Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bayern és Dortmund az első 2 meccsen...
Ez már a negyedik csapat, akivel kezdek egy nap alatt, eddig mindet töröltem. <#gunyos1>#gunyos1>
The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.
Az életben az jó játékos, aki a rossz leosztást is jól játsza meg!
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

"Ma felhívott valami Duncan Stewart egy kis manchesteri csapattól, valami FC United vagy mi a fene, azt akarta, hogy ingyen bérelhessék az Old Traffordot, míg felépül a szánalmas stadionjuk. Kik ezek a szerencsétlenek?"
Jobb ha megjegyzed a nevünket öcsi....hamarosan érkezünk! 😄
@Zenszkij: Eddig mint a kés a vajban, csak így tovább.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Kivégeztem a Sky Bet League 1-et is! BAJNOK A CSAPAT. Irány a Championship. Már csak egy lépésre van a nagy rivális Manchester United!
Háttér 1, háttér 2, háttér 3. Szereztem bagóért egy ászt, Lawrence. A csapat legjobbja lenne, ha a felkészülési meccsen nem töri el a lábát LOOL. 4 hónap pihenő....9 K-ért jött. Pénzügyileg van gond, bővítjuk a stadiont, addig a Boltonnál vendégeskedünk. Kár pedig felhívtam telefonon Glázer majmot nem-e engedik át az Old Traffordot a hazai meccseink kedvéért. Körberöhögött. <#bohoc>#bohoc>
Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2015.02.26. 21:23:04
Még az lenne a kérdésem, hogy amikor el kell dönteni a Tracksuit és a Tactical értékek közötti egyensúlyt, azt hová érdemes helyezni?
Most vettem meg a 15-öt és kérdezném, hogy alsó ligákban milyen menedzseri stílussal érdemes nekivágni?
Köszönöm a segítséget!
Bele is izzadtam ebbe a bizniszbe,holnap folytatom.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.02.26. 13:48:24
7.év.
Nehezen bírom megszokni ezt az április-november bajnokságot.A szezont most is a BL folytatásával kezdtük.Kivertük a Juvét,aztán kiestünk a Real Madrid ellen.Hajszálon múlt,hogy nem mentünk tovább,két nagyon szoros meccs volt.
Itthon a veretlen bajnokság múlt hajszálon,de egy zakót sikerült beszednünk.És csodák csodájára elbuktuk a Szuper Kupa döntőt is a Malmö ellen.Nagyon nem érdekelt,és a vezetőséget sem.Ilyen apróság miatt nem cseszegetnek egy legendát.Időközben ugyanis az lettem.Megvan a klub 18.bajnoki címe,az ősi ellenség Göteborg már csak eggyel van előttünk.
Az új BL szezonban megint besétáltunk a csoportba,és első helyen továbbmentünk a Dortmund,és a Milan előtt.
Tovább izmosodtunk anyagilag,a klub értéke már 73M.Az új átigazolási pénz 21,5M,a bérkeret pedig 384k.Ez utóbbinak kb.a felét használom,de most nőni fog,mert több emberrel is hosszabbítani fogok.A három legmagasabb átlagot hozó játékosom:Boubas,a gólkirály Koridze,és Kabwe.
Eddig dilemma előtt álltam,mert klasszis svédek nem nagyon akarnak előkerülni.De ahogy a külföldiek saját nevelések lesznek(3 év),vagy svédek(5 év),egyre könnyebb dolgom lesz.9 svéd kell a meccskeretbe.de baj így sincs,már szinte az egész keret saját nevelés.Lassan megkezdhetem kirostálni a gyengébb svédeket(akik mondjuk csak nálam gyengék).Januárban érkezik egy Uru wonderkid CM,aki már másfél éve aláírt.Moreira már nyár óta itt van,és most fűzöm az agyát egy 17 éves Chilei csodacsatárnak,de nehezen akar kötélnek állni.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Fmhungaryn körbenéztem és sokat segít😊
Ami még a technikai gondom, hogy feltelepítés után egyszerűen sehol sem találom az fm 2011 komplett mappáját, hanem csak egy részlegeset, ahol csak a db,filters,games,match,tactics,schedules,sounds mappákat találom meg,sehol egy data vagy pl. training mappa..Ez lehetséges, hogy a steam letöltés miatt van így? Vagy mi lehet a probléma?
A másik nagy kérdésem edzéssel kapcsolatos, hogy 1 hónap alapozó edzés után már kellene javulnia a játékosok abilityjének? Mert egyenlőre semmi sem látszik.
