104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• zyndar
    2.év

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Új környezet, óriási kihívás. A csapat ígéretes, cél kijutni nemzetközi színtérre. Hamar, az EL selejtezőben szerepet kapok, egyből mélyvíz. Itt is sikerül gólt szerezni. A csapat rendkívül egyben van, menetel, egészen a döntőig, amit akkor már meg is nyerünk. Az a megtiszteltetés ért, hogy pályára léphettem a fináléban. Trófea a vitrinbe! A bajnokságban semmi extrát nem hozunk, így 5. hely lesz belőle. Kiváló első spanyol szezon, 39 meccsen, főleg csereként 4 gól 2 assziszt. A szezon végére wonderkid lettem. A magyar válogatottban is bemutatkoztam, mégpedig egy gólpasszal. A válogatottal sikerült kijutni a 2016-os EB-re, majd gyorsan ki is zúgni, hiszen ilyenkor strandolni kell.
  • zyndar
    Mivel nincs ihletem játszani mostanában, így elkezdtem egy játékos karriert, amihez csak a nevemet adtam. Szerintem érdekes, mi lesz belőle :) Részletek a spoiler alatt.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Nos, a Békéscsabai Előre FC labdarúgójaként tűnök fel az ifik között, majd egyből az U20as csapatban. Ambíciózus, profi játékosként tartanak számon, akinek a Juventus a kedvenc csapata. Belső középpályán, irányítóként mozgok a legotthonosabban. Profil.

1. év
    Rögtön az első fordulóban bemutatkoztam a felnőtt csapatban, méghozzá gól+gólpassz kombóval, nem olyan rossz kezdés A továbbiakban nem ment ennyire jól, 2 gól 8 assziszt jön össze év végére. A csapat éppen bentmarad, viszont a tehetségemet már sok európai csapat észrevette, nincs hiány az érdeklődőkben De vajon ki lesz a befutó?
    Közben megvolt az első világverseny, egy U20-as VB, ahol legalább sikerült továbbmenni a csoportból, egy gólpasszt sikerült felmutatnom a tornán. Meccsek 1 2 3 4

Több csapattal is tárgyaltam, megbeszéltem a szülőkkel is, mi lenne a legjobb döntés, végül a Valencia lett a nyertes.
  • hooker00
    köszi!
    a "raumdeuter" poziciót mikor érdemes használni sztetek? Egy támadós felállásban játszom, és lehet kipróbálnám..
  • Solt
    Mi a célod? BL-t biztos nem lehetne nyerni, de az állandó csoportkör meglehetne csak magyarokkal... szerintem.
  • 00mate
    Aha. Én mondjuk örültem volna annak, ha 10-15 év múlva 5-10 kezdőszintű játékosom lehetne. :D De akkor mindegy. :D
  • korbin555
    Van.
  • korbin555
    Elég jól meg van ez csinálva, normális magyar játékos kb. 10 évenként kerül elő. Annak sem valószínű, hogy helye lesz egy BL győzelemre esélyes csapat kezdőjében. 1-2 talán befér a tartalékba.
  • Somae
    Hát sajnos erre az esély 0%... Ha sikereket akarsz elérni az európai kupákban (még a csoportkör eléréséhez is) kevesek a magyar játékosok. Szinte a legalacsonyabb a youth rating Európában, és ez egy fix érték. Maximum ha edzőközpont, akadémia, stb. mind maxon van és jó a klub hírneve kapsz jobb ifiket. Ráadásul, mint mentálisan, mint fizikálisan nagyon le vannak húzva a magyar játékosok, így ha kapsz is egy technikailag képzett játékost, vagy futni nem tud, vagy minden ütközésnél kettétörik mint egy ropi.
  • hooker00
    srácok, van vhol egy leírás, hogy milyen értékek fontosak a személyzetnél ? Főleg AM, HoYD lenne lényeg. Persze a Ti véleményetek is érdekel!
    köszi!
  • 00mate
    Majd valamikor szeretnék egy magyar csapattal játszani, de előtte még gyakorolgatok fél éveket más karrierekkel. Az lenne a kérdésem, hogy mennyire nehéz így 68-as Youth rating-gel magyar fiatalokat összekukázni? Lehetséges olyan, hogy mondjuk 2025-re legyen 4-5 kezdő szintű magyar játékosom? Vagy annál jóval nagyobb youth rating kell?
  • 00mate
    A shorter/direct passing illetve a higher/lower tempo beállításokat mikor érdemes alkalmazni? Shorter-t akkor érdemes ha mondjuk nem olyan technikásak a játékosok? A higher tempo-t pedig akkor érdemes csak, ha vesztésre áll a csapat pl?
  • Sysfox
    És eltűnt a hír, minden oké!
  • korbin555
  • kosheen
    FM14 - mit tudok tenni az ellen, hogy sírnak a játékosok a training workload miatt?
    oda lett bízva először az asszisztensnek, hogy ne én foglalkozzak vele, néhány játékosnál lett pár fontosabb fókusz beállítva, de idegesítő hogy minden meetingen 10 játékos jön sok nekik a meló
  • geo91
    szívesen, örülök hogy segíthettem és gratula a bl győzelemhez
  • Sysfox
    Megnyertem a BL-t!
    Először, amióta anno az FM2005-öt feltelepítettem a gépemre!

