Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Még érettségik alatt kezdtem egy játékot, mert nem volt kedvem készülni 😄
Gondoltam valami laza kis kikapcsolódás legyen, ezért a Liverpool-t választottam, mint kedvenc PL-es csapatot.
A keretet mindenki ismeri, nem rossz, de azért ráférne itt-ott az erõsítés, ami a kemény ~2m euróból elég nehezen megoldható kezdésnél. Belsõ védõt akartam mindenképp igazolni, mert összesen 3 játékos volt erre a posztra (Agger, Skrtel, Carragher), ebbõl 2 sérült, méghozzá hosszabb idõre.
Pénz híján két olcsó emberke jött, egyikük Jelle Van Damme, 194-es jó értékekkel, a másik pedig Baduo Kéré, kicsit alacsonyabb pléja szintén jó értékekkel.
Ezután jött a csatárposzt, ahova csak Torres és N'gog volt elérhetõ, ide jött még Ronaldo mester, gondoltam 1 szezonra még jó lesz. 2,5 milkába került, nagy csalódás volt, kb semmire nem mentem vele. El is adtam félévkor 3,5m-ért, ahogy Van Damme-ot is 4m-ért, mert közben jött az átadólisátra tett Ferronetti olcsóért 😊
Rajtuk kívül még kölcsönvettem 1,5m-ért VDV-t, 7,5-ös kivásárlásival, de a hiperszuper kezdés után (9 meccsen 8 gólt, mind távoli bomba) visszaesett, így téltõl kb nem is játszott és végül nem vettem meg).
A taktika a nálam szokásos 4-1-2-1-2, avagy 4-4-2diamond. Ami nagyon meglepett, hogy Ngog szépen fejlõdött és jól termelt, 50 meccsen 27 gól körül, plussz a gólpasszok. Így nem kellett feltétlenül új támadó után néznem, pedig a szezon elõtt ez volt az elsõ gondolatom.
A bajnokság nem volt túl nehéz, bár az utolsó 4-5 meccsen a tarcsik játszottak, pihentettem a kezdõket a bl-re, meg a kupákra, ezért a végére csak 2 pontnyi elõnyünk maradt.
Az FA-t a Mu ellen nyertük meg hosszabbításban, ahol egy öngóllal voltunk jobbak 😄 Hozzá kell tenni, hogy a 39. perctõl emberhátrányban toltuk.
A Liga Kupa döntõjében 6-1-re lemostuk az Aston Villa-t, Torres 4-et vállalt.
Bl-t a Reál ellen nyertük 2-0-ra hosszabbítás után. Még a hosszabbítás elején a középsõ védõm szerzett egy csatárokat megszégyenítõ gólt, aztán a végén persze nyomott a Reál, ennek eredménye egy kontra utána Ngog-pókháló lett 😊
Jött egy csomó lóvé, kaptam sokat igazolni, eladtam pár embert, megerõsítettem a csapatot, így:
Kicsit túlzottan bevásároltam, sok lett a középpályás nagyon. Barnetta ingyen nagy pozitívum volt. A sok ismeretlen nevû pléja 15-17 éves fiatal, õk a jövõt képviselik szépen 😊
Eladtam Reinát és Mascheranót is, elõbbit azért, mert sokat kaptam érte és Cavalieri is nagyon jól véd, utóbbit pedig kevesebb mint fél év alatt összeszedett 3 pirosa miatt, meg mert Lucas is egy jó pléja oda.
Delfouneso-val már befürödtem egy másik játékban, most reméltem, hogy jobb lesz. Gyors, és a technikai képességei is jók, és csak 19.
Az akadémiáról pedig jött egy 16 éves jobbszélsõ védõ, aki azóta sok meccset játszott már, fejlõdik is szépen, és megtanulta a balszélt is.
Ennyi erõsítés után gondoltam akkor ismételni kell, húde laza lesz 😊
Hát a bajnokságot 3 döntetlennel kezdtük kiscsapatok ellen, nagyon para volt.
A PL végül meglett, de óriási küzdelemben. Végig 4. voltam, mert 2-3 meccsel kevesebbet játszottam. Az utolsó forduló persze egyszerre volt és úgy jött ki ,hogy nekem gyõzni kell a Fullham ellen, a City pedig ne verje meg az Arsenalt is akkor én vagyok a bajnok, minden más esetben õk. Illetve ha a City döntetlent játszik, akkor gk dönt, ami azt jelentette, hogy legalább 3 góllal kell gyõznöm, hogy nekem jobb legyen.
Nos mondanom sem kell, hogy végül 1 gólos nyerésre álltunk, mikor Torres a 92. percben vágott egy óriási gólt, ezzel egyenlõ lett a gk és a több gyõzelem miatt (asszem) mi nyertük a bajnokságot! Elég beteg menet volt 😊
Más sajnos nem jött össze, a Ligakupát 0-1-re buktuk a Chelsea-vel szemben, aki amúgy a mumusunkká vált, mert a Fa elõdöntõjébõl is õk vertek ki minket 0-2-vel 😞
A bl-t is az elõdöntõn buktuk el, ott a Reál otthon 2-1-re vert minket, idegenben pedig jó volt egy döntetlenre (1-1), pedig nyomtunk nagyon, de nem jött össze.
Azt még leírnám ,hogy Torres vmi fantasztikus volt, asszem végül 54(3) meccsen 53 góllal és 21 gólpasszal végzett, az átlaga pedig talán 7,6 volt.
Eléggé letörtöm a 2. szezon miatt, dehát nincs mit tenni.
A 3. elõtt megint sok embert eladtam, próbáltam vmivel szûkebb keretet kialakítani, és minõségibb embereket hozni.
Aztán rájöttem, hogy a Torres-N'gog-Delfouneso hármas mellé nem kell még 2 csatár, ezért Gómezt kölcsönadtam 3,2m-ért, amivel együtt opcióval vihetik késõbb 17,5ért.
Nos ez így már jobban fest kicsit, bár még mindig bõ a keret a középpályán, de ennyi kell 😊 A szezon megint nem indult túl jól, Torres is lesérült 1 hónapra, de még bele kell jönni 😄
Nos most tartok valahol itt 😄DD
Célom annyi, hogy egy Bl-Bajnokság-egyik kupa dolog legyen meg újra legalább, és akkor vége 😊
Sorry, hogy megint ilyen hosszú lett 😛
CSAK a Fradi
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Keretem igen gyengus volt,mert pénz nem lévén csak a saját nevelésû vagy ingyen vett fiatalokra támaszkodhattam.Gondoltam egy merészet,és hogy tudjak igazolni 2-3-4 embert,így eladtam a "sztárjaimat",ez annyira jól sikerült,hogy pénzem lett,de idõközben jött a vezetõség váltás ami mindent keresztül húzott.Átigazolási stop miatt maradtunk a közvetlen kiesõ helyek közelében.
Szerencsére a töltelék csapatok a végére maradtak,és az utolsó fordulóban eldõlt,hogy nem kell osztályzót se játszanunk,és a 12.helyre futottunk be😊
Idén mindent új alapokra tettem le,és inkább csak Svéd játékosokat igazoltam.Célom az elsõ 6-ba kerülés😊
Sok sikert mindenkinek!És bocsesz,hogy kicsit hosszúra nyúlt a beszámolásom😄
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Gratu! <#worship>#worship>
Mellesleg meccs elõtt a kezdõ kapusom is kidõlt 2 hétre.
Jóaz, gomba!
Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!
több gólt rúgtunk de többet kaptunk, több pontunk lett. a top 4 meg gyengült pontszámban tavalyhoz képest. ismét góllövõ lista elsõ két hely mienk pavju és dzeko. év ifije bale 2. hazard. év futballistája pavju. év edzõje én.
fa kupa legjobb 4között búcsúztunk a city ellen
ligakupa legjobb 4között búcsúztunk a chelsea ellen
bl-be legjobb 8között az inter ellen
com shield megnyerve 11sekkel Mu ellen
A kép itt van
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
Mivan?Mivan?Mivan? <#vigyor3>#vigyor3>
amúgy ja, tényleg random volt.
Kupában negyeddöntõben vagyunk, gyakorlatilag csak a Szatyor lehet ellenfél, mivel elõzõ körben a Dinamo kiesett.
Mir3lloék ellen kezdünk az EL csoportkörben 😊
Te meg mit csinálsz Ukrajnába ombre? Random volt? <#idiota>#idiota>

