a beka segga alol 😊
Annyira nem lehet sz@r az Inter,hogy 1-2 nyugdíjas ne menjen ki a meccsre.<#nyes>
Nézd meg a Preferences résznél,hogy be van-e pipálva a Crowd and seats!Ha ott a pipa,és nem jó,akkor gubanc van.Futtasd le a játékfájlok épségének ellenőrzését!
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.02.23. 20:02:27
LasDen
mert senki nem kíváncsi egy ilyen béna csapatra 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Inter-el... a nézőtér csont üres... miért? 😮
Attól függ hogy melyik csapattal vagy?
Mi okból üresek mindig a lelátok? Nincsenek nézők 😞 Tudja valaki az okát?
Köszi szépen.
75%-ra növelték a játékoseladásokból a transzfer büdzsébe vándorló pénz százalékát
Bocsi srácok de egy kéréshez fordulnék hozzátok.Az angolom nem tökéletes és nem mindig tudom érteni, valaki volna szíves leírni mit jelent ez?:

Zenszkij

Kivégeztem a Sky Bet League 2-t is. Nagy meglepetésre sikerült behúzni a bajnoki címet, ami valljuk be nem volt elvárás idén, viszont olyan jól igazoltam és hoztam kölcsönjátékosokat, hogy sikerült elérnünk ezt az újabb bajnoki trófeát. Meccsek 1, meccsek 2.

Amint azt látjátok valami elképesztően szoros volt a bajnoki hajrá, tétje ugyan nem sok volt, mivel az első három itt automatikusan feljut, de ha már mi vezettük a tabellát, szerettem volna behúzni. Őszintén mondom nem rajtunk múlt, mert miután meglett a biztos feljutás a fiúk jó szokás szerint kiengedtek, és csak pontazonossággal lettünk bajnokok a Fleetwood előtt, akik ugyanúgy bukdácsoltak, mint mi. Sebaj, a fontos, hogy megvan a feljutás, az már csak hab a tortán, hogy a bajnokság is. Kupákban jó szokás szerint hamar elvéreztünk, de valami Johnstone's Kupát megnyertünk, melynek a döntője a Wembleyben volt, egy Sky Bet League 1-es középcsapat, a Swindon ellen. Döbbenetes játékkal 6-1-re iskoláztuk őket. Nem rossz ajánlólevél a League 1-hez. A szezon végével viszont ismét nem vagyok elégedett, ezek a kiengedések nem tetszenek, még akkor se, ha már csak eszmei tétje volt a mérkőzéseknek. Ez nálam nem megengedett. Sokszor már védekeznem kellett otthon a meccs hajrájában, hogy ne kapjunk ki.

Pénzügyileg is jól állunk, habár idén picit túlléptem a fizukeretet, de sajnos a siker áldozatokat követel. Ismét bővítik a stadiont, és az edzőközpont is fejlődik. Most már van értelme tehetséges játékosok kinevelésének. A két legjobbam a jövőre is maradó Arraial és Nissen. Magasan túlmutattak ezen a ligán, remélem jövőre is megállják a helyüket. Idén már a hetedikek voltunk az éves fizetések tekintetében, láthatjátok, hogy lassan azért zsebbe is kell nyúlni a sikerért. Amit tanácsolni tudnék az alacsony ligákban vitézkedőknek az az, hogy óriási hangsúlyt kell fektetni a scout rendszerbe. Engem 8 kölcsönjátékos a magasabb ligákból cipel a hátán, megspékelve pár ilyen csatár tehetséggel. Ez lehet a siker kulcsa. Jövőre meglátjuk mi lesz, már nem merek jóslatokba bocsátkozni. Az viszont igaz, hogy egyre könnyebb jó kölcsönjátékosokat hozni, akikből egyszerre 8 lehet (majdnem egy komplett csapat) a klubnál.

<#crazya>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Erről a nyelvzseni Lomb Kató jutott eszembe.Szerinte a legelterjedtebb nyelv a világon a tört angol.<#smile>
Köszönöm, ezt a rossz angolom miatt nem értelmeztem.
Köszi!
Darthmushroom
2. szezonban az eddigi meccseink alapján ha nem is sokkal (1ponttal) de vezetjük a bajnokságot 18 forduló után.