Blackburn - Manchester City 3:1
  • Sysfox
    Lehet, hogy igazad lesz Geo!

Nem is tudom, hogy tegnap miért nem vettem észre, de a híreknél van szűrő is, és olvasatlanná is tudom tenni a korábban elolvasott híreket. Megpróbálok ezekkel a módszerekkel "túlélni", ameddig el nem tűnik a listából. Talán szerencsém is van, mert átigazolási szezon jön, ilyenkor pörögnek a hírek!

Köszi!
  • geo91
    fm15-ben ki lehet lőni a különböző féle tematikájú híreket a subscriptions menüpontnál, fm12-ben van ilyen? nem emlékszem. nézd meg, hátha, aztán ha igen, lődd ki scoutolással kapcsolatosakat, vagy akár másokat is, ha más jellegű a hír.
  • Sysfox
    Legalább itt az ok, hogy folytassam a 2015-ös Herthás mentést.
    Utoljára szerkesztette: Sysfox, 2015.09.25. 21:52:00
  • korbin555
    Passz. Nem túl biztató ha a szabadság sem segít.
  • Sysfox
    Segítsetek, legyetek kedvesek!

FM2012-vel játszom, és lett egy bug a mentésemben. Ha az egyik hírre kattintok, akkor crash dump üzenettel kilép a játék. A hírben egy scout nevet nem találja, és ott <person-surname> szerepel, de ha rákattintok, kilép. Nem lenne gond, mert maximum nem kattintok rá, ameddig el nem tűnik a listából, de az a baj, hogy ha nyomok egy "tovább"-ot, akkor mindig az első olvasatlan hírre ugrik, és pár ilyen után automatice rámegy ugye.

Próbáltam, hogy elmegyek szabadságra 1 hónapra, de közben is ráment a hírre 2 hét után.

A vicc az egészben, hogy 2027-ben járok, most először jutottam be a Blackburn-nel a BL-döntőbe, és lehet, hogy megfoszt ettől a játék? Nem szeretném. Ez lesz az utolsó meccs, 5 nap van hátra.

Tudok valamit tenni? Köszi.
  • yamato41
    Egyelőre még csak elődöntő az EL-ben. A csoportkörben a Wolfsburg nagyot betlizett. A Dinamo Moszkva, Benfica, Beskitas jött. A Benfica nagyon kemény volt, idegenben lőtt gólokkal mentünk tovább. A többi sem volt egyszerű, de azok azért gyengébbek.
    Van egy nagyon eltalált taktikám, 4 védő, DM (BWM-D), 2 MC (DLP-S, AP-A), két winger (IF-S, RMD-A), és SC (TM-A). Mindez rövid passzal, letámadással, labdatartással. Jól működik Controllal és Counterrel is, utóbbi sokkal erősebbek ellen is nagyon eredményes. Komolyabb sérülés nem volt, sikerült ingyen három-négy nagyon jó játékost hozni, így két külön csapat kiállítható. No és persze Kukuruzovic egy állat a Fradi szintjén. Böde és Lauth is jól termel, Lamah már válogatott. A labda 60-70%-ban van nálunk még az erősebb csapatok ellen is.
  • korbin555
    Ha fm15, honnan volt pénzed lefizetni a bírókat? Mert első szezonban másképp nem nagyon juthattál EL döntőbe.
    Egyébként kitartás, a 16-ban már nem lesz Ligakupa. Akkor is lesz némi torlódás szezon végére, de az már kezelhető lesz.
  • korbin555
    Gratulálok.
  • Somae
    Köszönöm! :)
    A cél a PL győzelem, és mivel lassan már közelebb van, mint ahonnan indultam butaság lenne feladni. Időbeni megkötése sincs a dolognak, egyszer majd csak összejön :)
  • zyndar
    Nagyon szép és megvan a kitartás, ehhez külön gratulálok!
  • yamato41
    Fradival 2015 májusában 14 meccset kell játszanom. Minden frontok áll a csapat, beleértve az EL-t is. Totál nonszensz. Négy meccs négy egymást követő napon...
  • Solt
    Nem vágom mi a szar lehet, de nagyon bosszantó... :(
  • Somae

