Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
BL-be továbbra sem tudok bekerülni. az utolsó körben mindig kizúgok. EL-ben is idén elég szerencsétlen sorsolásnak köszönhetően a 2. körben hazaküldött a City.

HALA REAL MADRID!!! The BEST: SCHUMI. NEXT LEGEND: VETTEL.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Azok a kiegészítők nem zavarnak meg semmit.A képcsomagokat bármikor berakhatod-kiveheted,az adatbázisok pedig úgyis csak új karriernél lépnek életbe.(ha kiválasztod)
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Más, itt vannak faja kis kiegészítők felsorolva: http://www.fmhungary.hu/hirek/Alapveto_Fm_15_kiegaszitok. Ezekkel kicsit feljavítanám a játékot, mert semmi kiegészítő még nincs fent. Ez mennyire kavar be a karrier mentése(i)mbe? Mert most jön a második évem, és nem örülnék neki, ha összekutyulná a mentéseket...
Köszönöm előre is!
Utoljára szerkesztette: dezfafara81, 2015.03.02. 13:09:41
Macerás lesz,ha nem értesz hozzá.De hogy ki fogja ezt leírni lépésről-lépésre?Megcsinálni egy óra,leírni meg fél napba telne.Nekem legalábbis.De meg lehet tanulni.Hosszú évek,100-200 óra az editorokkal,és már majdnem mindent értek belőle.De gondolom nem mindenki olyan fafejű,mint én.
nosztalgikus hangulatomban elővettem a 08 részt, aztán szomorúan konstatáltam, hogy win8 alatt nem fut el :/ úgyhogy jött a 10. kérdés: editorban hol lehet olyat módosítani, hogy egy bajnokságban hány hazai játékost kell bevetni a kezdőben? valaki esetleg?
blüh im ganzen dieses glückes.
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
am gratu!
Utoljára szerkesztette: Darthmushroom, 2015.03.01. 13:52:17
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Angol 9.-be van / lenne ertelme hasznalni a kolcsonzes miatt?

Letudtam az első évemet a Premier League-ben. Az előkelő hetedik helyen végeztünk. Nagy menetelés volt azonban a kupákban, miután bevettem a lexarom tablettát tavaly, idén odatettük magunkat, és mindkét kupában a döntőig meneteltünk, ahol csatlakozva Korbin átkához elbuktunk.

A bosszantó az egészben, hogy egy esetleges hatodik hellyel a bajnokságban így is EL résztvevők lehettünk volna, ha az utolsó fordulóban verjük idegenben a Newcastle-t, de kikaptunk. Így idén igazából 3 lövésem volt az EL indulásra, de egyik sem sikerült, talán jövőre. Nem vagyok elkeseredve, mivel PL résztvevőként helyreállt a büdzsé, nem függünk a nemzetközi pénztől. Arraialt is megvette az Everton 12 misiért, hogy idén egy meccsen se lépjen pályára. Több játékosomért is jelentkeznek, ha megfelelő az összeg mehetnek, hozok ingyen jobbakat.

Ismét bővítik a stadiont (maguktól) 7500 ülőhellyel és undersoil heatinggel (20 ezres lesz), ezért jövőre ismét máshol kényszerülünk játszani. Legnagyobb meglepetésemre az új ideiglenes otthonunk az Etihad Stadion lesz. A nagy rivális Manchester City beenged minket, ami rettenetesen szimpatikus húzás részükről, tekintve, hogy tavaly nem bírtak megverni minket (otthon 3-1 ide, idegenben 0-0, sőt a ligakupában is büntetőkkel vertük őket). Előre is köszönöm nekik, hogy nem kell Boltonba átennünk a székhelyünket idén. Nagy dolog ez. Kicsit visszás is lett volna, ha a Vörös Lázadók becenevű csapat az Old Traffordon lépne pályára hazai környezetben.
Meccsek egy, meccsek 2.
A nagy csapatok ellen jól ment. Az Arsenallal oda-vissza X, a Chelsea ellen idegenben X, otthon győzelem. A Cityt már írtam. A Tottenham se tudott megverni (ligakupában otthon 6-0ra vertük). Csak a ManU vert oda-vissza a bajnokságban, de a kupában az Old Traffordon 0-3-ra kalapáltuk őket is. Soha rosszabb szezont. Jövőre meglátjuk mi lesz, fejlesztem tovább az edzőközpontot, nem akarok milliókért igazolgatni. Szép lassan, okosan akarok eljutni a csúcsra. Jah igen és a Liverpool...sajnos tőlük kétszer is kikaptunk, az egyik a FA kupa döntő volt....
2.év
A csapat messze túlszárnyalta az elvárásaimat.A 10. hely egy újonchoz képest nem is rossz, sőt.Akit kiemelhetek az Sagbo, aki 3. lett a góllövőlitán.A középpályán kiemelkedő teljesítményt nyújtott Eikrem aki 166 key pass-t adott a szezonban messze megelőzve olyanokat mint Eriksen(48),Rooney(47),David Silva(47).A következő évre kaptam 20 milliót igazolni amiből szerintem tudok hozni pár jó játékost.Következő évre szeretnék a nemzetközi porondon is bizonyítani.
Utoljára szerkesztette: Peti2400, 2015.02.28. 18:25:13
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Annak ellenére, hogy bajnokok lettek kirúgták az edzőt és engem akarnak. Hiába, jól sejtik, hogy mivel lehet megfogni az FC Unitedet. Vérzik a szívem, mert a kedvenc csapatom, ezért az interjúra elmentem (végülis egy városban vagyunk), de végül visszautasítottam az ajánlatot. Rengeteg energiám fekszik már az FC Unitedben, talán 5-6 év múlva, ha itt mindent megnyertem és jön egy ilyen ajánlat akkor elfogadom!