Még havonta is kevés lenne.
FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/
6.év.
Elsőnek jött a tavalyról maradt Európa Liga.A Lyont-t megoldottuk,de a következő körben az elméletileg könnyebnek tűnő Bordeaux ellen kiestünk.Itthon pedig már a közelünkben sincs senki.Svéd kupa,és Szuperkupa.A bajnokság is teljesen sima volt.Néha kavartak be sérülések,de már annak sincs jelentősége.Túl erősek lettünk,kezd emlékeztetni a magyar karrierre.De sajnos nem csak ez,hanem a játékosaim árai is.Egy Hollandiában kölcsönben lévő 18 éves srác többet ér,mint a legjobb játékosaim.
A nagy teszt a BL volt,ahol könnyedén jutottunk a csoportba,és most már tovább is léptünk.Kis szerencsével elsők is lehettünk volna,de közbeszólt a balsors.Kiesett a legjobb csatárom,meg a 4 középhátvédből 3.A bajnokságban ez nem lett volna probléma,de a Chelsea nem Halmstad,vagy Malmö.Az összetákolt csapat 2-1-re kikapott,de nagyon elégedett voltam velük.Főleg mert az egyik DM játszott középhátvédet.A folytatásban jön majd a Juventus.
A jó eredmények mellett a klub is szépen fejlődik.Már megelőztük a helyi rivális Göteborgot a nézőszámban.Két telt házunk volt,a kihasználtság pedig 86%.Folyamatosan javul a háttér is,de ott még lesz munka.A 2.leggazdagabb Skandináv klub vagyunk az F.C. Köbenhavn után.A következő szezonra 12,1M-t kaptam igazolni,és 206k a bérkeret(átcsoportosítás után 10,4M és 240k).Szezon előtt két ember érkezett pénzért,Koridze,és Hoon.Kiegészítőnek ingyen Falah,+ néhány kallódó gyerek az ifibe.Belőlük nem sokat nézek ki,jó eséllyel mind piacra kerül majd.Transfers.A játékoskereskedéssel még várnom kell,mert aki eddig pénzért jött,az majdnem mind kevesebbet ér mint amennyibe került.
Ezzel utolértem magam,jelenleg a 7.évet tiprom.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.02.25. 20:44:55
(Mindjárt jön az 5.év.)
4.év.(Már előbbre járok,de nem volt kedvem írogatni.)
A tavalyi 3.hely után megvan az első bajnoki cím.Kupa,szuperkupa szintén behúzva.Az EL-ben elértük a csoportkört,ahonnan kipottyantunk.De hozott egy kis pénzt,460k lett az igazolási keret,és 3.helyen állunk a svéd klubok pénzügyi listáján.

Utoljára szerkesztette: Volcanor, 2015.02.25. 19:21:01
-igen a 11.3 az utolsó patch, ált. mindig a .3 az utolsó
-létezik nagyobb a huge db, ami csak egy fájl de pár ezerrel több játékos mint a sima nagy, de jó kérdés h megtalálod e így 2015ben
-adatbázis frissítést: tudtommal a 12ig szokták csinálni de ahhoz is soká szokott elkészülni, szóval a magyar gyakorlatilag esélytelen
-nb1-re egy tipp: fmhungary fórumot keresd fel, ott pedig a régi fm11st topickokat ott van külön "ki jön el.."
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
.
- Hogy tudom letenni a tálcára a programot?
- A 11.3. a legfrissebb patch?
- Létezik-e a large-nel nagyobb adatbázis külön?
- Hogyan tudom feltenni a magyarosítást, ha steamről töltöttem le?
- Magyar adatbázis frissítés létezik külön?
- Kik a javasolt és olcsón vagy ingyen megszerezhető játékosok az NB1-be?
Első nekifutásból ennyi, még egyszer köszi.
Steamen letöltöttem az fm2011-et (azért ezt,mert egyszerű játszhatóság szempontjából ezt a javaslatot kaptam). Baromi sok és amatőr kérdésem lenne, volna itt valaki aki segítene nekem privátban, néhány (valószínűleg) teljesen alapkérdést tisztázni.? Nagyon hálás volnék érte 😊
A mentés marad, de most kezdek egy újat a friss patch-el. Lehet visszatérek valamikor, Ferguson-t beelőzni...<#miaz>#miaz>
FM11-gyel játszom, az aktuális karrieremet a lehető legnehezebb feltételekkel indítottam: nevesincs edzőként, félprofi játékosmúlttal, munkanélküliként, angol sokadosztályban.