Guildford City - 6.szezon

A vesztes Rájátszás Döntő után idén már mindenképpen a feljutás lett a cél, kell az előre lépés nincs mese. Ezért a felkészülés során sok meccset is kötöttem le, illetve végre van látszata az előrelépésnek, ugyanis már az első szezon óta próbálok lekötni egy barátságos meccset egy Premier League csapattal, ez idáig hiába. Most viszont a Crystal Palace elfogadta a felkérést, nagyon büszke voltam. Hát még a meccs után. A vereség persze egyértelmű, nem vártam mást, de az, hogy végig egyenrangúak voltunk velük, és ha az utolsó percben nem hagyjuk ki a büntetőt még a döntetlen is összejött volna nagyon biztató volt. És bár a szezont egy döntetlennel indítottuk, és a Barnet végig üldözött minket, egy kis szusszanást sem engedett nekünk, tavalyhoz hasonlóan 2 pontot vertünk rájuk így elég simán sikerült megnyerni a bajnokságot végre. Keseregni így sem kellett nekik, simán nyerték a rájátszást így jönnek velünk a League 2-ba. :) Ami a kupákat illeti. Az FA Cup-ban a 2. körig jutottunk csak, két gyenge ellenfélen még továbbléptünk, de a Southend United-be már beletört a bicskánk. Az FA Trophy volt az igazi csalódás, mivel itt a mi bajnokságunk a legerősebb az indulók mezőnyében nagyon szerettem volna megnyerni végre az első kupánkat, de a 4. fordulóban az első meccs döntetlenje után a megismételt meccsen a Barnet jobbnak bizonyult, így nem sikerült. Izgalmas szezon volt, de még csak ezután jön a java. :)
  • korbin555
    Hogy miért van, azt nem tudom. Nálam a felállás, mentalitás, team shape, és a csapatutasítások teljesen ugyanazok az ifiknél, mint a felnőtt csapatnál. A posztok is stimmelnek, egy az egyben megfelelnek a felnőtt csapaténak. DM defending, Advanced Playmaker attack, AF attack, FB automatikus, minden ugyanaz. A gyerekek egyéni utasításait meg nem is látom. Ha egyáltalán van nekik. De az nem is az én dolgom, van saját menedzserük.
  • Solt
    Urak!

Az miért van, hogy amikor beállítom, hogy az U21 ugyanazzal a taktikával játsszon mint a nagyok, akkor csak a felállás stimmel, a poszt beállítások, mentalitás, stb nem?
  • bexinho
    Nekem (igaz Asus laptop, nem pc) egy i5-ös 2800-as (ha jól rémlik) procim van, 4gb ddr3, 2gb nvidia 840m.
    Nagyon jól megy a játék 15+ liga betöltve, talán 5. idényemet játszva a magyar bajnokságban sem röccen meg. Viszont fura, de nekem a 3d meccs érzékelhetően nem smooth. Sőt... 1-2 meccset követően láthatóan 30 fps alá esik a mozgás. Amúgy érdekes, mert a laptop megvételekor is ezt csinálta annak ellenére, hogy friss driverek voltak/vannak fent, teljesítménycentrikus beállítás van belőve... mégis. Lehet hogy az nvidia kártyát nem szereti a tört FM15?...
  • zyndar
    99 meccsed volt idén?
  • Darthmushroom

