Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Angol Premier Liga: 1.hely
FA Kupa: 1.hely döntõ: Chelsea - Liverpool 0:1
Angol Liga Kupa: 1.hely döntõ: Liverpool - Tottenham 4:3 h.
Bajnokok Ligája: 1.hely döntõ: Liverpool - Chelsea 1:0
Elsõre szerintem nem rossz, csak nehéz lesz megvédeni a címeket. 😄
Újpest & Liverpool Michelisz Norbi a király!
Huni: az nem havazás, gyakorlatilag hógolyók esnek 'ázze.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Köszi a segítséget a lustább verziót fogom alakalmazni majd😊
Másodszor: jöhetnek a képek. Itt alul vannak ezek a szép kék gombok, ebbõl kettõre lehet szükséged. Ha a képet akarod mutatni, akkor elõbb méretezd át 750x563 pixel méretûre, majd pedig töltsd fel a noob.hu vagy az imagerz.com oldalak valamelyikére. Képfeltöltés.hu-t két okból is felejtsd el: elsõ az, hogy az sg-re nem lehet onnan linkelni. A második meg az, hogy irtó lassú (külföldrõl fõleg), és épeszû ember nem használja 😄 Ezután a direkt linket kimásolod, 'kép beszúrása' gomb itt alul, és belököd a felugró ablakba a linket. Vigyázz, hogy ne legyen http://http://, elég az egy http:// 😄
Ha viszont lusta vagy méretezni, akkor feltöltöd a képeket, majd kattintasz az 'url beszúrása' gombra, bemásolod a linket, okézod, és adsz egy nevet neki.
Taktika: alacsonyabb osztályban általában vakok a játékosok, nem kell csodálkozni a kevés gólon. Ez idõvel javulni fog. Azt pedig, hogy melyik csatár hogyan teljesíta legjobban, milyen szerepkörben, ki kell tapasztalni.
Szóval az arccsomagról bõvebben jön az elsõ része amely körülbelül olyan 120 arcot fog tartalmazni.A második része olyan 100-130arcot tartalmaz az sztem holnapra már kész lesz és a 3.része sztem csak hétvége felé fog elkészülni az is olyan 100-150fõt fog tartalmazni.szóval így kb kapni fogtok egy 350-400fõs csomagot a jövõ sztárjairõl.A korhatárt 24éves korban szabtam meg(õk még 10év múlva is 34évesek lesznek).
Jöjjön egykét kép az elsõ csomagból:

Arccsomag
Beszámoló: 2009/2010 1. szezon
Még FM2007-ben kezdtem ezzel a csapattal játszani, akkor is az utolsó ligában voltak a cél, akkor, is mint most, helybõl nyerni a harmadik és utána a második osztályt, ez akkor sikerült is. De volt néhány feltételem, amit most is betartottam, ezek a következõk voltak:
• Teljesen új csapatot kellett létrehozni, így a jelenlévõ játékosoktól meg kellett szabadulni, vagy eladás, vagy szerzõdés felbontással, a stáb összes tagjával is szerzõdést kellett bontani.
• Csak skót nemzetiségû játékosok lehettek a keretben és az edzõi stábban is.
• Csak 25 év alatti játékosokból állhatott a keret
• Nincs fiókcsapat és anyaegyesület
• Nincs kölcsön játékos és nincs kölcsönadott játékos
Remélem nem hagytam ki semmit😊 Az elõzõ évben kiestek a másod osztályból a média ennek ellenére a harmadik helyre várt, mert valami miatt a livingstone-t visszasorolták az elsõ osztályból hozzánk. És én bajnoki gyõzelmet ígértem a vezetõségnek, ami így elsõre merésznek tûnik, mivel végül az elsõ csapat átlag életkora 18 év lett😊 és két darab 20 év feletti játékosom lett 21 illetve 24 évvel, és utóbbi csak kiegészítõ ember.
Icipici probléma lépett fel pénzüggyel kapcsolatban, bár a klub elég gazdag, de csak kb heti 575 font az engedélyezett, nos, nekem ez 6977 lett több mint 10-szer több, ezt késleltetet szerzõdésekkel értem el, remélem ez nem számít csalásnak , mint ahogy az sem, hogy 36 hónapos fizetési határidõvel vettem a játékosokat, mert végül is a klub gazdag csak nem adtak pénzt.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy FM 2007-ben V felállásban 4 1 2 2 1, illetve 4 1 3 2 felállásban is sikerült helybõl nyerni a 3. és 2. osztályt, így kezdtem el most is. A V felállás rossz játék, rossz eredmények nagyon nem jött össze, újat kezdtem. A másik felállás már jobb viszonylag jó játék, de semmi eredmény és akkor harmadszorra is neki kezdtem egy másik felállással itt csak annyi változott, hogy a 4 1 3 2-bõl az egyik középpályást felraktam támadó középpályásnak.