Hát, mit mondjak? Szopi-nyali az eleje. Pedig nem vagyok kezdő a játékban: az FM 2007-nél kapcsolódtam be, és elég intenzíven játszom azóta is a különböző verziókkal. Tudom, itt még viszonylag ismeretlen vagyok, az indexes hasonszőrű fórumon írogattam sokat még Mr. Quijote és Mekk_Elek néven, onnan ismerhet, aki járt arra, amíg még aktív volt az a topik.
Szóval itt a Wrexham volt az első állomás, 2010 nyarán, ott a kiesés elkerüléséért vívtunk élet-halál harcot, és, bár bennmaradó helyen voltunk féltávnál, januárban reflexszerűen, önvédelemből lemondtam, agyvízfelforrás miatt. Rögtön alkalmazott is egy ír csapat (ahol ugye a szezon télen kezdődik), itt az első évben bennmaradtam velük a legalsóbb ír ligában, a másodikban már a középmezőny elejét tűztem ki célul, és, mivel féltávnál még mindig csak a középmezőny mögött lihegtünk, megint csak lemondtam.
Ekkor jött - 2012 júniusában - az FC United megkeresése. Itt is a bennmaradás van célul megjelölve (Blue Square North Liga ), ami biztosan meglesz, hiszen jelenleg 12 forduló után 13.-ak vagyunk a 22-es tabellán.
Itt érzem először, hogy a taktikámból, elképzeléseimből viszontlátok bármit is a pályán. Valahol korábban olvastam, hogy a játékosmúlt beállítása felel meg tulajdonképpen a játéknehézség fokozatainak, de mivel eddig minimum válogatott focistaként kezdtem minden karriert, most először szembesültem vele, hogy félprofi múlttal valóban évekbe telik, míg kivívom a "respektet", addig tojnak nagy ívben a fejemre. Úgyhogy most semmi villámkarrier (segédeszközt, pl. Genie Scoutot amúgy sem használok), vért izzadva lépek előre fokról fokra.
Szerencsére úgy vettem át a csapatot, hogy messze az engedélyezett keret alatt voltak a fizetések, így gyakorlatilag minden posztra vehettem egy-egy jobb játékost, "kimaxolva" a 2400 euró / hét keretet. Vezetőségváltás is volt a nyáron, szerencsére maradhattam, az új elnök fűt-fát ígért, és a fű be is jött: fejlesztette az utánpótlásképzést.
Itt tartok most 2012 novemberében.
2023/2024
Igazolások.
Francia Szuperkupa.
Európai Szuperkupa.
Klub-VB.
Bajnokság.
Francia Kupa.
Liga Kupa nem jött össze, St Etienne ellen estünk ki, a negyeddöntőben(?).
BL-csoportkör.
Sorozatban 3. <#hawaii>#hawaii>
Statok.
Aranylabda.
World Player of the Year.
Sousa.
Pogba.
Coman.
Sterling.
Astruc.
Zárate.
Malcom.
Tielemans.
Raul.
Francia kezdő 11. 😊
Még a nyarat lenyomom szerintem, a 2 Szuperkupát megpróbál behúzni, utána jöhet az új karrier.

Tisztában vagyok vele, hogy a 28. fordulót követően komoly lejtmenetbe kezdtünk, de azt hiszem, az utolsó 4 mérkőzést tekintve sikerült "stabilizálni" a helyzetet és szinte biztos vagyok benne, hogy elértük volna még az 5. helyet, a játék összeállt és a morál is tényleg helyre jött, ráadásul 4 forduló volt csak hátra, de a türelem, eddig tartott ..., a fene vinné el.
Utoljára szerkesztette: sir_alex, 2015.02.25. 13:28:37
Destro meg 1 szerűen meg állíthatatlan 😄 Destro
A semmiből jött egy tulaj váltás, így ismét holland kézben van a klub. Az igazolások terén nagy mozgás volt, de pozitívan jöttünk ki főleg annak fényében h a jobb játékosoknál a következő eladás 50%ka is minket illet majd. Idén is az első meccsünk a szuper kupa volt, ami játszi könnyedséggel nyertünk meg a legnagyobb rivális ellen.
Utoljára szerkesztette: Darthmushroom, 2015.02.25. 13:06:13