Hattyúk tánca: Negyedik felvonás

Az EL győzelemnek hála már igen komoly nevekkel sikerült erősíteni, ennek is köszönhetően 8 veresség után legyőztük a City-t ami azt jelentette, hogy megnyertük az Európai Szuper Kupát. A bajnokságban végig harcban voltunk a bajnoki címért, még volt, hogy vezettük is a bajnokságot, de sajnos a hajrá ismét nehézre sikerült. Például egy első perces piros lapnak hála a sereghajtót se bírtuk legyőzni hazai pályán, de a közvetlen rivális MU ellen is csak döntetlenre futotta, emellett a Szentek meg is vertek minket, így teljesen megérdemelten nem lettünk bajnokok, de a BL indulás idén is meglett. A kupa szereplésünk viszont mindenért kárpótolt, márciusban megnyertük a Liga Kupát, májusban az FA kupát. BL kiesés kicsit csalódás mivel vezettünk a kékek ellen, de a 86. és a 90+1be megfordították a meccset. A keret jelenleg így nézz ki.
    Érdekesség, hogy a Ross County címet védett Skóciában, emellett a csőd miatt már pont levonást is megélt Bolton idén kiesett az utolsó profi osztályból is.
  • kosheen
    szeressük a visszavásárlási opciókat.... :D Arsenallal nyomom még, Carlos Velát az érkezésem előtt adták el 3 milláért a Sociedadnak, lenyomott 3 brutális évet ott, felment az értéke 22 millió euróra, 4-ért szó nélkül el kellett engedjék, szóval most gyakorlatilag fillérekért lett egy izmos kis csatárom :P
  • korbin555
    Vissza nem töltöttem, mert bármikor előfordulhat újra. A külső db. meg mindig rizikós. Főleg ha úgy cserélgetem az országokat, mint az alsógatyát. Ha nem variálok annyit, lehet, hogy semmi gond nem lett volna. De töröltem 14 országot, hozzáadtam 8 másikat, erre meghülyült a játék.
    Szerintem nem is a külső db. volt itt a gond, hanem az "add remove leagues" opció bugos. Tavaly szinte teljesen ugyanígy jártam eredeti adatbázissal is. Az indonéz 2. ligában kezdtem, pár szezon után átmentem Kínába. Első amit észrevettem, hogy eltűntek az indonéz karrier statisztikáim. A gép szerint pedig a Watfordhoz igazoltam (be sem volt töltve Anglia), majd 45651 évesen visszavonultam. Közben meg vígan menedzseltem a kínai csapatomat. De abban a karrierben is cserélgettem az országokat szinte évente, azt valahogy nem bírta a gép megemészteni. Mondjuk Európában, Dél Amerikában még nem láttam ilyet, csak az egzotikus országokban. De azok egy része alapból is úgy van összetákolva. 35 meccs 3 hónap alatt, utána egy hónapig semmi, 18 éves játékosoknak 10 évre visszamenő statisztikáik vannak, szabadság közben Szuper Kupa, meg hasonlók.
    Idén csak kétszer csináltam ezt az állandó ország csereberét, de mindkettőnél voltak problémáim. A Halinál szerencsére nem veszélyeztette a mentést, csak Malit nem engedte a játék törölni. Ennek a mentésnek viszont nem lett jó vége. De nem idegeltem magam különösebben, így is hetente egy szezont játszottam csak.
  • Lancelot1983
    most jut eszembe azt nem próbáltad, hogy egy korábbi mentésedet visszatöltöd és előre pörgeted, hogy ott is jelentkezik-e ez a bug?
  • Lancelot1983
    köszi ugyanezt használom én is, eddig csak bolívia, ecuador, peru, paraguay, venezuela db-ket teszteltem együtt plusz egy alap ligával 3-szor kb 30 évet pörgettem végig vele nem volt gond velük, azért az a hiba, ami jelentkezett nálad nagyon durva, ilyennek tuti nem szabadna előfordulnia
  • bakkerman
    A Portot választottam,Casillas,Imbula,Osvaldo elég jó érkezők,plusz ugye Tello is ott van még :)
  • korbin555
    A neve Claassen League Megapack. 70 akárhány ország van benne.