Jól kezdtünk Challenge kupában és a Liga kupában is tovább léptünk utóbbiban egy elsõ osztályú csapatot gyõztünk le (Morton), bajnokság és jól indult fej-fej mellett haladtunk a Livingstone, Forfar és Mi, nekünk volt többször lehetõségünk, hogy elhúzzunk, de döntõ pillanatokban nem tudtunk általában nyerni, és a bajnokság úgy zajlott, hogy kicsivel vezetek a Livingstone elõtt és a Forfar kezd leszakadozni. Közben liga kupában Dundee Unt.-et kaptuk 1-4 lett nekik, Challenge kupában még egy kört éltünk túl és a skót kupában is, de itt végig a „B” csapat játszott.
Az utolsó 6 fordulóra érkezve talán 3 ponttal vezethettünk és rossz volt a gól különbségünk, amikor 4 idegenbeli és 2 hazai meccs maradt hátra. Itt jött a hullámvölgy a következõ 5 meccs, így ment le 03001 pont, de a vetélytársunknál is eljött a hullámvölgy 13010 pontot gyûjtöttek és itt jött egy kisebb csoda a Forfar megnyerte utolsó 5 meccsét az utolsó forduló elõtt és bajnok esélyesként lépett elõ. Az utolsó forduló elõtt az állás: 1. Forfar 67, 2 Mi 65 3. Livingstone 63pont és mi idegenbe mentünk a Livingstonehoz a Forfar meg Berwickbe látogatott.
A csapat rettentõ rossz morális hangulatban volt mindenhol piros lefelé mutató nyíl volt a morálnál, nem igazán tudtam, hogy mit kéne csinálnom, így nem igazán csináltam semmit utolsó elõtti meccsünkön szurkolói nap volt hazai pályán Elgin ellen mondtam nekik játszanak a szurkolókért, de szartak rá minõsíthetetlen játék 0-0. Egyetlen pozitív jel volt a meccs elõtt jó csapatok ellen jól szerepelünk eddig 9 bõl 7 pontot szereztünk ellenük a bajnokság során. Jól kezdtük a meccset 1-0-ra vezettünk, majd a 65. percben kiegyenlítettek, itt már igazából kezdtem feladni, de megnéztem mennyire áll a másik meccs és látom a Berwick vezet 3-0-ra, így minden minden alapon 3 csatárral kezdtem el rohamozni, a 83. percben második sárga után kiállítottak egy játékost tõlük és a 85. percben gólt lõttem és ezzel megnyertük a bajnokságot.
Nem tudom, ki olvassa ezt végig, de ha valakit érdekelnek képek, akkor majd teszek be, csak kérdés, ha linkként beteszem az úgy jó és ha igen akkor, hogy kell átnevezni? Mert hülyén nézne ki úgy, hogy ww.kepfeltöltés.taktikastb.hu/kepfeltöltés.hu próbáltam hivatkozás szerkesztéssel, de úgy meg ha átírtam nem linkként kezelte.
Lenne pár kérdésem is: Nagyon kevés gólt lövünk 44-25 36 meccs alatt, hiába állítom be célembernek lesipuskás támadónak satöbbi a csatárokat, nem nagyon rugdossák a gólokat kivéve egyiküket õ 10-et vágott, a másik a támadó középpályásom az elején még jól játszott, de utána már gyengébben kell valami speciális beállítás hozzá? Vagy ezeket majd ki kell próbálni tapasztalni és majd eldõl melyik a legjobb? A másik, ami még zavar ezek az 1-2 gólos gyõzelmek, úgy hogy max 2 gólt lövünk, egy meccsen ez mitõl lehet? Ja és támadó mentalitásban lépünk fel általában, néha idegenben kontra, helyzeteink megvannak, lövés és támadás edzés beállítása erõs a támadóknál.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
A Chelsea nek még 1meccse van nekem 2 de így is 4pont a különbség, azaz behozhatatlan az elõnyöm.
Mostmár pihenhetnek a "sztárjaim" az FA Kupa és a Bajnokok Ligája döntöre, mindkét döntõt a Chelsea ellen játszom.Szorítsatok!