Véget ért a létra. Óriási megdöbbenésre mindössze hat év alatt az FC United of Manchester feljutott a Barclays Premier League-be. Egy kis csapat, melynek a stadionja idén lett 5ezer fős /miután le kellett bontani a Championship szabályai miatt a már bővített álló lelátókat/, melynek a létesítményei még a League 2-ben is a leggyengébbek, melynek a heti fizu kerete 100 ezer font, mely még sosem játszott mérkőzést a Manchester United és a Manchester City ellen megvalósított egy álmot. Egy csapat, melyet a szurkolók irányítanak, nem holmi Glazerek és Abramovicok. Itt van megérkezett a Chelsea, Arsenal, Liverpool, ManU, Tottenham és City nevezetű európai óriások közé. Nem lettünk bajnokok, de a második hely is biztos feljutást jelentett. TABELLA.

Fel kellett vennünk 5,4 milla euro kölcsönt, mert 7,5 ezerrel bővíteni kell a stadiont, hogy megfeleljünk a legmagasabb liga elvárásainak. Így 12,500 fős lesz az aréna, ami így is magasan a legkisebb befogadó képességű. Több mint fél évig nem játszhatunk otthon, de a Bolton addig befogadott minket, amit nagyra becsülünk! Idén a legnagyobb skalpunk az Arsenal volt a FA kupában. Nem sok örömöm volt benne, mert az Exeter kivert. De a feljutás meglett! Köszönöm eme hősnek, aki már harmadik éve szolgál, hogy segített ebben. Irány a PL. Pénz van átigazolásra 11 millió, nem tervezem elkölteni. 200K lett a heti fizukeret, azt ki fogom használni. Célom, hogy felhozzam az infrastruktúrát a legmagasabb szintre, ami több évbe fog kerülni (tekintve hogy pénzhiány miatt nem tudtam húzni), továbbá, hogy elérjük végső állomásunk a PL tabella tetejét. Most kezdődik az igazi küzdelem!
8.év.
Kezd unalmas lenni,de még kitartok.Az egyedüli izgalom az volt,hogy elérjük-e a 100 gólt.Az utolsó előtti fordulóban elszenvedtük az egyetlen vereségünket,és így 3 gól kellett az utolsó meccsen.Éppen meglett.Bár az is kellett hozzá,hogy az utolsó 6-7 bajnokit overload-on játszottam.<#nyes>#nyes>
A BL csoportból simán továbbjutottunk,a Bőrgatyásokat oda-vissza megvertük.Igaz,a PSG ellen két döntetlen,de az első hely meglett.Tavasszal jön a Liverpool.

8.év-félidő.
Kezdtük a tavaszt a BL kiesés szakasszal.Bayern,Barcelona eltüntetve.Előbbi keservesen,utóbbi könnyedén.Ott voltunk az elődöntőben,jött a Chelsea.Nyertünk idegenben 2-1-re,kezdtem reménykedni.Aztán itthon 2-4,és a könnyes búcsú.BL meccsek.A végén a Ruch Chorzów már az idei szezon selejtezője.(Jövőre már nem kell selejteznünk,csoportkörben kezdünk.)
A bajnokságban menetelünk,eddig 1 döntetlen csúszott be.Egy célom lehet,a 100 gól.A kupában pedig ismét címet védtünk.
Meccsek.
Tabella.
A kupagyőzelemmel én lettem a legsikeresebb menedzser Svédországban.Nem meglepő módon itt is találtam egy hazánkfiát.Czeizler Lajos 5 bajnokságot+2 kupát nyert(Norrköping),még a '40-es években.De nyert bajnokságot Portugáliában,és Olaszországban is.A Milánnal ráadásul 44 év után tudott nyerni,1951-ben.Hihetetlen,mennyi jó edzőnk volt a régi időkben.
Kezdesnek tudnal mutatni korai eveidbol egy FC United indulo taktikat? Mire a legalkalmasabb a keret, velemenyed szerint?
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
A multkori pecsi fiasko utan ujrakezdtem a mennyeit, kivalasztva a Vidit.(es egy teljesen mas taktikat)
Az eredmeny alant lathato:
MB1 vegeredmeny
Igazolasok
Ev jatekosa
Pajac WTF
Az egesz idenyben 30-35k koruli fizetesi plafon volt ami Nikolics eladasa es a bajnoki cim utan azonnal 77! ezer lett, 2 millio euros atigazolasi penzzel egyutt.Amit persze nem tudok kihasznalni mert mas liga nincs betoltve, par brazil kiskutyan kivul nem is tudtam leigazolni senkit.Egyedul talan Gyomber a kivetel aki hasznosnak bizonyult.
Azt hogy Heffler es Pajac ilyen atlagot produkalt nem tudom mire velni, kiegeszito emberek szoktak lenni vagy meg annyi sem.Valoszinuleg nem folytatom ezt a karriert mert teljesen irrealis hogy minden jatekos erteke 5-10x-esere emelkedett ev vegere, ennek is koszonheto peldaul hogy Feczesin a 300k-s ertekevel masfel millioert cserelt gazdat.Es nem o az egyeduli, kb 3-5 millio eurot tudnek most osszeszedni hasonlo kutyakbol.
Mas is tapasztalt hasonlot?
The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.
Lenne kedve valakinek kipróbálni ezt a manapság divatos 4-3-3as taktikát? Messze a leggyengébb kerettel ezeket az eredményeket produkáltuk eddig, második helyen csücsülünk. Néhány fordulóval ezelőtt interjún kaptam a kérdést, hogy vajon bent maradunk-e. Szerintem igen.
ITT A LINK.