A league 2 alatt 99%-ban ez van.Vagy az,hogy rosszak a körülmények,és féltik a játékosaikat.Hiába van anyaklub,ők sem adnak senkit.De a L2-be már a nagy klubok is elengedik őket.Akkor meg azzal lehet gyakran szembesülni,hogy nem hajlandók jönni(főleg a jobbak).De ott már jó eséllyel igen ütős fiatal játékosokkal lehet erősíteni.
Zenszkij
Én ezt hányszor de hányszor láttam már 😄.

Nem hajlandóak ennyire gyenge focisták közé engedni.
Hopp,megcsúsztam.<#smile>
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.02.23. 10:26:53
Darthmushroom
ott írja fent: a blackburn azt szeretné ha minőségibb társakkal játszana együtt

Sziasztok!
Itt mi lehet az oka, hogy a loan opció nem engedélyezett, annak ellenére, hogy a srác a loan listán rajta van?
Köszi!

A Soton az enyém, de idén nem akar adni, mégis csak ez az 5. liga ....

Azt hiszem, megtaláltam a megfelelő védőnégyest .... és a támadópárost 😊

Utoljára szerkesztette: sir_alex, 2015.02.22. 18:02:30
Zenszkij
Helyzetjelentés a Sky Bet League 2-ből. Nos hatalmas játékosmozgás volt, szinte a teljes csapatot lecseréltem. Továbbá ügyeltem arra is, hogyha jön egy sérüléshullám se legyen baj. Legjobb szerzeményem Arraial máris lesérült. Elkezdődött az infrastruktúra fejlesztése is. Hiába a béka segge alól csak feljönni lehet 😄. Az edzői stáb is alakul. Jól nyitottunk, remélem hasonló lesz a folytatás és elkerülnek a sérülések.

Zenszkij
Nem tudsz másképp. Szerezz be egy affiliate clubbot, azok adhatnak kölcsön játékost

dartonite
Kiprobaltam ezt a taktikat az nb1-ben en is, haat ... 😄
PMFC
8 meccs: 1 gyozelem, 2 dontetlen 5 vereseg.A mutatott jatek is nagyon gaz, tele vagyunk sarga es piros lappal, (legutobb 9-en fejeztuk be a meccset) szoval egyelore nem oke.Mondjuk az igaz hogy a ligaban majdnem mindenkinek erosebb jatekosallomanya van, igazolni pedig nem lehet mert se penz se fizetesi keret.

Update: most adtam el Balogh-ot a csapat legertekesebb tagjat 500.000 kp+450.000 12 honapra, +50% a kovetkezo transferbol.
Erre minden jatekosom fellazadt pedig soha nem latott biznisz a Mecsekaljan 😄
Na mindegy, folytatom.Szeretek szenvedni es megoldani ilyen szitukat.
Darthmushroom
emberhátrány ellenére csúnyán kiütöttük őket. rég nem játszottam már de ez még mindig a nagy szériánkhoz tartozik (7:0, 11:0, 6:0, 2:0 és most ez a 6:1)

Köszi!
Még egy kérdés, ha lehet?
Miként lehet kezdeményezni játékos kölcsönbevételét azom kívül, hogy a játékos adatlapján a make offer-nél kiválasztom a loan opciót? Arra gondolok, hogy lehet az ügynökökkel kerestetni, vagy valamiképpen a másik menedzser tudtára hozni, hogy szívesen vennék kölcsönbe játékost tőle?
Zenszkij
Köszi, most már egyre nehezebb lesz, de meglátjuk meddig jutunk. Itt a skin.

Gratulálok, igazán szép teljesítmény!
Zsinórban lépegetsz, ez külön dicséret!
Mondd, adnál egy nevet vagy linket az általad használt skin-hez, tetszetős.
Köszönöm a tippeket.
Nekiugrok még egyszer.
Valóban gyenge a keret, ezért próbálok mindig két-három 1. osztályos kölcsönjátékost hozni. Főleg a CM poszt hiányos, most megpróbálok egy olyan taktikát, ahova nem kellennek.
Nem adom fel.

ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC

Nem ok nélkül rúgtak ki,az biztos.A Vasast a 2.helyre várják,magyarul fel KELL jutnod.Ha a 10.hely környékén parkolsz,az már magában elég,hogy kivágjanak.Az lett volna a csoda,ha megúszod.Akkor fogyott el a türelmük,ez van.