Gomba, Mor3llo:

Ukrajna - Metalist Kharkiv. A csapat még sosem nyert bajnokságot történelme során, az elmúlt 3 idényben mindig a 3. helyen végzett. Európa Ligában indulunk.
Pénzügyileg nincs gond, játékoskeret so-so, elvárás a dobogó valamelyik foka, plusz egy kupagyõzelem, bár ide szerencse kellene.
Eddigi meccsek
Szatyor elleni rangadó
Igazolások
Addig is Pana, 2. év(eddig sima):

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
Jó régen jártam erre, most gondoltam kezdek egyet a brazil Santossal. A csapat kétszeres Libertadores Kupa, kétszeres Serie A gyõztes valamint 17-szer nyerték meg Sao Paulo állami bajnokságát. Sok tehetséges fiatal van a klubnál, Neymarral az élen, és mindössze négy 30 év feletti játékosom van, ez így is marad, a fiatalokra fogok építeni. Elsõ évben a cél a minél magasabb helyezés, majd idény közben kiderül mi lehet a realitás.
Két szót ismerek: mindig és soha. Fradista MINDIG, újpesti SOHA Ac Milan 4ever!

CSAK a Fradi
Jó régen jártam erre, most gondoltam kezdek egyet a brazil Santossal. A csapat kétszeres Libertadores Kupa, kétszeres Serie A gyõztes valamint 17-szer nyerték meg Sao Paulo állami bajnokságát. Sok tehetséges fiatal van a klubnál, Neymarral az élen, és mindössze négy 30 év feletti játékosom van, ez így is marad, a fiatalokra fogok építeni. Elsõ évben a cél a minél magasabb helyezés, majd idény közben kiderül mi a realitás.
Két szót ismerek: mindig és soha. Fradista MINDIG, újpesti SOHA Ac Milan 4ever!
Mondjatok nekem angol fiatalokat nagycsapatba pls 😄 ('Pool)
CSAK a Fradi
Asus P5KPL-AM EPU|C2D E5300|Gainward GeForce GT240|2Gb Kingmax DDR2|500Gb WD HDD SATA|320Gb Samsung HDD IDE|Win7 Pro x64
Futni fut akár 512mb rammal is, csak épp a sebesség a kérdéses. Ha játszani is akar vele az ember, akkor kell alá a 2gb ram, mese nincs. De neked a procid is nagyon gyenge hozzá 😞
Én hanyagolnám.
CSAK a Fradi
A gépem: Intel Pentium 4 3.00GHz, 1 GB RAM. (a RAM fejlesztése tervben van)
Több helyen olvastam, hogy simán fut 1 GB RAM-al is.
A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.
CSAK a Fradi

Chelsea -S.C 2-0
Aston Villa - S.C 2-1
Blackburn - S.C 1-2
már van 3 vereségünk,9. helyen állunk
elméletileg elégedett lehetnék de nem vagyok az mivel az egyik vereség a fulhamtõl van egy döntetlen meg a prestonnal