Am ez az elsõ FM amivel játszok, szerintem elég jó eredményeim vannak. 2kupából 2nyertem eddig és még nyerhetek 2õt.
Pierre Van Hooijdonk - Djibril Cissé - Go Gunners - F.F.F -

Erre a pillanatra várt az egész város a szezon kezdete óta, ez a pillanat azt hozta hogy a Mersey partján lévõ városba úgy érkeztek vissza a játékosok Blackburnbõl mint akik a Premier Liga 1.helyén lévõ csapat játékosai.
Ez azért is fontos mert van egy emlaradt mérkõzésünk is és így is vezetünk a Chelsea elõtt.Ezt a helyzetet a Manchester-i kékeknek is nagyon köszönjük.
35.forduló ereményei:
A 34./35. forduló után így áll a PL.
Hátralevõ mérkõzéseink:
Az Intert a BL-ben 6:3-al ütöttem ki,majd a Portot 2:1-el és így jöhet a Milan elleni elõdöntõ.
Forza Juve per sempre!
Forza Juve per sempre!
A szavazók a Genoat választották, így nekiugrottam.
Az alapcsapat fasza, csak néhány erõsítés kellett. Az elején kevés gólt lõttünk, de keveset is kaptunk, aztán változtattam egy kicsit, és elkezdtünk gólokat gyártani, ami aztán a védekezésen is meglátszott. Egész szezonban végigkísértek a sérülések, nagyon sok olyan volt, hogy az adott játékos hetekre, hónapokra dõlt ki a sorból. Játszott jobbhátvédet a csatár is 😄
EL csoportot 100%-os teljesítménnyel abszolváltuk, aztán a Twente ellen 7-3-mal mentünk tovább. Következõ körben a Koppenhága ellen mérkõztünk, 4-1 lett összesítésben. Negyeddöntõ: az egyik legnehezebb ellenfelet, a Valenciat kaptuk, ám Riquelme zsenialitásának köszönhetõen az elsõ meccsen 4-1-re elpáholtuk õket, így belefért az idegenbeli 2-0-s zakó. A Benfica ellen hasonló volt a forgatókönyv, hazai pályán 4-1, majd idegenben érdekes meccsen harcoltuk ki a döntõbejutást. A BL-bõl kipottyanó Inter jutott be a másik ágról, de igazából nem jelentettek problémát.
A kupában a negyeddöntõig jutottunk, ott az Udinese ejtett ki.
A bajnokság végig szoros volt, hol mi voltunk a tabella élén, hol a Juve vagy az Inter. Tavasszal volt egy apróbb hullámvölgyünk, de szerencsére a riválisok is botladoztak, így nem maradtunk le. A bajnokság finisében mi álltunk az élen, de a 3. Inter is csak 1 pontra volt tõlünk. Az utolsó fordulóban dõlt el minden, amikor 5-1-re megvertük a Juventust, és behúztuk a Scudettot.
Pár pikcsõr, aztán megszûnök.
Igazolások
Tabella
Átnézés
Statisztikák
Csapat
mindenesetre elég nagy fegyvertény, õk 2 éve még másodosztályúak voltak, én meg ötöd...
Örök favorit: Manchester United ||| Erős szimpátia: Chievo, Zaragoza, Rayo Vallecano. ||| Mérsékelt szimpátia: Barcelona |||
javított:
A 88.percben sajnos Reina öngólt ütött magának és ezzel hosszabításra kényszerültünk.
Angol Liga Kupa
Liverpool - Tottenham Hotspur 4:3 (hosszabítás után)
A 88.percben sajnos öngólt ütött magának és ezzel hosszabításra kényszerültünk.
skint tudnád linkelni pls meg logópakkot?
Bocs, de nem reklámozom az extra,végletekig túrbozott gépet:)
hát, 1 év után egyelõre nem folytatom, túl jó a csapat 😄
kezdtem egyet a bilbaóval... ugye csak baszk játékosokat lehet igazolni 😄
azért van pár igen jó pléja aki bárhol megállná a helyét, szóval a kezdõcsapat elég jó, cserék átlagos pléják. ehhez képest elsõ évben behoztam a csapatot a 2. helyre. 2. évben 3. lett a csapat. blben negyeddöntõig mentünk, spanyol kupában elõböntõsök voltunk.
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Chelsea-Liverpool meccs volt. Döntetlent jósoltak és az is lett.Bár ekkor még örültem és úgy látszott hogy elõzés lesz hamarosan.
De így sem vagyok elkeseredve az 1-1 miatt mert 1meccsel kevesebbet játszottunk és így áll a PL:

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.