Egyébként nem vagyok róla meggyőződve,hogy attól a kerettől reális elvárás a feljutás.De meg lehet csinálni,a 10.hely pedig tényleg elfogadhatatlan.Kezdhetnél februárban,és lenne 5 hónapod begyakorolni a taktikát.Lejátszanál 15-16 edzőmeccset,lehetőleg idegenben,azzal kereshetnél egy kis pénzt is.A nagy gond inkább az,hogy nincs fitness trainer,és hozni sem lehet.Márpedig ha az nincs,unhappy lesz mindenki az edzés miatt.De ha egy jól begyakorolt taktikával kezded a szezont,akkor előnyben leszel a többiekkel szemben.
Múltkor is mondtam,hogy ez egy trükkös feladat.Nehéz,de nem mondanám,hogy reménytelen.
Köszi, természetesen mindhárom karrierben többféle felállással próbálkoztam, mindig volt 3.
Igaz, hogy mindig szarul álltam, de a 2. karrierbe például amikor elkezdett menni a játék, jöttek az eredmények, nem tudom miért rúgtak ki.

ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC

Darthmushroom
kirúgásokon szerintem nem szabad meglepődni ilyen helyezéssekkel, mivel ha jól tudom ott alap elvárás a feljutás kivívása.

am tanácson: próbálj meg teljesen más irányba elmenni a felállással meg a taktikával mint eddig, meg alapból ne 1t csinálj hanem 2t egy hazai támadóbb felfogásút meg idegenbe egy kicsit védekezőbbet.

Kezdek teljesen kétségbe esni. Vagy én vagyok totál fogalmatlan a játékhoz, vagy a Vasas tényleg reménytelen... Harmadszorra futok neki, de nem megy.
1. próbára esett-kelt a csapat, mindenki mindenért megsértődött, morál a béka segge alatt, kb. 12 forduló után a 10. hely környékén voltunk, kirúgtak.
A 2. próbálkozás jobban fájt, mert az őszi utolsó meccsen a Zetét 4-1 vertük, a téli felkészülés jól sikerült, tavasszal Csákváron nyertünk 2-0-ra, kezdett összeállni a taktika, a játék, elégedett játékosok, bejöttünk az első 10-be, erre szó nélkül kivágtak. Ezt máig sem értem, miért???
3. próbálkozás, most a 8. forduló után még nem nyertünk meccset, hazai pályán a 15. Soroksár lesimázott minket 2-0-ra, mi tök utolsók vagyunk. Előtte hazai pályán 3-1-re megyünk a Sopron ellen, kapok egy pirosat a 75. percben, a vége 3-3. Már akkor felment bennem a pumpa, a Sori meccset már nem is nyomtam végig, idegből alt-f4 a 2. gólnál.

Mi a tökömet lehet tenni???
Valaki pro megnézhetné, ő mit csinálna a Vasassal, csak olyan tipp szinten (alapfelállás, taktika), már ha van kedve.
Hálás lennék.

Köszi

Zenszkij

Jó reggelt menedzser kollégák! 😄 Grat Zyndar, szép teljesítmény, jövőre fel kell kötni a gatyát, kíváncsi leszek mit sikerül elérned a Compostelával. 10 millió nem kevés, abból már szépen lehet erősíteni! Én is befejeztem a szezont az F.C. Uniteddel. Sikerült ismét toronymagasan megnyerni a bajnokságot, így hát jöhet a Sky Bet League 2, ami az első olyan állomás ami úgy gondolom komoly megmérettetés lesz.

Összesen három meccsen szenvedtünk vereséget, ebből kettő otthon történt. Az Oxford 0-4-re vert hazai pályán. Az első bajnokit is elbuktuk idegenben a Lincoln ellen (4-1), a Grimsby is megvert minket otthon 1-2-re, egyébként hengereltünk! A kupákból ismét hamar távoztunk, mivel a csapat akkor pihent, ez nem is csoda, majd lesz idő egyszer remélem, mikor arra is koncentrálhatok. Mi kaptuk a legkevesebb gólt a ligában, szám szerint 34-et ami egy 46 meccses szezonban ritka. A csapat magját Assenso, Smith, Thomas, Goss, Hoare, Wood, Fleetwood és Lyness alkotják. Goss a Manchester Unitedtől jött ingyen, a csapat legjobbja. A kölcsönjátékosok zseniálisak voltak, érdemes volt 4-5 órát rászánnom a kukázásra, egyértelmű, hogy ez volt a siker titka.

Pénzügyileg jól állunk, sikerült profitot termelni, habár stadionbővítésre felvettünk egy kis kölcsönt, de a League 2 szabályai miatt bővíteni kell, nincs mese, a pálya talaja is katasztrofális, azt is újra kell húzni. Affiliate Klubbot nem sikerül találni, lehet már nem is fogunk, de próbálkozok. Jövőre is a kölcsönjátékosokra szeretnék építeni, remélem a liga reputációja miatt már többen szóba fognak velem állni.
Idén 17.-ek voltunk a Vanarama Premierben az éves elköltött fizetés tekintetében. A 2.21 milliót elköltő Harrogate, aki első ezen a listán csak 8. lett. Nem minden a pénz. Az is látható az alábbi ábrán, hogy míg a Conference North-ba történő feljutásunkkor a fizetések alig nőttek, addig idén már nagyon megugrott a grafikon. Jövőre keményebb lesz sokkal az élet, cél a stabil középmezőny.

A bajnokspiráns Wimbledont oda vissza 4-0, 0-4 vertük. Később a playoff finale-ban a Braintree ellen elbukták a feljutást a hosszabbításban. Marad a tenisz.

Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2015.02.22. 10:35:29

"they will probably improve the decisions with backpass to goalie that often results in corner..."

ha már csak ennyit javítanak, annak én fogok örülni... ez kurva idegesítő, amikor mondjuk Hummels úgy játssza vissza a labdái 20%-át a kapusnak, hogy abból szöglet lesz, abból meg gól, pedig semmi oka nem lenne rá...
Pethy23
Szerintem fölösleges ezt lefordítani mert kb olyan mintha én itt leírnám hogy szerintem mi lesz a patchben. Az illető úgy kezdi hogy: "Én nem hiszem hogy", ebből látszik hogy ez a valaki egy mezei user aki gömbből jósolt éppen.

Utána meg folytatja hogy: "Ők valószínűleg javítani fogják..."

Ilyet minek ide belinkelni...
EZ mit is jelent? Vannak sejtéseim, de az angolom nem valami jó.
Korbin, remélem nálam nem kap pirosat😊 Én mindig csak figyelmeztetek pirosnál, bárkinek becsúszhat, kettő is egy évben, nem baj az, ha néha kicsit keményebbek. Idáig nincs vele gond szerencsére.
Dodo szerintem hamar el fog menni tőlem, Insua és Nagatomo előtte van a sorban, sok esélye nincs, hogy játsszon. De még az is lehet, hogy megkapja a lehetőséget és ki tudja, talán élni fog vele.

Volcanor
Hivatalos fórumról:
"i don't believe anything significant will change. the biggest thing will be looking into behavior of 4 men defences against 3 men narrow attack as atm i don't think the ME is able to cope in this situations.

they will probably improve the decisions with backpass to goalie that often results in corner and i few other things, but don't think anything major. they are probably balancing ton of stuff already."

The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.

Gratulálok.
Ó,a jó Dodó.Először engem is azért cseszegettek,miért hoztam a csapathoz(pedig közöm nem volt hozzá).Utána meg azért,hogy miért adtam el.Amíg nálam volt nem is nagyon játszott,mert egyfolytában sérült volt.A mostani svéd karrieremben is ránéztem.Az MU-nál van,de összesen már majdnem 3 évet volt kórházban.Akkor is éppen sérve volt,mikor néztem.

Balotelli egyetlen alkalommal volt játékosom.Egy ideig minden rendben volt,jól játszott,a gólokat is rúgta.Aztán kiállíttatta magát.Elsőre nem szoktam büntetni,őt is csak figyelmeztettem.De rögtön felháborodott,és átadólistára követelte magát.Meggyőzni nem lehetett.Másfél hónap múlva jött a 2.piros,ami után már zsebbe nyúlt.És ennyi volt.Nem jött edzésre,úgyhogy kivágtam a csapatból.Nem én vittem a klubhoz,már ott volt,de az asszisztens is megmondta,hogy nem való a csapatba.Szerinte a társai sosem fogadják be a hozzáállása miatt.A szurkolók is örültek,mikor megszabadultam tőle.
zyndar

Csak nagyon röviden a második szezonról. Egy szedett-vedett gárdával masíroztunk végig a másodosztályon, a kezdőben összesen 4 saját játékossal. A taktika nagyon el van találva, ennyi volt a siker kulcsa, meg gondolom az, hogy elvárások nélkül játszhattunk. Az eddig 25 ezres fizukeretet 100 ezerre emelték, ehhez jön még 10 millió elkölthető zseton, jövőre kolbászból lesz a kerítés.

Érdekesség, hogy a feljutás utáni 1 hétben 11 állásajánlatot (1 2) kaptam, ilyen talán még nem volt.